Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mother
Strasznie mi przykro... Mocno przytulam... Nie mogłam uwierzyć, w to co przeczytałam ☹️
Adelax
Dobrze zrobiłaś z tym wypisem 😘 A teraz się karmicie i spać 😜AdelaX lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Miałam straszny wieczór i nieprzespaną noc. myślałam, że już jakoś się trzymam, ale wczoraj wieczorem we mnie pękło i ryczałam jak bóbr. Dziś wyglądam jak zombie, wiec nawet nie wiem czy mam ochotę iść na tego Sylwka do znajomych. Wcale nie jestem silna babka. No, ale już Wam tu nie jęczę. Dziękuję za wsparcie.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother płacz kochana, masz do tego pełne prawo. To co cię spotkało jest bardzo niesprawiedliwe. Mnie to jedno poronienie i starania kosztowały dużo psychicznie. Dobrze cię rozumiem z tym sylwestrem bo ja przed samymi świętami poroniłam i też odwołałam wszystko.
AdelaX a jak ciśnienie w domu mierzysz sobie? Jak synek zareagował na brata? I mamę?
Evs, pola i evi jak u was? -
U mnie ból jaki był przy krwawieniu po biochemicznej był tak okropny, że ryczalam i krzyczałam jak opętana. Rodzenie dziecka mnie tak nie wykonczylo... Oby u Ciebie skończyło się zwykłym bólem okresowym. Jak wczoraj była beta 15 to niedługo powinno się zacząć krwawienie.
Ja poroniłam w 2 dzień świąt. Teraz w te święta moja koleżanka urodziła w 20 tygodniu synka, w sobotę był pogrzeb13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Moje badania:
- Biało S
- Białko C
- Antytrombina III
- Czynnik V Leiden
- antykoagulant toczniowy
- przeciwciała antykardiolipinowe igm, igg
- Mutacja genu MTHFR
- Chlamydia trachomatis
- Ureaplasma urealyticum
- Zespół antyfosfolipidowy
- morfologia
- TSH
- FT3
- FT4
- ANA1 (jeśli wyjdzie pozytywne to później ANA2 i ANA3)
- krzywa cukrowa
- krzywa insulinowa
- SHBG
- 17 - OH progesteron
- FSH
- LH
- Testosteron
- DHEA-S
- AST
- ALT
- Homocysteina
- Prolaktyna
- Progesteron
- Testosteron wolny
- CMV
- Toksoplazmoza
- Cytologia
- czystość pochwy
Przy czym zaczęłaby od pierwszych 7 plus homocysteina.
https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/ ja bym go jeszcze poszerzyla o bialko s i bialko cmother84 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
mother kochana tule cię bardzo mocno ❤️❤️ nic dziwnego,że nie masz ochoty na imprezowanie dziś..pewnie najlepiej byłoby spedzic ten czas w zaciszu domowym..czemu to takie wszystko niesprawiedliwe..
Paula boże w 20tyg.. strach o ciążę skończy się na prawdę jak się urodzi zdrowe dziecko.. z każdym tyg cieszę sie,że jestem coraz dalej bo na innych watkach dziewczyny roznie rodzą.. 22,25tyd to straszne.. -
Mother - jesteś silna! Czas na płacz i zal tez musi być! Nie martw się, przyjdzie dobry czas... 🤗
U mnie póki co synek naprawdę dobrze zareagował i bardzo się ucieszył na nasz widok. Malutki praktycznie śpi i je, wiec póki co nie mamy większych problemów z nim....
Za to ja dowiedziałam się w dniu powrotu do domu o ciężkim stanie zdrowia mojej mamy, przez to nie potrafię się cieszyć z tego macierzyństwa... 😢
Modlę się o cud i staram się być silna, ale jest ciężko tym bardziej, ze nie mogę do niej narazie jechać, bo Jaś jest za mały, muszę odczekać jakieś 2 tyg...
Ehhh dziewczyny namawiajcie swoich najbliższych do badań kontrolnych, ja mam straszne wyrzuty sumienia.... -
Evs a co się stało? Mam nadzije że mama wyjdzie z tegoni że nic poważnego.
Moja ciocia się badala ale takiego raka co jej wykryli to lekarz powiedział że w pół roku mohgl się rozwinąć. Walka trwała 4 miesiące nikt z nas nie zna tak naprawdę dnia i godziny
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
O tak obawa była przez cała ciaze ja mówiłam żeby tyko dojść do 35 tyg ale przy porodzie tez widziałam zd latali jak poparzeni bo tętno dziecka zmalało oczywiscie nic nie mówili ale się domyśliłam i nagle Cc miałam. Boziu w każdej chwili może się coś stać
Dziewczyny mimo wszystko życzę Wam wszystkiego dobrego w nowym roku zdrowia samych radosci szczęścia i spełnienia marzeń 💃🍸🥃🥂 -
aLunia wrote:Mother płacz kochana, masz do tego pełne prawo. To co cię spotkało jest bardzo niesprawiedliwe. Mnie to jedno poronienie i starania kosztowały dużo psychicznie. Dobrze cię rozumiem z tym sylwestrem bo ja przed samymi świętami poroniłam i też odwołałam wszystko.
AdelaX a jak ciśnienie w domu mierzysz sobie? Jak synek zareagował na brata? I mamę?
Evs, pola i evi jak u was?
Alunia wczoraj jeszcze podwyższone a dzis rano dość poprawne tak wiec mam nadzieje ze niedługo się wszystko unormuje. Mówiłam ze to szpital tak na mnie działa 😁
Edit: Synek jak tylko weszliśmy to zapytał się czy Tymus się dzis obudzi czy dopiero jutro 🤣 chce wszystko przy nim robic wiec super ale chce tez to co on ma, czyli on chce spac w bujaczku. Chce spac w czapeczce chce taki kocyk OMG mój 6-latek oszalał.. ale pewnie wynika to z tego żebyśmy się nim tak zajmowali jak maluszkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 10:14
-
Evs6 przykro mi bardzo z powodu Twojej mamy. Mam nadzieję, że z tego wyjdzie. U mojej cioci rok temu wykryli raka piersi, rokowania były złe, na szczęście chemia (ta najsilniejsza) zdziałała cuda i dziś jest ok, musi tylko kontrolować.
My stwierdziliśmy że pójdziemy na to spotkanie. W domu zamartwiać się będziemy tylko. Dziś jest już trochę lepiej. Muszę tylko kostki lodu na oczy dać, bo mam tak opuchnięte, że szok!
Adelax super, że synek przyjął tak miło braciszka 😊😊😊😍😍😍
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Do nas jednak przychodzą znajomi wiec kończę salatke i torta bezowego. Jakies male zakupy jeszcze muszę z mężem ogarnac na drinki bezalkoholowe 😎
Życzę Wam kochane pomimo trudnych sytuacji dużo radości i szczęścia w tym Nowym Roku❤️
Żeby spelnily się Wasze marzenia o drugich maluszkach 😘 tym co czekają na rozwiązanie żeby było szybko i bezboleśnie heh.. taa... 😉 A te co dopiero mają maluszki żeby sie każdego dnia nimi rozkoszowaly i pamiętały ile się musiały wycierpieć żeby je ujrzeć ❤️
Szczęśliwego Nowego Roku !! 🍾🍾🥂🥂🥂🎉🎉🎉🎉🎉❤️❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 13:40
AdelaX, Paula_071, Hugo87, Iza34, pola89, Kasia 1805, aLunia, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
Ja już w domku dziewczynki. Dla Was też najserdeczniejsze życzenia na nadchodzący Nowy Rok 🎉
Jak najwięcej szczęścia i zdrowia i żeby rok był lepszy od poprzedniego. Pomyślności i dużo dużo miłości 💓💓💓Adele27, AdelaX, Iza34, pola89, Emrica, aLunia, Miśkowa lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualny