Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hi hi Adele mi się marzy taki sterowany ze smartfona żeby jeszcze leżąc w łóżku kawa się parzyla
Właśnie mąż mówił że przydybal wychowawczynie córki i wypytal ją jak tam to wygląda. Niby czasem mówi siku a czasem nie, często mówi cicho (w domu też tak mówiła więc ok). Teraz spodnie to wracają zupą oblane, czasem zdarza się posikane... Ja już się zaczęłam zastanawiać czy czasem córka nie dostaje pieluchy w żłobku... Wiem przykre ze tak podejrzewam ale na prawdę nie wiem co o tym myśleć (szczególnie jeśli chodzi o kupę w majtkach). Zrobię jeszcze jej badanie moczu i dam chwilę na oswojenie się znowu ze zlobkiem jak sytuacja się nie poprawi to pójdę do pediatry albo psychologa bo co mi zostanie... Tym bardziej boję się co będzie jak się przeprowadzimy i jeszcze druga córka się urodzi a wygląda na to że wszystko zbiegnie się w czasie4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
My byśmy chcieli jechać gdzieś gdzie malo ludzi ale teraz każdy pewnie tak myśli i może być wszędzie sporo.. szkoda mi syna starszego bo od lutego siedzi w domu i az czeka żeby gdzieś pojechać..
My mieszkamy nad morzem więc to odpada 😛 jesteśmy na nim prawie co weekend. A ze względu na maluszka też chcę żeby byl spokoj -
mother, jakie mutacje?
Nadzieja , zeby nie było anie mówiłam ;p. kup koniecznie test a nawet dwa i zrob jeden dzis po pracy a drugi ew. jutro rano. Niektore kobiety maja normalnie okres mimo ciazy, moze nie normalny bo bardziej skapy ale jednak.
My wczoraj zdecydowalismy ze mlody nie pojdzie od wrzesnia do przedszkola , troche mi szkod bo widze jak potrzebuje kontaktu dziecmi , wczoraj bylismy u kolezanki i nie chcial isc stamdat, w efekcie pol dnia tam spedzilismy. .. ale jesli faktycznie od wrzesnia zas dzieci beda w domu siedziec to bez sensu, mowilam dyrektrowi ze na dodatek jestem w ciazy, termin na koniec stycznia a to okres grypowy i boimy sie zeby noworodek nic nie zlapal bo mlody na pewno bedzie chorowal. Zrozumial i nawet powiedzial ze mozemy go dac od wiosny bo teraz beda dwie grupy wiec nie powinno byc problemu z miejscem. No i chce zeby szedl ze swoim rocznikiem bo dyrektor ma teraz w planach rodzielic rocznik 2017 i 2018 a od wrzesnia 2021 beda zas mieszac 2018 i 2019 a ze mlody jest ze stycznia to wolalabym zeby z obecna grupa poszedl.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Miskowa moja znajoma tak miała drugie dziecko przedszkole i przeprowadzka i nawet Pani w przedszkolu zauważyła inne zachowanie u dziecka i kazała więcej uwagi jej poświęcać bo za dużo się wokół dzieje a ona jest jeszcze malutka.
I faktycznie tak było nie puszczała jej do przedszkola i była poprawa więcej czasu razem spędzali i było lepiej.
A dziecko jest szczere i w przedszkolu powiedziała że nie lubi mieszkać na nowym i chce do starego domku.
Także będzie dobrze stary ze zmianami ciężko sobie radzi a gdzie taka istotka 🤗
Wiem dziewczyny już przespalam się z tym wszystkim i nie wymyślam kombinuje zobaczymy ale brzuch niemilosiernie boli 😔Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Z moja corka w grupie od wrzesnia chodzily dzieci bardzo male. Takie po 2-2,5 roku. Kilkoro dzieci. Panie dla maluchow byly laskawsze i uczyly je zalatwiac sie na toalete, uczyly jesc, kladly spac itp. Teraz te maluchy sa na rowni z tymi starszymi 🙂. Duzo zalezy od podejscia pan. Moja mala tez poszla z pampersem i po kilku dniach sama go odrzucila. Nigdy wpadki nie bylo, ani razu nie wrocila z przedszkola mokra czy w zmienionych ubraniach. Akurat na przedszkole nie moge narzekac bo panie sa super, mlode, zaangazowane, dyrektorka tez fajna kobietka. Ale to przedszkole prywatne, w panstwowym u nas srednio. Miskowa moze idz i pogadaj co sie dzieje ?
Wczoraj bylam odebrac jej rzeczy bo dostalam smasa ze przechodza w tryb wakacyjny. Zdecydowalam ze mala wroci od wrzesnia, teraz maja grupy mieszac a ona nie bardzo sie odnajduje w takich sytuacjach. Sporo dzieci teraz tez nie bedzie wiec najblizsze dwa miesiace spedzimy jeszcze razem 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 11:03
-
Mysza123 wrote:Z moja corka w grupie od wrzesnia chodzily dzieci bardzo male. Takie po 2-2,5 roku. Kilkoro dzieci. Panie dla maluchow byly laskawsze i uczyly je zalatwiac sie na toalete, uczyly jesc, kladly spac itp. Teraz te maluchy sa na rowni z tymi starszymi 🙂. Duzo zalezy od podejscia pan. Moja mala tez poszla z pampersem i po kilku dniach sama go odrzucila. Nigdy wpadki nie bylo, ani razu nie wrocila z przedszkola mokra czy w zmienionych ubraniach. Akurat na przedszkole nie moge narzekac bo panie sa super, mlode, zaangazowane, dyrektorka tez fajna kobietka. Ale to przedszkole prywatne, w panstwowym u nas srednio. Miskowa moze idz i pogadaj co sie dzieje ?
Wczoraj bylam odebrac jej rzeczy bo dostalam smasa ze przechodza w tryb wakacyjny. Zdecydowalam ze mala wroci od wrzesnia, teraz maja grupy mieszac a ona nie bardzo sie odnajduje w takich sytuacjach. Sporo dzieci teraz tez nie bedzie wiec najblizsze dwa miesiace spedzimy jeszcze razem 😀[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl u nas też prywatny żłobek (dostanie się do państwowego graniczy z cudem), dziewczyny są młode (czy zaangażowane do końca nie jestem przekonana), a córka zanim wróciła do żłobka po tej przerwie spała i chodziła bez pieluchy od początku marca, a wpadki zdarzały się sporadycznie. Wołała siku, a czasami nawet sama ściągała spodnie i się załatwiała bo ma nocnik w pokoju w zasięgu wzroku - właśnie mieliśmy go przenosić do łazienki żeby było już jak trzeba, a tu taki klops - totalny regres... nic nie mówi że chce, a jak ją pytam to mówi że nie chce i za chwilę sika w spodnie... No nic będziemy walczyć od nowa i obserwować.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Nadzieja spokojnie. A nic się nie dzieje? Zadnych plamien juz nie ma ani nic?
Jeżeli zazwyczaj od plamienia np do wieczora się rozkręcało a teraz jest cisza to ja uym kupiła jednak ten test żeby mieć czerwono na białym
Ja wiem że też tak miałam że np okres mi się spóżniał i dopiero jak zrobiłam test i zobaczyłam negatyw to zaraz @ przychodziła. Tak to wyglądało jak by głowa blokowała. No ale jak już zaszłam w ciąże i miałam tylko plamienie i nic wiecej to czułam że coś jest na rzeczy. Zrobiłam test wieczorem i wyszedł pozytyw w dniu spodziewanej @Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 13:55
-
Dziewczyny czy Wy też tak macie? Czy tylko ja mam takie schizy....
Normalnie bije mi na dekiel jak tak jak dziś albo nie czuję długo małej albo jakieś delikatne stuknięcia. Wiem, że to normalne ale zaraz mam myśli że coś jest nie tak....
Są dni że czuję ja dość intensywnie i jak leże to normalnie widać na brzuchu jak uderza a są takie jak dziś że prawie w ogóle jej nie czuje.... -
Alunia a jak u Cb sytuacja? Ja to jeszcze pamietam że dużo w ciąży włączałam muzyke i sobie w domu tańczyłam. Podobno poród lżejszy jak teraz ostatnio wyczytałam. No i faktycznie lekki poród miałam nawet po oksy
-
Jagodazdw92 wrote:Dziewczyny czy Wy też tak macie? Czy tylko ja mam takie schizy....
Normalnie bije mi na dekiel jak tak jak dziś albo nie czuję długo małej albo jakieś delikatne stuknięcia. Wiem, że to normalne ale zaraz mam myśli że coś jest nie tak....
Są dni że czuję ja dość intensywnie i jak leże to normalnie widać na brzuchu jak uderza a są takie jak dziś że prawie w ogóle jej nie czuje....[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Miskowa a rozmawialiście z paniami? O coś musi jednak chodzić, że tak zareagowała. Może one coś powiedziały i córka to słyszała...
Dam znać jak coś będzie, każdy mnie pyta i już jakos źle na to reaguje, mimo iż wiem, że to z troski. Także prośba o nie pytanie 🤣🙏
Dobrych rad mam milion typu mycie podłóg na kolanach itd🙄
Nadzieją wchodzę z nadzieją, że będą dwie kreski u ciebie ✊
emrica a jak u ciebie?
Moja starsza córka połknela zęba, górną jedynke. Tak jej się ruszała a nie mogliśmy wyrwać. Ugryzła coś i nie ma zęba. Zawiedziona była, że nie będzie wróżki zebuszki. Więc jej daliśmy pieniążek i rano przybiegła zadowolona, że jednak ma. Ale po czasie mówi to chyba nie wróżka bo jak mogła jej dać bez zęba i że to my. Więc powiedzieliśmy, że tak a ona przestraszona czy wcześniej to była wróżka, no dobra okazja żeby to odkręcić ale tak się cieszyła jak potwierdziliśmy i mówiła, ze najważniejsze że wróżka istnieję. A niech ma jeszcze trochę magię dzieciństwa 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 14:57
Girl25 lubi tę wiadomość
-
Alunia domyślam się że masz ochotę bić młotkiem po głowach... Sama jestem ciekawa ale czekam cierpliwie na wieści
a rady to jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj przecież to wszystko zależy od tego kiedy dzieciątko da znać że już! Co do córki to mąż dziś pytał i niby wszystko ok. Dam jej tydzień i sama zadzwonię jeszcze raz do wychowawczyni.
Jagoda moja taka jest ruchliwa że nie muszę się martwić czy wszystko ok. Bardziej ten brzuch mnie wkurza jak się stawia... Ale co zrobić
U Was też dziś taka beznadziejna pogoda? A no i w końcu do fryzjera się umówiłam4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Miśkowa mi się przestał narazie stawiać. Ostatnio w niedziele po przebudzeniu zrobił się twardy jak kamień i to ten raz i narazie spokój. No ale ciągle biorę magnez i dupka. Ah no i magnez zwiekszyłam sobie dawke na 2 tabl 3razy dziennie i narazie z łydkami lepiej jużskurcze mnie nie lapia i w końcu mogę się spokojnie poprzeciągać jak się obudzę
No niestety u mnie też dziś kijowa pogoda co chwile pada. I może też przez tą pogodę się tak czuje. Normalnie jak hym kaca miałaa może mam kaca po wodzie źródlanej 🤣
-
Miśkowa a Ty jesteś w podobnym terminie jak ja? Czy który tc?
Girl spokojnie masz czas jeszcze żeby poczuć ruchy. Ja poczułam gdzieś w połowie 13 tc. Chyba 13t i 4d. Naprawdę bardzo szybko w tej ciąży bo w pierwszej to gdzieś 20/21tc jak poczułam pierwsze ruchy. No ale wiadomo że w drugiej ciąży wiemy na co zwracać uwagę i już poznajemy co jest co.
Alunia przepraszam za pytania poprostu chciałabym żeby się jednak samo ruszyło jak masz taki uraz do indukcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 16:49
-
nick nieaktualnyMiskowa u nas leje i to codziennie, truskawki jedna odmiana doszczetnie zgnila, krzaki gnija a tej odmiany mamy 75% calej uprawy, wiecej kosztow ponieslismy niz wezmiemy. Dzis z racji deszczu na spontana udaliśmy sie w koncu do ksiedza w sprawie chrztu Oli (ksiądz mnie wkurzyl zarzucajac ze moj tata wogole nie chodzi do kosciola co nie jest prawda, no i tym ze nie wpuscil nas oboje do kancelarii, mąż stal na schodach na zewnatrz- wiecie wirus bla bla bla, potem zalatwilismy kilka spraw w miescie, po obiedzie zawiozlam starsza corke do mojej mamy a ja spiaca, zmęczona mysle sobie ze jsk Ola pojdzie spać to i ja. I co? I gucio, diabolek nie chcial isc spac, 5 godz.nie spała, chetna do zabawy (wczoraj zrobila tatusiowi prezent i pierwszy raz przy nim i tylko dla niego przekrecila sie z brzucha na plecy) a teraz jak poszla wreszcie spać to ja musze mleko sciagac. Taki moj los 😭😭😭 Piersi mi sie zbuntowaly, nie chca oddawac mleka, robia sie zastoje, piersi zgrubiale na pol piesci mimo sciagana laktatorem i recznie, juz powymienialam kluczowe czesci w laktatorze i nadal lipa a ja chce juz zejsc na 3 ściągnięcia i niestety musi to poczekac. Chce juz skonczyc tą przygode i jest bardzo trudno. Zmeczenie fizyczne wygrywa. Wiór sie ze mnie zrobil, tak chuda to ja bylam 10 lat temu przed slubem, teraz dopiero widze jak wygladam bo jak mąż juz dawno to mowil to mu nie wierzylam. T-shirty na mnie wiszą. Weszlam wczoraj z Ola na wage lazienkowa i mimo ze ona cos tam rosnie to nasza wspolna waga coraz nizsza. No i cos zęby mnie bola, jeden tak jakby prochnica ale jedynki to tak jakos dziwnie. Pomyslalam ze moze za malo wapnia dostarczam organizmowi?
-
Już na nic się nie nastawiam Plamienie się zwiększyło także @ się rozkręca. Niech już będzie i do dzieła w kolejnym cyklu. Tylko jak to plamienie to zaczekam żeby zaznaczyć @ bo 11-12 dc do gin mam się umówić żeby dobrze policzyć dni.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”