Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodazdw92 wrote:No dziewczyny jak dobrze ze dzien dobiega konca. Moj maluch zaczal dzis goraczkowac. Po popoludniowej drzemce wstal i jakis cueply mi sie wydawal, zmierzylam mu temp a tam 38,5 dalam syropek i spadlo a teraz znowu 38,2. Ale zmierze zaraz jeszcze mu pod pacha jak sie uda i dam znac. Ti chyba od zebow bo czuje jak mu dziaselka smaruje ze ida zebiska. Tylko nie moge wyczaic czy trojki czy czworki. Wydaje mi sie ze czworke czulam
-
A my byliśmy w poniedziałek z synkiem, tym młodszym, u urologa na odklejaniu napletka. Poszło szybko i sprawnie, a synek nawet nie pisnal i lekarz mówił że twardziel z niego bo zawsze dzieci przy tym mocno płaczą 🙂
No i wczoraj jak czytałam o Waszych szalach zakupowych to pozazdroscilam i sama wypuściłam się aż na 1,5h do ccc, prymusa i pepko💃✌ Ale niestety w ccc nic nie kupiłam bo raz za drogo jak na sandałki dla syna, a drugi że dla mnie nic nie było co by mi w oko wpadło. Za to w prymusie i pepko wydalam trochę więcej niż planowałam 😁
Iza oby neurolog Cię uspokoił.
Mother no to może w końcu znalazła się przyczyna, oby teraz tylko udało się ją wyeliminować.
Wiera ✊✊
Nadzieja Ty masz mi się stawić niedługo z pozytywnym testem bo Kaśka wróżka tak mówi i nie może być inaczej.
Alunia czytam Twoje wpisy i od razu przypomina mi się moja końcówka🙈 ło matko, współczuję i tule i wcale nie jest prze....ane, jest dużo lepiej niż sobie wyobrażasz😉
-
Jagoda to może właśnie na ząbki obserwuj.
Mother to mi się podoba 😁 takie szybkie działanie te 30 min trzeba wykorzystać dobrze najlepiej wszystko spisać na kartkę żeby nie umknęło ✊ super tak szybko wizyta daj znać.
Ooo Kasia poszalałas super ja też dawno nie byłam na zakupach aż do wczoraj. Abyś była ta dobra wróżka😁 bardzo mi się ta wersja innej nie przyjmuje. Chyba w owu idealnie wcelowalismy dziś ma 6 dpo to w następnym tyg coś więcej.
A co to za sklep prymus? u mnie takiego nie ma. 🤷♀️Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
mother to już chyba znamy przyczynę poronień.. dobrze,że ogarniętego masz już lekarza. Ja tu wiedzę za jakiś czas i ciebie szczęśliwe rozwiązanie 🥰
aLunia ty już prawie na końcówce ! Ale to zleciało 🥰😊 ja już nie pamiętam swojego brzucha 🙈
Dostałam od środowiskowej nazwę tabletek homeopatycznych na laktację i powiem wam,że jest lepiej. Czuje,że więcej pokarmu jest ale mały uparciuch i tak się rzuca przy cycku w ciągu dnia ehh na 8-9 karmien z 2 razy dostaje butle. Ale cieszę się,że w nocy je ładnie bez problemów -
nick nieaktualnyAdele to jak dajesz butle to w ramach "rekompensaty" ściągnij mleczko laktatorem, piersi wyczaja ze potrzebujesz wiecej i beda produkowac.
Chyba moj organizm wreszcie wraca po ciąży na dawne tory bo niestety wracaja mi przykre dolegliwisci zoladkowe na tle nerwowym, no i wywaliła mi sie na ustach opryszczka, oj juz nie pamiętam kiedy mialam ostatnio. Mialam plan nie isc tej nocy spac no ale nie dam rady, poprasowalam, przyprawilam miesko na jutro na obiad i ogarnelam kuchnie. Jeszcze cyc oproznic i mozna pomyslec o spaniu o ile Ola nie bedzie chciala jesc bo dzis to marnie z jedzeniem. -
Mother dobrze ze coś się dzieje, masz racje dobrze wykorzystaj ta wizytę, liczę na to ze niedługo zobaczę dwie kreseczki 🙂
Iza kciuki za wizytę do tego czasu nic nie czytaj i nie myśl negatywnie
Adele ja mam fatalne noce a Twoj ile razy się budzi w nocy?
Nadzieja fajnie ze taką decyzje podjęłas. I tak jak pisze calanthe nie jedna by postąpiła inaczej
Jagoda obserwuj ale bierz tez inne rzeczy pod uwage. Jak mój starszy miał 8 miesięcy to tez Myślałam ze zęby a wylądowaliśmy w szpitalu bo nie mogłam zbić gorączki i spanikowałam a to była trzydniówka -
U nas trzydniowka juz byla. Maly troche pokasluje. Nie wiem co jest grane ale za mocno mu nie spada. Teraz mierzylam na czole bo nie chcialam go rozbudzac to jest 37,9. Na szczescie ladnie je. Teraz znowu butla była 250. Tylko ta temp mnie martwi jak nic sie nie poprawi to nie wiem co ja zrobie. On jest taki biedny z goraczka
Nic musze obserwowac i dawac przeciwgoraczkowy a jak syropek nie bedzie pomagal to mam czopki. Chociaz on czopka zaraz wypycha -
nick nieaktualnyOj Jagoda to kiepska noc przed toba. Bidulek mały z goraczka. Oby mu przeszło.
A ja oczywiscie nie dotarlam do łóżka bo mleczko szykuje. Juz sobie podusie poprawialsm 😭. Ale to nic, jak teraz zje to jest szansa ze do 5 pospimy. Te 4 godz.snu mi sie nalezy. A tak wogole Ola dzis ze smakiem wcinala marchewke, dalam troche to byl żal ze sie skonczyla wiec dolozylam i też żal ze już nie ma, z pol sloiczka zjadla a nie chcialam wiecej na poczatku. Ale mlekiem dzisiaj gardzi. Starsza jest wielka fanka rozszerzania diety Oli. Juz zaplanowala co jutro damy. -
nadzieja_86 wrote:Jagoda to może właśnie na ząbki obserwuj.
Mother to mi się podoba 😁 takie szybkie działanie te 30 min trzeba wykorzystać dobrze najlepiej wszystko spisać na kartkę żeby nie umknęło ✊ super tak szybko wizyta daj znać.
Ooo Kasia poszalałas super ja też dawno nie byłam na zakupach aż do wczoraj. Abyś była ta dobra wróżka😁 bardzo mi się ta wersja innej nie przyjmuje. Chyba w owu idealnie wcelowalismy dziś ma 6 dpo to w następnym tyg coś więcej.
A co to za sklep prymus? u mnie takiego nie ma. 🤷♀️
-
Maly wstal po 5. Oczywiscie goraczka. Nie wiem czemu ten bezdotykowy pokazuje mi mniej niz ten pod pacha, ale bardziej wierze temu pod pache. No i tak wlasjie bylo 38,7
-
Jagoda
Zdrówka dla synka 😘
Iza
Warto skonsultować te oczy, bo to nie zaszkodzi, ale ja bym nie panikowała 😉 To są jeszcze maluchy. A o wadze też już pisałam - syn ważył na 5 miesięcy 6300 g i nikt nam nie zwrócił uwagi, że waży za mało. Widocznie jest z tych drobnych, ale badania nie zaszkodzą, a może w końcu się uspokoisz z tą wagą 🙂
Mother
Dobrze, że szybko działasz 😘 Przykro, że coś wyszło nieprawidłowego, ale z drugiej strony wiesz, że coś jest na rzeczy i możesz działać 😉Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyPola chyba bardziej pediatra panikuje z tą wagą niz ja. Ale są wyniki, takie byle jakie. Hemoglobina niska ale w normie, hematokryt ponizej i wiele innych poza norma. Mocz ok. Pewnie będzie brac zelazo i będą dopiero jazdy ze spaniem bo to dziadostwo bardzo źle wplywa na psychike maluszkow.
-
Iza
Jeśli hemoglobina niska, to wpływa na inne wyniki, więc pewnie dlatego są nieprawidłowe. Żelazo i wszystko wróci do normy, mój syn też brał, tylko chyba jakoś około roku 🙂 Nie wiedziałam, że to jakoś wpływa na sen... Raczej nie zauważyłam 🤷 Może zależy od leku? U nas był Ferrum lekAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mother ja wiedzialam,ze Ci wyjdzie jakas mutacja tylko ze ja sie na nich nie znam. Poszukaj w necie info (pewnie jiz to robilas
) czy w tej twojej mutacji metylowany kwas foliowy i heparynka? Znajdziesz jakiegos lekarza w swojej okolicy ogarniajacego mutacje?
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyMoze zelazo bezposrednio na sen nie wplywa ale na uklad nerwowy tak. A u nas zeby polozyc spać to trxeba sie nagimnastykowac, niby juz spi a po chwili wybudza sie i w ryk, cos jej przeszkadza. Bratowa narzekala jak synkowi podawala zelazo. A kupy, sama pol ciąży bralam zelazo to wiem chociaz nie kazda forma zelaza zatwardza.
-
Pap we wtorek mam konsultację. Już się trochę naczytałam i przestałam bo generalnie to widzę, że co lekarz to inna opinia i działania. Zobaczymy co powie ta lekarka. Jeszcze do jednego lekarza napisałam i też ma mi odp. Dam znać 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 12:46
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
No ja z synem byłam na doraźnej bo jak poszedł na drzemke to wstał z temp 39,8. Akurat na doraźnej była pani doktor która nas zna bo chodziliśmy do niej jak sie mały urodził i powiedziała że do zębów jeszcze daleko ale gardło bardzo pouchnięte i dała antybiotyk. Powiedziała, że gorączkować może jeszcze 3 dni ale jakoś dziwnym trafem dostal pierwszą dawkę antybiotyku i narazie gorączki nie ma. Aż dziwne no ale zobaczymy jak dalej będzie. Kazała dawać co 4h ibufen forte i paracetamol w czopkach zamiennie ale jak narazie gorączki nie ma to stwierdzam że nie będę dziecka faszerować
-
Mother ja widzę to tak, że teraz właśnie z górki! Lekarz dobierze Ci leki i pójdzie jak z płatka 😘
A u mnie...cudu nie będziezaczęłam przed chwilą plamić, zrobiłam test pro forma bo strasznie boli mnie głowa i potwierdził, że moge się nafaszerować ibumem, a na wieczór winem.