Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele obserwuj siebie. Zeby sie nie okazalo ze juz sie zaczyna...
Ja tak sie wlasjie zastanawiam jak to jest jak sie zaczyna akcja porodowa. Bo u mnie w sumie to tylko wody mi sie saczyly od niedzieli wieczora i w poniedzialek rano dostalam kroplowke z oksytocyny bo zadnych boli ani nic nie bylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 08:42
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Iza a twoja mala w bujaczku nie lubi siedzieć ?
Mój lubial przez co miałam jak coś porobić i go nie nosic. Teraz też kupiłam taki bujający się grający świecący i z karuzela co się kręci 😅
Licze,że będzie podobnie jak u mojej przyjaciółki synek uwielbia w nim być co nie przychodziłam to on w tym bujaczku leżał sobie zadowolony. Choć wiadomo dzieci są różne
Ja znów mam jakies bóle krzyża i podbrzusza.. ale nie wiem czy to przez niewygody materac czy co.. 😑 wzięłam prysznic było lepiej a teraz znów zaczyna boleć .. oby do czwartku
Mam taki lezaczek co praktycznie lezy na plasko i nie lubi, mam jeszcze jeden ale wczesniej byla za mala a teraz nie wiem czy jest sens go wyciagac bo ona mi się rwie do siadania z pozycji pol-lezacej i trzeba ja trzymac zeby do przodu nie poleciala i boje się ze z tym lezaczkiem poleci (siostra ostrzegala przed czyms takim), wogole kto to wypuscil dla dzieci 🤦♀️. I mam jeszcze na strychu krzeselko do karmienia ktorego siedzisko mozna przechylic mocno do tylu tylko dziecko jest zgiete w pozycji siedzacej i tez myślę czy byloby dobre.
A tymczasem z samego rana mialam sprzeczke z mezem. A niech go... Zebym w nim nie miala wsparcia? Jasna anielka, zagryze zęby, zawezme sie i mu pokaze ze dam rade dociagnac na kpi do pol roku a nawet dluzej i nie bede go słuchać bo chce zebym zrezygnowala. Bolą mnie brodawki, nie moge dopasowac lejkow, on kreci głowa na kazdy wydatek, jemu nie pozwalam sie dotykac bo boli i spirala sie nakreca.
Adele mowili ze potrzebuja wojdko do pomocy przy pilnowniu granic. Czy teoj mąż dostanie urlop na ciebie? Bo chociaz tyld ci sie nalezy. -
Iza na szczęście na granicę wysylaja wojska obrony terytorialnej mój pracuje w siłach powietrznych na ośrodku szkoleniowym więc tylko jak zacznę rodzić to jest na wolnym już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 08:49
-
Nadzieja ja mam termin @ na jutro teoretycznie, brzuch mnie pobolewa co jakiś czas. Ale po tym dupku nie wiem do końca kiedy mam się jej spodziewać.
Adelax moje dziecko z tych co nigdy nie są głodne, więc rzadko jakieś przekąski dostaje, żeby zjadał główne posiłkiMoże suszone owoce, jakiś budyń 🙂 albo takie musy owocowe z blendera.
Ja moja teściowa rzadko widzę, ona jest skupiona na pomocy szwagierce, zajmuje się jej dziećmi, naszego widzi przy okazji urodzin/imienin, bo sama nie przyjeżdża, a do niej też jeździmy rzadziej niż kiedyś. W zeszłym roku na tydzień ze swoją siostrą zabraly "dzieciaki" do domku nad jeziorem w czerwcu, to wtedy spędziła z trzecim wnukiem trochę czasu;) I jeden weekend dwa lata temu zgodziła się zaopiekować naszym jak jechaliśmy na wesele wyjazdowe. To by było tyle jej pomocy 😁 -
Wiera to mam tak samo coś brzuch mnie kręci i ciągnie w dół. 😉 Ale tak jak pusalam wcześniej nie pogniewam się jak w tym miesiąc nici z tego.
Ja teściowa mam ogólnie super pomocna przy dziecku nawet jak chodzi do przedszkola to w awaryjnych sytuacja chętnie bierze i odwozi nawet mieszkamy gdzie indziej.
Wiadomo czasem też coś powie ale nie wtrąca się a mnie jednym uchen wlatuje drugim wylatuje.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
U nas właśnie wafle ryżowe z masłem orzechowym wchodzą, chrupki, batoniki musli, musy, jogurty. Ale zrobię chyba jakieś ciasta bo starsza to znowu do słodyczy ciągnie z tych nudów.
-
Dzięki dziewczyny zapomniałam wlasnie kisiel budyń sama tez chętnie zjem☺️Może wlasnie coś upieke ale z małym to ciezko. Znalazłam jakiś fajny przepis na maślane bułeczki wiec muszę znaleźć czas ☺️ Mogłam narobić placków czy naleśników wczoraj to bym miała do srody 😅
-
nick nieaktualny
-
Hej panienki ☺️
Adele obserwuj,bo może niedługo się zacznie 😱 ale trzymam kciuki, żebyś dotrwała do czwartkowej wizyty
U nas też i mąż i syn ciągle jeeeeedzą, a patyki takie, że szkoda gadać. Non stop czegoś szukają. Mam ten sam problem co Wy, żeby ciągle coś im wymyślać haha 😂
Dziewczyny w terminie @ trzymam kciuki, żeby nie przyszła ✊
Ja na teściową narzekać nie mogę, spoko babka, jednak ja jestem z tych, że mogę być padnięta, a pomocy nigdy nie chcę haha😂 przy pierwszym nie chciałam, bo lubię po swojemu 😂✌️ jedyne co to jak mały nieraz chory to proszę dziadków o pomoc. Teraz to wiadomo, że nie bo wirus.
Coś miałam jeszcze odpisać, ale nie pamiętam. Póki co u mnie w województwie nie ma potwierdzonego przypadku koronawirusa, może dlatego póki co jestem jeszcze w miarę spokojna. Ale oczywiście nie wychodzimy nigdzie prócz spaceru...no i do pracy, czy sklepu jak trzeba, ale to już bez małego. Nawet moi rodzice ostatnio byli tylko na chwilę coś podrzucić to nie wchodzili do nas, tylko mąż zszedł na dół...ehhhh do czego to doszło...ja sobie na razie nie wyobrażam, żeby miało to trwać dłużej niż do Świąt... O męża się boję, bo też pracuje w służbach i niestety ma kontakt z różnymi ludźmi...co prawda ostatnio to wszystko ograniczają jak mogą, ale wiadomo, że różnie to bywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 11:34
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
ja dziewczynki z Wami bede do konca tygodnia reszte tradycyjnie znikam z forum do terminu miesiaczki, pojawie sie dwa dni przed czyli cos kolo 13 kwietnia. powodzenia
. moze czasami wpadne zeby poczytac bo potem nie nadrobie ;p
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U mnie do Rossmana czy aptek kolejki na dworzu jedna osoba wychodzi dopiero druga może wejsc. Byłam po papier no i dalej bieda w tym Rossmanie tak samo z mydłem..
W ogóle kasy odgrodzone taśma, sprzedawczynie w rekawiczkach ehh kiedy to wszystko wróci do normalności 😥 a to dopiero początek u nas..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 12:30
-
nick nieaktualnyMother myslalam ze tylko ja nie chcialam odwiedzin swoich rodzicow, mama dala mi pasztet i ciasto i pojechala do domu. Ja to sie boje. Wogole czuje sie jak w wiezieniu i taka ograniczona, u nas pozamykali przychodnie, każą dzwonic w naglych sprawach i po recepty. Ci co nie musza to nie pracuja.
-
Z tymi przychodniami to kosmos, nawet prywatne gabinety to tylko porady telefoniczne a z dzieckiem to roznie bywa, żeby nie doszło do tragedii. My tez się nie spotykamy z rodzicami z moimi siostrami ze znajomymi masakra jakaś. Jeszcze wczoraj Jasio był u mojej siostry bo się dzieciaki bawiły ale się zastanawiamy cały czas czy teraz prowadzac czy nie...
Ja jestem łódzkie to jest już kilkanaście przypadków, podobno w moim mieście jeszcze nie ma, choć były 3 bardzo prawdopodobne okazał się wynik ujemny.
Mother a Ty jakie województwo?
U nas w sklepach tez taki rygor dla bezpieczeństwa, choć ja mało wychodze, wysyłam męża. Przeziebienie u mnie trwa już 8 dzień, tak to jest jak się karmi i nie można wszystkiego... -
Ja kujawsko-pomorskie. My właśnie wróciliśmy ze spaceru, zaraz zabieram się za robienie obiadu na jutro, bo ja jutro do pracy to mąż nie ogarnie 😂
My też z nikim się nie spotykamy...😔
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja też się zastanawiam kiedy są w stanie stwierdzić, że trzeba podać antybiotyk?! Dają w ciemno na wszelki wypadek czy jak...
My też byliśmy na spacerze. Pustki na dworze, ale tak cieplutko i przyjemnie. Wszystkie już kwitnie.
Dostalam smsa czy potwierdzam wizytę w środę u ginekologa, więc chyba się nie zamkną. Ale widzę, że laski piszą o odwołanych wizytach we Wrocławiu -
nick nieaktualnyMy tez wrocilismy ze spaceru ale dzis krotko bo strasznie wieje, az wozek mi sam jechał, tak sobie lubi u mnie wiac. Ale naprawde cieplo i tak ma byc caly tydz. A w weekend znow ochłodzenie.
U was tez do sklepu i wszedzie-bank, apteka wpuszczają po 1-2 osoby? Do spozywczaka nie wpuszczaja tylko piszesz liste zakupow i sklepowe cie tak obsługują w samoobsługowym. Ja nigdzie nie bylam, tesciowa mowila, jej odwolali dzisiejsza wizyte u kardiologa, mezowi odwolali dentyste. Ja czuje sie niepewnie w tej sytuacji, dorosły to dorosly a dziecko?