Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, myślę, że szkoda testu.. jutro najdalej pojutrze takie Morze Czerwone przyjdzie, że masakra. Coś tam pojawia się odrobinkę, w ilościach homeopatycznych.. tyle, że pituli się po trochu i mnie wkurza. Zapytam gina jak tu w ogóle dni cyklu liczyć przy czymś takim.. Czy to może jakieś plamienie przed okresem? Po czym rozróżnia się, że to plamienie przed @, a nie początek @ tak swoją drogą?
Mother oj tak niech wióry lecą, a za dwa tygodnie później piękne tłuste krechy, bety pod sam sufit i w ogóle 🥰
A reszta Staraczek za ciosem i będzie pięknie 👍
-
Dzie dobry, 😉 a mnie w nocy zalewało wstawała kilka razy ale to chyba dobrze bo wszystko się ładnie oczyści na kolejny miesiąc.
Żeby teraz się starać nie ma przeciwskazań. Jak sądzicie?
Wiera ja kiedyś miałam plamienia przed@ jak nie brałam proga.
Kto teraz jakies sikance robi?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja, ale to wyglądało tak, że dzień dwa takie mikro coś a potem dopiero więcej? Czy dzień dwa plamienia, przerwa kilka dni i @? Mówiłam o tym mojej poprzedniej gin, ale nie widziała w moich @ nic dziwnego.
Progesteron jak badałam to raz miałam 18 i to w 25dc, bo mi się coś pomyliło a potem w 21 dc miałam 15. Wydaje mi sie, że nie są bardzo niskie , a chyba wtedy powinny być te plamienia?
U mnie wreszcie...ruszyły konie po betonie..uff, ile można czekać 😬
Teraz chyba Emrica najwcześniej czy ktoś jeszcze? ☺️ -
Ostatnio mało się udzielam, ale poprostu nie znam się na niektórych rzeczach, szczególnie na tych wszystkich badaniach bo ich nigdy nie robiłam😁✌
Ale dzisiaj od rana mam nerwa i potrzebuję się wygadać. Wczoraj wieczorem mój mąż pyta mnie kiedy będzie mógł mnie pomolestowac - a ja do niego, że absolutnie nie mam na to ochoty, że codziennie wieczorem marzę tylko o tym żeby się położyć, zamknąć oczy i poprostu odpocząć ile się da przez ten czas zanim wstane na karmienie. Widziałam już że mu osa na nos usiadła, no ale sory - jemu jak to facetowi chce się prawie ciągle to automatycznie Musi chcieć się też kobiecie. Ja muszę przetrwać cały dzień a szczególnie kiedy on pracuje czasami do 18:00, z dziećmi, z trojka, do tego posprzątać 150 razy, ugotować, uprac, poprasowac, zmienić 150 razy pieluchy bo średni też jeszcze nosi i ogarnąć w międzyczasie mnóstwo innych rzeczy, a na koniec kiedy już padam na twarz to być podniecona i tylko czekać na swojego samca alfa. Moje libido sięga dna, a nawet jest w depresji. Wiem że sama chciałam i ogólnie wszystko ogarniam i jest w miarę ok szczególnie że malutka je i śpi i mi daje w nocy spać, ale nie jestem robotem i najzwyczajniej nie muszę mieć na wszystko ochoty, a on jeszcze fochy mi tu strzela bo nie chce mnie zrozumieć kiedy ja muszę zawsze rozumieć jego, nawet w takich momentach kiedy przychodzi i się pyta gdzie jest jakaś jego rzecz, np.jakieś narzędzie, to wtedy ja oczywiście wiem bo ja ROZUMIEM jego tok myślenia i domyślam się gdzie on mógł to akurat wpierniczyc.
Jezu dlaczego im nie spada libido i nie dadzą nam poprostu spokoju 😰
Sory, ale potrzebowałam to z siebie zrzucić 🙈
-
Hej
To dziewczyny kciuki za nowe cykle 🤞🤞😘
Wiera ja miałam co miesiąc plamienia i proga miała też dobrego więc nie wiem od czego one były.. może po prostu przed @ spadal jak nie było ciąży i dlatego się pojawiały. Jak zaszłam to ich nie było
calanthe dzięki,że pytasz 😘 ogólnie średnie dni mieliśmy z mężem ale dziś rano mi z pracy napisał,że przeprasza,że za dużo się kłócimy itp że nieldugo już nie będzie tak pracował dużo i będziemy razem w 4. No i on chce dziś te wózki jechać oglądać bo wraca szybciej ale nie wiem czy ja chcę wiedzac,że wrócił wczoraj z pracy o 22 a na 5 musiał być dziś.. 😑 -
Ja przed owu jestem. 😉 Ale mój M jest cały czas w pracy. W pt będzie to podziałamy jak będzie miał siłę w ogóle..
Słomiana wdowa zostałam ostatnimi czasySyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Kasia kochana chyba większość tak ma.. myślą,że urodzimy i odrazu myślimy o seksie.. ja pamiętam jak urodziłam to minęło chyba z 2-3 miechy zanim dałam się dotknąć.. choć mąż nie był jakiś natarczywy. Wcale to pierwsze ❤️ nie były fajne.. sucho jak na pustyni bez żelu ani rusz.. to ciężki temat trochę bo oni nie rozumieją wiele.. ty jeszcze masz 3 dzieci to już w ogóle nie dziwię ci się,że padasz na twarz. Musiałby to być chyba dzień gdzie mąż jest w domu i cie odciąża w ciągu dnia z obowiązków to byłby jakiś kompromis..
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
-
Hugo87 wrote:Ja przed owu jestem. 😉 Ale mój M jest cały czas w pracy. W pt będzie to podziałamy jak będzie miał siłę w ogóle..
Słomiana wdowa zostałam ostatnimi czasy
Do czego to doszło,że musimy czekać aż mężczyzna będzie miał siły ehh skąd ja to znam 😅 mój też ost ciągle w pracy .. -
Kasia ja przy jednym dziecku byłam padnieta a co dopiero przy 3! Poza tym hormony robią swoje i nie ma się ochoty na sex. Ja jak już się zdecydowałam to taka susza była że nawet żel nie pomagał i kończyło się mega otarciami... No trudno Twoj mąż musi Cię zrozumieć i poczekać na lepsze czasy.
Co do seksu, to my ostatni raz w święta jak się dziecie splodzilo i mąż się śmiał że to ostatni raz w tym roku bo on już nie ma siły. Teraz przez tego krwiaka mamy zakaz i widzę jak by coś podzialal a tu klops.... Szkoda bo i ja mam większą ochotę w ciąży. Pewnie jak dostaniemy zielone światło to będzie mi już brzuch wystawal i on nie będzie chciał4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Adele to może przesuncie ten wyjazd po wózek ns weekend, skoro on zmęczony a chce jechać żeby zrobić Ci przyjemność to drogą kompromisu weekend powinien być ok.
Hugo,, Mother dzialajcie
A jeszcze mi a przypomniało że ja miałam krwawe usg jak byłam w szpitalu na diagnostyce na ginekologiczno-endokrynologicznym to trzeba było być w 2-3 dniu cyklu i tam robili usg i badanie gin.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Hej dziewczynki
Mam takir może trochę nietypowe pytanie... mianowicie chodzi mi o starania o drugiego maluszka. Kiedy najlepiej zacząć się starać? Chodzi mi o różnicę wieku między jednym a drugim.
Mój synek ma teraz 9 miesięcy i zasatnawiam się czy to już odpowiedni zas na starania o rodzeństwo czy jeszcze troszkę lepiej poczekać -
nick nieaktualny
-
Kasia masz prawo być zmęczona. Ja przy jednym dziecku padam na ryjek...mąż musi Cię zrozumieć i dać Ci po prostu trochę czasu. Nie martw się, wszystko się ułoży 🤗
Adele to super, że sobie wyjaśniliście, jak będzie mocno zmęczony to jeździcie po prostu w najbliższe jego wolne 😉
Nadzieja myślę że od razu możecie się starać. My tak po ostatniej cb od razu zaczęliśmy.
Wiera powodzenia w nowym cyklu ✊ a jeśli chodzi o zaznaczenie pierwszego dnia nowego cyklu to jeśli nasz plamienia, że potrzebna tylko wkładka to jest to jeszcze stary cykl, a jak już leci tak, że trzeba podpaskę to liczysz już jako pierwszy dzień nowego cyklu 😉
Hugo to działamy razem. Ja w pt rano mam wizytę u gina to zobaczę czy będzie już po owu czy przed, note testy coś na razie negatywne. Tak czy siak działamy co drugi dzień w razie co 😎
Ja od prowadziłam synka do przedszkola i dziś mam wolne. Mąż ma na 19, więc będziemy się mopsować chyba. Może jakiś obiad na mieście, bo coś mi się nie chce gotować dzisiaj 😶 totalny leńWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 08:30
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Jagodazdw92 wrote:Hej dziewczynki
Mam takir może trochę nietypowe pytanie... mianowicie chodzi mi o starania o drugiego maluszka. Kiedy najlepiej zacząć się starać? Chodzi mi o różnicę wieku między jednym a drugim.
Mój synek ma teraz 9 miesięcy i zasatnawiam się czy to już odpowiedni zas na starania o rodzeństwo czy jeszcze troszkę lepiej poczekać
Oj to chyba Ty musisz wiedzieć czy już byś chciała być w ciąży 😉😋 nie ma najleszej różnicy wieku. Ale jak myślicie o drugim to lepiej Odrazu iść za ciosem. 😉😬 Fajnie jak jest mała różnica wieku ☺️ z większą też nie jest źle. Wszędzie są plusy i minusy. Jeśli czujesz się na siłach to do dzieła!Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Jagodazdw92 wrote:Hej dziewczynki
Mój synek ma teraz 9 miesięcy i zasatnawiam się czy to już odpowiedni zas na starania o rodzeństwo czy jeszcze troszkę lepiej poczekaćJagodazdw92, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
-
mother no to fajny dzień macie ☺️
calanthe oj wątpię,że kiedyś do nich dotrze.. 😑
Ja miałam ze swoim oczywiscie też pogadankę na temat jego treningów.. wrrr żeby sobie nie myslal,że dalej będzie chodził codziennie jak do tej pory. Oczywiście oburzenie wielkie było jakbym dziecku zabawkę zabrała 😡🙄 ale jakoś doszliśmy do kompromisu jeszcze się zobaczy jak wyjdzie to w praniu ehWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 09:04
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Hugo87 wrote:Oj to chyba Ty musisz wiedzieć czy już byś chciała być w ciąży 😉😋 nie ma najleszej różnicy wieku. Ale jak myślicie o drugim to lepiej Odrazu iść za ciosem. 😉😬 Fajnie jak jest mała różnica wieku ☺️ z większą też nie jest źle. Wszędzie są plusy i minusy. Jeśli czujesz się na siłach to do dzieła!
-
calanthe wrote:Jagoda, nie możesz bazować na tym co myślą inni. Sami musicie być świadomi swojej decyzji. Jeśli uważasz, że teraz jest dobry czas to zacznijcie się starć, jeśli nie to zaczekaj. Każda z nas inaczej do tego podchodzi.
Ja sama po porodzie mówiłam, że więcej dzieci nie chce, ale jak mała miała coś koło roku to wypłynął temat drugiego dziecka. Tyle, że u mnie priorytetem było zakończyć kp. Suma summarum sama musisz wiedzieć co będzie dla Was najlepsze. Życzę powodzenia ✌️🙂