X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mnie łapią ale mniej już. Boje się,żeby się nie zaczęło samo szybciej i żeby maly nie pchał się posladkami na świat.. 😲 mam nadzieję,że lekarz nie będzie długo czekał z cc.. w czw mam wizytę

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Czasem mnie łapią ale mniej już. Boje się,żeby się nie zaczęło samo szybciej i żeby maly nie pchał się posladkami na świat.. 😲 mam nadzieję,że lekarz nie będzie długo czekał z cc.. w czw mam wizytę
    to juz niedlugo. najwyzej sie upomnij o to skierowanie na wizycie

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi da skierowanie tak mówił tylko kwestia tego na kiedy... wg mnie nie powinien czekać za długo ze względu na zle ułożenie dziecka.. a pewnie mnie dobije i zapisze mnie na 39tyd.. lub nie daj boze później

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele jak Wiki leżała poprzecznie to mi powiedzieli, że tylko coś się zadzieje to mam od razu przyjechać i mam cesarkę na cito. Mysle, że nikt ci nie będzie kazał rodzic naturalnie.
    Prędzej bym myślała czy jednak się nie odwróci. Bo wtedy już skierowanie nie ma żadnej mocy :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam potrzebe wam napisac zalposta ale co to zmieni. Pokur.... pod nosem i moze mi sie lepiej zrobi.

Moja malutka to straszny wrazliwiec. Piwa nie bo po chmielu ospala, kawy nie bo placze ze zmeczenia a spac nie moze, witamin nie bo rzadkie kupy. I teraz tez rzadkie kupy i nie wiem od czego. Tesciowa znosi zarcie, w sumie nie dla mnie, oni wpie...az im sie uszy trzęsą a ja, a mi slinka cieknie i koncu dziubne troche. I efekty sa- paskudna kupa ze znów sie wylewa z pieluchy i wysypka na calym ciele.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mam potrzebe wam napisac zalposta ale co to zmieni. Pokur.... pod nosem i moze mi sie lepiej zrobi.

Moja malutka to straszny wrazliwiec. Piwa nie bo po chmielu ospala, kawy nie bo placze ze zmeczenia a spac nie moze, witamin nie bo rzadkie kupy. I teraz tez rzadkie kupy i nie wiem od czego. Tesciowa znosi zarcie, w sumie nie dla mnie, oni wpie...az im sie uszy trzęsą a ja, a mi slinka cieknie i koncu dziubne troche. I efekty sa- paskudna kupa ze znów sie wylewa z pieluchy i wysypka na calym ciele.
    Jak to piwa? Nie gadaj że pijesz piwo jak karmisz?
    Mi położna mówiła że kawe można ale z jednej łyżeczki. No niestety są dzieci przy których wszystkiego jeść nie można. Musisz wytrzymać z dietą lekko strawna. To chyba dobrze że przynosi bo ty nie musisz gotować dwóch obiadów. Nie wiem czemu Cię to denerwuje

dxomanli5dlutv4a.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele u nas robią cc po 39 tc, zależy jak szpital ma ustalony. U mnie się samo zaczęło i wody odeszły. O 8 pojawilam się na ip a o 10:40 mała już była na zewnątrz. W tym jeszcze czekałam aż sala się zwolni bo akurat robili cc. Nikt nie będzie Cię trzymał albo zmuszał do naturalnego przy tym ułożeniu. Będzie dobrze 😗 jak masz jakieś pytania to tyle na ile pamiętam to odpowiem jak to u mnie było.

Iza... Dobrze wiem jak się czujesz, ja tak miałam na początku nie piłam kawy którą uwielbiam i nie jadłam czekolady a tylko ona wysyca mój głód na słodkie aż... Tak mi spadło ciśnienie że nie mogłam wstać z łóżka i wymiotowalam zadzwoniłam do położnej a ta kazała mi się napić... KAWY. Wieczorem poczułam się dużo lepiej a potem okazało się że ani kawa ani czekolada nie mają wpływu na to czy córka śpi/nie śpi/ma kolke czy nie itd. Może spróbuj wyłączać po 1 rzeczy i sprawdzać (chyba że masz już coś potwierdzone bo nie pamiętam?) albo to rzeczywiście zeby? Moja miała biegunkę na miesiąc przed przebiciem się ząbka.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ściskam kciuki za wszystkie testujace, Mother za starania, Emrica żeby tym razem się udało! Przepraszam ale już nie nadazam pisać na bieżąco... Choroba dziecka i jej bunt dwulatka, hormony i ten durny covid-19 mnie wykanczaja

mother84 lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:23

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Jak to piwa? Nie gadaj że pijesz piwo jak karmisz?
    Mi położna mówiła że kawe można ale z jednej łyżeczki. No niestety są dzieci przy których wszystkiego jeść nie można. Musisz wytrzymać z dietą lekko strawna. To chyba dobrze że przynosi bo ty nie musisz gotować dwóch obiadów. Nie wiem czemu Cię to denerwuje

Spokojnie-piwo 0%, dobre na laktacje.

Sama jestem sobie winna bo zobaczylam dobre jedzonko i sie pokusilam dosłownie na 1-3szt, nawet nie na porcje a ze w tym tyg.tesciowa musi odreagowac wirusa to stoi i gotuje (ma takie wzloty z tym gotowaniem, kilka tyg.nic a jak zacznie to nie przejadamy).

Calanthe wlasnie przyprawy, bo to co zjadlam bylo dosc ostre i ciezkostrawne i mimo ze malo bo nawet sie nie najadlam to cos juz nie pasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 12:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ma ktoras do sprzedania malutkie lejki do laktatora 19mm, te pumpin pal lub inne? Paradoks-cyce jak donice rozm.E a brodawki jak guziczki i nie moge dobrac lejkow.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:23

Girl25 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez slyszalam ze karmi jest dobre na laktacje :D. Tez czasami piłam. WLasnie to popros zeby Tobie odkladala zanim przyprawi. A dogadujesz sie z nia czy nie bardzo?

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja też piłam czasem 0 % przy laktacji, ale ani na ilość mleka jakoś nie wpywalo ani mojego dziecka nie raczyło przymulać 😅 Wszystko ma dobre i złe strony, jak dla siebie musisz i tak osobno coś ugotować to też czas zajmuje. A może odkładać z tego co teściowa znosi i.mrozic to na czas posuchy będzie jak znalazł 😁 Ja też pamiętam jaki to był podły czas na diecie zero alergenów, zleconej przez pediatrę...też się wściekałam, zwłaszcza jak słyszałam "przecież nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej!" Albo patrzyłam jak szwagierka pochłania co chce a jej dziecko nic... ech czego to się robi dla tych naszych wrażliwców 😁

Adele mam nadzieję, że gin Cię wysłucha tym razem i wypisze skierowanie lub jakaś podkładkę jakby w przypadku okrojonego personelu ktoś wiedział co robić i że CC musi być i koniec.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC planowe zawsze ustalają po 39 tyg. Jesli wszystko jest ok. Tzn..od 39 tygodnia juz robia, nie zrobia wczesniej jesli nie ma wskazan bo i po co. Jak cos sie dzieje zrobia na cito. Bez stresu Adel. Wiem ze koncowka najgorsza i obecna sytuacja.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele moja kolezanka tak kiala ze dziecko bylo ulozone w poprzek ale na koniec sie odwrocila w ostatniej chwili i naturalnie urodzila ale nie slyszalam zeby u kogos uylonulozone posladkowo i zeby sie odwrocilo. Mysle ze mozesz byc spokojna. Bo nawet bez skierowania jesli cos sie zadzieje to najpierw robia usg i dopiero jest decyzja. Wiec na bank jak zobacza ze nie jest ulozony potylicznie to nie pozwola bys rodzila SN.
    Jesli chodzi o czop to ja poprostu zaczelam plamic i to byl znak ze czop odchodzi.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wiem,że zrobią USG się upewnia i wtedy cc tylko boje się jak zacznie się samo żeby za szybko nie postępowało .. tak jak ta moja znajoma o 6 ja zabrali o 8.30 urodziła sn więc na cesarke widocznie bylo za późno już. Wiadomo każdy poród inny jedne bardzo szybkie inne bardzo długie..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw sie na zapas. Co ma byc to bedzie. Nic sie do konca nie przewidzi. Ale mocno trzymam kciuki zeby dal Ci skierowanie na cc i zehy termin byl szybko

Adele27 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dalej bez okresu 😁 na razie się na niego dziś nie zapowiada, zobaczymy czy w nocy nie dostane. Zawsze po odstawieniu duphastonu 3ciego dnia miałam okres. To wkurzajace że co chwile musze gonić do toalety czy czasami nie przyszła @

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was stosowała/stosuje tabletki Ovarin? Możecie coś powiedzieć na ich temat?

‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ