Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl, wiem, że początki są cięzkie i takie myśli dosięgają wiele z nas. Tak naprawdę to na początku żyjemy od wizyty do wizyty i się martwimy czy wszystko jest ok. Ale jak tylko zaczniesz czuć ruchy to już będzie inaczej. Zobaczysz kochana, że wszystko będzie dobrze. Mi teraz jakoś wolno zleciał ten tydzień. Jakoś dziś wstałam i patrzę w kalendarz a ja dopiero wizyta za 3 tygodnie czyli minął dopiero tydzień od poprzedniej wizyty a ja myślałam że za tydzień już mam wizyte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 09:52
-
Ale na lewym boku to dobrze. Ja ostatnio w ogóle wstaje połamana. Często łapię się na tym, że zasypiam na brzuchu i się dopiero przewracam jak się zorientuję. Boję się spać na brzuchu teraz gdyż pamiętam noc przed odejściem wód w pierwszej ciąży obudziłam się na brzuchu a wiem, że muszę teraz normalnie wytrzymać. To dopiero 22 tydzień więc do końca jeszcze sporo czasu. No a dziś rano też brzuszek zrobił się twardy jak kamień. Ale uważam, że jak ostatnio w sobote czy niedziele i teraz dopieor dziś więc to normalne musi być jak tak rzadko to się dzieje
-
Nadzieja - powodzenia w kolejnym cyklu .
Ja wczoraj byłam u gina bo miałam straszny ból po lewej stronie ,który się nasilał przy każdej aktywności .
Okazało się ze prawdopodobnie mogła pęc torbiel . w sumie nie był pewien bo nic nie było widać jedynie zwiekszona ilość płynu w zatoce douglassa . było jej więcej ale nie zbyt dużo . Miałam jeszcze zrobić crp więc przy okazji zrobiłam bete . Mam nadzieję że 4 dni przed @ to nie za szybko .
ehh jak nie urok ... .nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Jagoda, tak wiem że na lewym boku to dobrze, w pierwszej ciąży nie dałam rady spać na lewym tak byłam przyzwyczajona do prawego. Może przez to wody płodowe były zielonkawe. W sumie dobrze że teraz będę mieć cc planowana, nie umecza mnie tyle co w pierwszej ciąży.
Mi zostało do wizyty ponad 1,5 tygodnia, we wtorek będzie równy tydzień[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kambel kciuki żeuy wszytsko było dobrze.
A ja w pierwszej ciąży właśnie cały czas na lewym boku spałam. A teraz nie umiem. Tzn w sumie to ja mam tak że nie mogę spać przodem do kogoś bo nie lubie jak ktoś na mnie dmucha. Więc siłą rzeczy muszę spać na prawym boku -
Calanthe to witaj w klubie
obie będziemy miały córeczki 😍
Jak ja kocham te zdjęcia usg
Ja juz się nie mogę doczekać jak już ją zobaczę na żywo. Zresztą mój mąż też wczoraj pod wieczór podszedł do mnie złapał za brzuszek i pyta kiedy Zosia będzie z nami. A ja mu mówię, że jak by nie patrzeć to już jest z nami 22 tygodnie. No ale on że już by chciał ją przytulić itd a ja mowie że musi jeszcze poczekać około 18 tygodni
Kurczę mam tylko nadzieję że będzie przy porodzie. Bo przy pierwszym był i dużo mi pomógł.
A właśnie dziewczyny które rodziły SN powiedzcoe czy u Was też w trakcue porodu nogi same wam schodziły do środka?? Kurcze no ja nie mogłam dać rady i ciągle ki powtarzali "szeroko nogi" ale na szczęście mąż był i poprosiłam żeby mi przytrzymał lewą nogę bo prawą mi przytrzymała pielęgniarka czy położna która później maluszka wycierałaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 10:53
calanthe lubi tę wiadomość
-
To czekamy Mother 🍺 ploteczki fajny dzień. A męża wyniki na kiedy będą coś mówili.
Jagoda jakąś miałam karuzele już nie pamiętam nazwy ale włączałam do któregoś miesiąca patrzyła sobie i były delikatne dzięki.
Kambel ✊ Za bete o której wyniki? Temp mierzysz?
Calanthe uwielbiam te zdjęcia 😍 piękności.
Będzie druga córka moja marzy o siostrzyczce 😉
Uwielbiam moja gin nie daje się poddać ✊
Ma plan bo sama nie wierzy ze ciąży brak jak niby wszystko pyka. Zamaista tabletek przed owu dostanę zastrzyk na popędzenie produkcji hormonów coś na O..... Emrica ty jakieś zastrzyki miałaś. 🤔
i zrobimy posiew ewentualnie w kolejnym miesiącu na HSG już będzie. Mówiła że HSG nie zaszkodzi rozszerzy i zrobi miejsce dla żołnierzyków
calanthe lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Dzięki dziewczyny, aż się bałam pisać bo już teść mężowi powiedział, że to niepoważne. O dziwo teściowa mnie poparła.
Tak mnie krocze boli, że chodze jak grubas ważący z 200 kg. W nocy to wstałam i musiałam się parapetu przytrzymać żeby krok zrobić. Chłopie wyłaź 🙏
Calanthe już na tym zdjęciu widać, że rośnie mała ślicznotka. Gratuluję ❤
Mamaginekolog ma wpis o pozycji do spania i nie trzeba tylko na lewym boku. Ja śpię jak mi wygodnie 😉calanthe lubi tę wiadomość
-
Na nadzieja super że masz taką wspaniałą gin. Tylko pozazdrościć
No właśnie nie chodzi mi o nazwę tylko czy taka ala parasolka jak Wam zdjecie wrzuciłam czy lepsza taka co swiatełka od góry i na suficue wzorki latają. Tylko o to mi chodzi. Nazwa czy firma to pikuś tylko o model bardziej. Co się lepiej sprawdza. No wiadomo że karuzelki nie włącza się od początku. A pytam dlatego że przy Kacprze miałam taką nakręcaną bo akurat mąż się uparł a ja chciałam odrazu taką na baterie i później mąż żałował ze mnie nie posłuchał bo co chwile trzeba było podchodzić i nakręcać 😆
No nic Kacper i tak ją połamał więc trzeba będzie kupić taką jaką ja chciałam 😍 -
Alunia nam się nie bój pisać o niczym. A teściem się nie przejmuj. No to jak krocze boli to może się rozkręci cosik. Trzymam mocno kciuki. Nic się kochana nie martw ja tam uważam że jeżeli nie jest po terminie i ciśnienie w porządku to można spokojnie w domu jeszcze posiedzieć 😘
Girl25 lubi tę wiadomość
-
Calanthe
Ślicznotka Ci rośnie 🥰 Dobrze, że wszystko ok 🙂
Jagoda
Mi nic dziwnego z nogami się nie działo, ani przy pierwszym, ani przy drugim porodzie.calanthe lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Jagoda my mielismy taka z fisher price misie pluszowe, grala i miala u gory rzutnik z gwiazdkami. Mala ja bardzo lubila 🙂
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Jagoda
Niekoniecznie 😉 Przecież każdy jest inny 🙂 Ja za to miałam ochotę wyrwać te boczne barierki 😂
A tu Franulka 🙂 20.06. skończył pół roku... Ja się pytam kiedy?
A to ostatnio jego sposób przemieszczania 😂 I skok na ryjek 😅
Emrica, Jagodazdw92, Kasia 1805, Mysza123, nadzieja_86, calanthe, Adele27, Iza34, AdelaX lubią tę wiadomość
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Calanthe śliczne to zdjęcie 😍 ogromnie się cieszę, że wszystko w porządku ☺️
Nadzieja brawa dla Twojego gina, widać, że chce pomóc. Może dostaniesz Ovitrelle? Jedynie to na "o" mi się kojarzy 😂A wyniki męża to nie wiem, bo on nie pamięta kiedy mają być ✌️
Kambel trzymam kciuki za betę.
Jagoda my mieliśmy jakąś zwykłą karuzelę na łóżeczko z pluszowymi zwierzątkami i muzyczką. Mały ją lubił
Pola 😍😍😍😍 śliczny chłopiec 😍 a czas to leci tak, że szok!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 12:15
pola89, nadzieja_86, calanthe lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pola śliczny i jaki silny chłopak 😁
Jeszcze się pochwale, że dostałam 4.5 z projektu. Został mi egzamin 4.07. Chciałbym go napisać i mieć z głowy, więc mam nadzieję, że do tego czasu wszystko się rozwiąże i będę w domu.pola89, mother84, nadzieja_86, calanthe, AdelaX lubią tę wiadomość
-
Alunia
Więc niech tak się stanie! 😉aLunia lubi tę wiadomość
30 lat
jadoga, my mielismy zwykla wiszaca i zostala wiec bedzie dla drugiego
.
aLunia, moze faktycznie cos sie dzieje, do poniedzialku nie wytrzymasz ;p.
ech dziewczyny, niby jestem glodna, na obiad mam od babci piers kurczaka z pieczarkami i zółtym serem ale nie dam rady zjesc, chyba musze zrobic sobie koktajl i polac nim ryzaLunia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]