Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Girl zrobiłaś mi chęc. Ja ostatnio mam chcice na truskawki a taki koktajl z truskawek do ryżu... eh aż mi ślinka cieknie
Girl25 lubi tę wiadomość
-
Jagodazdw92 wrote:Girl zrobiłaś mi chęc. Ja ostatnio mam chcice na truskawki a taki koktajl z truskawek do ryżu... eh aż mi ślinka cieknie[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Calanthe piękna córka! Czyli tak jak u nas będą dwie
dobrze że caluska zdrowa
Nadzieja kciuki za nowy cykl! Mi też na o kojarzy się tylko ovitrel a to na pęknięcie jest... Mam nadzieję że pomoże
Mother miłego popołudnia z koleżankami
Jagoda ja miałam jakąś ze zwierzatkami ale uzylismy jej kilka razy, jak dla mnie mała była zbyt aktywna i nie chciałam jej dodatkowo nakrecac - może poprostu to taki model nie trafiony...
Kambel kciuki za bete!
Alunia gratuluje! I niech będzie tak jak sobie zaplanowalas. A co do szpitala to masz doświadczenie i wiesz co dla Was dobrea w razie czegoś niepokojącego możesz szybko podjechać.
calanthe, aLunia, mother84 lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Pola piękny synuś 😍
Girl ja nie chce wychodzić bo nie chce dygać wózka i Kacpra z 3 pietra i później znowu na 3 więc chyba nie pojem. Ale może jutro bo mąż ma wolnw więc sobie skoczę i pokupię co potrzeba -
A dziś nie chciało mi się za długo stać przy garach więc na szybko zrobiłam ważywa na patelnie z kurczakiem. My bardzo lubimy więc i szybko i smacznie. Aczkolwiek w tej ciąży to najchętniej bym jadła tylko słodkie. Ale nie czekolade. Ale jakieś naleśniki z powidłami śliwkowymi, makaron z serem, pierogi z truskawkami czy jagodami, kluski parowe z truskawkami. No same takie rzeczy. No ale niestety wiem że muszę też troche mięsa to wmuszam w siebie
-
Iza34 wrote:Moze sie nie zamecze. Teraz to nie ma wyjscia, trzeba to jakos zakaczyc. Nie da sie z dnia na dzien, chyba ze farmakologicznie, bierze sie leki takie jak na zbicie prolaktyny ale zdrowiej naturalnie. Dziś mezowi powiedzialam ze to glupie, osiagnelam swój cel, jestem szczesliwa z tego powodu ale skonczyc tak ciezko. Wszyscy juz spia a ja co- z laktatorem. Zanim polozylam obie corki spac to sie zeszlo.
Ola ma chyba lęk separacyjny. Jak mnie zobaczy a jej nie wezme to jest ryk. I teraz wieczorem przyjechala moja mama, z tesciowa siedzialy przy Oli a ja obiad na jutro robilam i musialam przerwac, wziac Ole bo sobie nie mogly poradzic, dziecko wiedzialo ze jestem i babcia ble. Mama skonczyla mi smazyc kotlety a ja nosilam Ole.
A tak wogole doczekalam sie na "ma-ma". W slowniku Oli jest dada, dede, tata, jade i kilka innych a teraz doszlo mama. Wiem ze to tylko gaworzenie ale ja 😍.
-
Kobiety kochane przepraszam, że ja odpisuje tak wybiórczo. Ale nie nadążam za Wami chociaż czytam Was jak narkomanka 😁 Ale dzieci....I jeszcze często ogarniam olx i marketplace na fb bo sprzedaję parę rzeczy swoich i bratowej od czasu do czasu i już rąk mi brakuje😅
-
Jagodazdw92 wrote:Pola piękny synuś 😍
Girl ja nie chce wychodzić bo nie chce dygać wózka i Kacpra z 3 pietra i później znowu na 3 więc chyba nie pojem. Ale może jutro bo mąż ma wolnw więc sobie skoczę i pokupię co potrzeba[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny mąż ma wyniki. Tak w skrócie, bo tego sporo jest, jeszcze z innego laboratorium, więc trochę różne parametry brane pod uwagę, ale z tego co ja widzę na pierwszy rzut oka i z tego co rozumiem to jest lepiej 😊
Tak w skrócie to porównując z ostatnimi:
Było w 2018 r. 3% prawidłowych plemników, potem 2%, potem we wrześniu 2019 mniej niż 1% prawidłowych, średnio 2,36-2,55 mln/ejakulat prawidłowych
Teraz jest 6% !!! Co już jest normą, bo od 4% 😁, czyli 17,8 mln/ejakulat prawidłowych.
Jednocześnie zwiększyła się liczba ogólna, bo teraz 148,7 mln/ml, w całym ejakulacie 297, 3 mln, a było ostatnio 97 mln/ml i 235 w całym ejakulacie. Ruch jest podobnie jak był postępowy 53 % (norma >32%), całkowity 62% (norma >40%), lepkość prawidłowa itp.
Generalnie jest różnica jeśli chodzi o liczbę ogólną i liczbę prawidłowych plemników 😁😉AdelaX, Miśkowa, Emrica, nadzieja_86, calanthe, Iza34, Jagodazdw92, pola89, Kasia 1805, Adele27 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother bardzo się cieszę! Mąż pewnie też, w końcu tyle przyszedł. Ty obstawiona lekami, mąż lepsze nasienie i czekamy na dwie kreski.
mother84 lubi tę wiadomość
-
No jeszcze zrobi te badania krwi i w lipcu wizyta u androloga, zobaczymy co doktorek na te wyniki 😊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Mother to piękne wyniki!!! Ty juz też wiesz trochę więcej na swój temat więc może coś w końcu ruszy! Może urlop będzie bardziej owocny niż Wam się wydaje 🤣 ściskam kciuki!
Pola super bobas! Moja córka też tak robiła tylko na szczęście twarzy nie obijalamother84, pola89 lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Mother extra jest moc ✊✊✊ bardzo dobre wiadomości.
mother84 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Wiecie, mąż mówi, że co z tego, że wyniki lepsze jak efektu nie ma 🙄 ale ja mu mówię, że mogło być gorzej, bo i takie rzeczy czytałam, że są po tych operacjach 😂 lepiej w tą niż w drugą stronę, a już co ma być to będzie 😉 druga rzecz, że teraz przez covid nie ćwiczył, na basen nie chodził to może jeszcze inaczej by to wyglądało ☺️
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother super że jest lepiej. No i zbtego co rozumiem to wyniki zadowalające. Teraz tylko żeby zaskoczyło. Ogromne kciuki
Alunia powodzenia na egzaminie i żeby do tego czasu malutki był już na świeciemyśl pozytywnie. Moja siostra 39 tygodni w poniedziałek będzie miała no i mówi że w poniedziałek idzie na CC. Ale ona ma dziecko w poprzek ułożone.
A moja Zosia dziś dała mi popalić. Aż w szoku byłam bo z reguły dzieci są spokojne jak kobieta jest w ruchu bo są kołysane. A mała Zosia dziś bardzo mocno kopnęła kiedy szłam troche pochylona bo prowadziłam Kacperka. W ogóle dziś była bardzo aktywna. Cały dzień ją czułam. Dopiero wieczorem się wyciszyła.mother84 lubi tę wiadomość