X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wrote:
    Girl mnie gin kazał brać tylko 20-25 dc.
    Niech przyszły tydzień będzie obfitował w liczne szczęśliwe dwie kreseczki ☺️ Choć z drugiej strony...mnie cycki nie bolą ani nic, za to mam jakieś bóle mięśniowe od dwóch dni 😑 W robocie teraz młyn, przemęczona jestem i jeszcze spać jakoś nie mogę ostatnio. Więc jak coś podłapałam grypowego (pomijając koronę;)) to w sumie nie wiem czy chcę być teraz w ciąży 😔

Nadzieja no właśnie tak to się człowiekowi wydaje czasem przy długich staraniach jak ciągle gdzieś ciąża u znajomych, że chyba każdy zachodzi ot tak, a tu jednak zdarzają się dni sprowadzające na ziemię, że i naszych bliskich i znajomych dotyka ten problem 🙄
    Ja walczę z katarem 😕. Nienawidzę tych pierwszych dni. Mnie zawsze przed miesiączka albo zaraz po owu bolaly przez chwilę jak wredota przyszła A teraz tylko swedzenie 2 razy bylo. Także moze to dobry znak A jak nie to już naprawdę zwatpie i na nic uwagi nie bede zwracała następnym razem

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym tyg spotkałam jedna mamę, która poznałam na placu zabaw. No i mówię, że będziemy mieć trzecie dziecko i niespodzianka taka się nam trafiła. A ona na to, że oni o drugie się starają już rok i nic, że pewnie będą mieć takie problemy jak z zajściem w pierwszą ciążę. No ścięło mnie z nóg i wstyd mi się zrobiło, że potrafię narzekać a ktoś marzy o dziecku.
    Często nawet nie wiemy co się dzieje u innych, tylko właśnie coś zakładamy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sie zaczelo. Maz pojechal o 6.30 na zakupy zeby kupic chleb i mieso. Najchetniej zrobilabym zapasy z miesa ale zawalilam zamrazarke mlekiem i na nie tez juz miejsca brak.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez trochę zapasow porobilismy ale myślę że na maks 2 tyg starczy

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wybucham.. kumulowałam w sobie te 2tyg tyle emocji złych,że już nie wytrzymalam..
    Z mężem przy kłótni kolejnej z rzędu poryczalam się z tego wszystkiego.. dobija mnie ten wirus, przez to mąż ciągle w pracy ten weekend też go ściągneli.. w ogóle nie mamy czasu dla siebie nie mówiąc,że 2tyg w sumie z domu nie wychodzilam bo syn i ja byliśmy chorzy.. teraz znów 2tyg lepiej być w domu i ciągle sama z synem.. jeszcze poród się zbliża co też mnie dodatkowo stresuje. Nie wiem co mnie czeka w tym szpitalu.. boje się zeby nagle lekarzy nie zabrakło czy w ogóle personelu przez tego wirusa.. ze wszystkim sama tam zostanę co też mnie dobija.. 😥 jeszcze jak się okaże,że mąż nie będzie mógł mi nic donosić to chyba będę musiała się spakować jak na tydzień.. ehh

Ciężki okres teraz mam.. szkoda,że końcówka ciąży tak u mnie wygląda 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 07:24

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele rozumiem Twój smutek. Pamiętaj jednak, że nie masz na to wpływu i najważniejsze, żeby tylko z małym wszystko było dobrze. Bądź dobrej myśli, że dłużej niż 3 dni w szpitalu nie posiedzicie i staraj się nie myśleć na zapas. Aczkolwiek Twoja irytację całkowicie rozumiem, siedzicie tyle w domu, że to na serio fioła można dostać...u nas wczoraj syn jeden dzień w domu (poza krótkim spacerem) i naprawdę szał. Niech moc będzie z Tobą, pomyśl, że niedługo będziesz miała u boku synka, o którego tak długo walczyliście 😘

Tak jak dziewczyny piszecie, dookoła nas naprawdę mamy mnóstwo ludzi walczących o pierwsze czy kolejne dziecko i nawet sobie nie zdajemy sprawy ile ich jest.

Wiera trzymam kciuki za wyniki męża ✊✊

Pap podoba mi się Twoje nastawienie, musi być dobrze! 😊

Dziewczyny niedługo testujące też trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła. Nie chcę oczywiście Wam podcinać skrzydeł, ale takie objawy jak żyły na piersiach to już nie jeden raz przerabiałam - ja miałam masę objawów, które potem okazywały się nie ciążowe, a przedokresowe ;😉 ale oczywiście trzymam kciuki, żeby u Was były dwie kreseczki. Chodzi mi tylko o to, że takie objawy wcale nie są typowo na ciążę 😉

Iza moim znajomym przedwczoraj odwołali szczepienie i bilans dziecka, więc chyba raczej nie będą szczepić i u Was.
    Myślę, że takie wizyty u gina to będziecie mieć, ale jak śledzę trochę wątek kliniki to tam odwołują wszelkie transfery itp.

Ja mam zapasy mięsa ale myślę że na jakieś 2-3 tyg...a w lodówkach w sklepach pusto. Ale wczoraj dostałam w końcu po 2 dniach mąkę ✌️ kupiłam od razu dwie😝

Mi się kończy @, więc rozpoczynam maraton 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 08:07

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele przepakowuj sie poki masz czas. W Wawie w szpitalach juz jest zakaz doboszenia rzeczy.. kolezanka rodzi na dniach i musiala przepakowac sie w walizke bo dzwonili do szpitala i juz nie mozna nawet poloznej rzeczy doniesc. Mysle,ze teraz na porodowkach i poporodowych trzeba bedzie zeby mame sie solidaryzowaly i sobie pomagaly.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP ciekawe właśnie czy w takich małych miastach jak moje też tak zrobią.. u mnie żadnych info nie ma na stronie szpitala.. zacofany totalnie.. ja nie wiem jak miałabym targać zgrzewki wody sama.. ? Czytałam,że niektóre dziewczyny biorą butelkę Dafi myślicie że to dobry pomysł ? Lac wodę z kranu w szpitalu ? 🙄

mother dzięki kochana za miłe słowa 😘 kciuki za twój maraton

Żyłki w ciąży to zauwazylam chyba w 2 trymestrze 🤔

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zrobil zakupy i wlasciciel sklepu zapewnial ze zrobil zapasy w magazynie i nie powinno niczego braknac. Tylko papieru toaletowego brak ale tez mial zrobic zapas. Sklepowe w rekawiczkach, co chwile dezynfekuja lade i klamki. Ale jakie ceny...
    Maly octenisept w aptece 33zl. Mieso-szok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele w szpitalu powiatowym gdzie rodzilam byl taki dystrybutor-podgrzewacz wody na zimna i bardzo goraca wodę, nie wiem jak to się nazywa i ja korzystalam z tego bo lubie i wole ciepla wode. Moze i u ciebie jest cos takiego? Calkowicie rozumiem twoj nastroj i wspolczuje. Stres przeogromny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam nie panikowac. Taaaa... Zapasy w lodowce na 2 tyg.😢.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja cie tak dobrze rozumiem. Bardzo to przykre, ja bym czuła to samo. I taka niemoc totalna bo nic się nie da zrobić :(
    Myślę ciągle o Tobie 😘
    Czytałam, że u nas też nie można donosić :/

Ja też mam jakieś zapasy. Mąż ma iść po chleb ale tak się zbiera że pewnie już nie będzie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz wiecej zachorowań :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:22

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie bierz zadnej wody do szpitala. Gwarantuje,ze dadza Ci pic jak bedziesz chciala 😂 bardziej dopakuj ze2-3zestawy ubranek dla malego, laktator, moze na wszelki wypadek mm. Choc mysle,ze w obecnej sytuacji wszystko w szpitalu dadzą. Dopakuj sobie dodatkowa pizame gdybys zaczela sie po porodzie pocic(ja tak mialam-hormony wychodzily a moja pizame mozna bylo wyrzymać) ,jakąs czekolade do torby bo żarcie liche pewnie.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele końcówka nerwowa, każdy by był pełen stresu w takiej chwili...ale! już niedługo będziesz z Maleństwem, to najważniejsze 🥰 Wszystko będzie dobrze, musi być, szybko wrócicie oboje do domku i już będziecie się cieszyć sobą :*

Calanthe zmobilizował go nowy gin, słucha go bardziej niż mnie ;) Ale warunkami zachwycony, jest nadzieja, że jak trzeba będzie powtórzyć to już nie będzie tak zwlekał :)

Iza niestety nie zawsze to wina sklepu czy apteki, że ceny są jakie są... Wiesz ilu dostawców, hurtowni popodnosilo ceny zakupu? I to o 50% czasem? A każdy ma rodzinę i nie będzie pracować za "dziękuję bardzo", bo tego do miski dzieciom nie włoży :/

Dosyć mocno pobolewa mnie brzuch, to normalne po odstawieniu dupka? Wcześniej przez @ tak nie miałam, jeśli już coś bolało to delikatnie, w dzień plamienia dopiero...

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu zakaz odwiedzin ale nic nie pisza o tym ze donosic rzeczy nie mozna. Jejku w Chinach i Korei sytuacja podobno opanowana ale co z tego jak u nas dopiero zaczyna sie wszystko rozwijac....

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie wiem czy czasami @ jutro nie przyjdzie ;/. Mam duzo wiecej sluzu niz w ostatnich dniach....

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polacy mają "włoski temperament" a do tego dużo gorzej zorganizowaną opiekę medyczną, więc mam coraz większą obawę, że u nas stabilizacja potrwa dłużej 🥺

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl trzymam kciuki zeby @ jednak nie przyszla. A nawet jesli przyjdzie to na tym cyklu swiat sie nie konczy

Girl25 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ