X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zimni ogrodnicy są teraz 😉 ja kurtkę dziś ubieram, nie ma co.
    Zaraz wstaję i ruszam do pracy. Potem 3 dni w domku. Powiem Wam, że nie wyobrażam sobie od czerwca już chodzić normalnie 😶 rozleniwiłam się totalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 07:45

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Kasiu super zmiana :) i w koncu sie doczrkalas narożnika. A powiedz mi to jest naroziik z funkcja spania?? Jakie sa wymiary spania?? Bo tez chcemy cos w tym stylu tylko chcemy zeby powierzchnia spania byla wueksza od standardowego 140cm

e3b1f5e6f518.png

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie kuchnię, pokoje :) mi sie zawsze marzył domek ale nie ma kasy na działkę i domek. Sam dom byśmy wybudowali ale kto da działkę :/

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super pokoj wyszedl. I ta kanapa. Tez chcielismy naroznik ale sie nie miescil.

Mąż pozwolil mi pospac, spalam prawie do 8.

nadzieja_86, Kasia 1805 lubią tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Iza że się wyspałaś chociaż trochę 😉

Ale ja mam dziś kiepski dzień. OF jeszcze nie wyznaczyl mi owu 🙄 mimo tak ładnych testów i czułam ze boli na owu 🤔😕 to temp. Nie podskoczyła jeszcze marne szanse.

Dziś w pracy i nie wyrabiam tyle tego do zrobienia 😏 przerosną mnie te dokumenty. W domu jak i pracy jestem pedantyczna a że na zmianę opukuje się córka z mężem to co drugi dzień jestem w pracy i to za mało żeby wszystko zrobić nie lubię takiego nieładu.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Super Iza że się wyspałaś chociaż trochę 😉

Ale ja mam dziś kiepski dzień. OF jeszcze nie wyznaczyl mi owu 🙄 mimo tak ładnych testów i czułam ze boli na owu 🤔😕 to temp. Nie podskoczyła jeszcze marne szanse.

Dziś w pracy i nie wyrabiam tyle tego do zrobienia .😏 przerosną mnie te dokumenty. W domu jak i pracy jestem pedantyczna a że na zmianę opukuje się córka z mężem to co drugi dzień jestem w pracy i to za mało żeby wszystko zrobić nie lubię takiego nieładu.
    Ja polegalam tylko na testach i tym co sama czułam czyli śluz i klocie jajników. Temperatury nigdy nie mierzylam. Także nie spisuj tego cyklu na starty, tym bardziej że teraz Twoje testy mi "się podobały" 😉 Więc ✊✊✊✊

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jaka kuchnia!!! :D kurde dwa lata temu byla moda na biale polyskumace z takim blatem jak twoje dolne szafki i ja tak mam a teraz to bym robila jak Ty! :D

Kasia twoje domowe metamorfozy tez extra! 21wiek a nie mebloscianka ;) extra.

Emrica nie zdziw sie jak gin da ci na endo viagre. Ona pobudza jego rozrost.

Adelax tak sie jaram ciuszkami od Ciebie 😎 ogladam i przegladam :)

Alunia jak samopoczucie? Wrzucila bys fotke brzusia :) ja wrzuce w weekend jak bede kolejny tydzien zaczynac.

Calanthe twoje pappa cudne.nic dalej nie trzeba robic. I waga cudna. Taka mialam jako panienka mlodziutka na studiach 😂

Ja mam wizyte w poniedzialek u swojego gina, mam zrobic mocz i morfo ale jeszcze cukier sobie zrobie bo ostatnio olal to,ze mialam podniesiony bo norma do 92 a ja mialam 99. Brzusio rosnie,dzidzius kopie i jest ok. Jedyne co jest nie ok to moja waga :( mimo,ze naprawde sie pilnije,nie mam zachcianek ciazowych, nie jem za dwoje to co tydzien mam wzrost o ok.0,7kg :( za duzo. I to mnie martwi :( w moim przypadku latwo tyje a ciezko zrzucam wiec moge 10-12kg w ciazy przybrac a juz mam 6 i niewiadomo z.czego i dlaczego :( w wakacje bede pewnie puchła i lapala wode wiec tych kg bedzie duzo a nie chce byc sloniem :(

calanthe, AdelaX, Kasia 1805 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dzis o 6 pobudka :) ale o dziwo nie czuję się żle :)
    Czekam niecierpliwie na kolejną wizytę u mojej gin. Ciekawe czy dostanę skierowanie na jakieś badania w końcu. Wizyte mam 20 maja. No i już się zapisałam na drugie prenatalne i mam iść 15 czerwca. Kurcze chciałahym już wiedzieć co noszę w brzuszku bo powoli bym się rozglądała za wyprawką. Na chłopca ubranka mam wszystkie od tych najmniejszych bo wszystko chowałam jak Kacper wyrastał ale na dziewczynkę nie mam nic kompletnie :( ja wiem że powiecie że jeszcze czas i macie racje wiem bo w pierwszej ciąży też kompletować zaczełam wszystko po drugim prenatalnym bo miałam potwierdzenie 100% że chłopczyk. Ale np wózek mialam dużo wcześniej i uniwersalny bo zielony. A teraz tak patrzę na necie na te wózki i widziałam śpiczny z różowym ale co ja zrobie jak nie wiem kto tam mieszka w środku

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 13:05

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap
    dzięki 🙂 A nad taką, jak Twoja bardzo intensywnie myślałam 😁 Ale ten dół przy maluchach wydawał mi się praktyczniejszy 😀 A waga wg mnie nie jest taka zła ;) Każdy różnie tyje :) U mnie był podobny schemat w obu ciażach i w 3 trymestrze, gdzie teoretycznie tyje się najwięcej, ja wcale tak dużo nie przybierałam.

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taką PAP tylko meble nie są połyskujące hehe, Poli mi się też bardzo podoba.
    Kurde może zrobię w końcu to zdjęcie ciągle sobie obiecuje wymalować się itd a tu dupa nic nie robię.
    Nie przejmuj się wagą, może razem po weźmiemy się za odchudzanie ;)
    Drugi dzień dzisiaj jak mi Wiki usnęła, tak się cieszę trochę spokoju. A tak mi brzuch twardnieje, bardzo nie fajne uczucie. Za tydzień w środę mam wizytę, ciekawe czy coś się dzieje, że tak odczuwam.

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia to razem mamy wizyte za tydzień w środę 😉
    Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko jednak będzie oki.
    Mi troszke jak by wczoraj stwardnił ale może mi się tylko wydawało więc nic z tym nie robie. Czekam spokojnie co będzie dalej. Ale u mnie to dopiero końcówka 15 tygodnia. Ehhh gdzie tu jeszcze do końca.... dłuży mi się ta ciąża. Poprzednia zleciała nie wiem kiedy

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja bądź dobrej myśli, że się uda i koniec 😉 może tempka jeszcze skoczy.
    Pap nie martw się wagą, pomyśl jak długo czekałaś na tą ciążę, póki co nastaw się, żeby wszystko było dobrze z maleństwem, a kilogramami po ciąży będziesz martwiła się później 😘 a może nie będziesz się martwiła jak będziesz codziennie spoglądała na dziecko w łóżeczku 😍 to jest największa nagroda i nie przejmuj się resztą 😘
    aLunia Ciebie to już ma prawo boleć, bo to niedługo końcówka 😁
    Ja jestem wykończona po dzisiejszym dniu w pracy, nie tyle fizycznie, co psychicznie, cieszę się, że teraz idę dopiero za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 16:32

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zachodu przy uprawie, przy zbiorze, wszystko pewnie ręczna robota, do tego kapryśna pogoda na wiosnę. Jedna podła noc i zbiory zdziesiątkowane :/ Ale jak co roku zaraz zacznie się w internecie/wśród znajomych Jak to?! Truskawki po tyle złotych, powinny złotówkę kosztować, góra dwie! ;)
    A w ogóle mogłabyś polecić jakąś fajną odmianę? Chciałam coś sobie dosadzić, mam już od wielu lat nawet nie wiem co, od siostry od ciotki, ale mam wrażenie że potrzebuje "świeżej krwi" ;)

Mother współczuję ciężkiego dnia, teraz chwila oddechu 😊

Pap ciesz się ciążą i nie psuj sobie jej myśleniem ciągle o wadze :) Starasz się robić wszystko jak należy, to najważniejsze. :)

Kasia piękny efekt, pokój nie do poznania 🧡

Jagoda na wyprawkę czas a z "dwojga złego" lepiej dziewczynkę ubrać w coś "chłopięcego" niż w różowe body chłopaka 😁 Choć mój synek miał różowy becik w szpitalu po kuzynkach, bo mi kilka podarowano i też przeżył :)

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap cieszę się ze się podobaja, myśle ze kolejne rozmiary są jeszcze fajniejsze 🤭🙃😜
    Nie przejmuj się waga, teraz może troszkę maluch przystopować a pod koniec znów ruszy. Nabiegasz się przy małym po porodzie to szybko zrzucisz. Ja do tej pory mam problem eh. Co poradze ze lubie jesc 🤷‍♀️

Jagoda ja kupiłam pierwsze ciuszki jak się dowiedziałam jaka płeć choć lekarka nie była jeszcze pewna ale nie mogłam się powstrzymać ☺️ Mnie znów teraz jakoś bardzo szybko leci ten czas malutki rośnie jak na drożdżach

Mother to fajnie ze do pracy dopiero za tydzień odpoczywaj po ciężkim dniu, przypomnij który masz dzień cyklu?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciagle mąż mowi ze zaraz znikne bo wg niego taka chuda jestem. Ja tak nie uwazam.

Za mną ciężki dzien. Pofukalam sie wczoraj na tesciowa i dzis ile tylko moglam to sama zajmowalam sie Olą. Nie mialam ochoty przebywac blisko niej.

Wiera my troche innymi kategoriami wybieramy odmiany ale osobiscie chwale sobie odmianę Rumbe, dobra na przetwory bo ciemna i słodka.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wiera my troche innymi kategoriami wybieramy odmiany ale osobiscie chwale sobie odmianę Rumbe, dobra na przetwory bo ciemna i słodka.

Tak później pomyślałam, że do uprawy amatorskiej to inaczej 😅 Ale dzięki, zapisze sobie Rumbę, ciemna i słodka mi się podoba 😊

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies rady na wrastajace paznokcie? Mialam isc wczesniej spac ale znow nie wyszlo, bola jak diabli, wymoczylam nogi i nozyczki az gwiazdki zobaczylam. Juz kilka lat mialam spokój i teraz znow, i to nie jeden paznokiec. Co im odbilo?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 13:05

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😉

Dziś już zdecydowanie lepiej 😉 wczoraj miałam jakiś słabszy dzień i wszystko mnie denerwowało 😕
    Dziś gotuję zupke szparagowa i placek drożdżowy z rabarbarem 😋Uwielbiam ten sezon.

A wiecie a propo wczorajszego dnia to teraz śmiać się chce z tego wczoraj był tak gówniany dzień że na potwierdzenie tego wdeplam w jakąś 💩wysiadając z auta parkując pod praca. Masakra jaks moje eleganckie 👠 już nie były takie piękne 🤣 to pierwsze co toaleta i czyszczenie. A że ludzie tak nie sprzątają po psach. Z taką mina weszłam do pracy 🤣🤣🤣

Iza na wrastające paznokcie moja znajoma kiedy kupiła jakiś zestaw że Scholl ale nie wiem jaki tego efekt poczytaj na necie.

Mother ja też już się zdążyłam rozleniwić raz w domu raz w pracy jestem ciekawa jak wróci to do normalności to ciężko będzie się przestawić na codzienny tryb pracy.

Alunia Jagoda ✊✊✊ Za wizyte.

Papmoze erqz będzie inaczej i szybciej pójdą kg w dół. Dzidzia co raz większą to i na wadze więcej 😘
    Też bym chciała mieć ten sam problem z kg 😉 i nosić ktoska pod 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:05

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ