X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna92 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was stosowała/stosuje tabletki Ovarin? Możecie coś powiedzieć na ich temat?
    Ja stosuje 😊. Uregulowal mi cykl przed pierwszą ciąża i teraz też mam regularne . Można je stosować cały cykl. Oczywiście nie pomoże jak są jakieś medyczne przyczyny. Pytaj o co chcesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 18:33

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie polecił je ginekolog ostatnio,ciekawe czy można stosować też w ciąży? A ile już stosujesz?

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna92 wrote:
    No mi właśnie polecił je ginekolog ostatnio,ciekawe czy można stosować też w ciąży? A ile już stosujesz?
    Jak już się dowiesz o ciąży to przestajesz to brać i bierzesz witaminy dla kobiet ciężarnych. Obecnie 4 cykl. Teraz mi się skończyły i skoro nie dostałam okresu to czekam żeby w razie co nie kupować całego opakowania bo tam masz 60 tabletek i starcza Ci na miesiąc bo 2 dziennie zalecają żeby stosować. Farmaceutka powiedziała mi że nie ma przeciwwskazań żeby stosować cały cykl

dxomanli5dlutv4a.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl w takim razie czekamy na Twoje 2 kreseczki :)
    Mocne kciuki zeby @ nie przyszla i zeby na tescie wyszly 2 tluste krechy :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam ovarin i mi nic nie dal za bardzo

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic z tego jednak... okres się rozkręca 😭

dxomanli5dlutv4a.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovarin? Sciema jak i większość suplementów

Adele spokojnie, zrobią i bez skierowania jak tylko powiesz że młody pośladkowo!

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Ovarin? Sciema jak i większość suplementów

Adele spokojnie, zrobią i bez skierowania jak tylko powiesz że młody pośladkowo!
    Żadna sciema bo gdyby nie był to nie miałaby regularnych cykli odkąd go biorę A przed pierwszą ciąża też bralam. Jak ktoś ma jakieś poważniejsze przyczyny nieregularnych cykli, tego że nie może zajść w ciążę to pewnie że nie pomoże ale jeśli ktoś ma niedobory witamin to jest jak najbardziej pomocny . Mi bardzo pomógł

dxomanli5dlutv4a.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Nic z tego jednak... okres się rozkręca 😭

Przykro mi ☹️ zbieraj siły na kolejny cykl ❤️

Luci tak wiem,że zrobią oby tylko za szybko poród wrazie co nie postępował żeby zdazyli ze wszystkim 😁 tego się obawiam o ile nie dotrwam do terminu CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 21:39

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pol dnia wam "pisalam" posta i czasu nie mialam. Przepraszam ze wprowadzilam zamieszanie z tym piwem, staram sie byc odpowiedzialna i alkoholu oraz niepotrzebnych lekow nie zazywam. A z tesciowa jest tak ze ona nam nie gotuje tylko jak robi np.pierogi (na co ja kompletnie nie mam czasu) to nam przyniesie a lubi je lepic (smieje sie ze poza tv to jej druga forma relaksu). No ale tesciowa przychodzi do Oli i dzieki temu moge ten obiad nam ugotowac. Ale do konca sie nie zgadzamy, ma tam swoje zajoby (np.przykrywa dziecko 6 warstwami koca jak spi a jak nie spi tez wiecznie ją przykrywa). Musze to jakos przetrwac bo naprawde mi pomaga. Mi juz rece opadaja od noszenia Oli zwlaszcza ze nosze ją w jednej pozycji i jedną ręka. No i musze cos wykombinowac z jedna sprawa, jutro wyprobuje swoj pomysl bo dziecko mi sie meczy ale nie bede juz pisac o co chodzi. Byly kiepskie czasy, pozniej troche lepiej, teraz znow troche gorzej. Przetrwamy i to. Ide spac na godzinke bo to mi zycie ratuje, niby tylko godzina snu a wazna i mimo niewyspania juz tak nie narzekam, jest ok.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl przykro mi 😢

Iza powiem Ci ze ja akurat bym chciała mieć kogoś do pomocy żeby zrobic jakiś fajny obiad czy posprzątać ładnie mieszkanie a nie po łebkach lub pobawic się ze starszym synem. Ale rozumiem Cie tez z drugiej strony bo jak ma sie kogoś za dużo to tez nie jest fajnie, ale czasem po prostu przymknij oko😉 ja tak miałam z babcia mieszkaliśmy z nią pomagała ze starszym ale wtrącała się troche do nas były jakieś nieścisłości nawet kłótnie przez nią ale jak jej zabrakło to smutno.. nigdy jej nie podziękowałam za tyle rzeczy no ale nic ☺️ Chyba mnie jakaś refleksja dopadła przez ta cała sytuacje 😌

Słyszałam w tv prognozy ze ma to potrwać do końca kwietnia eh. Mam nadzieje ze jak najszybciej się z tym uporamy. Dzis ustaliłam z synem plan dnia żeby cały czas nie siedział na bajkach, nie mogę się tylko małym zajmować lub sluchac o tym wirusie bo powiem Wam ze w zeszłym tygodniu tylko TVN 24 leciało i człowiekowi tylko gorzej się robiło

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:23

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:23

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl przytulam :(

Iza ja jak urodziłam to położna mi radziła jeść wszystko żeby dziecko było przyzwyczajone od razu nawet do ciężkostrawnych rzeczy. Może jakbyś dłużej pociągnęła to Ola już by tak nie reagowała. Chyba, że oprócz tego widać, że cierpi.

AdelaX dokładnie tak jest czasem się nie docenia. Choć też rozumiem jak to jest mieszkać z teściowa. U mnie teść odkąd się dowiedział o ciąży to proponuję pomoc, czasem korzystam jak mam wizytę u lekarza np to przyjeżdża. No ale Wiki go kocha i on ją też więc każdy zadowolony 😉

Oj tak jak też cały czas sprawdzałam i sama mam dość. Pojechaliśmy dzisiaj do lasu i niestety spotkaliśmy ludzi. Na początku szłam spanikowana a później jakoś już luźniej. Ja znów dzisiaj jakieś rozmowy słuchałam na tvn24 to mówili, że do 2 miesięcy to potrwa 🙄
    Moje mają jakieś napady na jedzenie przez to siedzenie, dwa dania już gotuje. Chyba zacznę też piec bo nie wiem co wymyślać 🤦

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl przykro mi :(

Ja po porodzie jadłam wszystko, ale niestety i tak po kilku tygodniach miałam zaleconą dietę, ze względu na zmiany skórne i podejrzenie AZS. Faktycznie pomogło, choć nie od razu, i ostatecznie karmilam kp rok. Po kilku miesiącach zaczęłam stopniowo wprowadzać jakieś "zakazane" produkty i już było ok. Ale ten czas był bardzo trudny dla mnie, ciągle sprawdzanie składów, obmyślanie obiadów, szukanie w necie przepisu na ciasta bez jajek itd 😁 No i ta tęsknota za nabiałem zwłaszcza, który uwielbiam.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawde jestem wdzieczna tesciowej ze pomaga. Przy starszej palcem nie kiwnela. I naprawde staram sie przymykac oko na pewne sprawy i nie narzekac bo tak poprostu trzeba. I tak, jak czasami tesciowa opowiada jak bylo kiedys to glowa mala 🤦‍♀️ - opatulone, obwiazane, nozki wyprostowane -szok.
    A, i wazna sprawa- kiedy ja mialam juz dosc tego sciagania mleka i mialam ochote rzucic to w jasna ch... to tesciowa napierala zebym jeszcze probowala i sciagala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 00:32

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl przykro :( oby nastepny cykl był szcześliwy.

Ja na teściową nie narzekam bo od poczatku mialam pomoc w niej. Ale nie powiem bo chyba przez chormony ciazowe czasami poprostu sluchac jej nie moge bo mnie az szarpie w srodku taka jestem wsciekla. W pierwszej ciazy tak samo mialam.

Jestem ogolnie w szoku bo zdarzaja nam sie jakies nieporozumienia ale ogolnie to nie moge zlego slowa powiedziec. Nawet w sobote przyjechala i zabrala Kapiego do siebie zebysmy mieli chwile spokoju i przy okazji moglam dokladnie sprzatnac mieszkanie :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry😄.

Wiera jak tam u Ciebie?

Girl tule mocno 🤗

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a twoja mala w bujaczku nie lubi siedzieć ?
    Mój lubial przez co miałam jak coś porobić i go nie nosic. Teraz też kupiłam taki bujający się grający świecący i z karuzela co się kręci 😅

Licze,że będzie podobnie jak u mojej przyjaciółki synek uwielbia w nim być co nie przychodziłam to on w tym bujaczku leżał sobie zadowolony. Choć wiadomo dzieci są różne

Ja znów mam jakies bóle krzyża i podbrzusza.. ale nie wiem czy to przez niewygody materac czy co.. 😑 wzięłam prysznic było lepiej a teraz znów zaczyna boleć .. oby do czwartku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 07:57

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Girl przytulam :(

Iza ja jak urodziłam to położna mi radziła jeść wszystko żeby dziecko było przyzwyczajone od razu nawet do ciężkostrawnych rzeczy. Może jakbyś dłużej pociągnęła to Ola już by tak nie reagowała. Chyba, że oprócz tego widać, że cierpi.

AdelaX dokładnie tak jest czasem się nie docenia. Choć też rozumiem jak to jest mieszkać z teściowa. U mnie teść odkąd się dowiedział o ciąży to proponuję pomoc, czasem korzystam jak mam wizytę u lekarza np to przyjeżdża. No ale Wiki go kocha i on ją też więc każdy zadowolony 😉

Oj tak jak też cały czas sprawdzałam i sama mam dość. Pojechaliśmy dzisiaj do lasu i niestety spotkaliśmy ludzi. Na początku szłam spanikowana a później jakoś już luźniej. Ja znów dzisiaj jakieś rozmowy słuchałam na tvn24 to mówili, że do 2 miesięcy to potrwa 🙄
    Moje mają jakieś napady na jedzenie przez to siedzenie, dwa dania już gotuje. Chyba zacznę też piec bo nie wiem co wymyślać 🤦

Alunia co do tego jedzenia to masakra nie wiem już co szykowac.. co godzinę slysze mamo jestem głodny.. macie jakieś pomysły? U nas generalnie wtedy owoc, serek jakaś maślana bułeczka. A za chwile znów to samo. Dajcie propozycje jakichś fajnych przekąsek dla dzieciaków? 😁

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
‹‹ 1861 1862 1863 1864 1865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ