Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucecita wrote:moje dzieci były chrzczone jak miały miesiąc
sliczna sukienka Iza!
Kasia
kiedy Ty masz czas jeszcze piec.
chociaz ja ostatnio po pracy zrobiłam ciasto jogurtowe z truskawkami z moich wypieków. ale to takie ucierane, 3 minuty w mikserze i do blachyza inne to sie nawet nie biorę
Daj przepis 😁
No ale boję się, że przytyje i jednak te jelita dają się we znaki to trochę dietę próbuje mieć żeby się uspokoiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 09:14
-
Alunia jaki on bosski 😍😍😍 no ja się zakochałam
U mnie mały był chrzczony jak miał niecałe 5 miesięcy.
A córcie zobaczymy kiedy będziemy chrzcili napewno nie prędzej niż na wiosnę. Wolałabym żeby była mała ale u nas sporo osób chrzciny robi z roczkiem i też my mieliśmy tak robić u syna no ale w końcu stwierdziłam że wolę go ochrzcić póki mały.
A co do słodkości powiedziałam mężowi że mam chciałabym upiec jakieś ciasto bo mam chęć na słodkie. To wymyślił czekoladowe z orzechami. Muszę zadzwonić do mojej mamy bo ona piekła pysznego murzynka i może ma gdzieś przepis. Aczkolwiek ja mam bardziej chęć na jakieś z owocami. Nie wiem truskawki lub jagody... ale spoczko mogę teraz murzynka a później jak mąż będzie miał urlop to zrobię jagodowy sernik na zimno 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 09:41
-
ALunia on wyglada jakby juz mial z miesiac! cudowny.
z tego przepisu piekłam : https://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-jogurtowe-z-truskawkami
(tylko to na malą blaszkę)
beztalencie jestem , a wyszło, wiec polecammother84, AdelaX, Kasia 1805 lubią tę wiadomość
córka- 2011
syn- 2019 -
aLunia wspaniały Synuś ♥️😄
Dziękuję za życzenia 😊 Tak Nadzieja, dobrze kombinujesz 😁
Zdjęcie próbuje wstawić ale na zapodaj mi wyskoczyło że za duży plik i nie pójdzie 🙂 Jest jeszcze jakiś inny sposób?
Jagoda jest dużo przepisów w necie też, żałuję że jak byłam nastolatką i piekłam co weekend coś nie było internetu 😁 Najbardziej lubię strony domowe wypieki i kwestia smaku też ma fajne przepisy. Nic tylko robić (jak ma się czas i dla kogo 😏)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 10:07
nadzieja_86, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
-
Piękny, zamawiam na zięcia😉😍 wykapana mama, a skąd wiem? Bo skoro synuś taki śliczny to po kimś tą urodę musiał odziedziczyc, a mama zawsze ładniejsza niż tato 😁
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
My chrzcilismy corke jak miala prawie rok, nie polecam 🤣. W kosciele byla jeszcze trojka dzieci, wszystkie malutkie, nasza byla ciekawska, cmokala smokiem na caly kosciol, gadala, wiercila sie itp 🤣🤣🤣. Potem na obiedzie tez tylko rece, zmeczona byla, nie mogla usnac, nawet nie wiem czy cos zjadlam bo ciagle latala po rekach gosci ale nie byla zbyt zadowolona. Lepiej takie male to i spi i z goscmi pogadac mozna na spokojnie. Urodzila sie jesienia wiec czekalismy az sie cieplo zrobi i tak wyszlo lato.
Siostra meza chrzcila syna jak mial 4 lata. Myslelismy ze ze smiechu nie wytrzymamy jak go nad chrzcielnica trzymali, wielki chlop a jak bobasa kazali polozyc 😃
Ja jestem wielka fanka ciast, kiedys duzo pieklam a teraz jakos mi brak zapalu. Jak juz to jesienia i zima pieke bo lubie w posprzatanym domu jak pachnie dodatkowo ciastem 🙂.
aLunia piekny ten Twoj maly, taki juz sie duzy wydaje, jakby z miesiac mial 😀
-
Alunia jaki przystojniaczek mały😍😍😍 ja też się ustawie w kolejce po zięcia 😄4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
aLunia aaaaaaa jaki słodziak 😍😍😍 normalnie będzie miał wzięcie 😍
Kwestia smaku też u mnie rządzi 😁✌️
Jagoda aaaaale bym sobie wszamała sernik na zimno! 😋 Dawno nie jadłam.
Calanthe nie ma to jak po tylu latach dowiedzieć się kiedy się na imieniny 😁
Nadzieja jak dacie radę to ❤️ dziś jeszcze 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Alunia ale on włoski i karancje ma ciemna aż mi ciepło na ❤️ zrobiło jak zobaczyłam Szymusia 😘
Kasia 😅 padłam ale co prawda to prawda z pewnością po mamie
Lucecita też lubię takie szybkie cista zrobię.
Ja wczoj pancake robiłam 😋
Calanthe a nóż okazja do świętowania ja też na spokojnie do tego podchodzę żel od męża strony pamiętają i w ogóle nawet w kalendarzu znaleźli imieniny mojej i przyjechali z prezentami i po co.... Ale tak lubią a ja zawsze ciacho jakieś piekę
Mother tak właśnie dziś a co ❤️ czemu nie dalej mam ochotę pisałem mężowi to mówił że się pospieszy do domu bo jak ja w potrzebie to pomoże 🤣
Wiera ma się tego nosa 😁 resztę mi ciężko będzie rozszyfrować po niku 😉
A dziewczyny co na roczek kupić dla dziewczynki myślam może o wózku dla laleczki kurde moja ma 3,5 i już nie pamiętam co dostawała i czym lubi Ala się bawić 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 11:34
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyKurczaki, dziewczyny, jeszcze bede musiala impreze odwolac. U kuzynki w pracy jest wirus a my prosilismy jej rodzicow, no i mama tam do nich jezdzi i do mnie przyjezdza. Ciort wie czy ta kuzynka nie ma wirusa, nawet nie wiem czy musi byc na kwarantannie czy jak. Droga roznoszenia jest. Chyba panikuje.
-
nick nieaktualny
-
Na tych zdjęciach faktycznie wielki, nawet moja córka mówiła, że taki duży na zdjęciu a w rzeczywistości mały. No ale tak jest duży 😁
No pewnie, że po mamie a co 😁
Przynajmiej będzie miał fajna teściowa, dogadamy się dziewczyny hehe
Też sobie zapisałam przepis, uwielbiam takie na szybko 😅
Calanthe z imieninami jesteś mistrzem 😁
Mój brat też chrzcił synów jak chłopcy mieli rok i strasznie, w kościele nie mogli usiedzieć, na sali to samo. Ja pierwsza córkę jak miała 5 miesięcy a druga jak 6 i to tak już ostatni dzwonek był.
Moje córki na roczek dostały lalki. Uważam, że najlepszy prezent każda ma swoją ukochana. Wózek też super sprawa.
Jeszcze pytanie do dziewczyn po cc. Wczoraj mi powiedzieli, żeby nic nie robić z tą blizna. Czy wy coś używaliście? Narazie myje szarym mydłem tylko i wietrze tą ranę ile mogę.
I jeszcze kiedy zaczęłyście tak normalnie funkcjonować spacery itd? Ja byłam tylko kawałek a tak się zmęczyłam.Kasia 1805 lubi tę wiadomość
-
Na roczek to tez mysle ze albo jakis wozeczek, moze lale bobasa albo jezeli dziecko lubi to jakies klocki np. lego sa dla takich maluchow. Moja corka dostala na roczek stoliczek z fisher price rozne mial melodyjki, poziomy, kolory, ksztaly. Tez fajny.
aLunia ja z tego co pamietam to po tygodniu po cc pojechalam kupic pralke wiec juz chodzilam praktycznie normalnie, dosc dobrze sie czulam. Wiadomo ze im dluzej sie siedzi czy lezy to potem troche ciagnie jak sie wstaje wiec lepiej sie ruszac. Nie przeciazac ani nie szalec ale delikatny ruch sie przyda. Blizny niczym nie smarowalam, wiem ze sa takie masci czy plastry zeby blizna byla malo widoczna ale ja nic nie uzywalam i mam ladna blizne, malo co widac.
Iza a to juz potwierdzone ? Kurcze troche problem moze byc. Moze falszywy alarm albo ci ludzie sie nie spotkali i nie zdazyli zarazic ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 12:46
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Na tych zdjęciach faktycznie wielki, nawet moja córka mówiła, że taki duży na zdjęciu a w rzeczywistości mały. No ale tak jest duży 😁
No pewnie, że po mamie a co 😁
Przynajmiej będzie miał fajna teściowa, dogadamy się dziewczyny hehe
Też sobie zapisałam przepis, uwielbiam takie na szybko 😅
Calanthe z imieninami jesteś mistrzem 😁
Mój brat też chrzcił synów jak chłopcy mieli rok i strasznie, w kościele nie mogli usiedzieć, na sali to samo. Ja pierwsza córkę jak miała 5 miesięcy a druga jak 6 i to tak już ostatni dzwonek był.
Moje córki na roczek dostały lalki. Uważam, że najlepszy prezent każda ma swoją ukochana. Wózek też super sprawa.
Jeszcze pytanie do dziewczyn po cc. Wczoraj mi powiedzieli, żeby nic nie robić z tą blizna. Czy wy coś używaliście? Narazie myje szarym mydłem tylko i wietrze tą ranę ile mogę.
I jeszcze kiedy zaczęłyście tak normalnie funkcjonować spacery itd? Ja byłam tylko kawałek a tak się zmęczyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 12:51