Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurka aLunia...ale lipa...mogli chociaż trochę szybciej zadzwonić. I co teraz? Uda Ci się do kogoś innego zapisać na już i teraz?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Kurka aLunia...ale lipa...mogli chociaż trochę szybciej zadzwonić. I co teraz? Uda Ci się do kogoś innego zapisać na już i teraz?
Znalazlam właśnie termin i to na jutro nawet. Dzwoniłam tam i przyjmują. Dziewczyny na forum piszą, że już tylko dwie kliniki przyjmują we Wrocławiu.
Wiecie co tak myślę, nie daj Boże coś się stanie dziecku czy będę miała krótka szyjkę cokolwiek co zagraża to mi gówno za przeproszeniem da ochroną przed koronawirusem. Ja rozumiem wszystko i naprawdę to popieram, ale kurde no to też jest ważne...
Dzisiaj wujka męża nie przyjęli w ciężkim stanie do szpitala (coś ma z tętnica w mózgu bodajże) bo lekarze się boją. Ciekawe jakie będą statystyki umieralności ludzi, którzy nie mieli koronawirusa... -
mother a ile teraz ludzi zjezdza z zagranicy do PL.. i ciekawe czy będą się stosować do tej kwarantanny która ich obowiązuje.. 😑
aLunia ale lipa.. też siedzę jak na szpilkach czy mi gin nie odmówi wizyty.. dzwonilam dziś tam i nikt nie odbiera. To bylo by śmieszne.. jak w ogóle mogą zostawiać ciężarne bez lekarza.. ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 15:45
-
Ja tez dzis jestem wdzieczna za ta pogode. Posiedzialysmy w ogrodzie, mala sie pobawila, ja wypilam kawe. Zupelnie inne dziecko. Slonce kazdemu poprawia humor. Siedzenie w domu na psychike dobrze nie robi
Tez slyszalam o tym ze maja przedluzyc te zamkniecie szkol, przedzkoli itp. To bylo oczywiste, ale ludzi jak widac czekaja ciezkie czasy. Oby to szybko minelo.
Alunia i co teraz ? Jak tak bez lekarza ?
Mi tez anulowali lekarzy. Ale tak ciezarna zostawic bez opieki ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 15:49
-
Ja dziś dzwoniłam do szpitala i się pytałam czy normalnie w poradni K przyjmują to powiedziano mi ze tak. W piątek lub w poniedzialek beda dzwonic do nas i informowac na ktora mamy przychodzic zeyy z innymi pacjentami się nie stykać
-
No gdzieś czytałam, że ciężarne są traktowane jak pilni pacjenci i mają nie odwoływać wizyt, ale widać jest jednak inaczej.
Adele ja właśnie dzisiaj też dzwoniłam cały czas i nikt nie odbierał. Mam nadzieję, że cię przyjmie jednak. Do tego wszystkiego jeszcze stres z tym związany... -
Dostalam tel z wynikai sanco - TO ZDROWY CHLOPIEC!!!
DoveLove, pola89, Wiera, calanthe, Adele27, nadzieja_86, Iza34, mother84, Emrica, AdelaX, Kasia 1805, jangwa_maua, Miśkowa, agulineczka, Hugo87 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
PAP gratuluję kochana!!! Jak się cieszę. Dobrze, że tak szybko nasz wyniki uuufff.
Adele najważniejsze, że będzie wizyta. Można odetchnąć...pap86 lubi tę wiadomość
-
PAP, serdeczne gratulacje! To teraz oby szczęśliwie do rozwiązania 😊
Dziewczyny, strasznie Wam współczuję tej niepewności w obecnej sytuacji. Nagle świat stanął, a tak naprawdę życie toczy się dalej. Potrzebujecie wizyt u lekarza i pewnej stabilności o którą teraz tak ciężko... Mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej.
Iza, ja Mai buty zamówiłam w Deichmannie i CCC, był spory rabat, więc pokusiłam się nawet o sandałki skórzane na lato. Teraz jest dłuższy czas na zwrot w razie czego. Miki na szczęście buty wiosenne miał kupione zimą na wyprzedaży, teraz są jak znalazł. Sama za to odsyłam trzecią już parę, bo nie mogę nic sobie dopasować. Mąż już się ze mnie śmieje, że wybredna jestem w czasach zarazy 🤨pap86 lubi tę wiadomość
-
Pap super wieści!!! I świetnie że tak szybko, jeden stres z głowy 😌
Wydaje mi się, że kto jak kto, ale ginekolodzy nie powinni się zamykać przed pacjentkami, przecież kobiety w ciąży (pomijając wyjątki) dbają o siebie, żeby właśnie nic nie podlapać nawet zwykłego kataru..Ech
Lekarze się boją jak każdy, ale właśnie korona nie zlikwidował zawałów/udarów i innych nagłych przypadków 😔
No właśnie to że przedłuża to zrozumiałe, ale konsekwencje będą przykreDla niektórych to 80% to 80% z jakiejś śmiesznej podstawy/płacy minimalnej a pełna pensja to milion dodatków,.które się traci... No i nie wspominając o przedsiebiorstwach, gdzie ZUS zapłać podatki zapłać a tu firma zamknięta
Niby jakieś słuchy chodzą o ulgach itd ale czy nasz budżet to jest w stanie udźwignąć... Aż strach się bać
Ja chyba jeszcze tydzień w domu a potem muszę wracać do pracy... Chyba będzie z babcią musiał zostać, mam nadzieje, że po tym czasie już nie będzie zarażał, choć nie wiem czy to nie krótko jednak. Ech
pap86 lubi tę wiadomość
-
Pap cudowna wiadomość 🤗😘
Spokojnej ciąży nie może być inaczej!!!!pap86 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Pap aaaaaaa wspaniale☺️☺️☺️☺️☺️
aLunia dobrze że udało Ci się umówić ☺️
Adele też się cieszę, że i u Ciebie wizyta się odbędzie 😉pap86, Adele27 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️