Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Różnica jest u nas taka że jak mąż "siedział" z Młodym to naprawdę siedział
na obiad paluszki rybne, po linii najmniejszego oporu, zmywanie może zaczekać, a po co odkurzać. O sprzątaniu ogólnym nie wspomnę, bo jemu bałagan nie przeszkadza. Jak się syn zajął czymś to ten też, laptop albo tv więc cóż...
Mother dziękujemy 😘 -
Dopiero mam skończony 26 tydz i dlatego tak się spinam. W pierwszej ciąży miałam przepowiadajace ale chyba nie tak szybko i nie tak ze jak tylko zrobię parę kroków to od razu brzuch twardy
jak tak dalej będzie to pojadę jutro do tego szpitala ale łudze się że jednak przejdzie...
Natalia może poprostu cykl Ci się rozregulowal? Bi test powinien już wyjść, dla pewności możesz zrobić beta-hcg.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Natalia. 95 wrote:Jestem 6 dni po terminie @, nadal brak. Robiłam test 2 dni temu i wyszła 1 kreska. Myslicie ze mogę być w ciazy? Mam bardzo dużo śluzu i nic nie wskazuje na @ aby przyszła, bo podbrzusze nie boli.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Jagoda też się czasami nad tym zastanawiam.... On nie potrafi rozmawiać i to też nas dobija... Jak temat nie wygodny to albo się rozdziera albo nie odpowiada... Już mam tego dość... Potrzebuje partnera... A jak krzyknę na młodego bo poraz któryś mówię że nie wolno to jestem wyrodna matka...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualnyMoj mi dzisiaj wypomnial ze na chwile usiadlam przy stole i nic nie robilam. Rece mi opadly. Najgorsze to ze mąż trzyma sztame ze swoja mamą, nie rozumiem tego, zawsze trzymal ze mną.
Wyciagnelam w niedziele 2 rzeczy- moja obraczke i biustonosz w ktorym chodzilam do konca ciąży. Obraczka za mala, nie przechodzi przez kostke. A biustonosz kilka centymetrów za luzny pod biustem.
Pol dnia w truskawkach a kregoslup mi pęka. Tego tez nie rozumiem, zawsze bylam taka wytrzymala a teraz co. Jak ja dam tak rade przez miesiac. Moja mama sie o mnie martwi ze sie zamecze- dziecko, laktator, obiady dla nas, jedzonko dla Oli, lekcje ze statsza i truskawki. Mam wrazenie ze tylko ona sie o mnie martwi. -
Iza34 wrote:Moj mi dzisiaj wypomnial ze na chwile usiadlam przy stole i nic nie robilam. Rece mi opadly. Najgorsze to ze mąż trzyma sztame ze swoja mamą, nie rozumiem tego, zawsze trzymal ze mną.
Wyciagnelam w niedziele 2 rzeczy- moja obraczke i biustonosz w ktorym chodzilam do konca ciąży. Obraczka za mala, nie przechodzi przez kostke. A biustonosz kilka centymetrów za luzny pod biustem.
Pol dnia w truskawkach a kregoslup mi pęka. Tego tez nie rozumiem, zawsze bylam taka wytrzymala a teraz co. Jak ja dam tak rade przez miesiac. Moja mama sie o mnie martwi ze sie zamecze- dziecko, laktator, obiady dla nas, jedzonko dla Oli, lekcje ze statsza i truskawki. Mam wrazenie ze tylko ona sie o mnie martwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 18:59
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dobrze, że my w bloku mieszkamy bo inaczej też pewnie bym była ganiana do roboty na zewnątrz....
Girl współczuję jeżeli nawet porozmawiać się z nim nie da
-
Nie ukrywam, że chciałbym jutro wyjść jak jeszcze nie rodzę i jest ok
Mmm z tymi facetami czasami jest naprawdę beznadziejnie. Nie wiem dlaczego wychodzą z założenia, że jak się siedzi w domu to się nic nie robi. Ja bardziej odpoczywałam chodząc do pracy niż siedząc w domu.
Ogólnie uważam, że nie ma co pokazywać, że się wszystko ogarnie bo pozneij faceci mają same wymagania.
Miskowa i jak się czujesz? Przeszło ci? -
Miśkowa mam nadzieję, że te bóle Ci wkrótce przejdą... Trzymaj się, a jak będzie dalej tak nieciekawie to faktycznie może i lepiej przejechać się na ip. Trzymam kciuki, żeby przeszło 😘
Iza ja już bez komentarza pozostawię to podejście Twojego męża i teściowej. Jestem zdania, że co jak co, ale powinnaś trochę odpuścić, laktator, pracę w polu itp. musisz mieć siły dla dwójki dzieci, przy których jak widać średnio masz pomoc innych, inaczej naprawdę się wykończysz.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Masz ogarniac dom, dzieci , lekcje, obiady i jeszcze truskawki? Nie no przegina ten twój mąż... Przecież każdy musi też odpocząć
Sama chce chodzic rwac truskawki ale nie wiem czy dam rade tyle tego. Ja nie mam czasu na odpoczynek. Padam tak zmeczona, ostatnio kladlam się spać z telefonem w jednym reku żeby ustawić budzik i kremem do rak w drugiej ręce. I co- nie zdazylam nic zrobic bo od razu zasnelam. A wczoraj starsza chciala zeby polozyc ją spać (tesciowa az ją wysmiala bo taka duza dziewczynka a spać sama nie pojdzie) a ja do niej ze z checia to sama pojde tez spac. I wlasnie takim sposobem garow nie pozmywalam a tesciowa jaka byla zniesmaczona ze tak powiedzialam i poszlam soac ze starsza. -
nick nieaktualnyNo jak ja pojde w pole to tesciowa musi zajac sie Ola. Ale jedzonko na mojej glowie, ubranie dac, musze powiedziec o ktorej ma dostac jesc, no i wieczory, nocki i te wczesne poranki sa moje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 20:27
-
Iza, a Twoja mama nie mogłaby przyjechać do Ciebie chociaz na te truskawki? Czy to niemożliwe? Toż zazwyczaj matka się szybciej ulituje nad córką niż teściowa nad synową
Moja właściwie nie wyrywała nikomu dziecka z rąk, jak byłam sama z małym (mąż wtedy pracował wyjazdowo i tylko na weekendy przyjeżdżał) to też sama musiałam sobie ugotować, ogarnąć małego bo ona tylko w wózku chciała kołysać, a mój jak na złość nie chciał w wózku, tylko przy mamusi
Ale nie ganiała mnie do ogrodu ani nie komentowała, że to czy tamto nie zrobione.
-
PAP to zleciało, ja naprawdę nie wiem kiedy. Ucieka mi ten czas
Miskowa mam nadzieje ze lepiej się czujesz, ze może leki rozkurczowe pomogły. Ja pamietam miałam raz taki bol ze nie mogłam się podnieść tak mnie coś kłuło i wtedy pierwszy raz wzięłam nospe i pomogło
Girl faceci maja jakieś dziwne od nas wymagania. Nie podoba mu się coś to niech sobie posprząta Ja tak kiedyś usłyszałam w sensie delikatnie ze nic nie robię tylko siedzę w domu i pewnie tv oglądam to powiedziałam mu ze następnym razem nie kiwne palcem to zobaczy jak mieszkanie wyglada, choć I tak nie jest za pięknie bo ogarniam po łepkach jak mały spi i to nie zawsze 🙈 zamknął się i póki co nigdy już tak nie powiedział.
Iza wrrr może nie chodz codziennie na te truskawki przecież trochę odpoczynku tez Ci się należy. Wiadomo dzieci obiad ale kiedy Ty odpoczywasz?
My dzis cały dzień na działce, jaki był mega skwar. No aż ze słońca uciekałam ale mimo wszystko fajnie ze idzie lato 🙂 -
nick nieaktualnyIle dam rade to bede robic. Musze. Ja jestem uparta. Organizm sam sie upomni o swoje. Najpierw siadzie laktacja a potem ja. Ale teraz sciaganie mleka będzie mialo swoje nowe plusy- przerwa i odpoczynek w dzien 😁.
A tymczasem dziec potrafi znow mamusie zaskoczyc bo troche nosilam ale przeokropnie boli mnie glowa i polozylam na macie, troche sie pobawila i powolutku, pomalutku przymykala oczka i zasnela tylko trzymalam ja za raczki. Starsza tez poszla sama spac ale wykorzystala okazje ze ja z Ola i nawet zebow nie umyla 😭. O, ja ją rano pogonie. A zmeczona bo pierwszy raz od wielu miesiecy byla u mojej mamy, wybawila sie z moim bratankiem, przyjechala zadowolona. I moja mama w ten sposob proponuje pomoc zeby przywozic do nich to sie pobawi i nie bedzie sie w domu nudzic.
-
nick nieaktualnyByl taki skwar ze jak wrocilam z pola to oczywiscie prysznic obowiazkowy ale mialam tak mokre majtki jakbym sie zsiusiala, cale mokre od potu 😂.
Teraz bedziemy rwac w niedziele a potem juz codziennie. I dobrze mowilam ze jak ja bede miala truskawki to cena zleci na leb na szyje.
A odpoczynek-zjesc nie mozna i nie mozna dluzej posiedzieć bo skoro jestem w domu to juz moge sie Ola zajmowac. Tyle w temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2020, 23:22
-
nick nieaktualny
-
No mój coś tam posprząta jak ma kaprys czasami. Po ostatniej naszej kłutni cała kuchnie wysprzątał ale oczywiście wszystko co było na blatach jakieś okruchy itp wepchnął pod mikrofale 😡