Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:Pap super, że takie dobre wieści po wizycie ☺️ wspaniale! I oby z tym ciśnieniem nic się nie pogorszyło.
A ja właśnie siknełam na test owu i druga krecha jak do tej pory była bladziochem to jest prawie już jak ta pierwsza, więc lada dzień owu pewno. Fajnie,bo myślałam, że lipne testy haha 😂 Dziś o 15 było ❤️, a rano test był negatywny. To chyba powinnam jutro ❤️powtórzyć??? Czy w pt powtórkę zrobić?bprosze mi tu doradzić haha. Zobaczę jak wyjdzie jutro rano i wieczorem teścior
-
Ok☺️ a czytam, że nieraz kilka dni taki test wychodzi pozytywny, to wtedy biorę pod uwagę ten pierwszy tak? Zresztą w pt będę u gin to jeszcze mi powie czy owu będzie czy już po
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
calanthe wrote:Tak poranny, wtedy jest największe stężenie hormonu hcg, ale jeśli coś jest na rzeczy to nawet i wieczorny powinien wyjść. Sama zawsze robiłam z porannego.
-
Jagodazdw92 wrote:Ja w poprzedniej ciazy zrobilam wieczorem test w dniu spodziewanej miesiaczki i wyszly 2 grube krechy ale wtedy tak czesto wc nie odwiedzalam
Ja zrobiłam test 14dpo więc w sumie też w dzień @ wieczorem i wyszły ładne kreski 😉
PAP nooooo raczej niemozlliwe 😛 ja w tej ciazy mega leciutkie poczułam w 16tyg ale oczywiście leżąc z ręką na brzuchu 😉 -
No nic czekam do piątku. Bo mówię mojemu że okresu nie dostałam i żeby mi kupił test bo właśnie wraca do domu ale powiedział że mam nie panikować i jak do piątku nie dostanę @ to wtedy kupimy test
-
Pap cudowne wieści rosnijcie zdrowo 😊 ja przu końcu ciąży miałam ciśnienie wysokie z dnia na dzień przez chwilę brałam tabletki i samo się uspokoiło.
Jagodowa ja bym sikla niepewność jeszcze chyba gorsza jest.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Mother u nas były seksy w dzień pozytywnego testu i na następny (już był ujemny), a Ty te testy robisz rano i wieczorem? Z tego co pamiętam to chyba po południu powinno się robić ściskam kciuki!
Pap super że z bobasem ok może i to ciśnienie się unormuje. A do specjalisty w ciąży nie czekasz w kolejce tylko muszą znaleźć Ci termin w ciągu tygodnia4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Pap kobieta w ciąży ma przywilej taki ze do specjalisty - kardiologa musza cie na NFZ umówić w ciagu 7 dni. Tylko na skierowaniu musi byc napisane ze jestes w ciaxy lub musisz miec osobne zaświadczenie. Moja kolezanka tak zalatwiala.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Pap, super, że z Dzieciątkiem ok 😊
Jagoda, mnie w zeszłym roku dopadła infekcja grypowa w okolicach owu i mi się wszystko przesunęło i wtedy @ mi się opóźniła o 2 dni,czy 3 już nie pamiętam. Ale trzymam kciuki, żeby przyczyna u Ciebie była inna 😏
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Miśkowa robię wieczorem, ale z ciekawości dziś zrobiłam rano. Jutro zrobię wieczorem i porównam czy będzie mocniejsza kreska, bo teraz to już mi ciężko powiedzieć jaka. Nieważne 😉
Pap w ciąży masz na pewno wcześniejszy termin do specjalisty, więc powinni Cię przyjąć od razu.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother, ja w tym cyklu też pierwszy raz testowałam testami owulacyjnymi. Ja brałam clo i miałam monitoring. W 13 dc byłam na monitoringu i lekarz mówił że owu na dniach a mnie testy cały czas wychodziły negatywne. Druga kreska była ale jaśniejsza niż kontrolna. W 16dc byłam znowu na monitoringu i okazało się że owu dalej nie było. A w sobotę test owu wyszedł pozytywny, w niedzielę kreski były jeszcze jednakowego koloru a w poniedziałek testowa już jaśniejsza. Myślę że w niedzielę miałam owulacje bo w ten dzień temperatura też skoczyła.
Testy robiłam zwykle dwa razy dziennie, raz tak koło 11 a potem koło 18 po pracy.mother84 lubi tę wiadomość
-
Pap no prędzej jelita bym obstawiała
Ja teraz w 15 TC poczułam, a teraz młody lata jak szalony.
To możliwe, że jednak jest coś z tym ciśnieniem. Jak jest wyższe na początku ciazy tzn że było już przed. Ja tez mam nadciśnienie, ale właśnie w ciąży ok. Na mnie dopegyt też nie działa, isoptin brałam.
Mother ważne żeby bzykanko było
Adele ja ze względu na nadciśnienie też na dzień dobry zwolnienie dostaje w ciąży to normalne. I jak Adele dzisiaj z mężem?
Miskowa a ty jak tam? -
Wiera wrote:Pap, super, że z Dzieciątkiem ok 😊
Jagoda, mnie w zeszłym roku dopadła infekcja grypowa w okolicach owu i mi się wszystko przesunęło i wtedy @ mi się opóźniła o 2 dni,czy 3 już nie pamiętam. Ale trzymam kciuki, żeby przyczyna u Ciebie była inna 😏
Zrobię tego testa i będę wszystko wiedziała -
mother84 wrote:Miśkowa robię wieczorem, ale z ciekawości dziś zrobiłam rano. Jutro zrobię wieczorem i porównam czy będzie mocniejsza kreska, bo teraz to już mi ciężko powiedzieć jaka. Nieważne 😉
Pap w ciąży masz na pewno wcześniejszy termin do specjalisty, więc powinni Cię przyjąć od razu.
I faktycznie kilka razy miałam tak, że pokazywały niby ciemną kreskę kilka dni, ale widać wtedy nie była idealna ovu bo nie zaszlam. Udało się tylko w te cykle kiedy było tak: jasna-ciemna-jasna 🙂 I jak w szczęśliwym cyklu w 3 ciąży właśnie tak mi wyszły testy to już gdzieś z tyłu głowy wiedziałam że to ten cykl i że się uda 🙂mother84, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😊 🍩🍩🍩🍩🍩
Dziś pamiętamy idzie w cycki a nie d.... 😁Jagodazdw92, mother84, Koteczka82, AdelaX lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Ja juz po jednym pączku jestem. A przede mna jeszcse co najmniej 3! a od jutra warzywa chyba tylko 😂
Nie mam problrmow z dwojeczką ale chyba rzeczywiscie te jelita tak pracują bo powiem szczerze,ze chyba mam wzdęcia brzuchol ten wysoki (czyli zoladek i jelita) takie duze wzdete mozna miec wzdęcia bez problemow z wyproznianiem?Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
A ja chyba dziś się odejdę smakiem pączków sama nie wyjdę do sklepu bo od tego poniedziałku czuję okropne zawroty głowy i boję się że znowu zaslabne. Mąż wróci późnym popołudniem a wtedy to ja już za bardzo nic nie jem bo wszystko ląduje w toalecie
Pap ja też mam okropne wzdęcia ale i zaparcia przez ten cholerny duphaston
Mother ja to mialam 5 testów do dyspozycji więc wiesz musiałam oszczędzać 🤣 jak je kiedyś robiłam to mi nie wychodziły ale wtedy okazało się że przez pco nie mam owu. Potem robiłam tylko w dwóch szczęśliwych cyklach i było ksiazkowo
Jagoda i co testujesz dziś? Ja cały grudzień chorowalam i zaskoczyło właśnie wtedy4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)