Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka wrote:Weszłam z ciekawości zobaczyć jak tam dziewczyny po wizytach.
Miskowa - gratulacje.
Alunia współczuję stresu, ale postaraj się nie martwić na zapas. Na innym wątku po poronieniach napisałam Ci, która dziewczyna miala podobny problem. Dzis ma zdrowa, piekna coreczke. Postaraj się być dobrej mysli
Właśnie wiem, że już czytałam o tej taśmie i nie mogłam sobie przypomnieć gdzie. To na wątku o poronieniach!
ALunia, a który lekarz znalazł Ci na USG taśmę? Kto Cię bada w szpitalu? Moim zdaniem musisz iść do porządnego specjalisty z dobrym sprzętem.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Radecki z kamieńskiego a teraz Wdowczyk.
Ogólnie potwierdzili to, napisali mi że struktura wewnątrzmaciczna- taśma owodniowa?
Pytałam się czy to może byc coś innego ale widać że nie do końca się znają i że wszystko co jest pod taką postacią nazywają taśma owodniowa tak mi wyjaśnił.
Anatomii dziecka nie da rady jeszcze dokładnie sprawdzić bo za małe. Jeszcze dodał że akurat teraz miało rączkę przy tym i on nie wie czy ugrzęzła ale chyba nie bo to nie jest napięte jak struna tylko faluje.
Właśnie PAP jest połączone z dwóch stron tak wygląda na usg, a na innych zdjęciach widziałam że tylko z jednej strony.
Nie wiem do kogo we Wrocławiu mogłabym się wybrać. Na pewno skontsktuje się z tym specjalista z Gdańska. Pap dobrze pisze nie?
A mam skierowanie do Łodzi do instytutu matki Polki.
-
Iza, my szczepilismy na pneumo (dostala ta lepsza, ale miala darmowo , ze wzgledu na "wczesniactwo") dodatkowo jeszcze menigokoki (niedlugo 2 dawke zrobimy) no i na rotawirusy. Ja szczepie na co sie na, wole w razie co miec sumienie czyste, tym bardziej ze to taki chorowitek.
aLunia- konsultuj sie z kim sie da, popytaj lekarzy moze maja kogos do polecenia co sie specjalizuje w tym. Poczytaj w internecie. Lekarze tez moga sie mylic, dlatego warto poznac rozne opinie.DoveLove lubi tę wiadomość
-
Adele nie ma co jej trzymac w szpitalu. Alunia proponuje zrobic tak-w pon dzwonisz do Lodzi i mowisz jaka sytuacja -mają cie polaczyc z kims kompetentnym. Albo przynajmniej zapisac na usg. Ale nic sie wlasciwie w tym momencie nie zrobi chyba. Trzeba robic czesciej usg.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Alunia zaprosze cie do przyjaciolek i napiszesz mi na priv swojego maila to ci wysle to jak tasma wygladala u mnie. Ten filmik ci wysle co temu profesorowi.
Edit:nie wiem jak sie dodaje do przyjaciolek
Edit 2: Alunia matko bosko ja to mam bardzo slaba pamiec do roznych rzeczy-wiem ze w necie znalazlam jakiegos specjaliste od tasm (moze on byl z gdanska a nie z lodzi, nie pamietam) i do niego wysylalam filmik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 17:16
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap też właśnie nie mogę znaleźć. Bo wcześniej wystarczyło najechać na nick i tam to było a teraz mi się to nie wyświetla
Może ktoś podpowie?
Właśnie chciałam cię o to prosić czy mogłabyś wysłać.
Tak w poniedziałek zadzwonię i się tam umówię.
Jak wtedy pisałaś to właśnie wszyscy o tym z Gdańska pisali. Ja też do niego napiszę.
Adele tak jak PAP pisze nie ma sensu mnie trzymać w szpitalu. Nawet bym się nie zgodziła bo co to da. W szpitalu niby wielce mówili o operacji ale jak czytałam to się robi kiedy ta taśma obwinie już dziecko.
Powiem wam, że jestem tak zmęczona, nie chcę o tym myśleć. Nie do końca ufam, że to to. Szczególnie, że widzę że lekarze sami do końca nie są w stanie nic powiedzieć po prostu nie znają się na tym. Jakoś wierzę, że będzie dobrze i mam nadzieję, że się nie mylę. -
I tego się trzymaj Alunia! Masz plan działania, to najważniejsze. Przy takim podejrzeniu diagnozy potrzeba naprawdę rzetelnie to sprawdzić u specjalistów. Nie wszyscy lakarze dobrze czytają usg, nie wszyscy też mają duże doświadczenie w temacie. Główka do góry 😘
-
Ja musiałam wejść w społeczności i tam było zaproś. Wysłałam zaproszenie jak coś.
Dovelove dokładnie tak jak piszesz. Poza tym wykończe się psychicznie, jeszcze drugie tyle ciąży... -
nick nieaktualny
-
Radecki nie jest złym lekarzem, ale to trzeba się konkretnie na tym opisie znać. Mi do głowy przychodzi jeszcze dr Olesiak- Andryszczak, ale ona jest na macierzyńskim chyba teraz. Ona jest perinatologiem, bardzo mądra kobieta. Trzymam kciuki za zdrowie Twoje i malutkiej.
Ja szczepilam Infanrix Hexa, Prevenar 13, Rotarix, Bexsero.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Iza to zdrowiej szybciutko 🤗 ja już wyzdrowiałam tylko ta głowa mi została...kuruj się, bo teraz jakieś świństwa panują
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Iza to zdrowiej szybciutko 🤗 ja już wyzdrowiałam tylko ta głowa mi została...kuruj się, bo teraz jakieś świństwa panują
Wczoraj juz mnie cos smyralo ale zignorowalam, to byl moj błąd. A dzis tylko isc spac takie samopoczucie.
A tymczasem z rana odwazylam sie wejsc na wage, weszlam juz w ubraniu i zobaczylam trzy 6. Przed ciąża jak zobaczylam te 66,6 to stwierdzilam ze czas na odchudzanie bo jest zle a dzis pomyslalam "nie jest tak źle, jeszecze -3,3kg i wagowo bedzie po dawnemu". Czyli punkt widzenia zmienia sie od miejsca siedzenia 😋.
-
Haha Iza ja też niedawno zobaczyłam diabelską liczbę na wadze!!! To był szok! I jak miesiąc temu stwierdziłam że pora się wziąć za siebie, tak teraz o tym zapomniałam 😶 ale wszystko przede mną 😁
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother współczuje bólu głowy oby szybko minął
Iza to piękna waga, ja miałam się od pon odchudzać w sensie odstawić słodycze ale nie wyszło 😬 planuje od tego pon 🙈
Alunia grunt to znaleźć dobrego lekarza hm.. trzymajmy kciuki żeby to nie było to, buziaczki 😙Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 20:54
-
agulineczka wrote:Alunia faktycznie umów się do Łodzi. Z Wrocławia cenię sobie lekarzy z centrum Ginemedica. Tam prowadziłam druga ciążę. Może stamtąd ktoś by Cię mądrze pokierowal.
Ja też tam prowadziłam drugą ciążę u dr Fabijanskiego, a Ty?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
No tylko pytanie czy się zna na tych taśmach. Bo widzę, że wiedza lekarzy w tym temacie nie jest zbyt duża. On ma dobry sprzęt?
Dzięki PAP, już ci wysłałam