Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nadzieja_86 wrote:A ja jakoś dziwna mam odczucia przewrazliwiona chyba jestem jakąś niska ta beta mi się wydaje.... Spokojniejsza będę jak powtórzę w pon.
Na szczęście @, nie widać
Ważne jaki przyrost będzie nie denerwuj się 😘 choc wiem,że łatwo się mówiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 09:52
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Adele27 wrote:My też wróciliśmy właśnie z wakacji w 4 🥰 ale u nas walka o drugie trwała bardzo długo bo 3,5roku a przyczyny nikt nie znał
Czasem tak po prostu chyba jest. Ja mam nadzieje, ze nam pojdzie raz dwa bo jednak wolałabym od wrzesnia nie isc już do pracy. -
Calanthe..miałam robić dziś, bo @ wczoraj nie raczyła przyjść. Ale się rano okazało...że żadnego nie mam w domu 😬 ale widziałam w toalecie śluz, taki mleczno żółtawy, ale i podbarwiony troszkę na czerwono...więc może zaoszczędziłam na teście. Coś mi się wydaje, że cykl mi się wydłużył, bo poprzednio też dostałam @ dzień później niż teoretycznie powinnam.
Misia to powodzenia, zeby plan wypalił
Nadzieja, to teraz trzymamy kciuki za piękny przyrost bety 😊
A chłopy+dziecko+"bo ty siedzisz w domu" to książki można pisać 😣 Ze szlachetnymi wyjątkami, ale mój też do takowych nie należy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:22
-
Adele27 wrote:Adelax powiem ci,że się obawiam właśnie tego jak będzie z mężem przy drugim maluchu... Rozmawiałam już z nim o tym ale czy dotarło to nie wiem.. tłumacze mu,że ja będę wlasciwie na początku wyłączona trochę bo będę pewnie z małym ciągle który będzie mi wisiał na cycku bo chce tym razem bardzo karmić piersią. Co też mnie stresuje bo ost nie poszlo w ogóle. A jednak starszego syna też trzeba ogarniać mimo,że ma 8 lat.. robi sporo rzeczy sam ale przecież to nie nastolatek.. trzeba go z lekcjami przypilnowac itp kolację czy obiad też zrobić już nie wspomnę w ogóle o uwadze żeby nie czul się odtrącony.. a co dopiero jakby był właśnie chory jak twój.. mąż ma być na urlopie jak się mały urodzi więc wymówek,że do pracy musi wstać nie będzie przez jakiś czas.. ale później ? Ehh jeszcze mój mąż trenuje 5-6 razy w tyg.. też poruszyłam ten temat bo na początku niestety będzie musiał ograniczyc jakoś to lub robić w innych godzinach..nie wiem boje się trochę,że będą kłótnie 🙄
Adele z gory się nie nastawiaj ze będzie złe, mąż Cię może mega zaskoczyć ☺️ Nasz mały jest naprawdę absorbujący wiec ja naprawdę odliczam godziny do powrotu męża z pracy.. on oczywiscie zajmie się dzieckiem ale jak widać wypomniał mi to.. jak miał wolne to rzeczywiście pomagał mi bardzo i z zakupami i z gotowaniem nie było żadnych pretensji wiec życie.. ale zabolało mnie ze ja nic nie robię tylko siedzę z dzieckiem na kanapie.
A jak się ogólnie czujesz? -
nick nieaktualnyDziewczyny bo zajmowanie sie domem i dzieckiem jak oni pracują to wlasnie jest dla nich nic nierobienie. Chyba im sie zbiorowy meski pms wlaczyl. A mi/nam mega zneczenie. Ja na nocki nie mam co narzekac, wezme na spiocha jak sie kreci i kweka, nakarmie, czasem przewine, odloze i spi, no bajka tylko razem z odciaganiem, myciem sprzetu i szykowaniem mleka (przez ten zageszczac sie schodzi) to zajmuje mi to od cholery czasu. Stad moje krotkie spanie.
A propo szykowamia mleka- macie jakiś godny polecenia podgrzrwacz? Zamierzam kupic i nie wiem na co patrzec poza cena. -
Oj wiem ale nie mogę się jakoś cieszyć taka na 100% zobaczymy co przyniesie pon. Wiem że indywidualne wyniki w takim razie w pon. Na jakim wyniku powinno oscylowac bo podwaja czy jak? Jak ta w piątek robiłam. Byłam u gin 14 dc to mówiła że widzi ciałko żółte a w dniu bety był 28 dc to po 14 dniach tak mało późno było zagnieżdżenie ( bo podobnie występuje między 7 a 12 dniem) a beta wzrost 2 dni po zagnieżdżeniuJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Adelax samopoczucie może być choc ciężko już wiadomo.. jeszcze mnie dłonie coś bolą od 2 dni żyły mi wyszły może woda się zbiera czy co.. z pewnością mąż będzie pomagał jak będzie na wolnym a później może być ciężko bo właśnie do pracy będzie musial wstać i będzie wracał zmęczony...
-
Iza ja nie wiem.moj wciąż na cycku
Moj Mąż to się umie super z małym bawić wyglupiac ale jeśli chodzi o wstawanie w nocy usypianie czy coś to już tylko moja dzialka
Za to dużo czasu poświęca starszej, zabiera do kina na narty łyżwy.
Zrobi zakupy itp i ogólnie co trzeba pomoże tylko trzeba mu powiedzieć wprost haha
Sam się oczywiście nie domyśli jak to chłopcórka- 2011
syn- 2019 -
nick nieaktualny
-
Nadzieja stężenie HCG powinno podwyższać się o 66% w ciągu 48h, 114% w 72h i 175% w ciągu 96 h.
Polecam kalkulator:
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Adele27 wrote:Adelax samopoczucie może być choc ciężko już wiadomo.. jeszcze mnie dłonie coś bolą od 2 dni żyły mi wyszły może woda się zbiera czy co.. z pewnością mąż będzie pomagał jak będzie na wolnym a później może być ciężko bo właśnie do pracy będzie musial wstać i będzie wracał zmęczony...
Adele a stopy i dłonie masz spuchnięte? Zgaga? -
Nadzieja faktycznie niska ta beta ale wskazuje na ciążę, są kalkulatory bety to ci też wyjaśnia czy przyrost jest ok. Trzymam kciuki.
Adele nie dziwię sie, że coraz ciężej.
Dzisiaj moja siostra urodziła kruszynke 2.5 kg przez CC bo miała okropne problemy z ciśnieniem.
Ja też się bardzo boje relacji z mężem, boje się że może dojść nawet do rozwodu. On mi dużo pomaga, ale jednak przy trójce to będzie tyle roboty, jeszcze Wiki jest mała... Więc będzie musiał się jej totalnie oddać, a ja z małym i też zależy jaki egzemplarz się trafi. Bo jak jest dziecko wymagające to nic dziwnego, że człowiek chodzi zły. A do tego starsza i jej zajęcia.
Wiki była bardzo spokojna. Ja wstawałam do niej w nocy, a mąż spał, ale ona cały dzień spała. Ja byłam ze wszystkim wyrobiona, zadbana, wyspana. Nawet na zumbę chodziłam. Teraz nas wszyscy straszą, że chłopcy są inni.
Ale gadanie, że nic nie robi się cały dzień. Tiaaa zapraszam spędzić samemu cały dzień z dzieckiem plus ogarnąć wszystko, ugotować obiad a do tego hormony 👍 -
Bleee zgaga w ciązy.. pamietam z synem na koncowce to ciagle zimne mleko (pomagala na chwile) albo syrop gaviscon czy jakos tak. Teraz bankowo bede miala zgage wczesniej bo moje sadło plus rosnąca macica sie nie polubią.. a w ogoke ciekawa jestem jak to bedzie z usg jesli mam dosc duzo tkanki tluszczowej na brzuchu (naprawde duzo, mam opone od tira na brzuchu, typowa figura jablko) i moze byc ciezko robic usg. Brzucha wciagnac juz nie moge, w swoje jeansy sie ledwo mieszcze (bardzo niewygodnie jak mam zapiety guzik) a do ciuchow ciazowych z lidla jeszcze tydzien. Jak zyc? 😂😂 nie bede zamawiac online bo stacjonarnie musze zmierzyc sobie czy brac 42 (powinny byc dobre). We srode mam wizyte u jakiejs pani dr bo moj dr ma urlop. To bedzie 9+4 ale tym razem jestem spokojna i bez atakow histerii
Paula_071 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap ale też czas leci. A jak się czujesz?
Miskowa i jak u ciebie?
Mnie też już zgaga męczy.
Jeszcze chciałam się zapytać AdelaX i ewi czy wasze maluchy były bardzo aktywne w brzuchu? Zastanawia mnie to czy już po tym widać charakter dziecka (czytaj, że jest wymagające) -
aLunia wrote:Pap ale też czas leci. A jak się czujesz?
Miskowa i jak u ciebie?
Mnie też już zgaga męczy.
Jeszcze chciałam się zapytać AdelaX i ewi czy wasze maluchy były bardzo aktywne w brzuchu? Zastanawia mnie to czy już po tym widać charakter dziecka (czytaj, że jest wymagające)