Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Alunia, trzeba miec nadzieje ze bedzie dobrze. My tu wszystkie trzymamy kciuki ! To nie jest dobra diagnoza, kiedys o niej duzo czytalam bo poznalam taki przypadek, wczesniej nawet pojecia nie mialam ze cos takiego istnieje .... Szacun dla lekarza ze to wylapal bo podobno trzeba miec super oko i sprzet zeby dojrzec tasmy. Ale to nie wyrok bo przeciez duzo przypadkow konczy sie happy endem i tego sie trzymajmy . Tak musi byc, nie ma innej opcji !
Adele27 lubi tę wiadomość
-
Oj Alunia strasznie mi przykro... Właśnie ostatnio czytałam pamietnik dziewczyny której się ro przytrafiło i wszystko skończyło się dobrze. Trzymamy tu wszystkie za Ciebie kciuki i wierzymy że i u Ciebie będzie happy end.
Przepraszam że tak późno ale tak jak pisałam mama jest u nas i nie miałam jak wcześniej zajrzeć. U nas ok, bobas ma już 6 mm i serduszko bije. Krwiak jest ale doktorek mówi że zasklepiony i się wchlonie. Dalej biore dupka i zakaz seksow, siedzę na zwolnieniu (może i dobrze bo mdlosci mi żyć nie dają) a kolejna wizyta 6.02. Cieszę się że wszystko ok dobrej nocy.DoveLove, AdelaX, calanthe, Adele27, mother84, pola89, Paula_071 lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Alunia, przytulam mocno 😘 ja też pierwszy raz słyszę o tym zespole taśm, koszmarny pech, bo to chyba nie jest częsta przypadłość... Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Dziewczynkami zajmie się tata?
Miśkowa, ciesze się, ze u Ciebie w porządku. Odpoczywaj teraz i dbaj o siebie 😘Miśkowa lubi tę wiadomość
-
Miskowa super niech okruszek sobie ładnie rośnie ❤️ dobrze,że krwiak się wchłonie teraz już jesteś pewnie spokojniejsza i oby do nast wizyty 🙂
Miśkowa lubi tę wiadomość
-
Miśkowa cieszę się, że u Ciebie wszystko ok. Myślę, że dzisiejsza wizyta trochę Cię uspokoiła. Wszystko będzie dobrze 🤗
Miśkowa lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Miskowa cieszę się, że wszystko dobrze. Odpoczywaj w domu bo Ci się należy
Ja przeczesałam internet. Wszystkie te artykuły piszą o samych negatywnych rzeczach, tylko wpisy na forum tak jak pisałaś Hugo podnoszą na duchu. Trochę się uspokoiłam i bardzo wierzę, że to nie jest to jednak. Ciekawe na jakich lekarzy trafię w szpitalu, ale już z mężem ustaliliśmy że i tak pójdziemy do kogoś innego sprawdzić. Podobno to wykrywa się tylko po wadach dziecka, że ciężko to zauważyć a u mnie jest gruba linia, która jest połączona a nie zwisająca.
Widze pap, że w pierwszej ciazy miałaś taka sama sytuację, jeśli możesz to napisz coś więcej, kiedy to wykryto?
I tyle o płci pisałam a to wszystko już nie ma totalnie znaczenia w takiej sytuacji...Miśkowa lubi tę wiadomość
-
aLunia pisz nam jak już będziesz coś wiedziała ze szpitala 😘 też na jakimś forum przeczytałam,że dziewczyna urodzila zdrowa córeczkę i tylko ja niepotrzebnie nastraszyli.. to tak rzadki przypadek,że aż się wierzyć nie chce.. 😐
Masz rację,że płeć nie ma teraz znaczenia... ale często z dziewczynki robi się chłopiec 😉 czekamy na wieści 😘 jesteś już w szpitalu ?
Ja standardowo sie nie wyspałam.. 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 07:56
-
aLunia też czytałam, że to bardzo trudno wykryć - musi być dobry lekarz i mieć dobry sprzęt. Daj znać co dowiesz się w szpitalu.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Alunia sluchaj uwaznie co Ci ciotka pap powie- w ciazy z synkiem kolo 24tc wyszla nam tasma. Na usg bylo widac. Pojechalam do specjalistycznego szpitala na badanie-ogladali mnie na usg ze 45min. Widac bylo na usg wlasnie jak by tasme. Po dokladnym usg lekarz powiedzial,zr wyglada to na tasme i pewnie nią jest ale nie ma kontaktu z konczynami dziecka. Ile ja sie naplakalam.. naczytalam.. Boze moj-nikomu nie zycze. Potem byla tylko kontrola. Syn ma 4konczyny i 20paluszkow i huk wie co to bylo. Moze to wcale tasma nie byla bo jak urodzilam lozysko to mowili o jakims podwojnym placie-moze to bylo to? Na spokojnie alunia. Masz tu mnie z takim samym przypadkiem.
DoveLove, evs6, calanthe, Wiera lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt