Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
No bobo żółty właśnie wyszedł mi we wtorek taki ładniejszy co trzyma do dziś. Dziś kupię kolejne dwa bobo żółte i jutro siknę dla porównania. Dam potem znać jaka beta.
Dzięki dziewczyny! Jesteście niezastąpione 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 09:43
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother ja tez widze dwie kreski. Powodzenia.
A my pedzimy do pediatry. Olenka w nocy praktycznie nie jadla, i co najgorsze nie szlo jej obudzic, flaczek, ani zmiana pieluchy ani przebieranie, no nic nie działało. Troche possala piersi ale to byla kropla, butli tez nie zassala. Martwie sie bardzo.
Ale rano obdarowala mnie przepieknymi usmiechami i nie byly to usmiechy-mimika twarzy tylko takie swiadome.
A chlopa to mam ochote udusic. -
Iza to daj znać co lekarz powie
mother beta zrobiona ? Siknij w domu na bobo 😛 mi z popołudniowego moczu ladnie pokazal😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 10:46
-
nick nieaktualnyWg pani dr nie ma nic niepokojacego poza tym ze dzis blada, od wyjscia ze szpitala przybrała 1 kg, prawie 800g od wagi urodzeniowej. W nocy nie budzic, jak się nie budzi to nic na sile. Jak bedzie coś nie tak to wyśle nas do szpitala tylko ze dziecko nie ma szczepien i strach. Ogolnie wyglada na zdrową. Oglupieje bo kazdy mowi co innego, pediatra inne, cdl inne. Sama juz nie wiem kogo sluchac. Tu nie budzic, 6 karmien tez jest ok, cdl budzic- min.8 karmien.
-
nick nieaktualnyPytanie z serii glupich- czy moj inny zapach tzn. inyensywne perfumy moga powodowac ze dziecko nie chce lapac piersi?
Teoria nr 2 - moze byc usunieta dlatego placze przy piersi. Uslyszalam to dzisiaj i od poloznej i od teściowej. W becie mam nosic a nie tak bez niczego. Jeny, tesciowa i polozna maja te same poglady, to za duzo na raz, moja mama tez je poprze.
Teoria 3- moze miec napiecie miesniowe. Do neurologa z dzieckiem. -
Iza na pewno zapach ma duże znaczenie. Skoro wcześniej piła a teraz jej coś nie odpowiada to mogą być perfumy. Ja nie używałam wcale, nawet myłam się żelem biały jeleń.
Co to znaczy może byc usunieta? Chyba, że chodzi o krepowanie? Bo to też warto wypróbować. -
nick nieaktualnyNiektórzy szczegolnie te starsze pokolenia wierza ze jak dziecko duzo placze, do tego nie chce piersi i jest nerwowe to znaczy ze dziecko jest usuniete/osuniete tzn.ze zle bylo podnoszone i noszone mu cos w kręgosłupie przeskoczylo. Sa "szamani" którzy biora takie dziecko i je "mierza" czyli przyciągaja lewe kolanko do prawego łokcia i odwrotnie i jak cos jest nie tak to je nastawiaja. Przy starszej corce tesciowa juz szla po sąsiadkę ale ja powiedzialam ze zadna obca stara baba nie bedzie mi dotykac mojego dziecka. Ale to tak tesciowa nalegala ze ja balam sie z nia dziecka zostawic. I teraz od nowa ta spiewka dlatego nic nikomu przez święta nie mowilam o problemach z karmieniem. I kaze mi w becie nosic dziecko. Jak ja nie cierpię betow, a juz przystawic w becie dziecko do piersi to juz wogole. A, spytalam kiedys o to ortopede to się lekko zasmial bo wiedzial o co chodzi, sprawdził kregoslup dziecka i powiedzial ze wszystko jest ok.
-
Wiecie co siedzę jak na szpilkach. Jeszcze nie ma. Chociaż wiem, że dziś ten jeden wynik niewiele mi powie, bo może beta spada i tego dziś się nie dowiem...no chyba że wyjdzie poniżej 5 to wszystko będzie jasne.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Evs6 trzymam kciuki, żebyś też już niedługo wyszła. Wiadomo, nie ma jak w domu.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Evs a szpital masz w swoim miescie ?
mother oj ja też wchodzę i czekam aż będziesz miała wyniki. No może być tak jak piszesz ale zobaczymy jaka wartość coś nam to podpowie może już -
Mother wiem, że po poronieniu ciężko tak myśleć ale jeśli beta będzie ok to wierzę, że będzie dobrze. Ja też czekam i ogromnie ci kibicuje ale trochę też wspolodczuwam też strach bo wiem jak to jest.
Evs mam nadzieję, że jutro wyjdziecie ✊ -
nick nieaktualny
-
No kurde jeszcze nie mam wyników. Nigdy tak długo w diagnostyce nie miałam. Najpóźniej po 15 były. Ale teraz to razem z vitalabo jest jakby połączone i nie wiem czemu tak długo...dam znać bo sprawdzam co chwilę
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️