Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już rekord od dawna w długości fl. Dziś 13 dpo i @ na razie nie widać.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia no to liczę że to normalne :) i czekam dalej. Nie chce kończyć karmienia kosztem drugiej ciąży. I tak już na ten rok nie liczę więc może jak młody będzie miał roczek to @ wróci :) A jak nie to wtedy pomyślimy nad zaprzestaniem karmienia :)

Magdis no właśnie czekamy na jakieś dobre wieści i wirusy od zaciążonych :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS ja niestety nie karmilam piersia dluga historia ale po porodzie 3 miesiace dostalam okres bardzo obfity potem przez 9 kolejnych miesiecy jak w zegarku co 21 dni a potem znow zaczela przychodzic nie regularnie i tak do dzis...
    Bedzie ok trzymam kciuki za ciebie :)

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi12 dziękuję :*
    Nie pozostaje mi nic innego jak czekać. Niektórych rzeczy sie nie przyspieszy :)

Tobie też zycze powodzenia i trzymam kciuki :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny powodzenia, oby @ szybko przyszła :) U mnie nie było do 11 miesiąca czyli wtedy kiedy przestałam kp. Niektóre kobiety dostają dopiero w 18 miesiącu przy kp :/

Przeanalizowałam swoje cykle przed ciążą i okazuje się, że miałam 25-26 dniowe, owu koło 15 dnia więc wychodzi z tego, że u mnie normą są takie fazy lutealne. Co prawda nie mierzyłam tempki, ale o syna staraliśmy się raz w 15 dc więc owu musiała być w okolicy. A byłam jakoś pewna tych dłuższych faz. W każdym razie wiem, że nie mam co czekać na wydłużenie fl, bo raczej to nie nastąpi :P

Byłam dziś w Rossmanie, rzucili promocją i kolejki jak za komuny :D Półki z promocjami wyczyszczone do zera!

Wszystkiego najpiękniejszego kobiety i oby marzec był zielony! :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Jenny powodzenia, oby @ szybko przyszła :) U mnie nie było do 11 miesiąca czyli wtedy kiedy przestałam kp. Niektóre kobiety dostają dopiero w 18 miesiącu przy kp :/

Przeanalizowałam swoje cykle przed ciążą i okazuje się, że miałam 25-26 dniowe, owu koło 15 dnia więc wychodzi z tego, że u mnie normą są takie fazy lutealne. Co prawda nie mierzyłam tempki, ale o syna staraliśmy się raz w 15 dc więc owu musiała być w okolicy. A byłam jakoś pewna tych dłuższych faz. W każdym razie wiem, że nie mam co czekać na wydłużenie fl, bo raczej to nie nastąpi :P

Byłam dziś w Rossmanie, rzucili promocją i kolejki jak za komuny :D Półki z promocjami wyczyszczone do zera!

Wszystkiego najpiękniejszego kobiety i oby marzec był zielony! :)

Dziękuję :* Tobie też życzę powodzenia :) czekamy na kolejną z 2 kreskami :)

Ja byłam wczoraj bo to 7-8.3 ta promocja i już prawie nic nie było :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JenyXS napisze bo pytałaś o plamienie i @ przy kp po porodzie.U mnie gdy maly na poczatku przesypiał nocki towystepowały takie jednodniowe plamienia równo co 27 dni (pierwsze juz 6 tyg po porodzie). Póżniej gdy malemu zaczeły isć zęby i zwiększyłam ilość karmień (budził sie w nocy) to tych plamień nie było. Pierwszy @ przyszedł jak maly miał okolo pól roczku (po wprowadzeniu jednego posiłku stałego w dzień) i od tej pory regularnie miałam @ co około25-27 dniale cykle były bezowulacyjne, a @ raczej krótkie i skape. Pierwsza owulacja pojawiła sie w sierpniu (mały miał 10 miesięcy, nie karmiłam juz w dzien bo jadl inne rzeczy a pierś dostawał tylko rano po przebudzeniu, wieczorem do spania i raz lub max 2 razy w nocy, fl po pierwszej ovu trwała tylko 5 dni a pomimo to w kolejnym cyklu udalo sie.

Myślę ze u Ciebieto plamienie moze być oznaka tego ze organizm przygotowuje sie do powrotu płodnosci. Znajoma miała takie plamienie i niedługo po nim pierwszą owulacje i udalo sie od razu zajsć bez prawdziwego @ po porodzie.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robicie testy owulacyjne? moja owulacja (sądząc po wcześniejszych wykresach) powinna być w sobotę, testy cały czas negatywne, ta kontrolna kreska cały czas tak samo zabarwiona (tzn ledwo widoczna), czy ona im bliżej owu nie powinna ciemnieć? mam doła. tyle osób w towarzystwie się spodziewa dziecka... ja też chcę ...

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi, niektóre kobiety zawsze negatywne testy owulacyjne miec beda. Nie powinno sie na nich skupiać, zwlaszcza jak nic sie nie zmienia. Dlatego zaleca sie kilka cznnikow sprawdzac - temp, sluz, szyjke.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

wczoraj byłam z córą u dentysty, zrobiła jej różową plombę i wszystkim się chwali hehe

czarnaiwi ja robiłam. pozytyw czasem miałam zwykle dzień przed owulacją, a zdarzyło się, że dopiero w dzień owulacji

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja dziekuję bardzo :* dajesz mi nadzieję, może na styczniowy poród :D
    U mnie cyba podobnie jak u Ciebie wiąże się z kp to plamienie. Bo był okres że w dzień nie karmiłam wcale tylko rano bardzo wcześnie i pewnie pojawiły się te plamienia. Później wróciło dzienne kp bo mały był chory, teraz ma katar i bez mamy ani rusz. Już coraz więcej je to może dzienne będzie przeszłością :) a w nocy niestety ale po kilka razy budzi się i bez cyca nie zaśnie. No zobaczymy co to będzie. Przed tym plamieniem dosyć mocno czułam lewy jajnik, więc może wróci normalny cykl.

czarnaiwi tak,powinna ciemnieć. Głowa do góry:) i my się doczekamy :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, troche odpusc. Bo pewnie chcesz jak najszybciej. Ja tak mialam przy pierwszym. I same nakrecanie sie moglo pokrzyzowac plany.
    Niestety karmienie jest bardzo obciazajace organizm. Jedna od razu moze miec drugie, inna po odstawieniu musi jeszcze dlugo czekac na powrot @ a pozniej plodnosci.
    Dla mnie najwazniejsze bylo kp. Jesli nie zaszlabym na kp, to bym dziecka nie odstawila. Czekalam na samoodstawienie i to byla dobra decyzja, bo syn cycoholik. Pptrzebe bliskosci ma do teraz, ale nie zabieralam mu na sile piersi. Drugiemu tez nie zabieram. Dostaje wtedy i kiedy chce. W ciagu dnia, nocy, na dworze, w sklepie. Wczoraj u fryzjera. Wiem, ze daje dziecku co najlepsze :) i tego sie trzymam. Jesli zajde w ciaze - super! Jesli nie - znaczy, ze to jeszcze nie ten czas. Organizm rady nie da z dwojka. No i liczyłam, ze drugie bedzie mniejsze, jesli kp w trakcir ciąży pierwsze... ale za krotko chyba karmilam, bo wiekszy drugi sie urodzil :P

syn 03-2014 <3
  • magdis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi, ja wiem po sobie że dużo zależy od tego jakich testów używasz. U mnie jest tak:
    -na niebieskich z allegro (nie wiem jaka czułość bo na nich nie pisze) przez cały miesiąc wychodzi baaardzo blada druga kreska, który w okolicach owu dosłownie tylko troszkę ciemnieje (dalej jest dużo bledsza od kontrolnej)
    -na różowych z allegro (czułość 10miu/ml) cały miesiąc wychodzi mi dość wyraźna druga kreska, która w okolicy owu jest taka sama jak kontrolna, i to w dodatku przez kilka dni
    Dużo zależy też od stopnia rozcieńczenia moczu. Jeśli zależy Ci na tym żeby testy były naprawdę miarodajne, to testuj zawsze o podobnej porze i np. wysiusiaj się 2 godziny wcześniej i do testu już nic nie pij. Ale moim zdaniem nie trzeba się tymi testami aż tak bardzo przejmować, jeżeli obserwujesz śluz płodny to po prostu działaj, owu jest blisko :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia, silna kobieta z Ciebie :) długo w ciąży karmiłaś piersią?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi ja też bym chciała być w ciąży, a jednak chyba znów nic z tego. Mój partner zmienia zdanie co chiwla i to jest okropne. Już chyba nawet nie jest mi przykro. Oswajam się z myślą jedynaka. Na dodatek po ostatniej rozmowie z nim straciłam całą ochotę na seks. Nawet się cieszę,że @ nadchodzi bo wtedy seksu nie będzie,a w poniedziałek on już wyjeżdża. Ech...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Czarnaiwi ja też bym chciała być w ciąży, a jednak chyba znów nic z tego. Mój partner zmienia zdanie co chiwla i to jest okropne. Już chyba nawet nie jest mi przykro. Oswajam się z myślą jedynaka. Na dodatek po ostatniej rozmowie z nim straciłam całą ochotę na seks. Nawet się cieszę,że @ nadchodzi bo wtedy seksu nie będzie,a w poniedziałek on już wyjeżdża. Ech...
    trochę wiem co czujesz..tzn mój mąż już od dłuższego czasu mówił o drugim dziecku, ja nie chciałam (praca itd..), potem przestał o nim mówić a mi się "Zachciało" i byłam pewna , że jemu chce się nadal a okazało się, że on nie czuł się wtedy bezpiecznie finansowo i mówił, że musimy odłożyć..bardzo mnie to zabolało ( w sumie zrozumiałam co on czuł wcześniej..)..przeczekałam i sam wrócił do tematu i teraz bardzo chce, tak jak ja..

przytulam Cię mocno!

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    majamia, silna kobieta z Ciebie :) długo w ciąży karmiłaś piersią?
    13tygodni. Starszak stwierdzil, ze mleczko jest 'blee'. Smak mu nie odpowiadal, coraz mniej ssal i przestal :) mega bezbolesnie poszlo.

Faceci wszystko moga popsuc... tacy zmienni, a mowia, ze to baby maja humory. ..

syn 03-2014 <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. Ja już straciłam siły. ..

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ech.. Ja już straciłam siły. ..
    Nie dziwie Ci sie! :(
    Ja przez pewien czas nic mojemu nie mowilam. W czasie owulacji kusilam i dzialal, nawet nie wiedzac.

syn 03-2014 <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak robiłam, ale co z tego jak mój chyba ma problem aby dojść :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ