Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele ja przytyłam 20 kg. W trzy miechy zeszło samo przy KP. I miał am i brzuch płaski i w ogóle super się czułam. Tyc zaczęłam spowrotem jak skończyłam karmić.
Ja mam znowu przed sobą intensywny weekend a mnie gardło zaczyna boleć coraz mocniej 😭 pije ferwexa. Oby się nie zaczęła anginaSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Adele najważniejsze, że wizyta ok i z maleństwem wszystko dobrze, a kg się nie martw 😘😘😘🤗
Evs6 zobaczysz co powie Co Twój lekarz. Mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli 🤗
Adelax ale brzusio! Nooooo duży jak nic ☺️ jeeeeny niedługo już rodzisz ☺️ szok!
Hugo zdrówka! Oby jutro było lepiej, wskakuj pod ciepłą kołderkę i nie daj się chorobie 🤗AdelaX lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dziś mąż pojechał na badanie, ale się zestresował i nic z tego nie wyszło 😬 Ale jak opowiadał jakie tam warunki do "relaksu" to w sumie mu się nie dziwię A klinika niby taka renomowana i hmm, słabo 🙄
Ale,.ale... wylejcie mi jakiś kubeł zimnej wody, bo się zaczynam nakręcać... Dziś zobaczyłam jakiś mini czerwony ślad w toalecie.. A tydzień temu była owulacja (robiłam wyjątkowo po kilku miesiącach te testy i w czwartek rano tydzień temu była piękna krecha mocna, zgadzało się z kalendarzem mniej więcej). Czy to może być implantacyjne? W poprzedniej ciąży nie miałam czegoś takiego. Ewentualnie coś sobie namieszałam ziołami - od tego cyklu zaczęłam brać Cyclodynon. No i że test mi został owulacyjny, a czytałam że potrafią wcześniej od ciążowych wykryć to go zrobiłam i są dwie kreski, choć ta moja taka słabsza trochę wyszła od testowej. Z tym że do @ jeszcze tydzień. I tak nie chce się cieszyć na zapas, żeby się nie rozczarować tym bardziej. Napiszcie mi, że to tylko urojenia 😆 -
Hugo psikaj czymś to gardło 😉 no zobaczymy jak u mnie będzie z tym karmieniem.. w 1 ciąży przytyłam tylko 8kg 😯 Ps. skad masz siły na te intensywne weekendy ? 😛
Wiera ja niestety nie znam się na testach owu. Plamienia podczas implantacji też nigdy nie miałam. A co do oddania nasienia daleko macie ta klinikę ? Nie ma tam możliwości przywiezienia jej z domu ? 😁 My tak z mężem zrobiliśmy -
Adele, trochę km jest... W ciągu pół godziny raczej się nie zdąży. A chyba tyle max czas do oddania?
No właśnie ja odkąd nie zaczęliśmy starań to nie wiedziałam że takie plamienie może być, dopiero zaczęłam czytać o tym wszystkim od kilku miesięcy. Z kolei w czerwcu miałam coś takiego że było delikatne brunatne krwawienie, potem kilka dni przerwy i @ w terminie... Lekarka powiedziała, że prawdopodobnie poronienie samoistne. Więc może nie za dobry objaw ogólnie... No nic, zostaje tylko czekać, co będzie dalej. -
Wiera ja w drugiej ciąży miałam plamienie implantacyjne, w pierwszej nie. Z drugiej strony teraz zdarzają mi się cykle, że plamienie mikroskopijne mam parę dni po owu, potem przerwa i @. Jeśli chodzi o testy owulacyjne to nie pomogę. Wiem tylko, że wykrywalna beta HCG pokaże się najwcześniej chyba po 48h od implantacji.
A co do warunków oddawania nasienia to czasem niestety tak jest, że tych warunków nie ma. Mój oddaje w zwykłym jakby gabinecie, gdzie tylko ma pewność że jest zamknięty. Ja to już w kibelku bym wolała 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 06:46
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Wiera ja używałam testy owulacyjne tylko przez kilka cykli i tylko w jednym cyklu pojawiła mi się druga ledwo widoczna kreska, która o niczym nie świadczyła może o owulacji ale nie o ciąży
Poczekaj te kilka dni i zobaczymy ☺️
Wczoraj się dowiedziałam ze moja koleżanka jest w trzeciej ciąży. Tak sobie zamierzyla i tak jest od razu rozumiecie...? Jak to jest ze jedni hop i już a drudzy tyle czasu.. myśle o Was moje staraczki ze tyle to trwa.. ja tez do łatwego przypadku nie należę.. nie chodzi mi o to żeby każdy miał tak jak ja ale dlaczego my nie możemy mieć jak wlasnie takie dziewczyny??? -
Dzięki za podzielenie się swoimi doświadczeniami, właśnie kojarzę, że statystycznie rzadko takie plamienie jest, a skoro jesli już to implantacja, to jeszcze nie zagnieżdżony dobrze, to w sumie nie mogło pokazać nic wiarygodnego na tym teście. Ale do środy szybko zleci to się okaże, najwyżej będę wiedziała, żeby je zostawić jak coś w spokoju
Mother no właśnie tam nawet zamknąć się nie można było, niby wieszało się zawieszkę " nie przeszkadzać" ale na korytarzu ciągle kroki słyszał i się bał, że zaraz ktoś skręci do jego pokoiku.
Moja znajoma z rodziców z przedszkola, też - rozmawiałam z nią w sierpniu - mówiła że zamarzyło jej się drugie dziecko ( my już od kwietnia w tym temacie działaliśmy) i że byli na wakacjach, tak się "wyluzowani" i za tydzień będzie wiedziała czy może już. Mówię, żeby dała sobie czas, że może nie wyjść od razu, a tu się okazało, że u nich bach, wyszło, termin ma na początku maja, brzuszek już ładnie u niej widać Inna znajoma też w pierwszym cyklu od razu, a po dwóch tygodniach poroniła Ile ludzi tyle historii, a życie nigdy nie słynęło że sprawiedliwości
Dziś piątek trzynastego, omijajcie czarne koty -
Adele terdyferon może powodować zaparcia, ja piłam soki z buraków i to mi podnosiło żelazo.
Wera mi kiedyś wyszedł test owu pozytywny a to nie była niestety ciąża. Ale też słyszałam, że wykrywa. Plamienie implantacyjne miałam w pierwszej ciazy i wszystko ok, więc oby to było to
Kurde kiepsko z tym klimatem. Mój mąż był bardzo zadowolony nawet mówił, że żałował że ze mną nie poszedł.
Hugo zdrowka życzę, oj jak ja bym poszalała.
A ja już 18.12 mam prenatalne. Choć w głowie już milion myśli czy wszystko ok bo jakoś słabsze objawy mam. To zamartwianie się nigdy nie skończy. -
nick nieaktualnyTak, to zamartwianie nigdy sie nie skończy. Ja wkroczyłam w kolejna faze- Ola cos pokasluje i nie wiem czy juz cos złapała czy reakcja obronna bo zaczyna ulewac a wczoraj byly pierwsze placze przez brzuszek. Podkaduje telefon i dzwonie do położnej.
-
nick nieaktualny
-
Wiera lepiej poczekaj do terminu @. Ja w przed ostatnim cyklu miałam pozytywa (testowa musi być ciemniejsza od kontrolnej) i niestety @ przyszła. Nir zrozum mnie źle bo życzę Ci ciąży z całego serca ale lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować. Plamienia podobno to bardzo rzadka sprawa. Cierpliwości i obym się mylila
Hugo zdrówka!
Moja córka złapała wirusa, całą noc wymiotowala i miala biegunkę więc dziś przymusowe wolne.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa to zdrówka dla malutkiej 🤗
A co do starań i tego, że niektórzy faktycznie zachodzą raz dwa to wczoraj byłam na jasełkach i tam jedna kobitka jest w piątej ciąży już! I właściwie ma tak jedna za drugą, więc nie ma mowy o jakiś długich staraniach. J
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Dzięki dziewczyny. Rok temu miałam to samo. Ten sam czas bo nie poszłam na wigilię firmowa, która mamy dziś. Ogólnie się czuje kiepsko. Jutro 30stka bliskiej koleżanki. Pechowy tej piątek 😭Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Może któraś z was miała taki przypadek jak ja ostatni okres miałam 3 listopada 2019r.miałam 2 cykle stymulowanie clostilbegyt.. I kilka dni przed terminem miesiączki robiłam kilka testów ciążowych różnych firm różnej czułości i wszystkie wychodziły pozytywnie ale z ledwo widoczna druga kreska, dzień przed terminem okresu z samego rana znów test taki sam z kreska i poszłam na krew hcg ale wyszła ujemna... Oszalec idzie ginekologa mam dopiero na styczeń
-
Dzięki Mother :*
Ehh Hugo tak to jest coś się planuje a potem się "kiepści"
Mama a brałas zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka? Czasem one dają fałszywie dodatni wynik. Ile dpo jesteś? I ile wyszła beta? Mniej niż 1?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)