Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
No przedszkole czy żłobek to mega odciążenie, widzę po nas. Mąż normalnie w pracy od rana, a na luzie w domu praca zdalna i popołudnia normalne, w końcu w domu atmosfera inna
co prawda mała rano marudzi, że nie chce iść ale w sumie wraca zadowolona więc chyba jest ok.
Alunia końcówka naprawdę ciężka... jeszcze dwójka dzieciaczków. Ja też się potwornie bałam pierwszego porodu ale skończyło się na cc (położenie pośladkowe). Pamiętam, że pisałaś że drugi poród chyba ciężki był? ściskam kciuki żeby teraz poszło szybko i bez komplikacjino i daj znać co na wizycie
Iza ale CI się egzemplarz trafiłbądź dzielna za niedługo będzie lepiej
Jagodowa mam nadzieję, że Ci się poprawi ale jak będzie konieczny szpital to nie ma zlituj... uwierz mi mąż sobie poradzi! Ja jak pojechałam w delegację to mąż został z dzieckiem, mieszkanie posprzątane, obiad ugotowany, pranie zrobione i oboje zadowoleni, fajnie spędzili razem czas. Poza tym pisałaś, że masz dobry kontakt z teściową więc w razie czego i ona Wam pomoże. Ale trzeba być myśli, że wszystko będzie ok
Mother, super że się spotkasz z dziewczynami - może trochę odreagujesza ostatnio przeczytałam że takie babskie spotkania to się nazywa "waginalia"
uśmiałam się.
Są wyniki, według norm cukrzycy nie mam więc mogę się dalej objadać słodyczamiale tsh poszło równo w górę
trzeba będzie zwiększyć dawkę.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Wiem ze internet to zaraz same raki i bialaczki wyrzuca, co bym nie wpisala to i tak sie na tym konczy wiec czasem odpuszczam. Poki co tego z lekarzem nie konsultuje bo jest w miare, co jakis czas wola ze bola to pomasuje i ok. W nocy spi. Miala pare miesiecy temu takie gorsze dni i mierzylam ja, faktycznie wtedy urosla ok 2 cm (rysuje kreski na scianie) wiec moze faktycznie to byc to. Tym bardziej ze ja tez tak mialam. Ja pamietam ze bole mialam okropne, potrafilam pol nocy plakac z bolu ale to sie jakos w wieku szkolnym skonczylo. Oby u niej nie bylo tak mocno.
-
Mother tylko że to nie boli jakoś szczególnie. Poprostu czuję takie napięcie, troche dyskomfort. Eh mały nie chce spać a teraz tak stałam w kuchni i tak mi się nagle gorąco zrobiło i niedobrze, aż w głowie mi się zakręciło. Normalnie cała mokra jestem...
Jak pomyślę że to dopiero polowa i jeszcze drugie tyle przede mną to już mam dosyćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 14:50
-
nick nieaktualnyMiskowa 2 egzemplarze. Pistolet dla mnie i sie zastrzele. Starsza za tydz. ma zdac wszystkie cwiczeniowki, ksiazki, zeszyty a niektore przez 3 miesiace leżały nie tkniete bo ona tego robic nie chciala a teraz bol bo trzeba. No i nadal nie chce. Ilez ja sie z nia naszarpie. Za jakie grzechy?
Tak jak mi dr google o tej padaczce. Wrrr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 15:08
-
Iza34 wrote:Miskowa 2 egzemplarze. Pistolet dla mnie i sie zastrzele. Starsza za tydz. ma zdac wszystkie cwiczeniowki, ksiazki, zeszyty a niektore przez 3 miesiace leżały nie tkniete bo ona tego robic nie chciala a teraz bol bo trzeba. No i nadal nie chce. Ilez ja sie z nia naszarpie. Za jakie grzechy?
Tak jak mi dr google o tej padaczce. Wrrr...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mysza123 wrote:Mnie lekarka od razu do szpitala polozyla jak mi tak brzuch twardnial. Do tego ja mialam skurcze co kilka minut czesto przez caly dzien. Potem juz na lekach lezalam w domu. Co jakis czas byl jednak szpital. Podobno kazde twardnienie czy bole nalezy z lekarzem skonsultowac. Jak pojawia sie co jakis czas to nie tak zle, gorzej jak ciagle meczy. Bedziesz na wizycie to lekarz sprawdzi co i jak 🙂
Dziewczyny slyszalyscie kiedys o czyms takim jak bole wzrostowe u dzieci ? Corka co jakis czas mowi ze ja nozki bola, czytalam ze to moze byc to ale nie wiem. Ja pamietam jako dziecko mialam okropne bole nog, takie ze nocami mi tata masowal ale chyba bylam starsza, nie wiem moze i byly wczesniej i nie pamietam. -
Zastanawiam się jak z moją wagą. Bo jak przyjeżdzam do teściowej to zawsze się ważę ale nihy waga stoi w miejscu a ciekawa jestem co u gin pokaże za tydzień. Boję się dziewczyny bo nie wiem czy to normalne żebym do tej pory nie zaczęła przybierać na wadze??
-
A ja leżę w szpitalu. Dzisiaj bardzo brzydko zapis ktg, tętno małego wysokie. Ale ruszał się bardzo j ja myślę, że przez to. Oczywiście wielkie zamieszanie na się zestresowałam, popłakałam i ciśnienie mi skoczyło. Przyjęli mnie już ze względu na to ciśnienie, bo ktg ok teraz w szpitalu. Mają mnie zostawić i obserwować. Ale ogólnie może coś się rusza bo szyjka skrócona o 30% i już bardzo miekka, rozwarcie na 1cm.
-
Jagoda troche za wczesnie na twardnienia brzucha. Staraj sie wtedy polozyc na boczku zeby puscilo i bierz magnez. A nawet 3×2tabl zeby sprawdzic czy pomoze. Mi sie w tej ciazy dopiero od 2-3tyg zdarza rwardnienie (zwykle jak chce mi sie siusii). W ciazy z pierworodnym od 15tc ciagle twardnienia i lekarz nie byl zadowolony i bylam na lekach rozkurczowych(na szczescie te skurcze nie wplywaly na szyjke macicy i nie skracala sie).
Co do boli wzrostowych to ja swoje pamietam z podstawowki.to byloncos okropnego. Moj syn tez miewa (tez czytalam internety o rakach itd)-zwykle jak sie naszalał i nabiegal to pokazywal w nocy na jedna noge-wystarczalo pomasowac. Od paru miesiecy tego nie ma.
Kobitki ja mam jutro studniowke!nie wierze.. 2lata staran.. bzykania na lewo i prawo (tego troche mi obecnie brakuje bo maz z tych,ktorym ciezarna nie podoba sie tak za mocno hehe). W brzuszku nosze pewnie juz gdzies 1kg malego stukajacego dzięciołka-dzidziolka.. ❤
Kasia 1805, pola89, AdelaX, nadzieja_86, Iza34, mother84, Miśkowa lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Jagodazdw92 wrote:Zastanawiam się jak z moją wagą. Bo jak przyjeżdzam do teściowej to zawsze się ważę ale nihy waga stoi w miejscu a ciekawa jestem co u gin pokaże za tydzień. Boję się dziewczyny bo nie wiem czy to normalne żebym do tej pory nie zaczęła przybierać na wadze??
-
aLunia wrote:A ja leżę w szpitalu. Dzisiaj bardzo brzydko zapis ktg, tętno małego wysokie. Ale ruszał się bardzo j ja myślę, że przez to. Oczywiście wielkie zamieszanie na się zestresowałam, popłakałam i ciśnienie mi skoczyło. Przyjęli mnie już ze względu na to ciśnienie, bo ktg ok teraz w szpitalu. Mają mnie zostawić i obserwować. Ale ogólnie może coś się rusza bo szyjka skrócona o 30% i już bardzo miekka, rozwarcie na 1cm.
Ps. Będą jajca jak na dniach już urodza się te jajca😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 20:22
-
aLunia wrote:A ja leżę w szpitalu. Dzisiaj bardzo brzydko zapis ktg, tętno małego wysokie. Ale ruszał się bardzo j ja myślę, że przez to. Oczywiście wielkie zamieszanie na się zestresowałam, popłakałam i ciśnienie mi skoczyło. Przyjęli mnie już ze względu na to ciśnienie, bo ktg ok teraz w szpitalu. Mają mnie zostawić i obserwować. Ale ogólnie może coś się rusza bo szyjka skrócona o 30% i już bardzo miekka, rozwarcie na 1cm.
-
aLunia ma ciaze donoszona wiec wszystko gra, nawet gdyby maly sie urodzil to bedzie dobrze 🙂. Mysle ze jeszcze w brzuszku posiedzi.
Jagoda to zalezy od przychodni. Zazwyczaj po skonczonym 37 to juz donoszone. Czasem oko przymkna jak waga niska. -
Mój ważył 2990 i w szpitalu przy porodzie powiedzieli że donoszony a w przychodni jako wcześniak.
Ja mam tylko nadzieję że nie urodzę przed 37tygodniem.... moja siostra też tak szybko miała stawiający się brzuch i urodziła w 35tygodniu skonczonym -
Alunia wiem że łatwo się pisze ale nie denerwuj się jesteś pod opieką to najważniejsze i sproboj to obrócić na plus że odpoczniesz na te ostatnie chwile przed 😘 a długo będę Cię 3 mac?
Girl25 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Ja urodzilam rowno w 37 tc i z racji tego, ze mala wazyla 2350 w dniu wypisu to w przychodni uznali, ze wczesniak bo waga niska. Ale wedlug tygodni to juz by sie na wczesniaka nie lapala. Lekarz kazal i miala darmowe szczepienia.