X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnica jest u nas taka że jak mąż "siedział" z Młodym to naprawdę siedział ;) na obiad paluszki rybne, po linii najmniejszego oporu, zmywanie może zaczekać, a po co odkurzać. O sprzątaniu ogólnym nie wspomnę, bo jemu bałagan nie przeszkadza. Jak się syn zajął czymś to ten też, laptop albo tv więc cóż...;)

Mother dziękujemy 😘

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Natalia. 95 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 6 dni po terminie @, nadal brak. Robiłam test 2 dni temu i wyszła 1 kreska. Myslicie ze mogę być w ciazy? Mam bardzo dużo śluzu i nic nie wskazuje na @ aby przyszła, bo podbrzusze nie boli.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mam skończony 26 tydz i dlatego tak się spinam. W pierwszej ciąży miałam przepowiadajace ale chyba nie tak szybko i nie tak ze jak tylko zrobię parę kroków to od razu brzuch twardy :/ jak tak dalej będzie to pojadę jutro do tego szpitala ale łudze się że jednak przejdzie...

Natalia może poprostu cykl Ci się rozregulowal? Bi test powinien już wyjść, dla pewności możesz zrobić beta-hcg.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia. 95 wrote:
    Jestem 6 dni po terminie @, nadal brak. Robiłam test 2 dni temu i wyszła 1 kreska. Myslicie ze mogę być w ciazy? Mam bardzo dużo śluzu i nic nie wskazuje na @ aby przyszła, bo podbrzusze nie boli.
    Jak bardzo dużo ilość śluzu to pewnie do jutra max soboty powinnaś dostać okres

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Natalia. 95 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest sporo śluzu, jest przezroczysty i kleisty. Nigdy tak nie miałam bo obsweruje swoje cykle, i zawsze przed @ miałam suchość. I zawsze reguralne cykle. Ale będę obserwować i czekac dalej.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda też się czasami nad tym zastanawiam.... On nie potrafi rozmawiać i to też nas dobija... Jak temat nie wygodny to albo się rozdziera albo nie odpowiada... Już mam tego dość... Potrzebuje partnera... A jak krzyknę na młodego bo poraz któryś mówię że nie wolno to jestem wyrodna matka...

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi dzisiaj wypomnial ze na chwile usiadlam przy stole i nic nie robilam. Rece mi opadly. Najgorsze to ze mąż trzyma sztame ze swoja mamą, nie rozumiem tego, zawsze trzymal ze mną.
    Wyciagnelam w niedziele 2 rzeczy- moja obraczke i biustonosz w ktorym chodzilam do konca ciąży. Obraczka za mala, nie przechodzi przez kostke. A biustonosz kilka centymetrów za luzny pod biustem.
    Pol dnia w truskawkach a kregoslup mi pęka. Tego tez nie rozumiem, zawsze bylam taka wytrzymala a teraz co. Jak ja dam tak rade przez miesiac. Moja mama sie o mnie martwi ze sie zamecze- dziecko, laktator, obiady dla nas, jedzonko dla Oli, lekcje ze statsza i truskawki. Mam wrazenie ze tylko ona sie o mnie martwi.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Moj mi dzisiaj wypomnial ze na chwile usiadlam przy stole i nic nie robilam. Rece mi opadly. Najgorsze to ze mąż trzyma sztame ze swoja mamą, nie rozumiem tego, zawsze trzymal ze mną.
    Wyciagnelam w niedziele 2 rzeczy- moja obraczke i biustonosz w ktorym chodzilam do konca ciąży. Obraczka za mala, nie przechodzi przez kostke. A biustonosz kilka centymetrów za luzny pod biustem.
    Pol dnia w truskawkach a kregoslup mi pęka. Tego tez nie rozumiem, zawsze bylam taka wytrzymala a teraz co. Jak ja dam tak rade przez miesiac. Moja mama sie o mnie martwi ze sie zamecze- dziecko, laktator, obiady dla nas, jedzonko dla Oli, lekcje ze statsza i truskawki. Mam wrazenie ze tylko ona sie o mnie martwi.
    Masz ogarniac dom, dzieci , lekcje, obiady i jeszcze truskawki? Nie no przegina ten twój mąż... Przecież każdy musi też odpocząć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 18:59

dxomanli5dlutv4a.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że my w bloku mieszkamy bo inaczej też pewnie bym była ganiana do roboty na zewnątrz....

Girl współczuję jeżeli nawet porozmawiać się z nim nie da :(

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ukrywam, że chciałbym jutro wyjść jak jeszcze nie rodzę i jest ok :P

Mmm z tymi facetami czasami jest naprawdę beznadziejnie. Nie wiem dlaczego wychodzą z założenia, że jak się siedzi w domu to się nic nie robi. Ja bardziej odpoczywałam chodząc do pracy niż siedząc w domu.
    Ogólnie uważam, że nie ma co pokazywać, że się wszystko ogarnie bo pozneij faceci mają same wymagania.

Miskowa i jak się czujesz? Przeszło ci?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa mam nadzieję, że te bóle Ci wkrótce przejdą... Trzymaj się, a jak będzie dalej tak nieciekawie to faktycznie może i lepiej przejechać się na ip. Trzymam kciuki, żeby przeszło 😘

Iza ja już bez komentarza pozostawię to podejście Twojego męża i teściowej. Jestem zdania, że co jak co, ale powinnaś trochę odpuścić, laktator, pracę w polu itp. musisz mieć siły dla dwójki dzieci, przy których jak widać średnio masz pomoc innych, inaczej naprawdę się wykończysz.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Masz ogarniac dom, dzieci , lekcje, obiady i jeszcze truskawki? Nie no przegina ten twój mąż... Przecież każdy musi też odpocząć

Sama chce chodzic rwac truskawki ale nie wiem czy dam rade tyle tego. Ja nie mam czasu na odpoczynek. Padam tak zmeczona, ostatnio kladlam się spać z telefonem w jednym reku żeby ustawić budzik i kremem do rak w drugiej ręce. I co- nie zdazylam nic zrobic bo od razu zasnelam. A wczoraj starsza chciala zeby polozyc ją spać (tesciowa az ją wysmiala bo taka duza dziewczynka a spać sama nie pojdzie) a ja do niej ze z checia to sama pojde tez spac. I wlasnie takim sposobem garow nie pozmywalam a tesciowa jaka byla zniesmaczona ze tak powiedzialam i poszlam soac ze starsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak ja pojde w pole to tesciowa musi zajac sie Ola. Ale jedzonko na mojej glowie, ubranie dac, musze powiedziec o ktorej ma dostac jesc, no i wieczory, nocki i te wczesne poranki sa moje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 20:27

• Wiera Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, a Twoja mama nie mogłaby przyjechać do Ciebie chociaz na te truskawki? Czy to niemożliwe? Toż zazwyczaj matka się szybciej ulituje nad córką niż teściowa nad synową ;) Moja właściwie nie wyrywała nikomu dziecka z rąk, jak byłam sama z małym (mąż wtedy pracował wyjazdowo i tylko na weekendy przyjeżdżał) to też sama musiałam sobie ugotować, ogarnąć małego bo ona tylko w wózku chciała kołysać, a mój jak na złość nie chciał w wózku, tylko przy mamusi ;) Ale nie ganiała mnie do ogrodu ani nie komentowała, że to czy tamto nie zrobione.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP to zleciało, ja naprawdę nie wiem kiedy. Ucieka mi ten czas

Miskowa mam nadzieje ze lepiej się czujesz, ze może leki rozkurczowe pomogły. Ja pamietam miałam raz taki bol ze nie mogłam się podnieść tak mnie coś kłuło i wtedy pierwszy raz wzięłam nospe i pomogło

Girl faceci maja jakieś dziwne od nas wymagania. Nie podoba mu się coś to niech sobie posprząta Ja tak kiedyś usłyszałam w sensie delikatnie ze nic nie robię tylko siedzę w domu i pewnie tv oglądam to powiedziałam mu ze następnym razem nie kiwne palcem to zobaczy jak mieszkanie wyglada, choć I tak nie jest za pięknie bo ogarniam po łepkach jak mały spi i to nie zawsze 🙈 zamknął się i póki co nigdy już tak nie powiedział.

Iza wrrr może nie chodz codziennie na te truskawki przecież trochę odpoczynku tez Ci się należy. Wiadomo dzieci obiad ale kiedy Ty odpoczywasz?

My dzis cały dzień na działce, jaki był mega skwar. No aż ze słońca uciekałam ale mimo wszystko fajnie ze idzie lato 🙂

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dam rade to bede robic. Musze. Ja jestem uparta. Organizm sam sie upomni o swoje. Najpierw siadzie laktacja a potem ja. Ale teraz sciaganie mleka będzie mialo swoje nowe plusy- przerwa i odpoczynek w dzien 😁.
    A tymczasem dziec potrafi znow mamusie zaskoczyc bo troche nosilam ale przeokropnie boli mnie glowa i polozylam na macie, troche sie pobawila i powolutku, pomalutku przymykala oczka i zasnela tylko trzymalam ja za raczki. Starsza tez poszla sama spac ale wykorzystala okazje ze ja z Ola i nawet zebow nie umyla 😭. O, ja ją rano pogonie. A zmeczona bo pierwszy raz od wielu miesiecy byla u mojej mamy, wybawila sie z moim bratankiem, przyjechala zadowolona. I moja mama w ten sposob proponuje pomoc zeby przywozic do nich to sie pobawi i nie bedzie sie w domu nudzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl taki skwar ze jak wrocilam z pola to oczywiscie prysznic obowiazkowy ale mialam tak mokre majtki jakbym sie zsiusiala, cale mokre od potu 😂.
    Teraz bedziemy rwac w niedziele a potem juz codziennie. I dobrze mowilam ze jak ja bede miala truskawki to cena zleci na leb na szyje.
    A odpoczynek-zjesc nie mozna i nie mozna dluzej posiedzieć bo skoro jestem w domu to juz moge sie Ola zajmowac. Tyle w temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 23:22

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax, mój jak pije piwo to też za sobą nie sprząta tylko ja to mam robić albo jak dopije mleko to karton na meblach zostawi... No to sory... Ile można?

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Adelax, mój jak pije piwo to też za sobą nie sprząta tylko ja to mam robić albo jak dopije mleko to karton na meblach zostawi... No to sory... Ile można?

U mnie to samo.

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój coś tam posprząta jak ma kaprys czasami. Po ostatniej naszej kłutni cała kuchnie wysprzątał ale oczywiście wszystko co było na blatach jakieś okruchy itp wepchnął pod mikrofale 😡

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
‹‹ 2015 2016 2017 2018 2019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ