X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evs ja tez czuje taki ból od środka, co prawda już naprawdę mało co boli ale niekiedy wlasnie tak czuje. Jak coś się dowiesz to daj znac. Ale wydaje mi się ze to jeszcze ten etap gdzie będzie bolec.

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dove nie podaje mm. U nas już noce bez karmienia i przespane to w dzień łatwiej odwrócić uwagę. Czasem jak bardzo marudna to bierze . Karmie w ciągu dnia max 2 razy... Z jednej strony się cieszę z drugiej jakoś tak smutno... Tyle lat karmienia z mała przerwą na kilka miesięcy ciąży... 😭.

Ale brzusio piękny 😍. Aż się taki chce 😂
    Oj, wiem co czujesz. Ja niby już zmęczona jestem kp i czuję, że to dobry moment, żeby pożegnać karmienie a jednak mam taką huśtawkę emocji z tym związaną. Nie planujemy więcej dzieci, więc zapewne nigdy mi już nie będzie dane poczuć tej cudownej więzi i bliskości, które teraz mamy. Ech 🤷‍♀️

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana błąd laboratorium to raczej rzadka sprawa. Spadek bety oznacza wczesne poronienie. Co innego jeszcze jakby przyrost był wolny, to może coś by z tego było, ale spadek oznacza jedno. Dla świętego spokoju możesz zrobić betę trzeci raz. Myślę jednak, że
    na dniach beta spadnie do 0 i dostaniesz @. Sama ostatnio przez to przechodziłam... Przykro mi, ale nie poddawaj się, może znowu szybko Wam się uda zajść i tym razem będzie już wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 15:21

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Załamana błąd laboratorium to raczej rzadka sprawa. Spadek bety oznacza wczesne poronienie. Co innego jeszcze jakby przyrost był wolny, to może coś by z tego było, ale spadek oznacza jedno. Dla świętego spokoju możesz zrobić betę trzeci raz. Myślę jednak, że
    na dniach beta spadnie do 0 i dostaniesz @. Sama ostatnio przez to przechodziłam... Przykro mi, ale nie poddawaj się, może znowu szybko Wam się uda zajść i tym razem będzie już wszystko ok
    Dziękuję za odpowiedź.
    Jutro może pojedziemy zrobić 3 betę, ale na razie nie mam na to siły :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza dzień przed porodem też nie chce myśleć jaki będzie duży 🤦

agulineczka mam nadzieje,że też szybko zrzucę ✌️

jangwa to może 3 ? 😁😛

Nie wiem ile masz teraz w obwodzie ale ja mialam 112cm 🤦‍♀️. Jak ostatnio mislam centymetr w reku i to odmierzylam to omg, jak ja moglam funkcjonowac z takim becfalem. Ale mimo dolegliwisci milo wspominam i lepiej niz 1 ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten bol co opisujecie po cc to miedzy pepkiem a cięciem? Taki jakby miesnie bolaly albo jakbybw srodku byla wielka rana, i boli bardziej przy dotyku? Mnie nadal boli, gin powiedzial ze to normalne. Po 1 cc nie pamiętam tego.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mój obwód teraz to 100cm ✌️

Załamana hej faktycznie dawno cię nie było. Niestety moim zdaniem to biochemiczna.. niestety ☹️ objawy dopiero pewnie przyjdą.. trzymaj się kochana ❤️❤️ i liczę na to,że już niedługo znów się uda 😘

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza mój obwód teraz to 100cm ✌️

Załamana hej faktycznie dawno cię nie było. Niestety moim zdaniem to biochemiczna.. niestety ☹️ objawy dopiero pewnie przyjdą.. trzymaj się kochana ❤️❤️ i liczę na to,że już niedługo znów się uda 😘

Czego obwód? Chyba ciebie i męża razem wzietych bo na tym zdjeciu tego absolutnie nie widac 🙄. Wyglada na taki ladniutki zgrabniutki.
    A ja nadal pomykam po domu w leginsach ciazowych. Oj zostalo tego... No ale to nie powod głupich komentarzy gina.
    Mąż sie do mnie przystawia 🤦‍♀️. A ja wole poduszke.
    A, moja starsza corka przeciela pepowine 😂. Nigdy bez nas nie chciala nigdzie jezdzic i samej zostawac, teraz jeździ do drugiej babci i cioci, ma sie tam z kim bawic i najwidoczniej jest jej tam dobrze skoro chetna jezdzic. No w koncu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 18:16

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No brzucha kochana brzucha ! Równe 100cm ! Na zdjęciach zawsze inaczej wszystko widać 😉 sąsiadka do mnie wczoraj mówi ooo już chyba końcówka .. a ja,że nie jeszcze 3 miesiace 😅

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam takie pytania. No gdzieś ten maluch musi się zmieścić plus łożysko, wody płodowe. Myślę, że skoro nie widać tego w innych częściach ciała to co można poradzić, no nic.
    A brzuszek się zrzuci.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, gratulacje, śliczna Księżniczka 🥰

Adele piękny brzusio, moim zdaniem w sam raz 😏

Iza, dobrze, że Starsza daje Ci odetchnąć :) Współczuję kryzysów z kp, życzę, żeby tylko chwilowe to było.

Załamana, na badaniach bety słabo się znam, nawet w pierwszej ciąży nie robiłam ani razu, więc nie pomogę, trzecie badanie jednak powinno jednoznacznie określić co się dzieje.

Tonia, cześć! Mamy 5,5 letniego synka, starania od 10 cykli. W tym roku będę mieć 35 urodziny, ale duchem nadal 29 lat to max 😆

Mnie od kilku dni jakieś nudności dopadają chwilami, ale to dopiero 22 dc, albo urojona albo prędzej jakaś jelitówka :/ W tym cyklu postanowiłam nie czekać na @, bo potem cały dzień, kiedy wypada, chodzę mimowolnie "na czuwaniu" tylko zrobię test wcześniej, żebym mogła spokojnie w razie co czekać na wredotę 😏

Tonia, Kasia 1805 lubią tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera to za ile dni testujesz? 😁

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzałam w kalendarz, jak ja liczyłam 🤦 25 DC dziś. Adele, myślę że koło wtorku w takim razie, będzie dzień przed terminem @ (na ogół mam cykle 29 dni) 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 20:25

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo w końcu ktoś będzie sikal ✌️ to kciuki 😁

Wiera, Paula_071 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tonia Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2020, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 trudno powiedzieć, dlaczego tak długo staraliśmy się o Antonię. Ginekologiczne było okej, owulacja prawidłowa. Mąż nieco gorsze parametry nasienia. Tuż przed tym jak zaszłam w ciążę endokrynolog obniżył mi TSH , bo choć było w normie to dla staraczek powinno być ok 1. Druga rzecz to wysoki poziom prolaktyny. Dostałam bromergon w tabletkach na obniżenie i 1,5 mca później byłam w ciąży. Może pomogła ta diagnostyka, a może przyszedł po prostu czas.
    Hugo, masz dobrego gina? Moja gin jest świetna i oprócz profesjonalnej opieki dała mi dużo wsparcia. Ona była pewna, że znajdę i jakoś tak się bezpiecznie poczułam... 😉 W głowie naprawdę dużo siedzi.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gina narazie odpuściłam sobie bo mnie na IUI wysyłała drugi raz, w ramach programu z NFZ. Badania chyba powinnam sobie powtórzyć bo jednak się mogło też coś zmienić. Albo poprostu olać cały temat ciąży, skoro nie wychodzi.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Gina narazie odpuściłam sobie bo mnie na IUI wysyłała drugi raz, w ramach programu z NFZ. Badania chyba powinnam sobie powtórzyć bo jednak się mogło też coś zmienić. Albo poprostu olać cały temat ciąży, skoro nie wychodzi.
    Ja bym korzystala z iui i to darmowego. Ja mialam 3 i wszytsko płatne.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele,Izka, Hugo, mother... i inne.. jezu dziewczyny cala sie trzese.. wyszly mi dzis DWIE KRESKI na tescie!!!! Dzis 30dc, zrobilam dla wywolania okresu bo pamien nawet jeszcze nie mialam a tam OD RAZU KRESKI!. Ja nawet nie wiem czy sie ciesze.. :( jezu to naprawde byla glowa.. ja w grudniu sprzedalam rzeczy po malym synku, wyrzucilam wozek i skupilam sie na pracy.. nie umiem wrzucic fotki z telefonu, moze pozniej jakos to zrobie. Nawet nie wiem czy od razu powiedziec mezowi.. kwasu foliowego nie bralam, chlalam na sylwku a nawet zapalilam zielonego troche drugi raz w zyciu 😣 to niemozliwe..

DoveLove, pola89, AdelaX, Miśkowa, Kasia 1805, agulineczka, Paula_071, Wiera, jangwa_maua, Emrica lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7b77e7606a5c.jpg

evs6, Hugo87, mother84, aLunia, DoveLove, pola89, AdelaX, Iza34, Miśkowa, Kasia 1805, Paula_071, jangwa_maua, Emrica lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP gratulacje! Test nie pozostawia wątpliwości! 😀

pap86 lubi tę wiadomość

a5e703bbfa.png
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ