Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiera wrote:Ja moją pracę magisterską pisałam w oparciu o PCR i miałam przyjemność wykonywać je kilka tygodni
Fajna metoda, super dokładna, ale człowiek jak i urządzenie mogą się czasem mylić, to normalne i nie ma co robić o to larum. Wybacz Girl, ale mnie Twoje pseudonaukowe wywody w stylu "nie wierzę w niego, podobnie jak tysiące bezimiennych nicków z czeluści internetu, więc go nie ma" głównie rozśmieszają
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl
Moja wiedza o PCR nie jest aż tak duża, żeby w tej chwili znaleźć argumenty, ale źródło co najmniej marne... Wybacz... Poza tym przeczytałam o teście z przeciwciałami i co najmniej mnie rozśmieszyło to, co jest tam napisane. Ktoś kto to pisał chyba nie wie, że są przeciwciała IGG i IGM. Przeciwciała, to przeciwciała 😂 Na tej podstawie twierdzę, że Twoje źródło nie ma absolutne wiedzy o tym, o czym pisze
Mother
O proszę 😀 W moim przypadku to była politechnika, więc tak naprawdę mam wykształcenie bardziej chemiczne 😅
Nadzieja
Mi zawsze z ludzi było lżej... Przynajmniej tyle się o tym wszystkim nie myśli...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Girl25 wrote:Ale ja nie twierdzę że go nie ma tylko że nie jest dużo bardziej szkodliwy od zwykłej grypy....czemu nasi zasrani politycy nie stosują się do zakazów (przykład wiece wyborcze) skoro jest faktycznie taki groźny? Ich wirus nie dopadnie? No proszę was...
Girl25 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Ale ja też mam sporo wątpliwości, co do jego szkodliwości. Moim zdaniem za daleko to poszło i teraz trudno się z niektórych rzeczy wycofać i przyznać , że niektóre decyzje były błędne
No i jak piszesz kazda ma swoje racje a z czasem się okaze kto miał racje. Tyle w temacie.pola89 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hi hi a ja po chemii
metoda może nie jest idealna ale działa, trzeba pamiętać że opracowanie nowej metody trwa a tu nie było czasu. Każdy zachowuje się wedle swoich przekonań i wiedzy.
Mother mam nadzieję że odpoczniesz na urlopie i naladujesz baterie
Calanthe nic mi nie mów o remoncie... Już byłam pełna nadziei że ktoś miał wolny termin na naszą łazienkę ale zaspiewali 13 tys za robocizne więc mąż odmówił... Ja już bym chyba dała każdą kasę byle by mieć to z głowy i się wprowadzić bo oprócz łazienki chcemy jeszcze instalacje elektryczną nową pociągnąć, w pokojach wyrównać ściany, odmalowac i położyć podłogi i zburzyć ścianę dzialowa między kuchnią a pokojen i oczywiście mój mąż chce to sam robić - uparty jest jak osiol😤4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Oooo calanthe nie wiedziałam, że u Was remont się szykuje ☺️ no to powodzenia, niech sprawnie pójdzie, a efekt będzie wow 😁
Miśkowa. No to sporo prac przed Wami faktycznie. Wiesz mąż zrobi sam to zawsze zostanie Wam sporo w kieszeni, z drugiej strony na pewno czasowo to się wydłuży, a tu niedługo maleństwo na świecie. No ciężka decyzja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 10:48
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
No macie rację dziewczyny, szczerze to nie spodziewałam się takich cen😩 a ja to jestem z tych "w gorącej wodzie kapanych" i lubię mieć wszystko na już... Ja tam ciągle się łudze że może chociaż ściany pomaluje 🤣 najważniejsze jest to że już za 2 tyg będzie można tam działać 😀
Calanthe mój mąż to też na yt się opiera i necie, jak kogoś zna to też podpyta i tak się uczy. Ja swój pierwszy kredyt wzięłam w zeszłym roku żeby "zbudować" historię kredytowa do hipoteki właśnie ale to tez tylko dlatego że był 0% i mają mi zwrócić ostatnią ratę 😁4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miskowa niestety robocizna jest strasznie droga. Mój mąż pracuje w budowlance ale u kogoś 😤 już od dawna go proszę żeby zalozyl działalność botak to marna pensje dostaje. I jak robilismy remont to nie mógł wziac tyle urlopu wiec musieliśmy ekipę wynająć bo remontowaliśmy całe mieszkanie oprócz łazienek. W zasadzie mógłby sam to robic po pracy ale nie mielibyśmy gdzie mieszkać bo trwałoby to 3 razy dłużej. Za robociznę mieszkania bez podłóg i łazienek lekko po znajomosci zapłaciliśmy 10 tys plus 2 tys za materiały.
Dzis synek miał szczepienie. Byl bardzo dzielny szybciutko się uspokoił ☺️ 8700, 74 cm, obwód główki 46. Teraz spi bidulek. Następne szczepienie za pół roku
-
Miskowa też mogę dodać od siebie mąż u nas też dużo sam ciągnął budowę faktycznie dłużej to trwało ale dużo nawet bardzo dużo zaoszczędzone i w zamian mogliśmy ta kasę w technologie władować 😁 dla swojej wygody.
Cierpliwości tylko życzę ✊ będzie dobrzeJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja cierpliwość nir jest moją mocną stroną ale co zrobić - trzeba ćwiczyć 🤣 może poza ciążą podchodzilabym bardziej na luzie... Ale trzeba się cieszyć że w ogóle mamy to mieszkanie i prędzej czy później się tam wprowadzimy
Adela już duży chłopakja ciągle nie wierzę że te dzieci tak szybko rosną
oj tak u siebie mąż by więcej zarobił czasem trudno się zdecydować ale jeśli Ty masz etat to może warto się odwazyc
kurcze a u nas chcą za łazienkę 3,5 mkw 11-13 tys za samą robocizne! Ja myślałam że w tej kwocie to całą łazienkę zamknę...
A propo remontów to mąż namawia mnie na suszarkę do prania: macie? Polecacie? Ja jakoś nie mam parcia a to wydatek rzędu 2 tys. I się zastanawiam bo może jednak wartoAdelaX lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
nick nieaktualny
-
Remonty to ciężka sprawa niestety... A ceny są takie, że gdybym ich nie robiła, to naprawdę nie zdawalabym sobie sprawy, że jest aż tak drogo...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Adelax ale duży chłopak już 😍
Miśkowa mam suszarkę balkonową, rozkładaną 😂😂😂😂 a tak serio to nie mam takiej jak piszesz, ale głównie z racji braku miejsca, jakbym miała dużą łazienkę to może bym się nad tym zastanawiała. Dodatkowo zimą mam w klatce suszarnię i wszystko tam suszę. Ogólnie taka suszarka to fajna sprawa, tylko zawsze się zastanawiam czy ubrania z niej nie są takie mocno pogniecione? Ja i tak prasuję, ale jak są rozwieszone to potem może łatwiej?AdelaX lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny mam dylemat... Znalazłam laboratorium gdzie wychodza taniej badania tylko mam mały problem bo w tym laboratorium morfologia kosztuje mniej ma tylko 16 parametrów a ten trochę droższy ma 25 parametrów. To jakaś różnica jak chodzi o badania w ciąży czy niekoniecznie? No i to tańsze jest otwarte 30 min wcześniej, mam bliżej a drugie dopiero od 7 jest otwarte a mąż po 7 do pracy jeździ...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Mother ja też balkonowo-pokojowa 🤣 dla mnie taka automatyczna to bajer a mój mąż lubi nowinki. Rozmawiał z ciocia i ona go tak nakręciła
Girl szczerze to nie wiem... Może zapytaj lekarza którą potrzebuje. Mój zawsze patrzy na hemoglobine i płytki o reszcie nie wspomina.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Girl
Też nie mam pojęcia...
Miśkowa
Ja nie mam, więc nie wiem 😀 Wiem, że moja kuzynka ma i jest zadowolona, ale żadnych szczegółów nie znam 😀Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Ale Wy dziewczyny scisle umysly jestescie ! Gdzie ja tu do Was haha. Zawsze podziwialam osoby po chemii, biotechnoligii itp. Bardzo ciekawe ale nie na moja glowe 🤣.
U nas maz tez wszystko robi sam. No teraz to ocieplenie jest ekipa bo zalezalo nam na czasie i niestety duzo wiecej kasy na to idzie niz mielismy w planach. Plus moj ogrod to teraz pobojowisko, nawet wyjsc z mala nie mam gdzie 🤦♀️ Oby to sie wszystko szybko skonczylo. Lazienke bedziemy robic na jesieni, sami bo robocizna na lazienke to juz spore pieniadze 🤣.
A co do suszarki to mi sie marzy. Mamy non stop duzo prania, latem to pol biedy ale zima jest problem z suszeniem. Myslalam juz o pralkosuszarce zeby miejsca zaoszczedzic ale mowia ze nie. Jak juz cos to odzielnie pralka i suszarka. Wydatek jest ale moze warto 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 13:15
-
Girl nie pomogę. Ja pewno poszłabym gdzie taniej 😝
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️