Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Nic mi nie mówcie o wnoszeniu. Wiki mi też nie wejdzie, muszę ją wnosić. A jak wejdę do domu ta padam na pysk a tu jeszcze trzeba rozbierać. Jeszcze w tej ciąży tak mi się ciężko oddycha, szybko się męczę. Nie jest to takie łatwe. A później na rękach niemowlak, też się tego boję już samo to iść z takim małym na rękach po schodach żeby nie spaść. Zazdroszczę windy naprawdę.
Ciekawe czy po takim kompromisie będą częściej chęci na amory 🤣 -
Dziewczęta to znowu ja. Powiedzcie mi kiedy najlepeij zrobić test ciążowy? Miesiaczka mi się spóźnia i juz zaczynam wariować. Zawsze miałam co 28 dni. Poczekać jeszcze czy zrobić test? W tym miesiącu miałam zapalenie oskrzeli i brałam antybiotyk dlatego pytam
-
Raczej nie mam objawów tak jak w pierwszej ciąży. Tzn w pierwszej ciąży bardzo mnie bolały piersi i bardzo dużo piłam wody. Teraz w sumie to tylko właśnie więcej piję niż zwykle i siusiu cześciej. Ale piersi bez zmian w ogóle nie bolą
-
Hejka. Mialam dzis wizyte! 9+4 i dzidzius idealnie z wiekiem ciazy 2,86cm. Wszystko wygląda dobrze, wyniki krwi i moczu ok, tsh tez, wirusologia ok ale oczywiscie cisnienie do kitu. W domu mierze sobie i mam 130/80-135/85 a u lekarza oczywiscie mialam wyzsze musze szukac jak zalozyc sobie holtera na 24h
Nie cytujcie prosze. Za godzinke usune fotkeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 19:45
calanthe, Adele27, Jagodazdw92, AdelaX, Emrica, Kasia 1805, nadzieja_86, Paula_071, pola89 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Calanthe dziękuję. Jak dam radę wyskoczyć do apteki to jutro z rana zrobię test a jeśli nie to w piatek rano bo chyba z porannego moczu się powinno robić z tego co kojarzę
-
Adele to nadcisnienie dopiero powiedzmy sie u mnie rozwija. Nie wiem czy samo nadcisnienie moze byc wskazaniem do L4 -pewnie dla gina prywatnego nie bylo by problemu wystawic zwolnienia( obecnie nie chce zwolnienia, nie bede w necie pisac powodow ale jednym z nich jest to,ze przelezalam cala ciaze z synkiem i bylam wrakiem czlowieka-nie chciala bym tego powtarzac, jesli ciaza nie bedzie zagrozona to chce do czerwca popracowac).
-
Pap wspaniałe wieści ♥️
Mi w lux medzie zakładali holtera. Nie lubię tego dziadostwa. A masz ogólnie problemy z ciśnieniem? Ja zawsze na początku ciąży mam skoki a później się stabilizuje.Mamaxa lubi tę wiadomość
-
Tylko teraz jak sie dostac do kardiologa jak terminy za dwa lata 😂😂😂
Alunia w ciazy z synkiem w 35tc nagle PIH (czyli nadcisnienie ale takie wlasnie nie wiecej jak 135/85-140/90 i wlaczony dopegyt ktory gowno dawal) po porodzie cisnienie w normie. Teraz prawda jest taka,ze mam nadwage i juz przed ciazą mialam te 130/80 plus jestem genetycznie obciazona po ojcu. Mysle,ze mi sie po prostu robi nadcisnienie nie zwiazane z ciazą. Utrata kilogramow i zmiana stylu zycia by pomoga ale w ciazy se nie schudneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 19:48
-
Moja znajoma z pracy swoją drogą razem zaszlysmy w ciążę i jesteśmy w tym samym dniu 😅 miała raz na wizycie podwyższone ciśnienie i ginka odrazu ja na L4 wysłała. Może jakaś przewrazliwiona była nie wiem
-
Nie no to niemozliwe ale... siedze teraz na niskim lozku z nogami szeroko rozstawionymi, opieram sie rekami na kolanacg trzymając telefon przez co mam dosc mocno scisniety brzuch i normalnie na dole, tuz nad koscią lonową czuje.. normalnie jak mini delikatniusie ruchy, nieregularne, raz na jakis czas.. niemozliwe. 🤔🙄
Takie pukniecia bardzo delikatne,ale ten malusi czlowiecsek ma dopiero 3cm no z nozkami moze z 5czy6.. przeciez to jeszcze sily nie ma zebym poczula. Szalona jakas jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 19:52
-
Pap super, że takie dobre wieści po wizycie ☺️ wspaniale! I oby z tym ciśnieniem nic się nie pogorszyło.
A ja właśnie siknełam na test owu i druga krecha jak do tej pory była bladziochem to jest prawie już jak ta pierwsza, więc lada dzień owu pewno. Fajnie,bo myślałam, że lipne testy haha 😂 Dziś o 15 było ❤️, a rano test był negatywny. To chyba powinnam jutro ❤️powtórzyć??? Czy w pt powtórkę zrobić?bprosze mi tu doradzić haha. Zobaczę jak wyjdzie jutro rano i wieczorem teściorWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 20:05
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️