Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo
Właśnie robię sobie kawkę ☕ i do tego chałkę 😅 wczoraj zjadłam 2 paczki.. no nie mogę się powstrzymać jak je widzę
Kobiety pracujące jutro już pt i weekend ✌️
Wiera przyszła ta @ ?? -
Adele27 wrote:Hejo
Właśnie robię sobie kawkę ☕ i do tego chałkę 😅 wczoraj zjadłam 2 paczki.. no nie mogę się powstrzymać jak je widzę
Wiera przyszła ta @ ??
Czekam na ten pt 😎 i mam też pon wolny więc taki dłuższy ten weekend 😁😁
Ja próbuję mniej jeść ale przed @ zawsze się chce tych nie zdrowych przekąsek 🤭 w sb impreza i niestety ma być @Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Adele, jeszcze nie przyszła. W sumie to na dziś bardziej mi wypada. Ale..tamten test co Wam pisałam, wyrzuciłam do kosza, a potem głupia go wyjęłam, po pół godzinie gdzieś a tam była druga bladziusia kreska.. wiem że nie powinno się później patrzeć, bo potem mogą wyjść jakieś fałszywie pozytywne, no ale chciałam się upewnić że tam nic nie ma 🤦 Tamten byl Bobo żółty, no to mówię poczekam dwa dni, kupiłam Bobo strumieniowy, niby bardziej czuły, zrobiłam dziś rano i wydawało mi się, że od razu się bladziutki cień zrobił w miejscu kontrolnej, ale potem nie ściemniał, niby jest cień cienia, ale miałam nadzieję, ze już będzie albo w jedną albo w drugą stronę wiem, powinnam pojechać na betę żeby mieć pewność, ale raz, że jestem podziębiona, a do pracy muszę iść na popołudnie i chciałam trochę poleżeć w spokoju, bo syn poszedł do przedszkola. A dwa, że nie chce bez sensu mężowi nadziei narobić. A trzy że @ może dziś jednak przyjdzie i rozwiąże problem Jakoś bez emocji do tego podchodzę, co ma być to będzie.
Hugo mnie mama urodziła jak miała 39, tata miał wtedy 45. Taka "wpadka" na stare lata Mam rodzeństwo starsze o kilkanaście lat, a moja najmłodsza siostrzenica ma w tym roku osiemnastkę 😅 -
nick nieaktualnyJa pytalam o wskazania, dlaczego dostaje to powiedzieli ze zbiera sie jakies punkty (jakas gra czy co?) i dostalam. Ja mysle ze wiek i zylaki to podstawa.
Pola ja tez na zadupiu i tu nic nie ma. Dla mnie 30km to zadna odległość a i tak nikogo nie znalazłam, cdl za dojazd 70 km sobie policzyla ake jako jedyna zgodzila sie przyjechac. Bo tak zebym ja pojechala to tez nie znalazlam. -
Adele27 wrote:Hejo
Wiera przyszła ta @ ?? -
Wiera ja myślę, że @ do Ciebie już nie przyjdzie. Powtórz test za dwa dni albo zrób betę 😁
Pola fajnie, że miałaś taka pomoc przy kp. Jednak są jeszcze fachowcy na tym świecie 😊
Ja już też odliczam do weekendu. Mamy jechać do moich rodziców to może tam wśród pól i lasów się zresetuję 😂 wczoraj mnie tak napitalał brzuch, że bankowo owulka była/jest. Normalnie aż w krzyż właziło. Ale pomimo moich chęci mąż stwierdził, że nie chce jeszcze ryzykować i ten cykl sobie odpuszczamy niestety. Także ja odliczam do @ i czekam na kolejny cykl ✌️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Evs no ja uwielbiam słodycze ☺️ Ale chyba od pon się biore bo waga jak spadła po porodzie to stoi ...
Adele na pewno Akt urodzenia w USC, ja w Pzu jeszcze zgłaszałam urodzenie i pobyt w szpitalu bo mam ubezpieczenie, do becikowego zbieram dokumenty. Z książeczka zdrowia dziecka jeszcze trzeba zarejestrować dziecko w przychodni, i w dedykowanej przychodni umówiłam usg bioderek.. hm chyba wszystko. Na wizycie położna ustaliła harmonogram szczepień itp
Edit: jeszcze do Kadr dzwoniłam przed porodem co trzeba złożyć do urlopu macierzyńskiego i przesłali mi e-mail z wytycznymiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 10:06
Adele27 lubi tę wiadomość
-
Adele ja zarejestrowałam dziecko u Usc przez internet, można założyć profil zaufany przez swój bank - w 2 dni miałam akt do odbioru:)
A właśnie jeśli chodzi o becikowe, bo już nie pamietam trzeba mieć pity? Chyba się nie załapie, ale chciałabym sprawdzić - a nóż widelec 🙃
Mother dobrze ze mąż chce się zregenerować w przyszłym mcu już będziecie działać ze zdwojona siła 💪🏻
Wiera tez mi się wydaje, ze @ nie przyjdzie -
Adele27 wrote:To becikowe rozumiem,że wtedy dziela dochody już na 4 osoby razem z narodzonym dzieckiem tak?
Adele27 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pity za 2018 rok będą liczyć do becikowego. I jeśli pracują na systemie jak u nas to sami maja dostęp do tego. Dla świętego spokoju możecie dołączyć PIT. Ważne jest to zaświadczenie od gina o przebywaniu pod opieką lekarska.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo87 wrote:Pity za 2018 rok będą liczyć do becikowego. I jeśli pracują na systemie jak u nas to sami maja dostęp do tego. Dla świętego spokoju możecie dołączyć PIT. Ważne jest to zaświadczenie od gina o przebywaniu pod opieką lekarska.
Czyli, ze można złożyć wniosek bez pitow?
U mnie na stronie mopsu jest info, ze od listopada, brane są pod uwagę pity 2019...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 11:40