Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się działo..
Adelax gratuluję 😊 dużo zdrowia dla was ☺️
Mother kciuki za dwie grube krechy 😉
Ewi współczuję ale najważniejsze aby z synkiem było wszystko dobrze. Jeszcze trochę i będziecie w domu ☺️mother84, AdelaX lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ okazji świąt poklocilam sie z mężem. Dla niego bez różnicy jak bede karmić- czy z piersi czy z butelki. I jeszcze o coś ale to juz co innego. Do tego tesciowa ktorej nie pasuje ze z goscmi nie siedzimy. Dziecko sie drze, urzyna z głodu, piersi nie chce mimo ze probuje, sama nie dam rady a ta tylko goscie i goście.
-
Oczywiście sygnałem, że kobieta przechodzi kryzys laktacyjny jest dziecko, które często płacze, źle śpi, a przystawione do piersi jest nerwowe. Kiedy pojawia się kryzys laktacyjny? Oczywiście nie jest to reguła, ale najczęściej kryzys laktacyjny następuje w 3 i 6 tygodniu, a także w 6 i 9 miesiącu. Kryzys laktacyjny trwa maksymalnie 7 dni.
Iza nie karm młodej z butelki jeśli chcesz karmić piersią bo ja rozleniwisz..
Dziecko więcej ściągnie niż laktator.evs6, Emrica, AdelaX lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualny
-
Iza, a jak jest przy cycu próbowałaś wycisnąć jej pare kropki mleka do buzi? Mój tez na początku nie chciał złapać, a jak mu trochę mleka wpadło to zaczął ciągnąć... zgadzam się z Hugo, butelka rozleniwia dziecko i może już później gorzej ssać...
-
Iza ale ona z głodu płaczę czy jak? Może najpierw ja trochę uspokoić trzeba żeby się nie denerwowala. Maluchy maja nerwa bo muszą się napracować żeby to mleko leciało..
U mnie był doradca laktacyjny bo też myślałam że jest coś nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 16:51
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHugo87 wrote:Iza ale ona z głodu płaczę czy jak? Może najpierw ja trochę uspokoić trzeba żeby się nie denerwowala. Maluchy maja nerwa bo muszą się napracować żeby to mleko leciało..
Tak, z glodu i nic ja nie uspokoi.
Zaplacze się ja przez tą sytuacje. Tak mnie to boli ze nie potrafie jej wykarmic. -
Mleko się robi na bieżąco, nie jest tak że może zjeść wszytsko do ostatniej kropli.
Szkoda że nie masz kogoś takiego żeby się doradzić. rób jak uważasz.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Iza mój miał podobnie przystawianie kończyło się wielkim płaczem i nerwami. Zlapal, puścił i ryk i tak w kółko.. pomogły kapturki ale nie na długo miał niedowagę i kazali dawać butle po piersi.. no i dostał butle to już koniec cycka było jak tylko go brałam i chciałam przystawić to ryk okrutny ja odrazu też płakałam... No i tak zostało na karmieniu butla.. boje się też tego karmienia przy drugim..
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Iza mój miał podobnie przystawianie kończyło się wielkim płaczem i nerwami. Zlapal, puścił i ryk i tak w kółko.. pomogły kapturki ale nie na długo miał niedowagę i kazali dawać butle po piersi.. no i dostał butle to już koniec cycka było jak tylko go brałam i chciałam przystawić to ryk okrutny ja odrazu też płakałam... No i tak zostało na karmieniu butla.. boje się też tego karmienia przy drugim..
Ze starsza tez tak mialam. -
Iza to staraj się ja częściej dostawiać, żeby nie doprowadzić do sytuacji że jest mega głodna, będzie spokojna to sobie wypije. Tak jakby wychodź przed jej potrzebami. Butelka
-
MOTHER czekam na wiesci od Ciebie!!
Iza z karmieniem musisz wybrac sama-albo katujesz sie i przezwyciezysz kryzys w sobie i bedziesz karmic piersią albo butla. Mleko modyfikowane =twoj teoretyczny spokoj+ koszty. Pierś= chwilowe kryzysy+darmomother84, evs6 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja sie dzisiaj też wkurzyłam na męża. Ja u jego rodziny musiałam siedzieć co więcej spać tam a on dzisiaj u moich takie fochy odwalał, że po prostu zjebał mi dzień. Odechciewa mi się świąt. Sory ale musiałam się wyżalić.
-
Co do laktacji to dziewczyny maja racje ja tu w szpitalu dokarmiam bo nie mam zupełnie nic trochę siary, dzis z jednego cycka pół godziny potem z drugiego chwila spokoju i płacz i był głodny. Ale pobudzam laktatorem no i staram się synka przykładać jak najczęściej mimo ze nic nie leci. Z pierwszym synem było podobnie w domu nic nie dokarmiałam i się rozkręciło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 20:46
evs6 lubi tę wiadomość