Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodowa gratulacje nie taka blada 😉
Masz gdzie bete zrobić. A kiedy miałaś @Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
To jak z tym badaniem nasienia?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
A Adele co się nie odzywa? Czeeeekamyy!!! 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Bo jemu daje cynk, Wit C, D selen ale dziad nie zawsze pamięta by brać 🤦♀️
A wasi diwozili na badanie material
Adele właśnie czekamy
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Jagoda gratulacje! Ładna wyraźna kreska ☺️
Jestem jestem już pisze 😁
Więc .. ogólnie wszystko dobrze prócz tego,ze mały leń dalej jest pośladkowo 😑😑😑 gin mnie zbadał na fotelu i był prawie pewien,że leży głowa w dół ja też byłam pewna ! A tu zonk na USG.. zamiast głowy to pupa..
sprawa ma się tak,że za 2tyg mam wizytę jeżeli do tej pory się nie przekreci to gin daje małe szanse,że później to zrobi bo coraz mniej miejsca ma a jest spory.. waży 2600g ogólnie jestem przerazona wizja CC nie brałam tego nawet pod uwageJagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Jagoda! To wcale nie blada kreska! Gratulacje! Możesz się zapisać do gina, najlepiej żeby był 6 tydz to powinnaś serduszko zobaczyć
Adele a to len! Moja się nie odwrocila i miałam cc (na szczęście akcja się rozpoczęła dzień przed planowanym cc) ale piszą że może fiknac w ostatniej chwili. Co do cc to różnie kobiety przechodzą - ja się zebrałam szybko. Owszem bolało ale mówili mi że trzeba chodzić i się ruszać bo szybciej się goi i tak robiłam... Do tego octenisept na ranę i te siateczkowe majty żeby rana miała dostęp do powietrza Co do wózka to ja zamawiałam przez neta i z tego co pamiętam nie czekałam długo, chyba był dostępny od ręki.
Alunia super z tym wypadem z mężem - aż zazdroszczę a jak u siostry? Lepiej już?
Nadzieja nie trzeba odstawiac, dobrze żeby je powtórzyć za jakiś czas jeśli coś będzie nie tak. U nas fertilmen itp nie poprawiły nasienia.
A mnie też testy nie stresowaly, ani mierzenie temp a pozwoliły wstrzelic się w dzień owu bo sexy co drugi dzień przy naszym nasieniu nie przynosiły efektu4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
W moim przypadku to było pierwsze dziecko i nie praktykuje sie naturalnego. Jeśli to drugi porod i dziecko jest małe to można próbować w szpitalu gdzie mają doświadczenie. Dla mnie osobiście to za duże ryzyko moja kuzynka rodziła 3 i finalnie skończyło się cc a mała zaczęła chodzić dopiero jak miała 2 lata po intensywnej rehabilitacji bo przez to że nie zrobili cięcia od razu to miała jakieś tam problemy.
Nadzieja mój mąż badania miał w klinice i na miejscu oddawał nasienie - podobno tak jest lepiej. Ale wiadomo nie każdy ma taką możliwość.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Wizyte u gina mam na jutro na 9 wiec pewnie mnie wysle na badania. Bo do tej co chodzilam to ma takie oblezenie ze dopiero na 19 marca jest termin
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Musiałabym jechać bardzo daleko... A ostatnio jak byliśmy że na miejscu się oddaje to ręczna robota w ogólnej toalecie masakra.... Dlatego myślałam że w domu i w 15 min byz zwiozl.
Zobaczę co powie... Tak myślę że ten miesiąc odpuszczę i każe żeby pilnował tabletek i zobaczymy jak coś to w marcu najrzyej zrobimy.
A jaki to pojemnik na to ma być.?
Adele niech się obraca jeszcze ma chwilę. Ja też nie brałam pod uwagę cc a mialamJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Nadzieja mój oddawał nasienie w przychodni gdzie od razu je badano. Na pytanie czy możemy sami przywieźć mówili, że lepiej oddać na miejscu i tak za każdym razem robi.
Pojemnik dają na miejscu. Mój też nie miał dobrych warunków tam w przychodni, bo to zwykła salka gdzie go zamykali, nawet nie kibelek. O czerwonym pokoiku zapomnij 😂 także bez nastroju i gazetek haha. Ale jakoś oddaje.
Adele może mały leniuszek się jeszcze przekręci. A jak nie to się nie martw, najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze. A z tym dochodzeniem do siebie po sn i CC to też różnie, więc może wcale nie będzie tak źle 🤗😘
Miśkowa, a przy testach staraliście się też kilka dni przed czy tylko zaczynaliście jak test był pozytywny? Bo my zaczęliśmy przed tj. 10 DC, potem 12 dc i teraz (dziś 13dc) chce się strzelić w tą owu po prostu dziś lub jutro. wiem, że takie stare przenoszone nasienie też nie jest dobre nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 12:52
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Jagodowa to fajnie widzisz życie samo dało Tobie odp kiedy drugie 😁. Daj znać po wizycie
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok