X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza obserwuj ale nie zamartwiaj się na razie. Czesto sie to zdarza?

Jak wszyscy to wszyscy ja tez pepco zaliczyłam i chlopakow obkupilam, body wychodziły po 6.9 zł wiec spoko cena. Wiera promocja jeszcze kilka dni jak być chciała 😉😁

Co do maseczek to tez nienawidzę w nich chodzić Ledwo się oddycha a już w ogóle jak mówi się do kogoś to się szybciej mecze 😆 ale mam ich tyle ze jak wycofają ich noszenie to chyba se staniki poszyje 🙃😆 jak były takie mega ceny na początku to zamowilysmy z siostra z Chin a teraz leżą bo nosimy bawełniane kolorowe w kwiatuszki 🤷‍♀️ Chyba muszę do nich wrócić 😄

Dzis byłam w biedronce ludzi normalnie mega kolejki nie było gdzie zaparkować tak wiec chyba wszyscy wracają już do normalności

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no nie wiem kiedy najbardziej, ja to zauwazylam w srode, tesciowa twierdzi ze robi tak juz kilka dni. To dlaczego ja wczesniej tego nie widzialam? I to byl kolejny powod do klotni z tesciowa bo ona wie lepiej, nie dosc ze mi zarzuciła w poniedzialek ze psuje dziecko (chodzilo o starsza corke) to teraz ze nie potrafie obserwowac co dzieje sie z Ola. Mowie wam dziewczyny jestem tak przeorana psychicznie, przy tesciowej czuje sie jak g... a nie matka. Przepraszam za ostre slowa, jestem tak zestresowana, zdenerwowana, siedze teraz z laktatorem i rycze, nie potrafie sobie poradzic z emocjami, z nerwami. Naprawdę sie boje ze to padaczka. Rano jedziemy z Ola na pobranie krwi w zwiazku z "niedowaga" a w poniedzialek do pediatry. Zdaje sobie sprawe ze bedzie potrzebny neurolog i inne badania. Strach jest wielki. Az pomyslalam ze moze po szczepieniu jej sie tak zrobilo.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza może to nic poważnego, może to wynika z osłabionych mięśni oka. Tak czy siak jak to widzicie to proponuję okulistę i neurologa dziecięcego. Trzymam kciuki ✊
    Nadzieja to nasi w czerwcu razem idą na badania 😁 mój też czeka na grafik czerwcowy i idzie na badania plus androlog kontrola
    Wiera jak tam sytuacja? Mam nadzieję, że wredota do Ciebie nie przyjdzie
    Mysza niestety czasem zdarzają się takie gorsze dni, ale pamiętaj, że po nich zawsze potem przychodzą te lepsze 🤗
    Ja też w Pepco kupiłam koszulki dla synka za 5 zł, to naprawdę warto. Ale z rzeczy do domu to nic - zastałam puste półki 😂✌️
    Ja też mam dość maseczek, ale oni tam gdzie zniosą to w sklepach, autobusach itp i tak podobno będzie trzeba. No, ale dobre i to, że na spacer nie trzeba. Zobaczymy co wymyślą. Generalnie dziś czytałam, że takie maseczki źle wpływają na małe dzieci (podali przykład 4-5 letnich), bo za szybko w nich oddychają, robią to przez usta, a nie nos i więcej z tym potem problemów niż pożytku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 07:29

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Mysza ja ostatnio też miałam jeden kiepski dzień 🤗 chyba każdemu się przytrafia. Pozniej jest lepiej

Wiera jak tam sytuacja 😁

Oj Mother taka samo oby byl cud i nie trzeba robić 😉 a Ty mierzysz temp. A masz udostępniony wykres 🤔

Iza nie martw się na wyrost wiadomo analizujesz wszystko ale tylko kontrola lekarza rozwieje wszystko. Taki stres wpływa na wagę także żeby mąż nie miał racji że "znikniesz" 😉

Girl a jak u Cibie podobnie cykl zaczęliśmy.

A ja dziś mam poważna rozmowę w pracy trzymajcie ✊

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to kciuki mocne 💪🏻 żeby było w pracy po Twojej myśli :)

U mnie na razie nic, ale ostatnio często tak mam, że coś opóźnia się i nic z tego nie wynika, więc większych nadziei sobie nie robię 🙄 Trochę brzuch pobolewa od czasu do czasu. Jak "poskarżyłam się" ostatnio lekarzowi że cykl mi się chyba wydłużył to on, że dobrze, że tak ma być. Z jakich względów dłuższy cykl ma być lepszy?🤔 Chyba tylko żeby mnie denerwować ;)

Iza kochana jesteś cudowną mamą, nie daj sobie tej kobiecie wmówić inaczej :* Jesteś niewyspana, przemęczona, do tego starsza córka potrzebuje uwagi, przecież nie wszystko się wychwyci na już. Zresztą może to być nic poważnego, a tu już jakieś zarzuty pod Twoim adresem :( Sił Ci życzę i wybiórczej głuchoty w kontaktach z teściową.

Ja na co dzień pracuje w przyłbicy i też już mam dość. Niby łatwiej się oddycha niż w maseczce, ale boli głowa od kilku godzin noszenia no i oczy mam wrażenie że mi polecą niedługo, bo do tego wślepianie się w komputer.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera kciuki zeby jednak byly szczesliwe wiadomosci.

Iza nic sie nie martw powiedz pediatrze jak bedziesz z Olą z wynikami. Może to nic poważnego. Ale wizyta u okulisty i neurologa tez nie zaszkodzi.

Ja dzis ledwo patrze na oczy. Maly od 4:40 na nogach a ja oczywiscie razem z nim :/ z tym zr on teraz spi a ja jusze mieszkanie ogarnac, pozmywac a najchetniej bym sie polozyla i spala :( nie wiem jak do wieczora wytrzymam.
    Jutro podobno ma tesciu przyjechac, nie wiem po co. Nie lubie go i nie umiem sie z nim kompletnie dogadac.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to kciuki za rozmowę w pracy ✊✊ daj znać jak poszło 😉 ja nie mierzę tempki, czasem wybiórczo tylko. Ja wiem jaka jest w pierwszej i drugiej połowie cyklu u mnie i czasami pod koniec to sprawdzam po prostu czy spada czy nie, ale codziennie nie mierzę, bo mnie to stresuje i spać nie mogę 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie zebrac siuski Oli i jedziemy pobrac krew. Po niedzieli do pediatry i zobaczymy co powie. U nas do przychodni przyjezdza z Łodzi bardzo dobra neurolog dziecięca tylko teraz korona wiec nikt nie wie kiedy bedzie. Nie, to pojedziemy do Łodzi albo jeszcze gdzies.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda nie pociesze cie ale ja czesto tak wstaje i daje rade to i ty tez dasz rade do wieczora. I ja tez nie lubie swojej tesciowej, probowalam polubic no ale sie nie da, poprostu sie nie da, co najgorsze przestaje tolerowac jej obecnosc u mnie na dole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co robicie z maseczka jak wracacie np.ze sklepu? Ja mam jednorazowe, mialam dzis na sobie z10 min. Juz mam ją wyrzucić? A co z wielokrotnego użytku bo chyba taką kupie.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza my mamy wielokrotnego użytku, bawełniane i je piorę i prasuję. Jednorazowe do wyrzucenia.

Laski...mam wyniki z test dna...
    Nie mam celiakii...ale mam trombofilię wrodzoną chyba. Wyszły mi nieprawidłowe geny MTHFR (C677T i A1298C) oraz nieprawidłowy gen PAI-1 (4G/5G).
    Napisałam do gin, bo nie wiem czy z tym dalej do niej czy do genetyka czy gdzie...
    Wiecie z jednej strony się cieszę, że wydałam kasę i wyszło coś co ma podobno wpływ na zagnieżdżenie, poronienia itp. ale z drugiej strony jestem jakaś podłamana. No ciągle pod górę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 13:58

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja z corka tez jezdzilam do neurologa bo miala dziwne objawy. Co ja sie wtedy naczytalam to moje. Ile ja wyplakalam ... corka urodzila sie z przygnieciana glowa z jednej strony. Podczas porodu sie zaklinowala i zostala doslownie wyszarpana z brzucha. Ja mialam tak pocharatany brzuch przez to ze dlugo nawet chodzic nie moglam. Pare miesiecy minelo zanim wszystko wrocilo do normy. Internet to najgorsze co moze byc jezeli chodzi o choroby. Zaraz same zle przypadki. Dzis u niej nie ma sladu po poczatkowych problemach i nic z moich przepowiedni sie nie sprawdzilo. Dobry neurolog to co jest Wam potrzebne. Przebada i bedziesz wiedziec. Nie mysl na zapas.
    Jezeli chodzi o wage to ile ma skoro niby za malo ???

Dzis wstalam, mam tak zmeczone i zaplakane oczy ze nie wiem jak przebrne przez dzisiejszy dzien. Oby juz bylo lepiej bo serio mnie zaraz zamkna w wariatkowie. Musze sie ogarnac i brac do pracy bo ze wszystkim jestem w lesie.

Maseczki mam wielorazowe. Moj maz szyje 🙂. Piore je, dodatkowo jeszcze dyzenfekuje. Te jednorazowe sa dla mnie za duze bo mam drobna twarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 11:54

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ja nie pomogę, dziewczyny na wątku o poronieniu mają dużą wiedzę.
    Słuchaj podejdź do tego tak, że znasz swojego wroga i wiesz z czym walczyć.
    Trzeba wierzyć, że obstawiona lekami urodzisz zdrowego dzidziusia ♥️

Ja dzisiaj też bez humoru. Ledwo co ogarniam, dziewczyny pojechały do teściów bo mam zjazd teraz. W domu taki bałagan, ubrania młodego do prasowania, a mnie znowu wszystko boli.

Jeszcze wczoraj wieczorem rozmawiałam z koleżanką. Wiem, że sama mówię wprost, że ciężko z trójką dzieci itd. Ale ta koleżanka jak zaczęła jak to ja mam przeje**ne, że ona sobie tego nie wyobraża itd i to już któryś raz, ze mąż wypomni mi, że leżę teraz i w ogóle jakiś taki atak 🙄 A sama ma męża pijaka, który totalnie jej w niczym nie pomogą i ona sama z dwójką dzieci całe dnie plus jego znikanie na weekendy. Przestałam się odzywać bo myślałam, że wybuchnę.

Nadzieja kciuki!
    Mysza przytulam 😘
    Iza warto sprawdzić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moja tesciowa dobrze robi karcac Ole za każde przewrocenie oczami? Mąż zwrócił jej uwagę zeby tak nie robila to powiedziala ze i tak bedzie. Ręce mi opadają.
    Zapisalam wlasnie Ole do tej dobrej neurolog. Zajelam ostatnia wolna godzine. Wizyta za 1,5tyg.

Mother tak jak Alunia pisze-znasz wroga i mozesz dzialac.

Mysza wg.pediatry Ola waży min.300g za malo, tydz.temu wazyla 6300g.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczny widzę że ostatnio każdemu przytrafia się ten zły dzień 🤗 Mocno.

Mother o widzisz jak dobrze ze zrobiłaś badania chociaż wiesz w którym kierunku iść żeby zobaczyć to światełko jest nadzieja. 😘 Obróć to w pozytywy jest przyczyna to trzeba to zniwelować. Masz moc ✊✊✊ jak każda z nas

A ja już po rozmowie z szefem. (Maz rano do mnie a co tak się wystroiłas a ja mówię że mam rozmowę poważna to lepiej będę się czuć chociaż trochę pewności 😁)
    I wszystko pomyślnie tak jak chciałam. A więc konkretnie odmówiłam awansu i to tak kilka szczebli na stanowisku i co z tym się wiąże $$$.
    Powód prosty praca jest ważna ale rodzina jeszcze ważniejsza. To stanowisko wymagałoby ode mnie chciaż półrocznego przygotowania itd a teraz nawet przy 👑 muszę kombinować z opieka na dziecku. Nie mówiac że chce drugie. Nie chcem się poświęcić karierze bo czas płynie a młodsza nie będę a w ciąży mam nadzieję niebawem 😁.
    Na moje szczęście szef przyjął to ze spokojem i nie będzie musiał szukać kogoś na moje obecne stanowisko bo stwierdził gdzie taka druga znajdzie 😉. Podziękował za szczerość itd ufff...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 13:40

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, teraz patrze w ksiazeczke, ze moja corka majac 5 miesiecy wazyla troche ponad 5 kg. Nikt mi nic na ten temat nie powiedzial ze za malo a za malo bylo. Lekarz nie widzial problemu 🤷‍♀️

Mojej tez tak oczy uciekaly, to byl efekt slabych miesni oka, samo przeszlo. Cwiczylismy troche wodzenie oczami za zabawka na rozne strony.
    Twoja tesciowa to chyba ciezka kobieta. Szkoda ze tak ciagle sie wcina i psuje zycie.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 13:06

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dobrze, że udało Ci się umówić do lekarza, poczekaj do wizyty i zobaczysz co powie lekarz, bądź dobrej myśli.

Nadzieja to super, że rozmowa z szefem przebiegła po Twojej myśli. Najważniejsze, że Cię zrozumiał 😉

Dzięki kochane za miłe słowa. Już jestem umówiona z genetykiem na wtorek ✌️✌️✌️ półgodzinna konsultacja telefoniczna wraz z zaleceniami potem na maila. Właśnie wypisałam całą moją życiową historię do lekarza haha. Potem pomyślę o co pytać, mam pół h to muszę to dobrze wykorzystać 😂
    Póki co upiekłam szarlotkę, wieczorem zamierzam wypić browka i chyba potem będzie 💩😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny jak dobrze ze dzien dobiega konca. Moj maluch zaczal dzis goraczkowac. Po popoludniowej drzemce wstal i jakis cueply mi sie wydawal, zmierzylam mu temp a tam 38,5 dalam syropek i spadlo a teraz znowu 38,2. Ale zmierze zaraz jeszcze mu pod pacha jak sie uda i dam znac. Ti chyba od zebow bo czuje jak mu dziaselka smaruje ze ida zebiska. Tylko nie moge wyczaic czy trojki czy czworki. Wydaje mi sie ze czworke czulam

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod pachą pokazało 38,5
    Jak go rozbierałam do spania to az mi sie gorący wydawał.... dałam mu syropek i wypił mleczko a przy mleczku juz zasypial i teraz spi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 20:03

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ