Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Trudna sytuacja z wyczuciem w czym tak na prawdę tkwi problem z zajściem w ciąże czy tez z jej utrzymaniem. Czasami wyniki książkowe i nadal niestety nic. Często jest tak ze same sobie robimy mętlik w głowie i łączymy ze sobą rzeczy które niekiedy nie maja nic wspólnego 🤷♀️ Najgorsze jest chyba to ze w wielu przypadkach blokuje nas nasza psychika. Im bardziej chcemy tym bardziej się nie udaje...Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
———————————
*Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
- 20.06.2018 (9cs)💔
- Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
- Córeczka 👧😍 03 2019r.
*Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
————————————
Badania 💉💉 (4 dc):
-FSH 6,7 ✅
-LH 5,69✅
-Estradiol 35,10✅
-Prolaktyna 16,40✅
-Testosteron 18,90✅
————————————-
Suplementacja: 💊💊
- olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
-Dong Quai do owulacji 1x1
- B-kompleks MSE 1x1
- Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs) -
Też tak myślę psxychika blokuję bardzo. A my z mężem i córka wyjeżdżamy na długi weekend bierzemy wolne w pracy żeby pobyć trochę razem restet robimy. Tylko jeszcze nie wiem gdzie ale chyba nad morze ale żeby pospacerować i pozwiedzać coś też. W październiku byliśmy w górach to zmiana miejsca.
A i zamówiłam sobie testy owu bo już nie mam 😉 a sprawdzają sieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 10:54
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Tez uważam ze psychika!
Wczoraj rozmawiałam z koleżanka ma dwóch synków, z pierwszym starali się 1,5 roku jeździli po lekarzach itp. Chcieli drugie ale stwierdzili ze skoro z pierwszym było ciezko to nie ma co się nakręcać i się nie zabezpieczali, zaskoczyła od razu. Bo nie myslala.. ale wiem na własnym przykładzie ze ciezko nie myslec.. -
Ja tez myślę, że psychika. Tylko ciężko jest ją 'wyłączyć'. A swoja drogą jakie to jest głupie. Czemu się w ciążę zachodzi jak bardzo się nie chce?!
-
aLunia wrote:Ja tez myślę, że psychika. Tylko ciężko jest ją 'wyłączyć'. A swoja drogą jakie to jest głupie. Czemu się w ciążę zachodzi jak bardzo się nie chce?!
Brawo za spostrzezenie🤔 dziwne to....
Hehe trzeba tego spróbować jak działa 🤣Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Calanthe, Nadzieja, jak znajdziecie ten magiczny guzik "off baby" to podzielcie się, prooooszę 😁
Wiecie, że jeszcze mi się @ nie rozkręciła 😒 Coś czuje, że zaleje mnie jutro albo pojutrze i w ciągu dwóch dni zleci wszystko co normalnie w 6. Nie cierpię tego. A ostatnio tak moje @ wyglądają -dzień dwa "po kropelce" a potem ledwo coś więcej i potem dopiero konkrety. Tym razem to już przesada, jak to się ciągnie
Umowiłam się do lekarza nowego, pojutrze. Potem dotarło do mnie, że pewnie będzie potok wtedy. Ale badania chociaż obejrzy, zbierze wywiad i przedstawi mi swoje pomysły wstępne
-
Wiera może zrobi Ci krwawe USG 😁
A tak serio to ja też nie cierpię jak @ tak przychodzi, przychodzi i przyjść nie może...wolę raz, dwa i po sprawie.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother dokładnie.. Kiedyś miałam tak ładnie właśnie, a teraz mnie tylko wkurza. Tak myślałam że czekam na @ aż wreszcie się zacznie porządnie i skończy jak Ty niedawno 🤣
Krwawe USG fuuuuuj 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 17:43
-
Ewi to zdrówka teraz będzie dobrze.
Wiera Mother też tak nie lubię jak ma być to już a nie takie przeciąganie. Wiera zrobiłaś jeszcze jakiś test?
A nie się rozkręciło zlewa po malu i jakieś skrzepy wzięłam tabletki mam nadzieję że przejdzie a najgorsze są takie skurcze brzucha.
A wczoraj robiłam jeszcze progesteron wiem że po ptakach już przy tej małej becie ale miałam 5,2 to chyba nie jest źle wg tych norm z tabelki.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Calanthe no test owu cały czas negatywny póki co, ale dziś dopiero 11 DC. Chociaż uważam, że tak za dwa dni powinien być pozytywny. Zobaczymy 😉
Wiera, a może @ jednak nie przyjdzie 😉 pozytywny test Ci wyszedł nie? Jak w ciągu 5 min to może jest coś na rzeczy
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️