Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
A staramy się się ok 2 lat z mały u przerwami.
Wiem też o tym pisałam że lepiej tak szybko się to stało.
A jaka mogłaby być przyczyną że tak szybko a po jakim czasie @ sie pojawi.
A poza tym Dzień dobry 😘
Juz swoją 👑 podniosłam 🤗Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Teraz powtórzymy sam mąż nawet mówił przed tym wszystkim.
Bedac w styczniu u gin to mówiła tylko w ciąży być ładne endo pęcherzyk pękł śluz ok i brałam więcej proga bo miałam słabe wyniki. Ja sama owu czuje kiedy mam. Testy robię a śluz to taki mam że pływać można. Hsg przed pierwszą ciąża robione ok było.
A może to nasienie (mąż wrócił do głupiego nałogu🤷♀️ ) że nie zachodzę w ogóle a teraz jak coś zaskoczyło to było słabo.
My ogólnie nie obwiniamy się czyją to wina tylko wspieramy ale tak będzie łatwiej w którym kierunku iść razem 💞Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Dokładnie tak jak calanthe napisała, zazwyczaj na wczesnym etapie to są wady genetyczne.
Może to żadne pocieszenie, ale ja po swoim poronieniu przeszukałam cały internet i pamiętam, że natrafiłam na jakiś artykuł, że dochodzi do poronień wtedy kiedy kobieta ma bardzo silny organizm, który nie pozwoli do rozwijania się chorej ciąży.
Hugo najważniejsze, że działa a nie rozkłada ręce.nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
calanthe wrote:Nadzieja, faktycznie zróbcie badanie nasienia. U mojego męża przy staraniach o pierwsze dziecko też był męski problem. Plemników było dużo, były zdolne do zapłodnienia, ale bardzo dużo było ich uszkodzonych.
Sama wiem jak jest kiedy dowiadujesz się, że jednak zaskoczyło, a później nic z tego. Miałam tak samo. Pierwsze dwie kreski jakie kiedykolwiek ujrzałam na teście, radość niesamowita. Jednak moje szczęście nie trwało długo i zarodek przestał się rozwijać. Cieszyłam się tylko tydzień... Wiedziałam, że możemy mieć dziecko naturalnie. Za dwa cykle byłam już w prawidłowo rozwijającej się ciąży. Tak więc głowa do góry, będzie dobrze 🙂
Jeśli chodzi o powody dlaczego się nie utrzymała, może być dosłownie wszystko. Z reguły na tak wczesnym etapie są to wady zarodka i że jest on po prostu za słaby. Natura nas tak skonstruwała, że sama eliminuje (przepraszam, że tak to ujęłam) słabe ogniwa.
A mąż coś brał na nasienie.
Wiem dobrze ze tak otwarcie piszesz bez owijania ale ile tu dobrych wiadomości ze po się udało.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
aLunia wrote:Dokładnie tak jak calanthe napisała, zazwyczaj na wczesnym etapie to są wady genetyczne.
Może to żadne pocieszenie, ale ja po swoim poronieniu przeszukałam cały internet i pamiętam, że natrafiłam na jakiś artykuł, że dochodzi do poronień wtedy kiedy kobieta ma bardzo silny organizm, który nie pozwoli do rozwijania się chorej ciąży.
Hugo najważniejsze, że działa a nie rozkłada ręce.
Ciekawy ten artykuł potrzymuje na duchu
Jak dobrze ze trafiłam do was dziękuję 😘 w odpowiednim momencie. Mąż wspiera bardzo ale nie rozumie wszystkich tych babskich tematów.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Calanthe wiem tak tylko pytam. A jak z tym badaniem nasienia było jakieś dni absencji... 🤔Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać na każdej płaszczyźnie 😊
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
PapierosyJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Ja dzisiaj z corka zostalam w domu, wstala, mowi ze brzuszek boli, przeczyscilo ja. Jeszcze mi tu jakiejs zoladkowej rewolucji w domu teraz potrzeba ... W srode mam wazna wizyte u lekarza na ktora bardzo dlugo czekam, nie wyobrazam sobie zebysmy mieli teraz chorowac 😕. Jak idzie byle jak to po calej linii po prostu.
Nadzieja, moze wlasnie papierosy sa jakas przeszkoda ? Moj maz palil, rzucil dopiero ze dwa miesiace temu jak mu przeczytalam to i owo o nalogach i problemach z plodnoscia. -
Nadzieja okres abstynencji seksualnej powinien być zachowany taki sam (ta sama ilość dni) w przypadku kolejnych badań dla porównania. My np. zawsze mamy 2,5-3 dni 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hejo ja z badań wracam
nadzieja dziewczyny tu na prawdę potrafią podnieść na duchu 😉🥰
Mysza zdrowia dla małej 😘
My przed badaniem nasienia też jakoś 3-5 dni mieliśmy nie działać
Mother, Hugo to chyba znów podobnie będzie miały owu 😁nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
TakBardzoCiebieChcę wrote:Dziewczyny zapewne jesteście bardziej doświadczone we wszystkich kwestiach dotyczących starań wiec co z testami owulacyjnymi ? Wierzyć w ich wiarygodność czy nie ?
TakBardzoCiebieChcę lubi tę wiadomość
-
Jeśli którejś starajacej to pomoże to ostatnio czytałam jakiś artykuł na temat tego czy to co je facet ma wpływ na jego nasienie i pod koniec tego artykułu było o tym co może dobrze wpłynąć: granaty, witamina C która chroni przed wczesnymi poronieniami i sok pomidorowy.
calanthe, nadzieja_86, Wiera lubią tę wiadomość