X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie opuszczamy tesciow😂😂 wynajem u nas to 2 tysiące plus opłaty. Jak mamy tą chatę stawiać to jednak lepiej jest zaoszczędzić jeszcze. Po świętach jakoś się uspokoiło. Zaczelam szukać jakiś plusów żeby się nie dołować bo osiwieje 🤭😋

Te moje wyniki będą w ciągu dwóch tygodni, strasznie długo.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo kurde to się naczekasz na te wyniki.. i tak jak Miskowa pisze nawet nie myśl,że nie powinniście mieć drugiego dziecka ☝️☝️☝️

Miskowa noo to faktycznie czeka was sporo zmian. Kredyt i mieszkanie załatwiacie jak jeszcze w ciazy będziesz ?

Ja coś humory nie mam.. jakaś taka jestem niespokojna ost

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 09:07

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤷‍♀️😔 Jakąś plamka różowa i brązowa na wkładce 🤔😥. Brzuch i nic mnie boli i nawet ogólnie lepiej się czuje dzis niż wczoraj.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja w tej ciąży też plamiłam i wszystko ok. Ale w drugiej dupka brałam. Więc może obserwuj czy tego więcej jest.

Hugo u ciebie to zaskoczy pewnie w najmniej oczekiwanym momencie.

Dziewczyny po cc po jakim czasie miałyście dziecko przy sobie już na stałe? I kiedy wam je dostawili do piersi? Przede wszystkim AdelaX pytanie do ciebie bo też miałaś problem z ciśnieniem. Moja siostra dalej leży bez dziecka już doba minęła i nawet jej przy piersi nie miala. Ja nie wiem jak po cc wygląda

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:11

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia ja o 1.53 w nocy urodziłam. Około 3/4 miałam przystawianego melego z pomocą położnej, później spał obok trochę w łóżeczku na tych kółkach,bo byłam na sali pooperacyjnej. Koło 7 czy jakoś tak wracało mi czucie w nogach i mnie przewieźli na salę normalna. 8 czy 9 przywieźli mi młodego i zostawili 😅😂 i tak już został że mną, na badania go zabierali jedynie. Ja szybko wstałam, w zasadzie Odrazu kiedy mogłam. Kazali mi zrobić siku itd później się wykąpałam. Bolało jak miałam wstać i się prostować więc chodziłam po korytarzu zgięta w pół 🤭

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • AdelaX Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia ja dostałam dziecko od razu jak mnie przywieźli na sale, położyli mi je na klatce i salo szukało piersi, i potem położna przysunela żeby złapał. Jakoś dziwnie w tym szpitalu u siostry...

Iza lepiej nie mówić.. chyba będą ciche dni. A ja jestem smutna, i chce mi się plakac 😢 ale jak spojrzę na bąbelka to lepiej na serduszku

Wyjdę potem na spacer z dziećmi to może się poprawi samopoczucie bo lub pogoda

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    aLunia mój jest mało aktywny w nocy i mam nadzieję,że po urodzeniu będzie tak samo 🤣

Mój starszy od 20 do 8 rano w ogole sie nie ruszał. Był bardzo mało ruchliwy w brzuchu, gdyby nie to, że brzuch mi urósł to bym nie wiedziała, ze mam coś w brzuchu. A od małego ma motorek w brzuchu. Za to młodszy ruszał się jak szalony, jak spałam nawet kołdra falowała. I teraz też jest mega ruchliwy, chociaż nie tak jak starszak.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Nadzieja ja w tej ciąży też plamiłam i wszystko ok. Ale w drugiej dupka brałam. Więc może obserwuj czy tego więcej jest.

Hugo u ciebie to zaskoczy pewnie w najmniej oczekiwanym momencie.

Dziewczyny po cc po jakim czasie miałyście dziecko przy sobie już na stałe? I kiedy wam je dostawili do piersi? Przede wszystkim AdelaX pytanie do ciebie bo też miałaś problem z ciśnieniem. Moja siostra dalej leży bez dziecka już doba minęła i nawet jej przy piersi nie miala. Ja nie wiem jak po cc wygląda
    Ja swoje dzieci miałam szybko, po pełnej narkozie to przynieśli mi syna na chwilę dac buzi i przytulić i zabrali żebym odpoczela, ale ok. południa, bo urodziłam raniutko, już miałam go przy piersi. Drugiego po wklociu w kręgosłup to też po ok.1-2godz. już był ze mną, a teraz to praktycznie po ok.pół godziny już była ze mną.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe i tak i nie...wczoraj do końca dnia nic, dziś rano trochę plamka brązowa..pojechałam kupiłam test, Bobo, no i d... Jest jakiś cień cienia, jak w poprzednim cyklu, ale na dwa dni po @ to powinno być wyraźne. Z poprzedniego cienia nic nie wyszło to i to jakaś mara tylko. A rozkręcić się nadal nie rozkręca. No nic trudno, choć po cichu liczyłam że może jednak :( Muszę iść do lekarza, bo z moim cyklem się coś porobiło niefajnego.

Hugo..mnie takie myśli też dopadają co jakiś czas.. Ale chce po prostu zrobić co można (może oprócz im vitro;)), a jak to zawiedzie..no cóż szczęście, że mamy po jednym Skarbie ;) Trzymaj się, nie jesteś sama z takimi myślami :*

No to mam Dzień Doła, muszę się jakoś ogarnąć bo niedługo do pracy :/

Hugo87 lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja spokojnie nie denerwuj się jeżeli to tylko plamka. Ja w tej ciazy plamilam 6-9 tydzień tak na beżowo raz chyba na różowo i było wszystko ok

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie. Latam do łazienki co chwila sprawdzam plamienie przed śniadaniem nie brałam progesteronu tylko po z pierwsza ciąża tak nie miałam martwię się trochę alae co ma być to będzie Bóg ma dla każdego plan ❤️ teraz w głowie trochę się mi kelreci takie uczucie jakby coś "lykla sobie" poproszę żeby w laboratorium szybciej były wyniki że taka sytuacja a później wbije się do gin zapytam.
    Po 2 latach zobaczyłam 2 blade kreski to już dla mnie cud bo coś się ko było mi zajsc. Ogólnie cykle mam 31 dni to dziś powinna być @ ale czy przy 2 dawkach proga może się pojawić. Nie mogę się skupić na pracy a mam kosmiczne obliczenia. 😨💁‍♀️. Ogólnie z córką trudno było mi zajsca sama ciąża przebiegała dobrze

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba kwestia podejścia bo ona mówi, że ja boli i w głowie się kręci i nie daje rady wstawać. Nie chcę się wymadrzac bo sama tego nie przeszłam.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara hmmm ciekawe z tym cieniem.. kiedyś raz też miałam cień na bobo ale wyszedł tak 2h później .. heh

a co do dola to przybijam piatke...

Moj mąż ost ciągle dużo pracuje.. mało co mamy czas dla siebie.. brakuje mi takiego nie wiem przygotowania razem wszystkiego na nadejście dziecka takiego zaangażowania jego..rozmów.. dziś chciałam z nim jechać obejrzeć wózki ale oczywiście się pokłóciliśmy bo widzę,że jest mega zmęczony i wolę już nie jechać bo wiem jak to będzie wyglądało.. stanie i nic nie będzie ogladal tylko czekał aż wyjdziemy.. to dziękuję za takie coś..wiecznie u niego w pracy brakuje ludzi bo sobie chodzą na L4.. i musi zapierdzielac za innych wrrr dziś ma wolne i co z tego jak poszedł spać 🙄

Musiałam się wygadać ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 11:15

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam czasu wszystkiego przeczytac.

Alunia pytanie czy dzieciatko twojej siostry urodziło sie zdrowe czy wymaga specjalistycznej opieki i czy potrzebuje inkubatora. Teraz od razu z brzucha mąż dostal Ole na rece a do mnie jak tylko bylam juz na pooperacyjnej i do piersi. Za pierwszym razem tez bardzo szybko mi corcie przystawili do piersi i zabierali do inkubatora ale byla obok. Jedynie co moge doradzic o ile twoja siostra jeszcze tego nie robi to niech zacznie pobudzac laktacje laktatorem metoda 753, im wcześniej zacznie tym lepiej. I nie mam pojecia dlaczego nie dali jej dziecka bo po pierwszej cc moj stan byl powazny a dziecko dostalam.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia ja jak tylko wróciłam z obserwacji (u nas 2 godz) to od razu przynieśli mi dziecko i od razu do piersi :) na pierwszą noc po cc można oddać dziecko pod opiekę położnych a potem już cały czas z mamą. Kurcze może faktycznie źle się czuje, ja nie miałam problemów z ciśnieniem ale po cc każdy dochodzi inaczej. Koleżanka była miesiąc nie do życia a ja po tygodniu pieklam ciasto :D aż się położna dziwila. Jak masz dobry kontakt z siostrą to spróbuj z nią pogadać bo może szpital, cc i hormony robią swoje i ja to wszystko przeroslo.

Kurcze Nadzieja czekamy na tą betę... Poprzednia była pozytywna więc coś zaskoczyło teraz tylko trzeba sprawdzić czy przyrasta. Ja w pierwszej miałam brązowe plamienie i to była infekcja. Teraz żywo czerwone i myślałam że po wszystkim ale okazało się że to krwiak więc nie każde musi oznaczać koniec.

Wiera a masz zdjęcie testu? Moje też słabo wychodziły a jednak bobas był. Jesteś 2 dni po terminie?

AdelaX mam nadzieję że z mężem jednak sytuacja szybko się oczysci.... Kiedyś czytałam że oni tez przechodzą coś takiego jak depresja poporodowa, może oboje macie teraz spadek formy.... Dużo sił Ci życzę :*

Hugo kurcze zapomniałam o tym domu, no to rzeczywiście nie ma sensu wynajmować, teraz każdy grosz się przyda.

Adele, chciałbym przed porodem wszystko ogarnąć ale zobaczymy co nam bank powie bo mąż dopiero podpisał umowę z nowym pracodawcą i oczywiście nie na stałe więc się boję że nam teraz kredytu nie dadzą ale zobaczymy. Jak już drugie będzie na świecie to będzie ciężko wszystko ogarnąć tym bardziej że ja nie jestem mobilna (w sensie nie prowadzę auta) to też niczego sama nie załatwię.

AdelaX lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe rozmawialam z nim on wie i rozumie ale ma kocioł w pracy jest zmęczony i nie ma głowy do tego co ja mam ehh logiczne,że ja innych zajęć nie mam teraz niż ta ciaza i przygotowywanie wszystkiego. Wszystko mam sobie wybrać sama i kupić co mi się podoba i tak robiłam bo już prawie wszystko jest ale ten wózek myślałam,że go chociaż interesuje ale mu obojetnie jaki będzie.. ahh już po prostu od tego,że siedzę ciągle sama w domu mam pewnie takie myśli i biegnący czas też mnie stresuje,że to już niedługo

Miskowa no lepiej jakby przed narodzinami się udało bo to i zdolność z 2 dzieci inna. A z umową myślę nie powinno być źle nam dali jak też nie miałam umowy na stałe tyle,że mąż miał

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jakieś przesilenie że u Wszystkich takie samopoczucie kiepskie... Jeszcze trochę i wiosna!

Jeszcze ja się pozale. Poszłam do apteki bo zabrakło mi dupka, tyle to wszystko trwało że po wyjściu z apteki zaslablam więc usiadłam na chodniku i czekałam aż mi przejdzie i wiecie że nikt z przechodniów się nie zainteresował... Nie prosiłam o pomoc, bo było mi głupio ale nie zdawałam sobie sprawy że ludzie są aż tak obojętni. W końcu szczęśliwie doczolgalam się do domu ale dało mi to do myślenia...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ