Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
PAP masz rację, zresztą też jedno badanie nie jest w ogóle miarodajne. Mógł powiedzieć proszę podejść jutro sprawdzimy np.
Ja też miałam dobre przeczucia z tą taśma, takie rzeczy się czuje czasami -
aLunia no właśnie nie wpadne i wyjde bo z dzieckiem sie lezy 3 doby. Mi mój Michał bardzo pomógł przy pierwszym porodzie. Nie wyobrażam sobie urodzić drugie bez niego. Naprawdę był mega oparciem dla mmnie i picie podawal i czolo wycieral. Nie chce nawet myslec ze moze byc taka opcja zebym sama rodzila bo dla mnie poprostu jie ma takiej opcji.
A tak wracajac jeszcze do tematu zamykania miast to masakra. Tesciowa to sie zaplacze ze nie bedzie mogla nas zabrac do Sieradza.... a co z lekarzami ktorzy pracuja w kilku miejscowosciach. Np moja gin pracuje u nas i w Sieradzu -
Adele mam nadzieję, że jednak nie zrobi fikołka. Może on już tak zapobiegawczo wyczuł sprawę i tak siedzi...
Calanthe to w sumie dobrze. Ty już masz wizytę umówiona?
Jagodowa ale ja mówię o badaniach. Wiem ile się leży w szpitalu, dwójkę dzieci urodziłammysle, że ty narazie nie masz się czym martwić jeśli chodzi o poród
-
Powiem Wam ze coraz bardziej mnie przeraza ten koronawirus. Nie panikuje i nie kupuje nic na zapas ale tak ciagle siedzi mi w glowie co bedzie dalej
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Mąż mi właśnie napisał, że będzie wprowadzany prawdopodobnie stan kryzysowy.. zamykane granice i mozliwe,że miasta.. jest żołnierzem więc info raczej sprawdzone
Ukraina juz pozamykala granice albo w najblizszym czasie to zrobi. Dzis odjechali od nas pracownicy z Ukrainy z nadzieja ze zdaza przekroczyć granice i wrocic do domu. Robi sie nieciekawie. -
Calanthe widze, że np lux med ograniczył wizyty u niektórych specjalistów ale ginekolodzy się tam nie znaleźli. Mam nadzieję, że ci co prywatnie przyjmują jednak się nie zamkną.
Ja długo czekam na ta wizytę, już ponad miesiąc będzie od ostatniej więc też się już stresuje.
Piszcie laski co tam robicie z dziećmi może coś odgapie -
calanthe wrote:Chodzę do gina prywatnie, przepraszam nie chcę nikogo urazić ani nic w tym stylu (na nfz też się pewnie dobry znajdzie), ale jakoś czuje się bezpieczniej co do prowadzenia ciąży. I sprzęt lepszy do badań, a wydaje mi się że to dużo robi.
Moja to dzisiaj armagedon. Jakiś kiepski dzień bo nic nie pasuje, o wszystko się denerwuje, płacze i krzyczy🤦 co do zajęcia, to nie wiem czy istnieje coś co na dłużej niż 5 min potrafi zająć tak małe dziecko 🤷
Ja chyba zaczyna mniec jakąś paranoje bo dziś prawie cały dzień mnie sutki swedza. Termin na niedzielę więc w teori już mogę myśleć bo jak jest to jest A jak nie ma to mam placebo 😁[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Calanthe, mam termin tak jak Nadzieja, na wtorek, ale czy będę testować? Hmm nie wiem, może poczekam na to co ma być
Wczoraj skończyłam duphaston, wydaje mi się że brzuch mnie bardziej bolał dziś, może po odstawieniu. Poza tym nic innego się nie dzieje. Ja mam wizytę pod koniec marca do gina i sama jestem ciekawa czy będzie bo wizyty u niego to prawdziwy spęd ludzki, powinien odwołać 😆
A i dziś jestem dumna z mojego męża - oddał na badanie co trzeba, mówi, że w tej drugiej klinice super warunki. I spotkał tam przez przypadek....mojego bratanka 😲 Chłopak 27 lat, półtora roku po ślubie. Myśleliśmy że odkladaja dzieci, bo młodzi, chcą jeszcze się nacieszyć tylko sobą, a tu o... I wczoraj w pracy koleżanka się chwaliła że babcia zostanie, jej syn też przez 30, od roku się starali i nic i w styczniu powiedział zrezygnowany, że chyba jeszcze długo babcią nie będzie. Więc różnie się to u każdego układa.
My zakupy nieco większe zrobiliśmy, pomroziliśmy trochę rzeczy w tym pieczywo;) ale jutro znowu muszę iść...zapomniałam o kotach moich i karmie dla nich 🤣
Adele moja psiapsióła ma też termin na koniec marca, też boi się rodzić sama 😔 zwłaszcza, że u niej dziecko dość duże, ale lekarz powiedział że sn. Może też by pomyślała nad jakąś położną swoją. -
Wiera wrote:Calanthe, mam termin tak jak Nadzieja, na wtorek, ale czy będę testować? Hmm nie wiem, może poczekam na to co ma być
Wczoraj skończyłam duphaston, wydaje mi się że brzuch mnie bardziej bolał dziś, może po odstawieniu. Poza tym nic innego się nie dzieje. Ja mam wizytę pod koniec marca do gina i sama jestem ciekawa czy będzie bo wizyty u niego to prawdziwy spęd ludzki, powinien odwołać 😆
A i dziś jestem dumna z mojego męża - oddał na badanie co trzeba, mówi, że w tej drugiej klinice super warunki. I spotkał tam przez przypadek....mojego bratanka 😲 Chłopak 27 lat, półtora roku po ślubie. Myśleliśmy że odkladaja dzieci, bo młodzi, chcą jeszcze się nacieszyć tylko sobą, a tu o... I wczoraj w pracy koleżanka się chwaliła że babcia zostanie, jej syn też przez 30, od roku się starali i nic i w styczniu powiedział zrezygnowany, że chyba jeszcze długo babcią nie będzie. Więc różnie się to u każdego układa.
My zakupy nieco większe zrobiliśmy, pomroziliśmy trochę rzeczy w tym pieczywo;) ale jutro znowu muszę iść...zapomniałam o kotach moich i karmie dla nich 🤣
Adele moja psiapsióła ma też termin na koniec marca, też boi się rodzić sama 😔 zwłaszcza, że u niej dziecko dość duże, ale lekarz powiedział że sn. Może też by pomyślała nad jakąś położną swoją.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl Wiera podobne terminy mamy @ niech szczęści do nas zakup a nie wredota.
Wiera teraz tego co się słyszy duz par ma problem z zajsciem i to w różnym wieku.
A dla mnie to męskie jak facet angażuje się tak i na badanie idzie 👋 bo wie że to ważne.
Adele nikt nie spodziewał się takiego obrotu sytuacji musisz być dzielna takie środki ostrożności wprowadzili żebyście byli bezpieczni to najważniejsze teraz 🤗
A mnie jajnik kłuję i zyly powychodziły na cycka, też tak macie.?
Girl25, Wiera lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nadzieja_86 wrote:Girl Wiera podobne terminy mamy @ niech szczęści do nas zakup a nie wredota.
Wiera teraz tego co się słyszy duz par ma problem z zajsciem i to w różnym wieku.
A dla mnie to męskie jak facet angażuje się tak i na badanie idzie 👋 bo wie że to ważne.
Adele nikt nie spodziewał się takiego obrotu sytuacji musisz być dzielna takie środki ostrożności wprowadzili żebyście byli bezpieczni to najważniejsze teraz 🤗
A mnie jajnik kłuję i zyly powychodziły na cycka, też tak macie.?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl mnie gin kazał brać tylko 20-25 dc.
Niech przyszły tydzień będzie obfitował w liczne szczęśliwe dwie kreseczki ☺️ Choć z drugiej strony...mnie cycki nie bolą ani nic, za to mam jakieś bóle mięśniowe od dwóch dni 😑 W robocie teraz młyn, przemęczona jestem i jeszcze spać jakoś nie mogę ostatnio. Więc jak coś podłapałam grypowego (pomijając koronę) to w sumie nie wiem czy chcę być teraz w ciąży 😔
Nadzieja no właśnie tak to się człowiekowi wydaje czasem przy długich staraniach jak ciągle gdzieś ciąża u znajomych, że chyba każdy zachodzi ot tak, a tu jednak zdarzają się dni sprowadzające na ziemię, że i naszych bliskich i znajomych dotyka ten problem 🙄