X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza ma krosty na ramionach, czasami pojawiaja sie na buzi. I bylam przed wakacjami u pediatry to stwierdzila ze to nic takiego, zeby to ostrzej wycierac recznikiem. Ake widze ze jest teraz coraz gorzej i chyba poszukam alergologa i to prywatnie bo na nfz to 100km od nas i pewnie kolejki do grudnia 2021 🤔.
    Ola śpi od 19. Pewnie czeka mnie pobudka o 5 rano 😩.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:25

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis z mężem "na randke" umowilam, a on poszedl do roboty bo pogoda sie zrobila 😤.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z pracy miała dziwną wysypkę, najpierw czerwone plamy na twarzy, potem na szyi, na plecy się przeniosło. Najpierw myślała, że uczulenie, a po dwóch dniach takie krostki jej się na tych plamach pojawiły, poszła do dermatologa i okazało się że półpasiec rozsiany 😮 Nawet nie wiedziałam że taki jest;) Brrr ;)

Calanthe ja tam jestem chętna na przejęcie ale cóż, jak "macica się nie zgadza" 🤷🏼‍♀️😎

aLunia współczuję sytuacji... Myślę, że goście podejdą że zrozumieniem, ale dodatkowe szykowanie... Nie po to się zamawia obiad żeby chałupę szykować 🙄

Mój synek też coś kicha i pokasłuje 😜 Ech przedszkole jest niezastąpione już widzę to wietrzenie sal co godzinę i takie tam "hartowanie" dzieci ;) Muszę go czymś nafaszerować i liczyć że się wykuruje przez weekend.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 20:34

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuska gratulacje :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge i ja 3 brzuszek przyjąć :) chociaż pomarzyc

Wiera lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Moge i ja 3 brzuszek przyjąć :) chociaż pomarzyc

A chcialabys? Wiesz, rozne są przypadki. Natura lubi zaskakiwac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera a znasz krople sinecod? Jeszcze cos bylo z tym skladnikiem tylko nie pamietam co. To jest przeciwkaszlowe i naprawde pomaga przynajmniej na poczatku. Do tego masc Vick lub borsucza. I mam tez fajny balsam rozgrzewajacy do stop, rozgrzewa ale nie czuć tego jak amolu czy spirytusu salicylowego.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam znam :) U synka na razie ten kaszel nie jest aż tak nasilony, żeby go hamować na siłę, takie pokasływanie raczej od kataru wykluwającego się. Na razie dałam rutinoscorbin i zobaczymy co będzie. Jutro dołączę mu syrop z cebuli, biedne dziecko 🤣 On jest przewrażliwiony jeśli chodzi o zapachy, więc zawsze cierpi przy nim 😅

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu na stronie jest informacja że kobiety idące na oddział ginekologiczno położniczy na jakiś krótki zabieg albo planowane CC muszę mieć zrobiony test nie wcześniej niż 6 dni przed terminem

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe jutro... Nie chce mi się tam iść 🙄 Po ostatniej wizycie mam focha na gina :p No, ale zobaczymy co wymyśli, czy w ogóle coś :p
    Moja macica jakaś taka niekumata i w ogóle mało komunikatywna 😃

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chetnie jakis brzuszek przejela ale jak widac chciec to cos innego niz moc 🤣

U nas dzis ciezki dzien. Mala nie dosc ze ma katar, goraczke to teraz od popoludnia ma tak zachrypniety glos, ze ledwo mowi. Juz sie zaczelam zastanawiac czy to nie krtan moze ale podobno wtedy by nie bylo kataru tylko typowo chrypa i szczekajacy kaszel. Przeraza mnie to bo znajomi mieli dramat z zapaleniem krtani wlasnie u dziecka .... Inhalacje nebudose robimy, na goraczke ibuprofen i w sumie nie wiem co tu wiecej dac np na gardlo? Za mala na tabletki. Slabo je ale pije duzo wiec moze jakos powoli sie polepszy. Teraz w weekend to nawet nie ma co marzyc o lekarzu.
    Ja tez sie fatalnie czuje, mam takie bole kosci ze nawet koszulka mnie na ciele razi. Temp tez mam. Ehh szkoda gadac 🤷‍♀️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Wiera jutro gin😁 no ciekawe co tam wymyśli, napisz koniecznie

Calanthe dzięki za wsparcie, ja niestety mam tak silny małpowy ból brzucha, że już nie mam złudzeń, z tego powodu mam chyba chwilowy spadek formy. Najgorsze, że teraz będę się męczyła dobrych kilka dni aż łaskawie pani 🐒 się zjawi.

Ewi planujecie trzecie? Czy raczej na spontanie? ☺️

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza chrypa może też być objawem podrażnienia/wysuszenia śluzówki gardła, więc podstawą jest nawilżanie - inhalacje jak najbardziej (tu zielone nebudose lepsze i ew. bez recepty Ectodose, działa trochę p/zapalnie.) Do tego jeśli nie da rady tabletki do ssania to syrop na bazie porostu islandzkiego, ew. są też lizaki, fajna forma do podawania, też najlepiej na bazie porostu. I dużo płynów do picia przy chrypce trzeba podawać. Jeśli w krtaniowe sprawy by przeszło i jakaś strata głosu no to wtedy na receptę są preparaty do inhalacji no i oszczędzanie głosu, ale to ostatnie u trzylatki może być ciężko wyegzekwować 😅

Calanthe chyba faktycznie jakaś dłuższa pogawędka jest potrzebna :)

Mother jeśli od ostatniego pomyślunku mu się nie zmieniło to Clo i Ovitrelle na następny cykl będzie uruchomione. Rany na samą myśl już mnie zaczynają boleć jajniki 😐

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza tantum verde mozesz w spray. Ja juz Oli podawalam.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wszystkie gratulacje i mile słowa. Czytam Was ale nie dam rady odpisać każdej. Póki co jestem bardzo słaba przez tą utratę krwi i ciężko mi siebie obsłużyć - o ironio a po sn przecież miałem od razu śmigać i wszystko robić. Może dziś będzie lepiej. Niestety malutka jest cały czas na noworodkach ponieważ ma nadciśnienie plucne i poddają ja tlenoterapii, obserwują w kierunku infekcji dróg oddechowych i coś tam w serduszku jeszcze jest do obserwacji. Wczoraj raz mnie do niej zabrali i nie moglam nawet jej dotknąć przez ten inkubator. Z laktacja przez to też do dupy. W dodatku hormony zaczynają mi się udzielac bo tak smutno jak to dzieciątko jest daleko a ja nie mam nawet sił do niego iść :/ ach i córcia ma na imię Hania, wazy ponad 3700 g i mierzy 53 cm i jest kopią starszej córki - czyli męża :D

mother84, Jagodazdw92, Iza34, pola89, AdelaX, calanthe, pap86 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa 😍😍😍 śliczne imię, mam nadzieję, że z malutką wszystko będzie dobrze. Wierzę, że Ci smutno, że nie możesz jej mieć koło siebie, ale jeszcze trochę i będzie lepiej 🤗. Szybkiego powrotu do formy życzę, no i do domku 😘

Mysza też polecę syrop islandzki, on jest na kaszel i na chrypę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 06:16

Miśkowa lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa zdrowka dla Was.

Widze światełko w tunelu ze Ola zaakceptuje mm. Mam szanse na normalne życie.

mother84, Jagodazdw92, Kasia 1805, Miśkowa, calanthe lubią tę wiadomość

‹‹ 2171 2172 2173 2174 2175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ