X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP masz rację, zresztą też jedno badanie nie jest w ogóle miarodajne. Mógł powiedzieć proszę podejść jutro sprawdzimy np.
    Ja też miałam dobre przeczucia z tą taśma, takie rzeczy się czuje czasami

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej jak mały mi zrobi psikusa i się odwroci.. nie chce o tym myśleć wrrr ciężko bez męża byłoby rodzić..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:22

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia no właśnie nie wpadne i wyjde bo z dzieckiem sie lezy 3 doby. Mi mój Michał bardzo pomógł przy pierwszym porodzie. Nie wyobrażam sobie urodzić drugie bez niego. Naprawdę był mega oparciem dla mmnie i picie podawal i czolo wycieral. Nie chce nawet myslec ze moze byc taka opcja zebym sama rodzila bo dla mnie poprostu jie ma takiej opcji.

A tak wracajac jeszcze do tematu zamykania miast to masakra. Tesciowa to sie zaplacze ze nie bedzie mogla nas zabrac do Sieradza.... a co z lekarzami ktorzy pracuja w kilku miejscowosciach. Np moja gin pracuje u nas i w Sieradzu

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele mam nadzieję, że jednak nie zrobi fikołka. Może on już tak zapobiegawczo wyczuł sprawę i tak siedzi...

Calanthe to w sumie dobrze. Ty już masz wizytę umówiona?

Jagodowa ale ja mówię o badaniach. Wiem ile się leży w szpitalu, dwójkę dzieci urodziłam ;) mysle, że ty narazie nie masz się czym martwić jeśli chodzi o poród

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze coraz bardziej mnie przeraza ten koronawirus. Nie panikuje i nie kupuje nic na zapas ale tak ciagle siedzi mi w glowie co bedzie dalej

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Mąż mi właśnie napisał, że będzie wprowadzany prawdopodobnie stan kryzysowy.. zamykane granice i mozliwe,że miasta.. jest żołnierzem więc info raczej sprawdzone

Ukraina juz pozamykala granice albo w najblizszym czasie to zrobi. Dzis odjechali od nas pracownicy z Ukrainy z nadzieja ze zdaza przekroczyć granice i wrocic do domu. Robi sie nieciekawie.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda do twojego porodu to może wszystko zdąży wrócić do normy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe widze, że np lux med ograniczył wizyty u niektórych specjalistów ale ginekolodzy się tam nie znaleźli. Mam nadzieję, że ci co prywatnie przyjmują jednak się nie zamkną.
    Ja długo czekam na ta wizytę, już ponad miesiąc będzie od ostatniej więc też się już stresuje.

Piszcie laski co tam robicie z dziećmi może coś odgapie :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam sil nic robić z synem aż wyrzuty mam przez to...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Chodzę do gina prywatnie, przepraszam nie chcę nikogo urazić ani nic w tym stylu (na nfz też się pewnie dobry znajdzie), ale jakoś czuje się bezpieczniej co do prowadzenia ciąży. I sprzęt lepszy do badań, a wydaje mi się że to dużo robi.

Moja to dzisiaj armagedon. Jakiś kiepski dzień bo nic nie pasuje, o wszystko się denerwuje, płacze i krzyczy🤦 co do zajęcia, to nie wiem czy istnieje coś co na dłużej niż 5 min potrafi zająć tak małe dziecko 🤷
    Mój też ma 2 lata i 2 miesiące (początek stycznia 2018) I ludzi klocki układać ale sam krótko się tym zajmie. Parę minut lubi malować na tablicy farbami. Teraz ogląda Pepe 😂 musiałam na yt puścić...

Ja chyba zaczyna mniec jakąś paranoje bo dziś prawie cały dzień mnie sutki swedza. Termin na niedzielę więc w teori już mogę myśleć bo jak jest to jest A jak nie ma to mam placebo 😁

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Tak się dłuższą chwilę zastanowić to najlepsze zajęcie - wygłupy i gonitwa po domu, ale męczymy się szybciej niż mała 😂😂😂
    Haha znam to. Nieraz sam biega w kółko tam i spowrotem

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe, mam termin tak jak Nadzieja, na wtorek, ale czy będę testować? Hmm nie wiem, może poczekam na to co ma być :) Wczoraj skończyłam duphaston, wydaje mi się że brzuch mnie bardziej bolał dziś, może po odstawieniu. Poza tym nic innego się nie dzieje. Ja mam wizytę pod koniec marca do gina i sama jestem ciekawa czy będzie bo wizyty u niego to prawdziwy spęd ludzki, powinien odwołać 😆

A i dziś jestem dumna z mojego męża - oddał na badanie co trzeba, mówi, że w tej drugiej klinice super warunki. I spotkał tam przez przypadek....mojego bratanka 😲 Chłopak 27 lat, półtora roku po ślubie. Myśleliśmy że odkladaja dzieci, bo młodzi, chcą jeszcze się nacieszyć tylko sobą, a tu o... I wczoraj w pracy koleżanka się chwaliła że babcia zostanie, jej syn też przez 30, od roku się starali i nic i w styczniu powiedział zrezygnowany, że chyba jeszcze długo babcią nie będzie. Więc różnie się to u każdego układa.

My zakupy nieco większe zrobiliśmy, pomroziliśmy trochę rzeczy w tym pieczywo;) ale jutro znowu muszę iść...zapomniałam o kotach moich i karmie dla nich 🤣

Adele moja psiapsióła ma też termin na koniec marca, też boi się rodzić sama 😔 zwłaszcza, że u niej dziecko dość duże, ale lekarz powiedział że sn. Może też by pomyślała nad jakąś położną swoją.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wrote:
    Calanthe, mam termin tak jak Nadzieja, na wtorek, ale czy będę testować? Hmm nie wiem, może poczekam na to co ma być :) Wczoraj skończyłam duphaston, wydaje mi się że brzuch mnie bardziej bolał dziś, może po odstawieniu. Poza tym nic innego się nie dzieje. Ja mam wizytę pod koniec marca do gina i sama jestem ciekawa czy będzie bo wizyty u niego to prawdziwy spęd ludzki, powinien odwołać 😆

A i dziś jestem dumna z mojego męża - oddał na badanie co trzeba, mówi, że w tej drugiej klinice super warunki. I spotkał tam przez przypadek....mojego bratanka 😲 Chłopak 27 lat, półtora roku po ślubie. Myśleliśmy że odkladaja dzieci, bo młodzi, chcą jeszcze się nacieszyć tylko sobą, a tu o... I wczoraj w pracy koleżanka się chwaliła że babcia zostanie, jej syn też przez 30, od roku się starali i nic i w styczniu powiedział zrezygnowany, że chyba jeszcze długo babcią nie będzie. Więc różnie się to u każdego układa.

My zakupy nieco większe zrobiliśmy, pomroziliśmy trochę rzeczy w tym pieczywo;) ale jutro znowu muszę iść...zapomniałam o kotach moich i karmie dla nich 🤣

Adele moja psiapsióła ma też termin na koniec marca, też boi się rodzić sama 😔 zwłaszcza, że u niej dziecko dość duże, ale lekarz powiedział że sn. Może też by pomyślała nad jakąś położną swoją.
    To ile dni bierzesz duphaston? Ja też wczoraj skończyłam A biorę 2x1 przez 10 dni. Dziś tylko mnie sutki swedzialy 😛. Termin na niedziele także w pon może wtorek zatestuje jak się @ nie pojawi

dxomanli5dlutv4a.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl Wiera podobne terminy mamy @ niech szczęści do nas zakup a nie wredota.

Wiera teraz tego co się słyszy duz par ma problem z zajsciem i to w różnym wieku.
    A dla mnie to męskie jak facet angażuje się tak i na badanie idzie 👋 bo wie że to ważne.

Adele nikt nie spodziewał się takiego obrotu sytuacji musisz być dzielna takie środki ostrożności wprowadzili żebyście byli bezpieczni to najważniejsze teraz 🤗

A mnie jajnik kłuję i zyly powychodziły na cycka, też tak macie.?

Girl25, Wiera lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Girl Wiera podobne terminy mamy @ niech szczęści do nas zakup a nie wredota.

Wiera teraz tego co się słyszy duz par ma problem z zajsciem i to w różnym wieku.
    A dla mnie to męskie jak facet angażuje się tak i na badanie idzie 👋 bo wie że to ważne.

Adele nikt nie spodziewał się takiego obrotu sytuacji musisz być dzielna takie środki ostrożności wprowadzili żebyście byli bezpieczni to najważniejsze teraz 🤗

A mnie jajnik kłuję i zyly powychodziły na cycka, też tak macie.?
    Żyły to niby przy ciąży wychodza. Mnie swedza sutki caly dzień no prawie i chodze bez biustonosza dzis ale już drugi raz mam takie wrazenie od owulacji. Na żyły nie patrze bo od pierwszej ciąży mam wrazenie że są cały czas. W tym cyklu o dziwo jajniki mnie po owu nie bolały za to czuje cały czas od owu mokro tego nigdy nie miałam. Dopiero dzień przed @ mnie tak zalewalo że czułam że na następny dzień przyjdzie wredota

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl mnie gin kazał brać tylko 20-25 dc.
    Niech przyszły tydzień będzie obfitował w liczne szczęśliwe dwie kreseczki ☺️ Choć z drugiej strony...mnie cycki nie bolą ani nic, za to mam jakieś bóle mięśniowe od dwóch dni 😑 W robocie teraz młyn, przemęczona jestem i jeszcze spać jakoś nie mogę ostatnio. Więc jak coś podłapałam grypowego (pomijając koronę;)) to w sumie nie wiem czy chcę być teraz w ciąży 😔

Nadzieja no właśnie tak to się człowiekowi wydaje czasem przy długich staraniach jak ciągle gdzieś ciąża u znajomych, że chyba każdy zachodzi ot tak, a tu jednak zdarzają się dni sprowadzające na ziemię, że i naszych bliskich i znajomych dotyka ten problem 🙄

9f7jgu9r4mx0xbls.png
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ