X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wrote:
    Girl mnie gin kazał brać tylko 20-25 dc.
    Niech przyszły tydzień będzie obfitował w liczne szczęśliwe dwie kreseczki ☺️ Choć z drugiej strony...mnie cycki nie bolą ani nic, za to mam jakieś bóle mięśniowe od dwóch dni 😑 W robocie teraz młyn, przemęczona jestem i jeszcze spać jakoś nie mogę ostatnio. Więc jak coś podłapałam grypowego (pomijając koronę;)) to w sumie nie wiem czy chcę być teraz w ciąży 😔

Nadzieja no właśnie tak to się człowiekowi wydaje czasem przy długich staraniach jak ciągle gdzieś ciąża u znajomych, że chyba każdy zachodzi ot tak, a tu jednak zdarzają się dni sprowadzające na ziemię, że i naszych bliskich i znajomych dotyka ten problem 🙄
    Ja walczę z katarem 😕. Nienawidzę tych pierwszych dni. Mnie zawsze przed miesiączka albo zaraz po owu bolaly przez chwilę jak wredota przyszła A teraz tylko swedzenie 2 razy bylo. Także moze to dobry znak A jak nie to już naprawdę zwatpie i na nic uwagi nie bede zwracała następnym razem

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym tyg spotkałam jedna mamę, która poznałam na placu zabaw. No i mówię, że będziemy mieć trzecie dziecko i niespodzianka taka się nam trafiła. A ona na to, że oni o drugie się starają już rok i nic, że pewnie będą mieć takie problemy jak z zajściem w pierwszą ciążę. No ścięło mnie z nóg i wstyd mi się zrobiło, że potrafię narzekać a ktoś marzy o dziecku.
    Często nawet nie wiemy co się dzieje u innych, tylko właśnie coś zakładamy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sie zaczelo. Maz pojechal o 6.30 na zakupy zeby kupic chleb i mieso. Najchetniej zrobilabym zapasy z miesa ale zawalilam zamrazarke mlekiem i na nie tez juz miejsca brak.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez trochę zapasow porobilismy ale myślę że na maks 2 tyg starczy

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wybucham.. kumulowałam w sobie te 2tyg tyle emocji złych,że już nie wytrzymalam..
    Z mężem przy kłótni kolejnej z rzędu poryczalam się z tego wszystkiego.. dobija mnie ten wirus, przez to mąż ciągle w pracy ten weekend też go ściągneli.. w ogóle nie mamy czasu dla siebie nie mówiąc,że 2tyg w sumie z domu nie wychodzilam bo syn i ja byliśmy chorzy.. teraz znów 2tyg lepiej być w domu i ciągle sama z synem.. jeszcze poród się zbliża co też mnie dodatkowo stresuje. Nie wiem co mnie czeka w tym szpitalu.. boje się zeby nagle lekarzy nie zabrakło czy w ogóle personelu przez tego wirusa.. ze wszystkim sama tam zostanę co też mnie dobija.. 😥 jeszcze jak się okaże,że mąż nie będzie mógł mi nic donosić to chyba będę musiała się spakować jak na tydzień.. ehh

Ciężki okres teraz mam.. szkoda,że końcówka ciąży tak u mnie wygląda 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 07:24

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele rozumiem Twój smutek. Pamiętaj jednak, że nie masz na to wpływu i najważniejsze, żeby tylko z małym wszystko było dobrze. Bądź dobrej myśli, że dłużej niż 3 dni w szpitalu nie posiedzicie i staraj się nie myśleć na zapas. Aczkolwiek Twoja irytację całkowicie rozumiem, siedzicie tyle w domu, że to na serio fioła można dostać...u nas wczoraj syn jeden dzień w domu (poza krótkim spacerem) i naprawdę szał. Niech moc będzie z Tobą, pomyśl, że niedługo będziesz miała u boku synka, o którego tak długo walczyliście 😘

Tak jak dziewczyny piszecie, dookoła nas naprawdę mamy mnóstwo ludzi walczących o pierwsze czy kolejne dziecko i nawet sobie nie zdajemy sprawy ile ich jest.

Wiera trzymam kciuki za wyniki męża ✊✊

Pap podoba mi się Twoje nastawienie, musi być dobrze! 😊

Dziewczyny niedługo testujące też trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła. Nie chcę oczywiście Wam podcinać skrzydeł, ale takie objawy jak żyły na piersiach to już nie jeden raz przerabiałam - ja miałam masę objawów, które potem okazywały się nie ciążowe, a przedokresowe ;😉 ale oczywiście trzymam kciuki, żeby u Was były dwie kreseczki. Chodzi mi tylko o to, że takie objawy wcale nie są typowo na ciążę 😉

Iza moim znajomym przedwczoraj odwołali szczepienie i bilans dziecka, więc chyba raczej nie będą szczepić i u Was.
    Myślę, że takie wizyty u gina to będziecie mieć, ale jak śledzę trochę wątek kliniki to tam odwołują wszelkie transfery itp.

Ja mam zapasy mięsa ale myślę że na jakieś 2-3 tyg...a w lodówkach w sklepach pusto. Ale wczoraj dostałam w końcu po 2 dniach mąkę ✌️ kupiłam od razu dwie😝

Mi się kończy @, więc rozpoczynam maraton 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 08:07

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele przepakowuj sie poki masz czas. W Wawie w szpitalach juz jest zakaz doboszenia rzeczy.. kolezanka rodzi na dniach i musiala przepakowac sie w walizke bo dzwonili do szpitala i juz nie mozna nawet poloznej rzeczy doniesc. Mysle,ze teraz na porodowkach i poporodowych trzeba bedzie zeby mame sie solidaryzowaly i sobie pomagaly.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP ciekawe właśnie czy w takich małych miastach jak moje też tak zrobią.. u mnie żadnych info nie ma na stronie szpitala.. zacofany totalnie.. ja nie wiem jak miałabym targać zgrzewki wody sama.. ? Czytałam,że niektóre dziewczyny biorą butelkę Dafi myślicie że to dobry pomysł ? Lac wodę z kranu w szpitalu ? 🙄

mother dzięki kochana za miłe słowa 😘 kciuki za twój maraton

Żyłki w ciąży to zauwazylam chyba w 2 trymestrze 🤔

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zrobil zakupy i wlasciciel sklepu zapewnial ze zrobil zapasy w magazynie i nie powinno niczego braknac. Tylko papieru toaletowego brak ale tez mial zrobic zapas. Sklepowe w rekawiczkach, co chwile dezynfekuja lade i klamki. Ale jakie ceny...
    Maly octenisept w aptece 33zl. Mieso-szok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele w szpitalu powiatowym gdzie rodzilam byl taki dystrybutor-podgrzewacz wody na zimna i bardzo goraca wodę, nie wiem jak to się nazywa i ja korzystalam z tego bo lubie i wole ciepla wode. Moze i u ciebie jest cos takiego? Calkowicie rozumiem twoj nastroj i wspolczuje. Stres przeogromny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam nie panikowac. Taaaa... Zapasy w lodowce na 2 tyg.😢.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja cie tak dobrze rozumiem. Bardzo to przykre, ja bym czuła to samo. I taka niemoc totalna bo nic się nie da zrobić :(
    Myślę ciągle o Tobie 😘
    Czytałam, że u nas też nie można donosić :/

Ja też mam jakieś zapasy. Mąż ma iść po chleb ale tak się zbiera że pewnie już nie będzie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz wiecej zachorowań :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:22

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie bierz zadnej wody do szpitala. Gwarantuje,ze dadza Ci pic jak bedziesz chciala 😂 bardziej dopakuj ze2-3zestawy ubranek dla malego, laktator, moze na wszelki wypadek mm. Choc mysle,ze w obecnej sytuacji wszystko w szpitalu dadzą. Dopakuj sobie dodatkowa pizame gdybys zaczela sie po porodzie pocic(ja tak mialam-hormony wychodzily a moja pizame mozna bylo wyrzymać) ,jakąs czekolade do torby bo żarcie liche pewnie.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele końcówka nerwowa, każdy by był pełen stresu w takiej chwili...ale! już niedługo będziesz z Maleństwem, to najważniejsze 🥰 Wszystko będzie dobrze, musi być, szybko wrócicie oboje do domku i już będziecie się cieszyć sobą :*

Calanthe zmobilizował go nowy gin, słucha go bardziej niż mnie ;) Ale warunkami zachwycony, jest nadzieja, że jak trzeba będzie powtórzyć to już nie będzie tak zwlekał :)

Iza niestety nie zawsze to wina sklepu czy apteki, że ceny są jakie są... Wiesz ilu dostawców, hurtowni popodnosilo ceny zakupu? I to o 50% czasem? A każdy ma rodzinę i nie będzie pracować za "dziękuję bardzo", bo tego do miski dzieciom nie włoży :/

Dosyć mocno pobolewa mnie brzuch, to normalne po odstawieniu dupka? Wcześniej przez @ tak nie miałam, jeśli już coś bolało to delikatnie, w dzień plamienia dopiero...

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu zakaz odwiedzin ale nic nie pisza o tym ze donosic rzeczy nie mozna. Jejku w Chinach i Korei sytuacja podobno opanowana ale co z tego jak u nas dopiero zaczyna sie wszystko rozwijac....

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie wiem czy czasami @ jutro nie przyjdzie ;/. Mam duzo wiecej sluzu niz w ostatnich dniach....

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polacy mają "włoski temperament" a do tego dużo gorzej zorganizowaną opiekę medyczną, więc mam coraz większą obawę, że u nas stabilizacja potrwa dłużej 🥺

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl trzymam kciuki zeby @ jednak nie przyszla. A nawet jesli przyjdzie to na tym cyklu swiat sie nie konczy

Girl25 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ