Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa zrobiłam, ale bardzo słaby ten cień, na zdjęciu nie za bardzo widać... Tak, dwa dni po terminie @. Pamiętam z synkiem też tak robiłam, to krechy były piękne, choć nie pamiętam czy bobo też był. Nie łudzę się, że coś z tego będzie
Ale zajęcie dla umyslu było - nasz kot się rozchorował w weekend, pojechaliśmy przed chwilą do weta, już coś na płuca weszłoTo teraz zajmę się kotem, a do owu czas zleci.
Adele, przytulam :* Mężczyźni chyba inaczej trochę podchodzą do przygotowań, za parę dni może humor będzie miał lepszy a może w weekend cała trójka poogladacie wózeczki 😊 -
Wiara oj to zdrowia dla kotka 😘 no może faktycznie w weekend się uda o ile mąż znów nie będzie musiał jechać do pracy.. może siknij jutro też ?
Miskowa ludzie to mnie zadziwiaja... -
Adele27 mężczyźni dość specyficzni są kobieta się cieszy i na przód myśli a oni sadza ze wszystko od ręki.
Pamiętam jak znajoma męża prosiła żeby jechali wózek oglądać on po co itd za wcześnie a jak pojechali w 8 miesiącu to był oburzony bo okazało się że jak zamówi to trzeba czekać 6-8 tyg. Hehe podobno mina bezcenna.
Wiera puki nie ma @ to jest szansa ja podobnie miała bladzioch a beta jakąś tam wyszła.
Jak mnie na duchu trzymają słowa.
Ja też nie ograniam wszystkiego przeczytać 🤔
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Adele u nas ja mam na stałe więc może się uda. Najważniejsze ogarnąć kredyt, zakup, remont kuchni i łazienki a resztę powoli będziemy kończyć. Jak się poczuje lepiej to startujemy do banku
Ach może jak się mąż przespi to da się przekonać do tych zakupów. A masz do kogo wyskoczyć na kawkę? Może polepszy Ci się nastrój4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Iza wszystko dobrze z dzieckiem właśnie. Ech szkoda gadać...
Wiera tak jak dziewczyny piszą póki @ jest nadzieja.
Adele może faktycznie niech odpocznie to będzie inne podejście.
Ja bym czasem chciała żeby mój mi powiedział idź kup co chcesz to nie on musi prawie wszystko obejrzeć 🙄
Chyba faktycznie jakieś przesilenie bo mnie tak głowa boli, jeszcze mnie rozłożyło.
Miskowa no ludzie mają taką znieczulicę... Dobrze, że nic ci się nie stało. -
U mnie z mezem tez jakos tak srednio. Dwa lata staralismy sie o dziecko. I on byl zaangazowany w te starania (hue hue, pasowalo mu tyle bzykania) a teraz o ciązy w ogole ze mna nie rozmawia, na usg to tylko przelotem spojrzal, nie pyta jak wizyty.. wiem,ze sporo przeszlismy w ciazy z synkiem (a mąz kocha go okrutnie) i wiem,ze troche sie boi jeszcze przyzwyczajac do tej ciazy ale z drugiej strony to mnie doluje. Moze mu sie poprawi jak minie ten pierwszy trymestr..Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap mój mąż zmienił stosunek jak zaczął rosnąć mi brzuch 😁 oni chyba muszą to widziec.. 🤦 teraz to się ciągle gapi na niego i jakieś uśmieszki głupie wali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 14:21
-
Adele27 wrote:pap mój mąż zmienił stosunek jak zaczął rosnąć mi brzuch 😁 oni chyba muszą to widziec.. 🤦 teraz to się ciągle gapi na niego i jakieś uśmieszki głupie wali
To prawda dopóki nie zobaczą nie uwierza 🤣
Dzwoniłam do gin Kala tylko bete zrobić i przeisze mi progesteron dalejJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Emrica wrote:Hugo na co dokladnie robilas te badania ze musisz czekac na wynik 2 tygodnie?
Przeciwciała kardiolioponowe igg i igm i ana1.
Te pierwsze są w celu wykrycia zespołu antyfosfolipidowego. Tyle wiem. Rozpiskę kiedyś wrzuciła Paula badań, tego jeszcze nie robiłam 😂Paula_071 lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Alunia jeszcze jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem w szpitalu to na noc zapytały czy go wziac i się zgodziłam bo nie wstalalabym do niego i chciałam się trochę zdrzemnąć ale o 6 już go przyprowadziły. A co Twoja siostra mówi? To ból po Cc czy tez psychicznie nie daje rady?
Adele nie przejmuj się ciesz się ze mąż nie krytykuje Twoich decyzji hehe sama sobie wszystko wybierz i tyle on po prostu nie ma teraz do tego głowy i tak to prawda mężczyzna póki nie zobaczy brzuszka to nie zrozumie. U nas było to samo, na początku nic go nie interesowało pytał tylko jak po wizycie. A jak już był większy brzuch to faktycznie jakby bardziej się przejmował.
Miskowa eh znieczulica sięga już takiego poziomu ze głowa mała. Choć ja ostatnio się mile zaskoczyłam, szlam z wózkiem i musiałam zjechać w dół po schodach i młoda para nastolatków się zatrzymała czy mi nie pomoc, jeszcze istnieją normalni ludzie. -
Miśkowa co za ludzie...no mnie nie zdziwi nic. Ja reaguje zawsze. Szczególnie zaczęłam jak kilkanaście lat temu mojej koleżanki tata miał zawał, przewrócił się niedaleko baru i wszyscy myśleli, że on pijany, nikt mu nie pomógł i niestety skończyło się jak skończyło...
Dziewczyny dużo sił dla Was!!! Oby te ciche dni z Waszymi facetami szybko minęły 🤗
Wiera trzymam kciuki. Powtórz jutro test ☺️
Nadzieja czekamy na info o becie ✊AdelaX lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hej dziewczyny, czytam Was codziennie ale jakos nie mialam weny zeby sie odezwac. Widze ze nie tylko mi udziela sie taki podly nastroj... powrot do pracy kiedy moj maz tak duzo pracuje to jednak trudna sprawa. Sa dni, ze malo sie widzimy, czasami mijamy, ja glownie sama ogarniam wszystko z corka. Nie jest zle ale sa chwile ze czlowiek by chcial po prostu uslyszec i poczuc troche zrozumienia. Licze ze na wiosne bedzie juz lepiej.
Fajnie, ze jest tu nas tyle i watek tak sie rozwija 🥰 -
O to u mnie z moim M podobnie. Za dużo czasu spędza w pracy ostatnio. Jakoś tak czuje ze się od siebie oddalamy ostatnio.. Do tego za dużo się nie zmienia w naszym życiu i jestem jakaś też przybita
widocznie to przesilenie wiosenne się zaczyna 😂
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Mój też ma niestety taką pracę, że ciężko z jego grafikiem, zmianami...generalnie u niego z dnia na dzień potrafią mu coś zmienić, zawołać z wolnego itp... dziś też mi mówił, że mają mu zmienić na gorzej jeszcze. To ja nie wiem kiedy my się będziemy starać. Ciężko czasem wygospodarować nawet te 5 minut. Db że ja mogę czasem zerwać się z roboty to jest chwila na szybki numerek pomiędzy naszymi zmianami 😂 generalnie jestem przekonana, że te jego slabe plemniory to efekt jego długoletniej pracy w tym całym syfie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 16:40
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Styl życia, praca na pewno mają spory wpływ na płodność..
Ja dziś też kolezance pisałam,że kura domowa ze mnie tylko obiady i sprzątanie.. oczywiście wyjdę czasem spotkam się z jakąś ale dziewczyny pracują nie siedza na L4 jak ja 😛 powinnam kurde leżeć gdzieś na plaży na wyspie i popijać drinka a nie 🤣 jakoś wiem,że to moje ost tyg gdzie mogę odpocząć i chciałabym z mężem też jeszcze poczuć ten luz ale nawet na to ciezko czas znaleźć choć mąż mi powiedział,że przecież byliśmy w kinie w walentynki 🙄🤦 wow.. no tak zapomnialam