Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak kreska będzie ciemna tak samo jak kontrolna tzn ze owu wystąpi w przeciągu 24/36 h 😊
No kimnelismy się wszyscy w dzień. Synek dalej śpi, muszę iść go budzić zaraz. Pójdziemy na trochę na drineczka i do domu. M jutro do pracy na maraton idzie.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Iza jeśli chodzi o alergie pokarmowe to czasami bardzo trudno jest określić konkretny alergen, to może być barwnik, konserwant nawet, cokolwiek Nawet nie samo jabłko, ale opryski, które się na nim znalazły itd. Często jest to niemożliwe, chyba że akurat coś się wyłapie. Nawet te badania z krwi są niemarodajne, zresztą jak miał syn koło 1,5 roku zrobiono mu na podstawowe alergeny z krwi i nic nie wyszło. Za to wziewna alergia mu się rozwinęła koło 3 lat;)
Misia cześć
Hugo, ja miałam Amh bardzo podobne:) A prolaktynę w innych jednostkach chyba, bo mi wyszło ponad 400;) Ale górna norma była 480.
Mother, myślę że możesz w necie poszukać, generalnie chyba wszytko na jedno kopyto leci. W zależności od długości cyklu zaczyna się danego dnia, koło 4-5 dni przed spodziewana owulacją, codziennie o tej samej porze najlepiej. Przy czym z tego co czytałam najlepsze są miedzy 12-17, po 20 już się nie powinno, jak i z porannego. Przed oznaczeniem powinno się wstrzymać przed odwiedzaniem toalety przez 2 do 4h (dla mnie to najbardziej upierdliwe jest ) Jak kreska jest równa bądź ciemniejsza niż kontrolna jest wynik pozytywny, wtedy od 24-36h będzie owulka. Tak w skrócie 😁 -
Dzięki dziewczyny 😘 tak myślałam ☺️ zatem będę robiła.
Ja amh też podobne bo 2.83. a prolaktynę to miałam koło 10. Ja też wydałam 1.5 roku temu kupę kasy na badania, bo do kliniki, ale nie zdążyliśmy bo zaciążyłam...no a teraz jak będziemy szli to trzeba będzie nowe zrobić i znowu kasa pójdzie.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny amh jest takie srednio miarodajne. Ja amh mialam 2,3 jakoś przed podejsciem do ivf. Po.dwóch podejsciach spadlo do 0,69. Odczekalam jeden cykl, znow poszlam zrobic badanie (bo refundacja lekow jest pd 0,7) i mialam juz 0,78. Badane co cykl może sie różnić tez. I kazda sstymulacja czy to do ivf czy do iui czy ogolnir clo czy lamette jakos na to wplywa
-
Ewi jak córcia, lepiej coś z jej zdrowiem?
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyCo z tymi chlopami jest nie tak? Evs moj tez. Mowie ze mleko jest w lodowce a ja idę spac na cala noc do drugiego pokoju i niech sobie radzi to on: a dlaczego ja? Odpowiedz iscie trafiona, no nie ma co. On jest zmeczony, ja nie. I na reke mu bylo jak starsza przyszla do nas spac, to zadowolony poszedl do salonu. Szkoda bylo tematu zaczynac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 01:48
-
Misia powodzenia! ☺️
My od 5 na nogach,bo synka kaszel zbudził😒 idę zaraz obiad szykować, to będzie dłuuuuugi dzień! 🙄
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nadzieja wynik pozytywny powtórz w pn bo dziś to zamknięte wszędzie.. ważny będzie przyrost 🙂 kciuki i gratuluję 🥰
mother ojj współczuję... Mój syn u babci na noc był będę się zbierać po niego niedługoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 08:46
Emrica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
misia881 wrote:Mam 28 lat, synka który własnie konczy 4 lata. W tym roku chcemy postarac sie o drugie z pierwszym synem zaskoczylo, w pierwszym cyklu licze bardzo że teraz tak bedzie
A już zaczęliście starania ? 🙂 -
Iza ja wczoraj miałam poważna rozmowe z mężem bo tez czarne chmury wisiały nad nami i chciałam co nieco wyjaśnić to jak zaczęliśmy temat dziecka to nie było ciekawie... na początku garnął się do pomocy a teraz co on musi wstać rano ja nie pracuje on musi myslec ja leżę z dzisckiem na kanapie, teraz starszy był chory on do niego wstawał wiec jaki on zmęczony... mówię Wam ten tydzień chodził jakby mu słoń na ucho nadepnal. Wiec chciałam porozmawiać i wiecie co nie potrafimy sie pogodzić Dzis nie rozmawiamy mijamy się...
Nadzieja w pon idź na betę kciuki ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 08:58
-
Adelax powiem ci,że się obawiam właśnie tego jak będzie z mężem przy drugim maluchu... Rozmawiałam już z nim o tym ale czy dotarło to nie wiem.. tłumacze mu,że ja będę wlasciwie na początku wyłączona trochę bo będę pewnie z małym ciągle który będzie mi wisiał na cycku bo chce tym razem bardzo karmić piersią. Co też mnie stresuje bo ost nie poszlo w ogóle. A jednak starszego syna też trzeba ogarniać mimo,że ma 8 lat.. robi sporo rzeczy sam ale przecież to nie nastolatek.. trzeba go z lekcjami przypilnowac itp kolację czy obiad też zrobić już nie wspomnę w ogóle o uwadze żeby nie czul się odtrącony.. a co dopiero jakby był właśnie chory jak twój.. mąż ma być na urlopie jak się mały urodzi więc wymówek,że do pracy musi wstać nie będzie przez jakiś czas.. ale później ? Ehh jeszcze mój mąż trenuje 5-6 razy w tyg.. też poruszyłam ten temat bo na początku niestety będzie musiał ograniczyc jakoś to lub robić w innych godzinach..nie wiem boje się trochę,że będą kłótnie 🙄
-
A ja jakoś dziwna mam odczucia przewrazliwiona chyba jestem jakąś niska ta beta mi się wydaje.... Spokojniejsza będę jak powtórzę w pon.
Na szczęście @, nie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 09:39
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyAdelaX wrote:Iza ja wczoraj miałam poważna rozmowe z mężem bo tez czarne chmury wisiały nad nami i chciałam co nieco wyjaśnić to jak zaczęliśmy temat dziecka to nie było ciekawie... na początku garnął się do pomocy a teraz co on musi wstać rano ja nie pracuje on musi myslec ja leżę z dzisckiem na kanapie, teraz starszy był chory on do niego wstawał wiec jaki on zmęczony... mówię Wam ten tydzień chodził jakby mu słoń na ucho nadepnal. Wiec chciałam porozmawiać i wiecie co nie potrafimy sie pogodzić Dzis nie rozmawiamy mijamy się...
Nadzieja w pon idź na betę kciuki ✊
U nas dokladnie to samo. On pracuje, on zmeczony, on musi spac. A ja siedze w domu i cyt.: "ciągle gram w gry na komorce". I tym to grubo przesadzil. Owszem, jak Ola spi a ja jem to raz na dzien sobie zagram w gre córki, to jest dla mnie jedyny relaks. U nas jeszcze stan zapalny- kpi. Chce zebym zrezygnowala. Wez zrezygnuj jak sciagam ok. 1 litra mleka i mimo ze ilości spadaja to nadal starcza tylko moje i jeszcze cos tam mroze. Mowia "biale zloto" i co mam tą kopalnię zasuszyc? -
Adele27 wrote:A już zaczęliście starania ? 🙂
Nie, jeszcze nie. Egoistycznie koncem maja lecimy na wakacje i wlaśnie z tych wakacji chcielibysmy powrociba we 4 hehe
Wiec na razie sie przygotowuje psychicznie. Moj starszy syn to okropny łobuz. Żywe zloto, wszedzie go pelno wiec decyzja o drugim łatwa nie była -
misia881 wrote:Nie, jeszcze nie. Egoistycznie koncem maja lecimy na wakacje i wlaśnie z tych wakacji chcielibysmy powrociba we 4 hehe
Wiec na razie sie przygotowuje psychicznie. Moj starszy syn to okropny łobuz. Żywe zloto, wszedzie go pelno wiec decyzja o drugim łatwa nie była
My też wróciliśmy właśnie z wakacji w 4 🥰 ale u nas walka o drugie trwała bardzo długo bo 3,5roku a przyczyny nikt nie znał