Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja musze wszelakie luzne rzeczy typu kocyki, tą mysz i wszystko czym moglaby sie nakryc zabierac z lozeczka bo kladzie dobie na twarz i sie dusi. A smoczek wypada po ok.godzinie i dziecko spi bez, rano jak kweka to ja zrywam sie z lozka i wciskam smoka i mam jeszcze z pol godziny spania. Ale fajnie ze nie trzyma go caly czas w buzi.

• pola89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam smoczka, ale tylko do uspokojenia i zasypiania. Starszemu zabrałam smoczka, jak miał 1,5 roku i obyło się bez większej draki. Usypianie pierwszej nocy bez trwało godzinę, ale szybko się przyzwyczaił. Akurat wtedy miał wakacje od żłobka i po powrocie zapomniałam Paniom powiedzieć, że już nie używany smoczka. Przy odbiorze Pani sam powiedziała, że go wypluwał 😂

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Dziewczyny, a stosowalyscie U swoich dzieci SMOCZEK NA ZĄBKOWANIE?
    Nie stosowałam, smarowalam tylko dentinox-em (jeśli dobrze napisałam) i ew dawałam przeciwbólowy ale to jak płakał w nocy.

Iza34, używałam tylko na noc i do zasypiania w ciągu dnia, chyba że zasnął przy cycku 😋. Pozbyliśmy się 3 miesiące przed drugimi urodzinami. Na szczęście krzywych zębów nie ma i mam nadzieję że mu nagle nie wyjda takie. Nie wyobrażałam sobie jak dziecko może nosić cały czas smoczka... A tym bardziej jak widzę na ulicy 3/4 letnie to brak mi słów.... Ale widziałam jakieś gadżety na ząbkowanie , może nie smoczki ale np ośmiornice z takimi wypustkami do masowania dziąseł, może przy drugim kupię. Stosowałam jeszcze gryzak z zamrażarki

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kasia ja musze wszelakie luzne rzeczy typu kocyki, tą mysz i wszystko czym moglaby sie nakryc zabierac z lozeczka bo kladzie dobie na twarz i sie dusi. A smoczek wypada po ok.godzinie i dziecko spi bez, rano jak kweka to ja zrywam sie z lozka i wciskam smoka i mam jeszcze z pol godziny spania. Ale fajnie ze nie trzyma go caly czas w buzi.
    Moja czasami w ciągu dnia jak się nakryje to też tak robi jak Twoja, ale przeważnie lubi spać z nakryta buzia, średni syn też tak spał🙂 a czasami to tak się przykryje i leży spokojnie aż podejde żeby ja odkryć i wtedy się śmieje 😊

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Nie stosowałam, smarowalam tylko dentinox-em (jeśli dobrze napisałam) i ew dawałam przeciwbólowy ale to jak płakał w nocy.

Iza34, używałam tylko na noc i do zasypiania w ciągu dnia, chyba że zasnął przy cycku 😋. Pozbyliśmy się 3 miesiące przed drugimi urodzinami. Na szczęście krzywych zębów nie ma i mam nadzieję że mu nagle nie wyjda takie. Nie wyobrażałam sobie jak dziecko może nosić cały czas smoczka... A tym bardziej jak widzę na ulicy 3/4 letnie to brak mi słów.... Ale widziałam jakieś gadżety na ząbkowanie , może nie smoczki ale np ośmiornice z takimi wypustkami do masowania dziąseł, może przy drugim kupię. Stosowałam jeszcze gryzak z zamrażarki
    Ja mam Anaftin baby z taką szczoteczka, ale to trzeba trzymać i jeździć po ząbkach, gryzaka sama utrzyma tylko chwilę, a ten smoczek może dłużej posiedzi i przyniesie jej więcej ulgi. W nocy nie marudzi to tyle dobrze 🙂

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale my tu tak w 1temacie, że ciężko innym się wbić😅
    Która to miała brzucha pokazać?
    I co tam u reszty?
    Wiera robiłaś test dzisiaj?

pola89 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap
    Z brzuchem miała tu wskoczyć 😀 A coś jej nie widać 😀

Wiera
    Właśnie jak tam?

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Synek tez smoczkowy. Używamy do uśpienia lub uspokojenia. Jak zaśnie przy cycku to zazwyczaj smok niepotrzebny ale za godzinę się budzi to trzeba wlozyc.
    Nie słyszałam o smoczku na ząbkowanie.
    No wlasnie jak tam staraczki? Opowiadać ☺️

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w pracy ✌️ to nie mam co opowiadać 😂😂😂 ale czytam na bieżąco 😝

Kasia 1805, AdelaX lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Ja siedzę w pracy ✌️ to nie mam co opowiadać 😂😂😂 ale czytam na bieżąco 😝
    Wiesz, że ja już czasem tęsknię za pracą 🤦😂 Człowiekowi to nie dogodzi 😂

A tak w ogóle Adaś polubił w końcu swój rowerek biegowy i wczoraj pospacerowalismy w sumie pewnie z 5 km, a dzisiaj mam zakwasy 😂 Nienajlepiej ze mną 😅

30 lat

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Moja to tak najlepiej lubi 😁
    e8583f6738d0.jpg

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Moja to tak najlepiej lubi 😁
    e8583f6738d0.jpg

U nas by to nie przeszlo.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym też już poszła do pracy 😜
    Dzisiaj się prawie popłakałam na placu zabaw, młoda bezprzerwy mi ucieka nie wiem już co mogę zrobić. Nie jestem w stanie jej gonić. Starsza za to utknęła na takiej rurze zjeżdżalni, noga jej wpadła w takie łączenie i musiałam ją ściągać, nóż ku**a żyć nie umierać. Jak ja znowu przenoszę ciążę to sobie w łeb palne.

Mother a ty na jakim etapie jesteś? Już się @ skończyła? Jak synek w przedszkolu?

Nasze przedszkole chyba nie ruszy bo rozmawiałam z jedną matka to ponoć maja remontować w wakacje podłogę, teraz jest w takim stanie, że nie moga jej dezynfekować. Zapowiada się cudowne lato 😂

Nadzieja, mysza co u was?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wam napiszę, że wczoraj jego wysokość prezydent był osobiście z małżonką we wsi Żabce- to po sąsiedzku z moja rodzinna miejscowością- w takim dużym domu zastępczym coś jak rodzinna zastępcza 😁✌ A moja mama nawet nie wiedziała, dopiero dzisiaj na fb zobaczyłam.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na końcówce @ jestem. Synek przeszczęśliwy jeśli chodzi o przedszkole, jeszcze wczoraj wieczorem był na placu zabaw, więc radość totalna ☺️ dzieciom naprawdę nie trzeba wiele do szczęścia 😉

pola89, aLunia, calanthe, Girl25, Wiera lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja bym też już poszła do pracy 😜
    Dzisiaj się prawie popłakałam na placu zabaw, młoda bezprzerwy mi ucieka nie wiem już co mogę zrobić. Nie jestem w stanie jej gonić. Starsza za to utknęła na takiej rurze zjeżdżalni, noga jej wpadła w takie łączenie i musiałam ją ściągać, nóż ku**a żyć nie umierać. Jak ja znowu przenoszę ciążę to sobie w łeb palne.

Mother a ty na jakim etapie jesteś? Już się @ skończyła? Jak synek w przedszkolu?

Nasze przedszkole chyba nie ruszy bo rozmawiałam z jedną matka to ponoć maja remontować w wakacje podłogę, teraz jest w takim stanie, że nie moga jej dezynfekować. Zapowiada się cudowne lato 😂

Nadzieja, mysza co u was?
    Współczuję🌷

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma co w sumie 😁 Testu do południa jakoś nie miałam w głowie, żeby zrobić, a z pracy wracam wieczorem to nie wiem czy jeszcze robić. Może pojutrze, bo i tak nie sądzę, że z niemal niewidocznej kreski dziś by była gruba 🤔
    Edit Tzn jutro nie pojutrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 17:56

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Ja na końcówce @ jestem. Synek przeszczęśliwy jeśli chodzi o przedszkole, jeszcze wczoraj wieczorem był na placu zabaw, więc radość totalna ☺️ dzieciom naprawdę nie trzeba wiele do szczęścia 😉

Moja jak dowiedziala sie w niedziele ze kuzyn do niej przyjedzie to dobrze ze byliśmy na spacerze bo by dziurę w suficie zrobila taka byla radość, do domu na rowerze to nie jechala tylko frunela. A potem we dwoje totalna dzicz.
    Od wczoraj mają te lekcje przez internet, pol niedzieli sie stresowala bo wiedziala ze pani bedzie pytac z wiersza na pamiec, wczoraj tak na spokojnie a dzis pani ich nie mogla opanowac, każdy swoje, kazdy ma cos do powiedzenia, moja zamknela drzwi i tez tam nadawala (bo przy mnie to nic, nawet wiersz powiedziala bo mi mowila ze nie powie). Nam dorosłym ciezko bylo w takiej izolacji a co dopiero dzieci. Tez potrzebuja kontaktu z innymi. Szkoda ze te lekcje tak pozno wystartowaly, bo ja mam głowę spokojna i nie musze z corka siedzieć a ze ona niechetna robic to byla to dlz nas katorga, pani nie powie ze czegos nie bedzie robic. A najlepsze ona nie lubi pisac w zeszycie a pani im kazala i az przyszla do kuchni do mnie sie pozalic 😭, ale napisała w kilka minut a ze mna to by sie bujala pol dnia.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maz zabral mala w niedziele na rower, nad jezioro, na lody i plac zabaw. Mala sie wylatala, wrocila zadowolona ze w koncu mogla szalec na zjezdzalniach i hustawkach 😛. Dzieci to dzieci, aby zabawa byla, troche atrakcji i jest dobrze.

W koncu mamy cieply dzien. Tak to ciagle bardzo wialo i bylo chlodno. Nawet dzis schowalam sie do cienia bo mi juz zbyt cieplo bylo, czuc w koncu ze to lato idzie bo bylo byle jak. Rok temu to juz i basen byl i upaly. Ciekawe co te lato przyniesie.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Moj maz jest taki sredniak, niecale 190cm ja raczej niska 164. Corka chyba pojdzie w moja strone bo raptem ma 98 cm. Jedna z mniejszych w przedszkolu jest. Nogi jedynie miala od poczatku dlugie. Chude a dlugie 😛.
    To duży mąż, ja mam 177 i maz równy ze mną.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 1994 1995 1996 1997 1998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ