Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja się przyłączam do życzeń. Niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia 🥂🍾🍼😘
Emrica, AdelaX, Iza34, Adele27 lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
I ja życzę spełnienia marzeń w nowym roku ☺️ Udanego sylwestra ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 03:37
Emrica, AdelaX, Iza34, Miśkowa, Adele27 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Jak tam wasz sylwester z dwojka? Ja do tego mialam sylwestrowa noc przebojów. Dziecko zrobilo kompletnego focha na piers. Chyba da rade wykarmic dziecko z jednej?
Ps. Wszystkiego Najlepszego w tym Nowym Jorku 😉 My dotrwalysmy więc teraz już mogę rodzić, w poniedziałek na ostatnim już ktg była cisza i spokój, dostałam już skierowanie do szpitala i jadę 07.01. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie bo tam jest duuze oblozenie, ale w sumie to planowane cc więc może nie wygonia mnie do domu i nie każą czekać aż się samo zacznie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 09:36
aLunia, AdelaX lubią tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Jak tam wasz sylwester z dwojka? Ja do tego mialam sylwestrowa noc przebojów. Dziecko zrobilo kompletnego focha na piers. Chyba da rade wykarmic dziecko z jednej?
Najlepszego dziewczyny!
W sensie, że nie chce jeść z prawej czy lewej? Czy że najada się jedną? Bo ja zawsze tylko dawałam jedna.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyNie chce ssac z prawej. A szczesliwa bym byla jakby najadala się z jednej a tak to jedna oprozni i w ryk a drugiej nie tknie. Wiec juz nie wiem o co chodzi. No i je po 5-7 min. Ale wyczytalam ze dzieci najadaja sie w 2-3 min.i dobrze przybieraja.
-
Iza34 wrote:Nie chce ssac z prawej. A szczesliwa bym byla jakby najadala się z jednej a tak to jedna oprozni i w ryk a drugiej nie tknie. Wiec juz nie wiem o co chodzi. No i je po 5-7 min. Ale wyczytalam ze dzieci najadaja sie w 2-3 min.i dobrze przybieraja.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia 1805 wrote:To mój nie chciał lewej i ukladalam go spod pachy to wtedy ssal.
Nie wiem dlaczego ale na poczatku potrafilam karmic z pod pachy a teraz za chińskiego boga nie potrafie odpiwiednio jej ulozyc, ogladam na yt filmiki i nie idzie. A właśnie w ten sposob zamierzalam ja oszukac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 11:18
-
Iza34 wrote:Nie wiem dlaczego ale na poczatku potrafilam karmic z pod pachy a teraz za chińskiego boga nie potrafie odpiwiednio jej ulozyc, ogladam na yt filmiki i nie idzie. A właśnie w ten sposob zamierzalam ja oszukac.
-
Ja też się witam w Nowym Roku 😊 życzę Wszystkim samych wspaniałych dni. My jednak poszliśmy na tą domówkę i nie żałujemy, było super, zabawa do samego rana. Przed 5 byliśmy w domu 😊 też muszę zaraz się ogarnąć i po synka jechać.
Dziewczyny powiedzcie mi jedno, czy stres jakieś 7-9 dni po owulacji mógł spowodować u mnie to, że ta beta potem nie rosła? W pt przed świętami mialam w pracy jednorazowa sytuację kiedy to bardzo się zdenerwowałam, ale to tak strasznie bardzo. Jednak myślę, że chyba to nie mogło mieć wpływu, bo być może to dopiero do zagnieżdżenia dochodziło, a stres trwał jednorazowo, jakąś godzinę.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mother kochana nie zadręczaj się. Myślę, że jeśli jest zdrowa silną ciąża to nic jej nie zaszkodzi. A jeśli ma dojść do poronienia to czasem nawet i obstawa lekami nie pomoże.
Ja w tej ciąży przecież miałam taki stres, bo po prostu jej nie chciałam, wysokie ciśnienie, puchłam a żadnych leków nie brałam i jest ok.
Cieszę się, że sylwester się udał.
My z córką i mężem dotrwaliśmy do 1, Wiki padła o 21 to sobie w planszówke pograliśmy. A dzisiaj też ledwo żyje.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
mother myślę,że to nie miało żadnego wpływu.. super,że impreza się udała 🙂
Ja jako jedyna nie piłam a głowa mnie od rana pobolewa ehhh pewnie od niewyspania.. 😒 mąż jeszcze chrapie ale ja jakoś już nie mogłam zasnąć i będę chodzić dziś taka do d... -
Też witam się w Nowym Roku. Zaczęliśmy z przytupem... Właśnie wróciliśmy ze szpitala bo mała wywalila się na twarz i potok krwi z nosa ją zalał. Na szczęście nos cały, potluczona i spuchnieta warga i naderwane gorne wedzidelko. Teraz spi z buzia brudną od krwii bo nie da się dotknąć ale najważniejsze że wszystko ok.
Mother nie sądzę żeby to miało wpływ. Wiem że szukasz powodów bo wtedy można coś zaradzić na przyszłość. Ja bym obstawiala słaby zarodek (być może przez nasienie) albo jakąś mutacje tylko pytanie czy jeśli to genetyka to czy nie ujawniloby się w pierwszej ciąży?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)