X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 13:05

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja dobrze, że dziś humor lepszy 😉 a taki placek drożdżowy z rabarbarem to bym zjadła 😋😋😋
    A to 💩 to na szczęście! 😁
    Adelax ja dziś 13 DC, ale jestem przekonana ,że owu była 11 DC, jakoś szybko, ale wszystko na to wskazuje. Seksik był więc czekam...
    Wiera a Ty jak, chyba pierwsza w kolejce teraz do ew.testowania?

nadzieja_86, AdelaX, calanthe lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo my dziś po pierwszym szczepieniu bidulek mały 😔

Rzadko kiedy zaglądam maly mało co daje mi zrobić

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele u was normalnie ruszyły szczepienia. A jakie teraz mieliście?
    A Ignas dużo czasu potrzebuje bo krótko śpi czy jak?

A ty jak po porodzie doszłaś do siebie 😘

O właśnie Wiera teraz pierwsza jak sytuacja 😁

O właśnie dziewczyny niech będzie na szczęście 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 11:58

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza w eterze na razie, mam 28 dc, @ powinna być jutro, ale obstawiam piątek-sobote przez "spozniona" owulkę ;) W piątek mam wizytę to jeśli nic do jutra nie będzie to w piątek zatestuję na wszelki wypadek żeby się z lekarzem jakoś umówić na badanie.

Adele całuski w zaszczepioną łapkę Maluszka :*

Nadzieja też znam to przysłowie, będzie szczęście :D Moja koleżanka stwierdziła wczoraj, że miała tak okropny dzień w pracy, że chętnie dałaby się zamknąć na jakąś kwarantannę w domu 😆

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Adele u was normalnie ruszyły szczepienia. A jakie teraz mieliście?
    A Ignas dużo czasu potrzebuje bo krótko śpi czy jak?

A ty jak po porodzie doszłaś do siebie 😘

O właśnie Wiera teraz pierwsza jak sytuacja 😁

O właśnie dziewczyny niech będzie na szczęście 😁

Już normalnie ruszyly szczepienia na daną godzinę umawiają. Robiliśmy 6w1 i pneumokoki
    Ignas marudny jest w ciągu dnia z piersią walczy nie chce ladnie jeść.. później śpiący i też zanim zaśnie to trochę mija bo ciągle go wybudza odbijanie lub ulewanie..
    A ja po porodzie już w porządku 😉

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a po karmieniu odbij się jemu?

Wiera to oby nie przyszła @✊✊✊ a w piątek masz wizytę kontrolna po globulkach?

Co tu taka cisza 😲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 22:29

Wiera lubi tę wiadomość

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja będzie miał wyniki z wymazu sprzed tygodnia czy właśnie globule zadziałały czy można się umówić na zabieg już. Czytałam (troszkę jednak;)), że do 10 dnia cyklu i nie może być najmniejszego krwawienia co u mnie jak sie @ ciągnie tydzień to będzie ciekawie się wstrzelić :p No, ale nie będę się martwić na zapas, a nuż będzie cud nad Wisłą i zabieg nie będzie potrzebny 🤣

mother84, nadzieja_86, calanthe lubią tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem w co mam ręce wsadzić, sama z dziewczynami, wstaje raniutko, wieczorem padam, zaległości w kazdej dziedzinie i jak na złość serducho mi sie odzywa, dzis rano nie bylam w stanie nosic Oli. A co bedzie dalej? Dzis jedziemy na usg bioderek. Alez ja mam ochote isc dzis na jakies zakupy przy okazji wyjscia z domu. Ale jak narazie to wygladam wyjatkowo niewyjsciowo.

A, Ola dostaje juz marcheweczke. Wczoraj ladnie zjadla ale pierwszy raz krztusila i wzdrygala sie za każdą lyzeczka, reakcja niczym moja jak probuje wypic swoje mleko, i dalam ociupinke, nie wciskalam, nic na sile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 07:57

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dni bez siły. Cały czas leżę, takie miałam twardnienia i bóle brzucha, że już się szykowałam do szpitala. Ale nospa mi pomogła. Tylko jak pochodzę czy coś porobie to od nowa twardnienia 😐

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia db że przeszło, no teraz pewno musisz więcej odpoczywać jak dasz radę, ale jeszcze troszkę i się rozpakujesz😉
    Ja dziś pierwszy raz od dwóch miesięcy poszłam do sklepu ✌️byłam w Pepco. Ale powiem Wam, że szybko musiałam robić zakupy, bo niby ludzi dużo nie było, ale połowa maski miała odsunięte na brodach. I schizy już łapałam. No kurka ja rozumiem na dworzu niech sobie noszą jak chcą, mogę ich ominąć, ale w sklepie te 10 min mogliby nosić normalnie. To samo w autobusie...ehhh

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak zmiana planów, wizyta będzie za tydzień. Zadzwonili z rejestracji. Cóż zrobić, trzeba będzie czekać dłużej ;)

Mother zaraz się okaże, że mamy w kraju 80% astmatyków 😁 I że "oni nie muszą" ;) Albo niektórzy wchodzą zrobić zakupy, maskę ściągają na brodę albo obsuwają, żeby im się lepiej mówiło. Przecież pal sześć z osobami je obsługującymi, że na nich "nachuchają" dodatkowo, maski na zewnątrz są bardziej niezbędne w ich myśleniu 🤷

Mojej koleżance wreszcie udało się uzyskać wynik, ma ujemny. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:04

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdzierstwo w bialy dzien. 2 przylozenia myszka od usg, 5 min.w gabinecie- 150zl. Chcialam do pepco, weszlam, 2 min.i telefon od męża ze Ola ryczy. I po zakupach. Nie dalo jej sie uspokoic, krzyk na cały parking. Mleczko tez mie dalo rady. Chociaz majtki starszej corce chcialam kupić 😭. Ale ludu pełno wszedzie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć rozważają zniesienie nakazu noszenia maseczek w niektórych regionach. Mam nadzieję, że Wrocław się do tego zaliczy bo ciężko w tym funkcjonować. Jeszcze żal dzieci, są tak ruchliwe.

Wiera a z drugiej strony spoko gin, że sam coś proponuje. Mam nadzieję, że ten czas to faktycznie tylko na dwie kreski ✊

My byliśmy w tym tyg po sandały w CCC, bo jest promka. Musiałam iść bo małej ciężko kupić buty, ta rozmiarówka jest tak dziwna. No i z różnych modeli pasowało od 21 po 23. Przebrane tak, że szkoda gadać. Starszej już kupiłam takie, które pasowały aż się dziwię, że się zgodziła 😜 mi też wpadły 😁
    Starsza córka już zaczęła mówić o przedszkolu. A w ogóle się nie otworzyło, ciekawe jak to dalej będzie skoro opiekuńcze przedłużają.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera oby przesunięta wizyta była z innego powodu ale w piątek testujesz ✊🍀

Ja dziś spontanicznie też w pepco byłam chciałam dla mojej jakieś koszulki na krótki rękaw kupić a tam 30 % wyprzedaży. I nawet nie są złe za takie grosze akurat na sezon nie szkoda 😁 Ja sadzialm ze na ubrania dziecięce jest tylko promocja Pani już mnie kasuje mówię fajnie że taka promocja a ona do mnie ze na cały asortyment a ja 🤩 jak petarda po kilka jeszcze pierdół do domu dobrze ze nie było ludzi a Pani przy kasie wyrozumiała 🤣 bo żal nie skorzystać 😁 kupiłam donice drewniane i przed domem kwiatki wymieniłam od razu lepiej się mam.

Calanthe apropo badania to Pani w rejestracji też przeprosiła ale cóż może zrobic trzeba na nowo się umówić i termin czerwiec a nie wiem jaki mąż będzie miał grafik bo przez tą 👑 zmieniają ciągle. Może powróci normalnie w czerwcu do służby to zadzwonię dopiero żeby wiedzieć na jaki dzień.
    A może nie będzie potrzeby 🤗🙏

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj zrobilam nalot na pepco zeby kupic dla malej jakies lzejsze ubrania, tshirty, leginsy. Za takie grosze to akurat. Nie zal jak zniszczy czy wyrosnie. Zazwyczaj kupuje jej ubrania online w hm czy innych sklepach ale jak potrzeba na juz to pepco ratuje.

Dzis mam tak masakryczny dzien, ze szkoda gadac. Nic nie wychodzi, same zle informacje, klotnie. U mnie chyba dzis jest ten 13, taki opozniony bo jest dramat. Jeszcze zaraz musze usiasc do komputera i wziac sie za prace ... ehh. Ten rok to porazka po calej linii.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się, jestem przerazona, mam stresa, nerwa, a największy jest strach, wiem ze dr google to zły doradca, ze poki nie pojdziemy do lekarza i nie zrobimy badań to nic peenego. Ola wywraca oczy do góry. Wszedzie piszą ze to objaw padaczki.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza współczuję ciężkiego dnia :( Nadal tyle po nocy pracujesz?

Ja wczoraj miałam 13-sty trafiony, takie głupoty robiłam w pracy, że masakra 🙄

Nadzieja chyba daruje sobie testy, jutro przed robota nie będę się stresować rano 😁 Chyba, że do niedzieli nic nie będzie, to się skuszę ;)

Że też do Pepco nie zajrzałam jak takie rzeczy się dzieją :D Ale akurat zamowiłam jakiś czas temu ciuchów z netu, to synek na razie obkupiony, to może lepiej, bo na pewno bym coś dobrała.🤣

Iza ale w określonych momentach, czy po prostu w ciągu dnia co jakiś czas? Może to jeszcze niedojrzałość mięśni oka, może nie ma się czym martwić :* Jeśli Cię to niepokoi to trzeba skonsultować, tylko nie wiem czy tylko z pediatra czy nie lepiej jeszcze z neurologiem dziecięcym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:02

9f7jgu9r4mx0xbls.png
‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ