Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie co jak byłam u gin to. Ona taka zadowolona i szybko przepisała mi tabletki i. Wogole żeby tylko się udało i prosiła o tel bety o każdej godzinie jak będą wynikiJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyStarszej nie trzeba wciskac, jeszcze trzeba korytko ukrocic. Idzie w tatusia 😭
Z Olą sytuacja, z jej jedzeniem jest taka ze w nocy jak zaczyna kwekac to biorę ją jeszcze na spiocha i w zaleznosci ile nie jadla to potrafi zjesc nawet 150ml, na ogol 120-130ml, w dzien mimo ze mijaja te 3 godz.lub wiecej nie chce jesc, troche zje na chodzonego, na ogol ok.60ml i wiecej nie chce, jest placz. Probuje po godzinie, po dwóch i tez nie. I tez o ile jest taka mozliwisc to daje na spiocha jak juz jest pora karmienia. Jak tak robie to zjada 650-750ml na dobe. Gdybym nie dawala na spiocha ani na chodzonego to by bylo duuuzo mniej. Oczywiscie bratowa skrytykowala moj sposob karmienia. Nie wiem o co chodzi, mleko jej nie smakuje? Na spiocha w nocy wciaga jak smok.
A, mama mi wczoraj mowila ze ciotki synek wogole w dzien nie jadl. Jadl tylko na spiocha w nocy i rano zanim sie obudzil. Ale ja sie martwie ze jak nie przypilnuje to sie odwodni, juz nie chodzi o przyrost wagi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 21:18
-
Nadzieja tulę mocno 🤗😘
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Nadzieja przykro mi.
Hugo to fajny ten gin ze tak wszystko chce robic. Ale jak mialas laparo juz i bylo ok. To chyba bym sie nie pakowala kolejny raz. Histero zrób. Potem ewentualnie hsg bo to nie jest inwazyjne. A juz co powie. Ja przeleci to ok. Jak nie to mozna wtedy zribic laparo.
Iza ja bym na sile nie wciskala jedzenia jesli cis w ciagu dnia wogole je jesli nic nieche tylko silowo to nalezy poszukac przyczyny.
O dzieleniu sie zabawkami to dziecko ma prawo miec swoje ulubione i nie chciec ale zawsze nalezy rizmawiac i tlumaczyc ze cos wspolnego moga miec.nadzieja_86, Hugo87 lubią tę wiadomość
-
Hugo87 wrote:Nie na histero nie muszę robić badań. Do laparo bym musiała ale to już grubsza akcja. Tam już narkoza pełna, ja już miam laparo i nic się nie zmieniło.
Może zagadaj z koleżanką, może jednak chce pogadać.
No taa laparo już miałaś to zobaczysz czy coś wyjdzie teraz po histero
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 21:36
-
Witajcie dziewczyny
Nadzieja tak bardzo mi przykro. Wiem co czujesz bo byłam w podobnej sytuacji przed moim pierwszym zajściem w ciąże. Dokładnie cykl przed spóźniała mi się @ dlatego zrobiłam test i zobaczyłam na nim dwie kreski. Poszłam na betę i wydała mi się dość niska ale ciagle miałam nadzieje, planowałam powtórzyć badanie. Po dwóch dniach z samego rana dostałam ogromnego plamienia hmmm raczej nazwałabym to „krwotokiem” ? O bólu brzucha nie wspomnę. Pojechałam do szpitala- po wywiadzie lekarka nie pozostawiła żadnych wątpliwości. Ciąża nie była widoczna na USG, nie została potwierdzona bo było za szybko ale jej słów nie zapomnę do końca życia „tak,mogła mieć pani dziecko ale już nic z tego nie będzie”. Nie muszę chyba pisać co poczułam 😣 Jednak po przeplakanej nocy stwierdziłam ze dobrze ze ta sytuacja zdarzyła się tak szybko, ze tak najwidoczniej miało byc... cieszyłam się ze nikt z rodziny jeszcze nie wiedział bo chyba nie zniosłabym litości. Za miesiąc ponownie zobaczyłam dwie kreski, jednak od samego początku ciąża ksiazkowo się rozwijała. Wierze i z całego serca życzę Ci żeby w Twoim przypadku było tak samo 😘nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
———————————
*Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
- 20.06.2018 (9cs)💔
- Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
- Córeczka 👧😍 03 2019r.
*Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
————————————
Badania 💉💉 (4 dc):
-FSH 6,7 ✅
-LH 5,69✅
-Estradiol 35,10✅
-Prolaktyna 16,40✅
-Testosteron 18,90✅
————————————-
Suplementacja: 💊💊
- olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
-Dong Quai do owulacji 1x1
- B-kompleks MSE 1x1
- Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs) -
mother84 wrote:Nadzieja ogromnie mi przykro. Mogę powiedzieć, że naprawdę wiem co czujesz...czy Twój mąż robił badania? Nie pamiętam czy o tym pisałaś. Myślę, że to że możesz zajść to chyba w tej chwili żadne pocieszenie. Mam nadzieję, że szybko zaskoczycie znowu i tym razem ciąża się utrzyma. Nie poddawaj się! Trzymam ogromne kciuki ✊✊✊
Hugo no to super, że Cię przebada. Szkoda faktycznie, że nie dasz rady na full pakiet, ale na razie dobre i to😁
Mąż robił wyniki 3, 5 roku temu bylwy w miarę ok gin nie kazała się czepiać bo tragedia nie ma a może powtórzy teraz? 🤔Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Hugo87 wrote:Byłam na wizycie. Pęcherzyk 11 mm endo 7.
Dziś mam 7 dc dopiero. Powiedział że nie widzi nic złego. Ale mam skierowanie na histero. Gin chciał mnie położyć i zrobić cały serwis. Laparo z histero i hsg. Tyle że nie mam za bardzo jak teraz się kłaść na 4 dni do szpitala. Najpierw tu zobaczę. Bo to tylko jeden dzień. Wstępnie wyliczyłam 12 lub 13 marca że pójdę 😉
Ładne te Twoje wyniki jak na 7 dcJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Córka ciężko było zajść i brałam dupka ale to tyle wszystko później było ok. Później II kresek nie widziałam aż do tego weekendu.
Dokładnie dobrze ze jest formu i wy wszystkie bo jak ktoś nie przeszedł tego wszystkiego to ciężko mu zrozumieć.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
A jeszcze coś też macie takie przeczucie jak zobaczyłam test to cieszyłam się ale po becie jakoś nie mogłam czułam coś ze nie tak jest też tak macie.
A starające co łykacie jakie witaminki?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Dziękuję Wam, że wierzycie w mojego bladziocha bardziej ode mnie...☺️ Testów już nie planuję, bo coś tam minimalnie, ale w toalecie na papierze widać bordowego, to czekam aż się łaskawie rozkręci.. Mąż dzwonił dziś do takiego klienta swojego, dobry ginekolog, powiedział, że się nami zajmie. Nie chciałam wcześniej się narzucać, ale nie ma wyjścia Udało mi się wziąć trochę urlopu na początku marca, już zapowiedziałam mężowi, że pojadę z nim na te badania jego, powiedział,.że jak razem to może się uda
Nadzieja, bardzo mi przykro Też liczyłam na dobre wieści. Nie zostaje nam nic innego, niż podnieść korony i walczyć dalej...
Miśkowa, pamiętaj że w aptece możesz bez kolejki. Nawet jak niewidoczna, możesz wziąć kartę ciąży, podejść do okienka i pokazać, a wtedy babcie z nienawistnym spojrzeniem będą musiały poczekać.
Współczuję poczucia później "samotności w tłumie" Dla podniesienia na duchu - kiedyś poszłam na spacer z synkiem, na jego ulubiony wiadukt nad autostradą pogoda kiepska, chyba zimą, wiatr itd. Przykucnelam przy płocie i wzięłam go trochę na kolana, żeby go trochę przed tym wiatrem osłonić. I tak oglądamy te auta a w pewnym momencie zatrzymuje się przy nas auto, włącza awaryjne i wysiada z niego facet, tak koło 60 i pyta czy wszytko dobrze? Czy nie zasłabłam itd? Ja w ogóle w szoku, mówię że nie, że siedzimy sobie i oglądamy samochody z synem. On popatrzył jeszcze podejrzliwie, do mojego dziecka "To Twoja mamusia?" A dziecko moje też zdziwione mówi że tak! Mamusia. Jeszcze raz się upewnił, że wszystko ok, przeskoczył za barierkę z powrotem i odjechał. Więc czasami się trafi ktoś bardziej zainteresowany drugim człowiekiem
Hugo, fajny lekarz! To trzymam kciuki za pomyślny zabieg ☺️
Iza co do jedzenia, to ciężko mi coś doradzić trafił Ci się egzemplarz jeden na sto Może w nocy lepiej je bo cisza? Może zasłonić w dzień okna, może jest wrażliwa na bodźce bardzo 🤔? Co do zabawek, to ja bym na siłę nie kazała się dzielić, bo mój uparciuch na pewno by zrobił odwrotnie. Można tłumaczyć że jak co dla "małych dzieci" to nie potrzebuje, ustalić jakieś zabawki "wspólne" a swoich ulubionych też bym bala się dać takiej sliniacej wszytko istotce, więc te lepiej zostawić starszej w spokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 22:14
-
Dziewczyny zapewne jesteście bardziej doświadczone we wszystkich kwestiach dotyczących starań wiec co z testami owulacyjnymi ? Wierzyć w ich wiarygodność czy nie ?Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
———————————
*Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
- 20.06.2018 (9cs)💔
- Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
- Córeczka 👧😍 03 2019r.
*Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
————————————
Badania 💉💉 (4 dc):
-FSH 6,7 ✅
-LH 5,69✅
-Estradiol 35,10✅
-Prolaktyna 16,40✅
-Testosteron 18,90✅
————————————-
Suplementacja: 💊💊
- olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
-Dong Quai do owulacji 1x1
- B-kompleks MSE 1x1
- Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs) -
Hugo no w końcu ktoś porządny
Emrica kiedy testujesz?
Nadzieja to już dawno mąż robił. Przypomnij mi kochana jak długo się staracie? Może pisałaś ale wybacz nie pamiętam.
Ogólnie to niską była ta beta. Pamiętam, że ja miałam 300 w dniu spodziewanej miesiączki. Ja wiem, że to nie pocieszenie ale czasem 'lepiej' , że to na tak wczesnym etapie się dzieję...
TakBardzoCiebieChce ja wierzyłam, ale mimo że robiłam to nic to nie dało, a zaszłam wtedy kiedy totalnie olałam.
Adele no tak to jest, że syty głodnego nie zrozumie...
Przykre to jest, ale swoje przeszłaś więc się nie zadręczaj. -
Ten lekarz mnie już dwa razy kroil 😅🤭 także teraz trzeci raz idę do niego do szpitala.
Pechwrzyk już spory bo ja mam owu w 12 dc max. Także w sb wypada. M ma wolne jedynie w pt, będziemy działać jak zwykle.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Nadzieja też powtorzylabym badanie nasienia.
Ja biorę z witamin mg, Wit d i kwas foliowy
A co do testów to od tego cyklu robię. Póki co wychodzą jeszcze negatywne, ale śluz już płodny, brzuch pobolewa, więc tak czy siak wczoraj było ❤️, a czy w najbliższym czasie test owu wyjdzie pozytywny to zobaczymy.
Emrica z niecierpliwością czekam na Twoje testowanie.
Wiera może ten nowy lekarz będzie miał jakiś pomysł na Was i zaskoczy ✊
No nic, trzeba wstać z łóżka i ruszyć do roboty... miłego dnia ☺️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️