Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiera,Hugo przykro mi ☹️ w takim razie czekamy na kolejne płodne 😘
Wiera myślę,że nie ma sensu już robić bety skoro jest @ ...
Hugo też chciałam żeby mi ktos zrobił histero lub chociaż laparo... Ale jakoś ci lekarze nie są do tego odrazu chętni skoro nie widzą powodu.. a jaki miałby być powód kurcze 🤨 bo wg mnie to,że tyle lat nie mogłam zajść było właśnie powodem.. jeden lekarz niedaleko mojego miasta wybił mi z głowy te dwa zabiegi tlumaczyl wszystko na rysunku itp że nie ma takie potrzeby u mnie.. z kolei ta lekarka z Gdańska myślę,że po kilku cyklach na stymulacji zrobiłaby mi ta laparo.. nawet że względu,że zauważyła lekka endometrioze przez USG! Na jajniku.. się pytam czemu zaden lekarz tego wcześniej nie widzial?! A ta wystarczyło,że włożyła sprzęt spojrzała na jajnik... Mieć dobrego lekarza to cud.. -
Szkoda ze Gdansk mam tak daleko 😂 no tu u nas też ciężko o lekarza. Niby są ale wg mnie Odrazu idą w iui albo ivf. Najpierw mam plan zrobić sobie te badania z krwi, ale to po malu. Do rodzinnego pójdę się spytać co mogę dostać na NFZ.
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Wiera też myślę, że nie ma sensu żebyś robiła betę...
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wiera ja myślę jak dziewczyny że nie ma sensu.
Hugo a gdzie mieszkasz? Bo ja mogę polecić kogoś z Katowic (super lekarka tylko czeka się pół roku). Nam też powiedziała że ivf ze względu na wyniki męża ale my wcześniej przeszliśmy różne kombinacje leczenia i rzeczywiście zostało nam już tylko to. Wcześniej jednak trzeba zrobić mnóstwo badań m.in. genetyke, i ten poziom wit d jest bardzo istotny w poczeciu. Poza tym przez moje jajniki mogliśmy zacząć procedurę dopiero po laparoskopii (bo chciała mieć pewność że tam jest wszystko ok) a potem bach i zaskoczyło. Robiła też mi wymaz na chlamydie, ureaplasme i mycoplasme, to drugie mi wyszło i dwa razy z mężem braliśmy silne antybiotyki. Babka bardzo kompleksowo podchodzi do problemu, pierwsza wizyta trwała u niej ponad godzinę.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
A ja chyba poziom wit d...ile to człowiek się z forum dowiaduje. Teraz czytam, że Wit d ma duży wpływ na prawidłowe zagnieżdżenie i na plemniki. Akurat mąż bierze leki i tam Wit d jest, ale ja...wstyd przyznać, ale nie. W przyszłym tyg muszę zająć się tą sprawą...
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
No z tą Wit D może być coś na rzeczy.. mi się udało na wakacjach gdzie tam codziennie na słońcu się opalałam itp a podobno u nas w Polsce słońce też nie da tyle witD jak w innych krajach 🙄 w śniadaniowce słyszałam jak facet mówił coś na ten temat 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 14:29
-
No w Polsce to podobno większość ludzi ma niedobór wit d. Mi endokrynolog zalecała brać, ale niestety na początku brałam, a potem zapominałam.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
O to moze będę brać podwójna dawkę Wit d, kupiłam razem z mk7 czy jakoś tak i ten inofem pije. Wit z grupy B biorę od dawna, z magnezem i sama b12 też mam ale nie biorę systematycznie 😐
M zrobił mi drineczka : "Hugo" 🍸😁jakoś trzeba przeżyćSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Ja przez okrągły rok brałam 2000 wit d i po tym zbadalam bo się bałam że przedawkuje a tam ledwo do dolnej granicy się zblizylam ☺️
Hugo trochę zazdroszczę Ci drineczka, też bym się napila a tymczasem od dwóch dni mdli mnie i po południu zasypiam na stojąco. A badania to rzeczywiście musisz sobie rozłożyć na raty bo kurde koszty są ogromne
Mother dopiero doczytałem o Waszych "seksach". Nieźle wzięłaś męża w obroty jak mu się słabo zrobiło 🤣a tak serio mam nadzieję że wszystko u niego ok bo to jednak wysiłek☺️
Adele może przepowiadajace już Ci się zaczynają i stąd takie bóle?
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Mother hehe niech wie facet jakiego stracha na kobieta po porodzie przed sexem
Ja pamiętam, że brałam też jakieś witaminy z tymi dwoma rodzajami kwasu już nie pamiętam jak się nazywa. Ale w ciąży biorę pregna plus i tam też jest, plus jod a to mi endokrynolog zalecał i Wit D.
Ja też dzisiaj padam na twarz. Z Wiki dalej ciężko z tymi zebami. Na dodatek starsza występowała na Aniołkiowym graniu i tyle czasu tam zeszło. O 20 byliśmy w domu a wyjechaliśmy 15.30. A w weekend mam zjazd -
nick nieaktualny
-
Iza zdroweczka dla Małej!
Adele Ty się do takich bólów przyzwyczajaj mnie w tej ciąży straaaasznie pachwiny bolały:/
Wiera przykro mi z powodu @☹️
Hugo - na pewno nie zaszkodzi próbować z histero... mam nadzieje tez, ze znajdziesz dobrego lekarza, bo jest to jednak podstawa....
alunia - siły kochana! Przynajmniej sobie na zajęciach od dzieci odpoczniesz
Ja dziś wypuściłam się do sklepu, ledwo weszłam, a już miałam telefon, ze mężu nie wyrabia, bo wrzaskun się załączył.... ze ponoć głodny (karmiony przez moim wyjsciem🤨) no to w tył zwrot i jazda do domu:/ dzięki Bogu za zakupy przez internet 🙏🏻 -
Właśnie wróciłam ze spotkania z dawnymi kumplami z LO, pośmialam się, fajnie było Bez alko, bo autem. Teraz cały weekend z synkiem
Iza zdrówka dla Malutkiej.
Evs uwielbiam zakupy przez net, tylko spożywki jeszcze nie próbowałam 😏
Ja poziom vit. D badałam w zeszłym roku, poniżej min był lekko. Dobrze byłoby brać lek, np Vigantol bez recepty w kroplach, bo w tych suplach nie wiadomo ile jest tak naprawdę. Biorę, ale mało systematycznie Też tak myślałam, żeby sobie oznaczyć. Wtedy też do poziomu konkretnego lekarz może dobrać odpowiednie dawkowanie. -
nick nieaktualnyDozeram po nocy 🤦♀️. W koncu jest cisza i mimo ze bardzo chce mi sie spac to musze zjesc.
Lekarz twierdzi ze to ucho to od zachlystywania sie pokarmem. Malutka praktycznie nie ulewa ale co karmienie potrafi sie zachlysnac i to nie na poczatku karmienia tylko pod koniec. Jak jadla z piersi to tez tak bylo. Mamy najmniejsze smoczki, odpowiednia pozycje a jednak to sie dzieje. Jeden pediatra wspominal cos o wiotkosci krtani. To sie nam narobilo. Maz byl przeziebiony, teraz starszą zlapalo, mlodsza to ucho. Najgorsze ze taka malutka a juz antybiotyk.