X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już rekord od dawna w długości fl. Dziś 13 dpo i @ na razie nie widać.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia no to liczę że to normalne :) i czekam dalej. Nie chce kończyć karmienia kosztem drugiej ciąży. I tak już na ten rok nie liczę więc może jak młody będzie miał roczek to @ wróci :) A jak nie to wtedy pomyślimy nad zaprzestaniem karmienia :)

Magdis no właśnie czekamy na jakieś dobre wieści i wirusy od zaciążonych :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS ja niestety nie karmilam piersia dluga historia ale po porodzie 3 miesiace dostalam okres bardzo obfity potem przez 9 kolejnych miesiecy jak w zegarku co 21 dni a potem znow zaczela przychodzic nie regularnie i tak do dzis...
    Bedzie ok trzymam kciuki za ciebie :)

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi12 dziękuję :*
    Nie pozostaje mi nic innego jak czekać. Niektórych rzeczy sie nie przyspieszy :)

Tobie też zycze powodzenia i trzymam kciuki :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny powodzenia, oby @ szybko przyszła :) U mnie nie było do 11 miesiąca czyli wtedy kiedy przestałam kp. Niektóre kobiety dostają dopiero w 18 miesiącu przy kp :/

Przeanalizowałam swoje cykle przed ciążą i okazuje się, że miałam 25-26 dniowe, owu koło 15 dnia więc wychodzi z tego, że u mnie normą są takie fazy lutealne. Co prawda nie mierzyłam tempki, ale o syna staraliśmy się raz w 15 dc więc owu musiała być w okolicy. A byłam jakoś pewna tych dłuższych faz. W każdym razie wiem, że nie mam co czekać na wydłużenie fl, bo raczej to nie nastąpi :P

Byłam dziś w Rossmanie, rzucili promocją i kolejki jak za komuny :D Półki z promocjami wyczyszczone do zera!

Wszystkiego najpiękniejszego kobiety i oby marzec był zielony! :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Jenny powodzenia, oby @ szybko przyszła :) U mnie nie było do 11 miesiąca czyli wtedy kiedy przestałam kp. Niektóre kobiety dostają dopiero w 18 miesiącu przy kp :/

Przeanalizowałam swoje cykle przed ciążą i okazuje się, że miałam 25-26 dniowe, owu koło 15 dnia więc wychodzi z tego, że u mnie normą są takie fazy lutealne. Co prawda nie mierzyłam tempki, ale o syna staraliśmy się raz w 15 dc więc owu musiała być w okolicy. A byłam jakoś pewna tych dłuższych faz. W każdym razie wiem, że nie mam co czekać na wydłużenie fl, bo raczej to nie nastąpi :P

Byłam dziś w Rossmanie, rzucili promocją i kolejki jak za komuny :D Półki z promocjami wyczyszczone do zera!

Wszystkiego najpiękniejszego kobiety i oby marzec był zielony! :)

Dziękuję :* Tobie też życzę powodzenia :) czekamy na kolejną z 2 kreskami :)

Ja byłam wczoraj bo to 7-8.3 ta promocja i już prawie nic nie było :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JenyXS napisze bo pytałaś o plamienie i @ przy kp po porodzie.U mnie gdy maly na poczatku przesypiał nocki towystepowały takie jednodniowe plamienia równo co 27 dni (pierwsze juz 6 tyg po porodzie). Póżniej gdy malemu zaczeły isć zęby i zwiększyłam ilość karmień (budził sie w nocy) to tych plamień nie było. Pierwszy @ przyszedł jak maly miał okolo pól roczku (po wprowadzeniu jednego posiłku stałego w dzień) i od tej pory regularnie miałam @ co około25-27 dniale cykle były bezowulacyjne, a @ raczej krótkie i skape. Pierwsza owulacja pojawiła sie w sierpniu (mały miał 10 miesięcy, nie karmiłam juz w dzien bo jadl inne rzeczy a pierś dostawał tylko rano po przebudzeniu, wieczorem do spania i raz lub max 2 razy w nocy, fl po pierwszej ovu trwała tylko 5 dni a pomimo to w kolejnym cyklu udalo sie.

Myślę ze u Ciebieto plamienie moze być oznaka tego ze organizm przygotowuje sie do powrotu płodnosci. Znajoma miała takie plamienie i niedługo po nim pierwszą owulacje i udalo sie od razu zajsć bez prawdziwego @ po porodzie.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robicie testy owulacyjne? moja owulacja (sądząc po wcześniejszych wykresach) powinna być w sobotę, testy cały czas negatywne, ta kontrolna kreska cały czas tak samo zabarwiona (tzn ledwo widoczna), czy ona im bliżej owu nie powinna ciemnieć? mam doła. tyle osób w towarzystwie się spodziewa dziecka... ja też chcę ...

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi, niektóre kobiety zawsze negatywne testy owulacyjne miec beda. Nie powinno sie na nich skupiać, zwlaszcza jak nic sie nie zmienia. Dlatego zaleca sie kilka cznnikow sprawdzac - temp, sluz, szyjke.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

wczoraj byłam z córą u dentysty, zrobiła jej różową plombę i wszystkim się chwali hehe

czarnaiwi ja robiłam. pozytyw czasem miałam zwykle dzień przed owulacją, a zdarzyło się, że dopiero w dzień owulacji

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja dziekuję bardzo :* dajesz mi nadzieję, może na styczniowy poród :D
    U mnie cyba podobnie jak u Ciebie wiąże się z kp to plamienie. Bo był okres że w dzień nie karmiłam wcale tylko rano bardzo wcześnie i pewnie pojawiły się te plamienia. Później wróciło dzienne kp bo mały był chory, teraz ma katar i bez mamy ani rusz. Już coraz więcej je to może dzienne będzie przeszłością :) a w nocy niestety ale po kilka razy budzi się i bez cyca nie zaśnie. No zobaczymy co to będzie. Przed tym plamieniem dosyć mocno czułam lewy jajnik, więc może wróci normalny cykl.

czarnaiwi tak,powinna ciemnieć. Głowa do góry:) i my się doczekamy :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, troche odpusc. Bo pewnie chcesz jak najszybciej. Ja tak mialam przy pierwszym. I same nakrecanie sie moglo pokrzyzowac plany.
    Niestety karmienie jest bardzo obciazajace organizm. Jedna od razu moze miec drugie, inna po odstawieniu musi jeszcze dlugo czekac na powrot @ a pozniej plodnosci.
    Dla mnie najwazniejsze bylo kp. Jesli nie zaszlabym na kp, to bym dziecka nie odstawila. Czekalam na samoodstawienie i to byla dobra decyzja, bo syn cycoholik. Pptrzebe bliskosci ma do teraz, ale nie zabieralam mu na sile piersi. Drugiemu tez nie zabieram. Dostaje wtedy i kiedy chce. W ciagu dnia, nocy, na dworze, w sklepie. Wczoraj u fryzjera. Wiem, ze daje dziecku co najlepsze :) i tego sie trzymam. Jesli zajde w ciaze - super! Jesli nie - znaczy, ze to jeszcze nie ten czas. Organizm rady nie da z dwojka. No i liczyłam, ze drugie bedzie mniejsze, jesli kp w trakcir ciąży pierwsze... ale za krotko chyba karmilam, bo wiekszy drugi sie urodzil :P

syn 03-2014 <3
  • magdis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi, ja wiem po sobie że dużo zależy od tego jakich testów używasz. U mnie jest tak:
    -na niebieskich z allegro (nie wiem jaka czułość bo na nich nie pisze) przez cały miesiąc wychodzi baaardzo blada druga kreska, który w okolicach owu dosłownie tylko troszkę ciemnieje (dalej jest dużo bledsza od kontrolnej)
    -na różowych z allegro (czułość 10miu/ml) cały miesiąc wychodzi mi dość wyraźna druga kreska, która w okolicy owu jest taka sama jak kontrolna, i to w dodatku przez kilka dni
    Dużo zależy też od stopnia rozcieńczenia moczu. Jeśli zależy Ci na tym żeby testy były naprawdę miarodajne, to testuj zawsze o podobnej porze i np. wysiusiaj się 2 godziny wcześniej i do testu już nic nie pij. Ale moim zdaniem nie trzeba się tymi testami aż tak bardzo przejmować, jeżeli obserwujesz śluz płodny to po prostu działaj, owu jest blisko :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia, silna kobieta z Ciebie :) długo w ciąży karmiłaś piersią?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi ja też bym chciała być w ciąży, a jednak chyba znów nic z tego. Mój partner zmienia zdanie co chiwla i to jest okropne. Już chyba nawet nie jest mi przykro. Oswajam się z myślą jedynaka. Na dodatek po ostatniej rozmowie z nim straciłam całą ochotę na seks. Nawet się cieszę,że @ nadchodzi bo wtedy seksu nie będzie,a w poniedziałek on już wyjeżdża. Ech...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Czarnaiwi ja też bym chciała być w ciąży, a jednak chyba znów nic z tego. Mój partner zmienia zdanie co chiwla i to jest okropne. Już chyba nawet nie jest mi przykro. Oswajam się z myślą jedynaka. Na dodatek po ostatniej rozmowie z nim straciłam całą ochotę na seks. Nawet się cieszę,że @ nadchodzi bo wtedy seksu nie będzie,a w poniedziałek on już wyjeżdża. Ech...
    trochę wiem co czujesz..tzn mój mąż już od dłuższego czasu mówił o drugim dziecku, ja nie chciałam (praca itd..), potem przestał o nim mówić a mi się "Zachciało" i byłam pewna , że jemu chce się nadal a okazało się, że on nie czuł się wtedy bezpiecznie finansowo i mówił, że musimy odłożyć..bardzo mnie to zabolało ( w sumie zrozumiałam co on czuł wcześniej..)..przeczekałam i sam wrócił do tematu i teraz bardzo chce, tak jak ja..

przytulam Cię mocno!

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    majamia, silna kobieta z Ciebie :) długo w ciąży karmiłaś piersią?
    13tygodni. Starszak stwierdzil, ze mleczko jest 'blee'. Smak mu nie odpowiadal, coraz mniej ssal i przestal :) mega bezbolesnie poszlo.

Faceci wszystko moga popsuc... tacy zmienni, a mowia, ze to baby maja humory. ..

syn 03-2014 <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. Ja już straciłam siły. ..

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ech.. Ja już straciłam siły. ..
    Nie dziwie Ci sie! :(
    Ja przez pewien czas nic mojemu nie mowilam. W czasie owulacji kusilam i dzialal, nawet nie wiedzac.

syn 03-2014 <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak robiłam, ale co z tego jak mój chyba ma problem aby dojść :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ