Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci, Jangwa powodzenia w kolejnym cyklu.
    Foto_Anna witamy i również trzymam kciuki.

U mnie 13dc, owulacji póki co na pewno nie było. Jedynie śluz płodny się pojawił i tyle.

Miłego weekendu dziewczyny!

Foto_Anna lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • kania85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka ja mam nawet z tym problem,więc uszy do góry,owulka na pewno będzie,tylko czasami zachodzi intensywnie,że wszystko boli,a czasami ukrywa się i nawet nie wiadomo kiedy...ja spasowałam z pomiarami dwa cykle temu aby się nie denerwować,staram się słuchać mojego ciała...powodzenia

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki sam lifting jak u Ciebie Aniu, laparoskopia. Jajniki mi beda nakluwac, bo wymyslili pcos. Po 2,5 roku jedynie ;)
    Ja juz mialam takie okresy, gdzie sie ekscytowalam, bo dostalam Clo, to teraz juz bede w ciazy. Pozniej hsg, cos tam bylo nie tak, przepchali, udroznili, nowa nadzieja. Teraz czekam na operacje i znowu sie pewnie bede ekscytowac. Tylko nie wiem kiedy mi zrobia, w grudniu mowili, ze do 6 miesiecy. I tak siedze i czekam sobie :) A siwy wlos sie skrzy i pierwsze zmarszczki widac :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • magdis Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, mi moja mała powiedziała ostatnio że mam kreski na czole jak dziadzia... :p siwych włosów jeszcze nie widać ale pewnie już niebawem ;) Ale to nic, medycyna idzie to przodu i takie staruszki mogą jeszcze spokojnie rodzić dzieci :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis :D A ja mam tzw. I-Want-Line miedzy brwiami. Jak jestesmy w towarzystwie a ja sie lekko zmarszcze, to moi chlopcy, mali i duzi, od razu wiedza, ze bedzie ochrzan hahaha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie juz plamienie powoli wiec jutro lub w Nd @..... Jeeeeaaaaa. Zaczelam wiec upojenie alkoholowe :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczyny, winko dziś przy piątku? :)

Pijmy, bo niedługo będziemy się tylko przyglądały jak nasi partnerzy piją piwko wieczorem... my będziedzy masowały się po rosnących brzuszkach :) <3

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymalam i siknelam 11 dpo. Oczywiscie negatywny, a jakze. I moze powtorze w niedziele rano, bo jestem uparta i mam milion testow pod reka, ale raczej spokojnie juz czekam na @ w przyszlym tygodniu. To plamienie 5-6 dpo to jakas sciema byla, zebym nie mogla raz spokojnie usiedziec na zadku :P

Winko wiec, dziewoje, winko ^^
    Milego weekendu.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole, to uzywam sobie od dzisiaj notatek pod wykresem do sledzenia rozwoju potencjalnych pisklakow :D Kupilam sobie inkubatorek taki malusienki i jajeczka miniaturowych kurek na ebayu :D Ktos mi w zeszlym roku podrzucil takiego pisklaka okolo tygodniowego i wyhodowalam sobie kurke :P Siedzi mi w ogrodku w srodku stolicy i ma cale pol kilo wagi haha
    Chcialam jej dokupic dwie towarzyszki i narzeczonego, ale to bardzi rzadki gatunek, najblizszy hodowca 160 km :P

Potrzebuje jakiegos nowego hobby, zeby zajac czyms glowe.
    No i nie ma nic bardziej odstresowujacego od bandy pisklakow ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat sikaj do skutku! Niezle hobby se umyslilas :p

Adele skad ja to znam... predzej niz na porodowce to w AA wyladuje :p
    Weekend mam imprezowy,imieniny tesciowej i mamy,wiec zamierzam zrec i pic. Ooo

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to to :) I ja :) Ide wlasnie ciastka robic.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    A tak w ogole, to uzywam sobie od dzisiaj notatek pod wykresem do sledzenia rozwoju potencjalnych pisklakow :D Kupilam sobie inkubatorek taki malusienki i jajeczka miniaturowych kurek na ebayu :D Ktos mi w zeszlym roku podrzucil takiego pisklaka okolo tygodniowego i wyhodowalam sobie kurke :P Siedzi mi w ogrodku w srodku stolicy i ma cale pol kilo wagi haha
    Chcialam jej dokupic dwie towarzyszki i narzeczonego, ale to bardzi rzadki gatunek, najblizszy hodowca 160 km :P

Potrzebuje jakiegos nowego hobby, zeby zajac czyms glowe.
    No i nie ma nic bardziej odstresowujacego od bandy pisklakow ;)

Kat,
    padam ze śmiechu po Twoich postach! :D Początkowo myślałam w połowie tekstu, że owe pisklaki to Twoje przyszłe....dzieci ! :D

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym się z chęcią napiła... jakoś mam strasznego doła. To już wszystko mnie strasznie przytłacza i jestem już zmęczona wszystkim. Gdyby nie córcia to już w ogóle kiepsko by ze mną było, a tak to jeszcze ona sprawia,że mam ochotę się uśmiechać.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak poc bedziecie, to za mnie wypijcie - bo przy kp to jeszcze dlugo Wam z kieliszkiem nie potowarzysze.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna wiesz, tak mnie dzisiaj jajnik naiwania, ze tez sie czuje, jakbym jajka znosila. Takie jak ta moja miniaturka ostatnio, wieksze od swojej glowy. Zadek do szycia haha :P

jangwa nie poddawaj sie czarnym myslom, hormony nam buzuja czasem. Bywa ze normalnie fizycznie czuje wnerwa :P i wiem, ze to nie ja, tylko ten czas i juz. I ja wiem, ze do dupy takie pocieszenie, jak Ci zle ;) Ale serio, przyjdzie lepszy dzien. Tulam ^^

majamia no ba, chetnie. Choc jak chcialam dzisiaj sie uraczyc swoim winkiem, wlasnej roboty... No wlasnie chyba za szybko je butelkowalam, bo jak otworzylam pierwsza butelke z brzegu... a duplo..... a zaszumialo... i teraz mam cala jadalnie do sprzatania i caly dom pachnie winkiem :D

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa czasem każda tak ma :( głową do góry:) po burzy zawsze wschodzi słońce:)

No to za mnie też wypijcie:) ja jak ostatnio piłam to na drugi dzień okazało się że jestem w ciąży:)

Kat hahaha no to niezła impreza. Prawie jak szampan ;)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - oparami sie uraczysz :D hihi :D

Ciekawa jestem jak dlugi ten przeklety cykl bedzie... ciezko cokolwiek wyliczyc, temp cos nie odbija, a juz grudniowe dzieciatka sie robia...

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia mówisz że chcesz święta lub sylwestra spędzić na porodówce?

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mnie też wypijcie, bo mam postanowienie, że przez post nie piję! Dziś znajomi się śmiali, że pewnie sobie w domu odlewam na picie popostne :D

Jangwa - dobrze będzie choć też mam czasem czarne myśli. I z chłopem sobie ustal co i jak ;))

Kat - haha! Na jaja hodujesz? :P

U mnie też ostatnio pod górkę, ZUS się znowu do firmy doczepił, czeka mnie więc kserowania pół nocy i zapierniczania do ZUSu z papierami, a potem czekanie na nie wiadomo jaką decyzję. Uwielbiam ten twór :P

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Paulinaa26 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Paulinaa26
    Szymonek <3 21.05.2013 <3
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ