X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, przykro mi :(.

alunia , jutro już do szpitala przecież masz jechać więc może będą wywoływać jednak.

Jagoda, wiem że za wcześnie na ruchy i pewnie dlatego tak się boje... Ale za dwa tygodnie wizyta także będę bardziej spokojniejsza.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kurcze no... :( Przytulam, niech lipiec będzie szczęśliwszy.😊

Iza tak myślałam, że deszcze w kiepskim momencie jeśli chodzi o truskawki 😔 U mnie zależy właśnie które krzaki, te co mają owoce na wysokich szypułkach ok, ale te leżące na ziemi podgniłe w większości. Przykre to jak więcej do interesu trzeba włożyć niż zarobić, a uzależnienie od pogody, na którą nie mamy wpływu ogromne 🙄 Ale ludzie widzą często tylko "dopłaty", a ciężką pracę całoroczną, którą właśnie taki deszcz zniszczy czy inna anomalia pogodowa to już rzadziej ;)
    Wapń przy karmieniu piersią to jak najbardziej warto uzupełniać, jeśli nie dietą to suplementacją.

aLunia kciuki, żeby już wszystko się szczęśliwie i sprawnie jutro zakończyło 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:11

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zameczysz się bidulko 😔 dziecko, praca,dom, a z tym ściąganiem mleka Cię podziwiam ja bym nie dała rady.

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia noooo ja pamiętam jak mnie wkurzały te pytania na końcówce czy już urodziłam czy nie 😂 ale pamiętaj, że my tu w dobrej wierze Cię pytamy haha. W takim razie dasz znać jak już urodzisz 😁 a z tym zębem to nieźle 😊 też się bałam jak naszemu się ruszał, że połknie 😂

Miśkowa hm...poobserwuj jeszcze z tydzień, jak nic się nie zmieni to wtedy zacznij myśleć co dalej. Ja pamiętam jak mój synek już w przedszkolu mając chyba hm...no prawie 5 lat, tak z 4,5 trzy dni z rzędu zrobił w majtki kupę, nie to, że jakieś niekontrolowane rozwolnienie czy coś tylko zwykła kupa...i to dwa razy odbierałam go takiego z przedszkola,. Raz zdarzyło mu się na podwórku. Bałam się, że taki regres, że coś nie tak, ale po tych trzech dniach jak ręką odjął, wróciło wszystko do normy. Nie mam pojęcia czemu tak było.

Nadzieja przykro mi bardzo z powodu Twojej @ 😔 tulę mocno. Pamiętaj - wierzymy, że w końcu się uda 😘

Iza życzę dużo sił... Z tymi truskawkami współczuję...duże straty... Jak nie padało to nie padało, a teraz leje, że też już za dużo... Moich rodziców zalało zeszłej niedzieli tak, że straż musiała wypompowywać wodę z garażu, ogród totalnie zalany, masakra. Do dziś wypompowują wodę z pobliskiego pola, bo woda na nich spływa. Coś strasznego z tą pogodą.

Girl pytałaś o mutacje - robiłam po dwóch poronieniach - mam w podpisie co i jak 😉 bądź dobrej myśli jeśli chodzi o ciążę, chociaż wiem, że każda będąc w ciąży jest spokojna w dniu wizyty i parę dni po niej, a potem znowu zamartwianie się czy na pewno wszystko ok.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie miałam jeszcze napisać, że ja też połknęłam zęba za dzieciaka 😁 Z kiełbaską z ogniska, jak miałam ok 7-8 lat 😝

A ja się w ogóle nie zamartwiałam w ciąży, jakoś byłam pewna że wszystko ok, nie wypatrywałam ruchów, nie niepokoilam się jak czułam mniej czy minęły mi mdłości. Słodka naiwność 😅 Pewnie przy drugiej byłoby inaczej 😅 Człowiek bardziej świadomy, no i więcej smutnych historii się przewinęło wśród znajomych w międzyczasie.

aLunia lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mała daje ładnie znać o sobie. Mąż przyłożył rękę do mojego brzucha i w szoku był że ona juz jest taka silna.
    No ale naprawdę ma moc dzieczynka. Już normalnie widać bez przykładania ręki ja też się dziwię że tak szybko i że ona już jest taka silna.... przecież to dopiero 22 tydzień.... zaczynam się bać co to dalej będzie. Pierwsze takie mocne ruchy poczułam już w sobotę na wieczór. Co sądzicie? To normalne?

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa nie przepraszaj, po prostu pisze za wczasu bo kto wie ile będę jeszcze czekać 😉 myślę że to normalne całkiem z ruchami. Mój mały tez szybko takie ciosy dawał.

Iza odpocznij trochę. Ale z tą pogoda to jest naprawdę kpina. Tak to susza a teraz zalane 😒

Ale macie pamięć dobra myślałam, że zapomnicie i nie będę musiała się tłumaczyc . Długo rozmawiałam z mężem i doszliśmy do wniosku, że poczekam z tym szpitalem do poniedziałku. Ja mam na dzisiaj termin, w tym szpitslu w którym chce rodzic nie spieszą się z wywoływaniem. Jak pytałam przy wypisie to że względu na nadciśnienie mam się wstawić 7 dni po terminie. Teraz ogólnie przepisy się zmieniły i nie ma obowiązku przyjęcia tak jak kiedyś po tygodniu. Mam nadzieję, że to się ruszy samo. W domu bardzo często kontroluje ciśnienie, w poniedziałek miałam kontrolę więc mam nadzieję, że dobrze robię. Nie chce też dzieci na tyle zostawiać...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ale schudlas duzo czy po prostu gubisz kilogramy po ciazy ktore doszly ? Tak pytam tylko z troski, zebys sie nie zameczyla. Mnie np stres czy zmeczenie od razu kg sciaga i chudne w oczach a i tak nie mam z czego. Musisz o siebie zadbac.

aLunia wszystko bedzie dobrze, Ty wiesz ze my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki. Oby sie zaczelo w domu bo szpital lubi blokowac.

Nadzieja, skoro juz czujesz ze okres idzie to glowa do gory, nastepnym razem sie uda, jak nie teraz to za dwa miesiace ale na bank sie uda !

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:03

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś już lepiej
    Ciąże to ja ch zacząć chociażby od różowych kresek ✊ i to na pierwszym teście a nie takie niewiadomo

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Iza zameczysz się bidulko 😔 dziecko, praca,dom, a z tym ściąganiem mleka Cię podziwiam ja bym nie dała rady.

Moze sie nie zamecze. Teraz to nie ma wyjscia, trzeba to jakos zakaczyc. Nie da sie z dnia na dzien, chyba ze farmakologicznie, bierze sie leki takie jak na zbicie prolaktyny ale zdrowiej naturalnie. Dziś mezowi powiedzialam ze to glupie, osiagnelam swój cel, jestem szczesliwa z tego powodu ale skonczyc tak ciezko. Wszyscy juz spia a ja co- z laktatorem. Zanim polozylam obie corki spac to sie zeszlo.
    Ola ma chyba lęk separacyjny. Jak mnie zobaczy a jej nie wezme to jest ryk. I teraz wieczorem przyjechala moja mama, z tesciowa siedzialy przy Oli a ja obiad na jutro robilam i musialam przerwac, wziac Ole bo sobie nie mogly poradzic, dziecko wiedzialo ze jestem i babcia ble. Mama skonczyla mi smazyc kotlety a ja nosilam Ole.
    A tak wogole doczekalam sie na "ma-ma". W slowniku Oli jest dada, dede, tata, jade i kilka innych a teraz doszlo mama. Wiem ze to tylko gaworzenie ale ja 😍.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Jagodowa nie przepraszaj, po prostu pisze za wczasu bo kto wie ile będę jeszcze czekać 😉 myślę że to normalne całkiem z ruchami. Mój mały tez szybko takie ciosy dawał.

Iza odpocznij trochę. Ale z tą pogoda to jest naprawdę kpina. Tak to susza a teraz zalane 😒

Ale macie pamięć dobra myślałam, że zapomnicie i nie będę musiała się tłumaczyc . Długo rozmawiałam z mężem i doszliśmy do wniosku, że poczekam z tym szpitalem do poniedziałku. Ja mam na dzisiaj termin, w tym szpitslu w którym chce rodzic nie spieszą się z wywoływaniem. Jak pytałam przy wypisie to że względu na nadciśnienie mam się wstawić 7 dni po terminie. Teraz ogólnie przepisy się zmieniły i nie ma obowiązku przyjęcia tak jak kiedyś po tygodniu. Mam nadzieję, że to się ruszy samo. W domu bardzo często kontroluje ciśnienie, w poniedziałek miałam kontrolę więc mam nadzieję, że dobrze robię. Nie chce też dzieci na tyle zostawiać...

Ryz bedziemy sadzic 🤣. W niektorych miejscach tylko w kaloszach mozna wejsc. I my tez wode z piwnicy wypompowujemy. Po ulewnym deszczu z podworka robi sie jezioro zanim to splynie.

Alunia dobrze robisz. Mnie po 7 dniach po terminie nie za bardzo chcieli przyjac,bez zadnego ale przyjmuja w 10 dobie po. Mnie przyjeli bo mi to cisnienie skoczylo. To lepiej siedz w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Iza ale schudlas duzo czy po prostu gubisz kilogramy po ciazy ktore doszly ? Tak pytam tylko z troski, zebys sie nie zameczyla. Mnie np stres czy zmeczenie od razu kg sciaga i chudne w oczach a i tak nie mam z czego. Musisz o siebie zadbac.

aLunia wszystko bedzie dobrze, Ty wiesz ze my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki. Oby sie zaczelo w domu bo szpital lubi blokowac.

Nadzieja, skoro juz czujesz ze okres idzie to glowa do gory, nastepnym razem sie uda, jak nie teraz to za dwa miesiace ale na bank sie uda !

Mam 2 kg mniej niz przed ciąża, nawet ta oponka z brzucha schodzi ale mam wrazenie ze wysycham. Druga broda zniknela, przy obojczykach doly, wogole szyja to skora i to wszystko co pod skora takie widoczne, pupa jak u malej dziewczynki, i gdyby nie piersi i to sadelko na brzuchu to zebra mozna by liczyc, jak leze na plecach to dol glodowy i wystajace kości-biodra, zebra i dol. Ja wogole cos apetytu nie mam, jem bo jem. No jestem mega zmęczona. Ale jak pojde w pole to zasuwam i mam siłę aż te panie ukrainki się dziwia skad ja mam tą sile i energie jak taka chuda jestem.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😉

Mother masz może wyniki męża ✊?

Mnie dziś zalewa ale chociaż ciśnienie zeszło 😉

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia tez bym nie poszła od razu.pewnie i tak od razu nie wywołaja tylko kaza poczekac

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Jeszcze nie ma wyników. Dam znać jak będą 😉
    Nadzieja db że już trochę lepiej z nastrojem. Mnie podczas tej @ też totalnie zalało na początku, a potem to takie ledwo co leciało.
    Ale dziś u nas duchota od rana. Ale po pracy jadę z koleżankami na urodzinowe piwko i to mnie dziś trzyma przy siłach 😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja
    Przykro mi, ale dobrze, że w końcu się pojawiła . Tulę 😘

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tule. Ale dobrze że przyszła i już wiesz na czym stoisz. Powodzenia w tym cyklu

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia kciuki. I oby jednak samo się zaczęło na dniach :) a ja mam dziś lenia. Normalnie jak uym mogla to bym się położyła i spała. A dziś mały wstał o 6. No ale zadowolona jestem bo odkaď tylko się przebudziłam to czułam jak malutka puka :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech też bym już chciała ruchy czuć ale muszę poczekać. Ja to dziś chyba cała noc spałam na lewym boku bo jak się obudziłam to lewa strona szyi mnie bolała , zaczęło przechodzić jak położyłam się na prawym.
    Przy pierwszym też czułam że jest ok i będzie bo musi być a teraz nie wiem co to się ze mną podziało że takie myśli mam :/. Tak samo przy pierwszej ciąży od początku miałam sny że mamy dwóch chłopaków, albo córka albo ciężko było określić płeć a teraz od początku nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 09:43

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ