Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka☺️
Dobrze, że już dziś piątek ☺️ to mnie trzyma jeszcze jakoś na nogach 😂
Mysza jak tam nocka? Jak dziś, córcia lepiej?
Pola umowę już podpisalaś, klamka zapadła, nie ma co się już denerwować 😝 musi być dobrze ☺️ chociaż wiem, łatwo się pisze, a sama bym się stresowała czy sobie poradzę 😂
Iza musisz odpoczywać jak tylko możesz 🤗 mam nadzieję, że jednak córka jakoś się wyratowała i nic się nie rozwinęło
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mysza o ibuprofenie już dawno obalono. Ja swojemu dawałam na wyjeździe też Ibuprom. Pamiętaj że przy wysokiej gorączce musi być dawka odpowiednia (15mg/kg m.c. paracetamol, 10 mg ibuprofen) żeby dobrze działał. A jak nie działa no to u nas najlepiej sprawdza się kąpiel a wannie z temp o 1 stopień niższa niż temp. ciała dziecka.
Przykro mi z powodu @ 😔 -
Iza szyjka była długa cały czas. Tylko to plamienie to czop odchodził. Rozwarcie też w szpitalu nie postępowało dopiero po oxy wszystko ruszyło. A 37tc to jużciąża donoszona więc spokojna byłam. I całą ciąże chodziłam bardzo dużo i zakupy i wszystko. Także może też jest.w tym coś że tamten poród był indukowany
-
Ale mnie moja babka wkurza delikatnie mówiąc.... Przylazla bo powiedziałam żeby jajko na miękko ugotowała bo nam się gaz skończył i szynka też . Oskar dostał kanapkę z pasztetem a wcześniej kakao i w efekcie nie zjadł kanapki a on od razu że jaki to on zabiedzony, niedopilnowany bo kanapki nie je... Nosz szlak mnie trafia. Najpierw straszy że mi dzieci odbiorą a teraz że dziecko zaniedbuje...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Oj Mysza to masz przygody... Oby córcia szybko się wykurowala. No i Wiera ma rację, mit o ibuprofenie obalono.
Jagoda no to chyba zostaje szpital... Tylko synka szkoda
Iza super mąż 👍 kończ kpi i odpoczywaj, dałaś radę 💪 jesteś super!
Dziewczyny tak w skrócie to urodziłam, sn bez znieczulenia bo nie zdążyli podać, od prysznica i rozwarcia 1,5 cm urodziłam w ciągu godziny... Nikt nie mógł uwierzyć, peklam bo nie zdążyli mnie naciac. Niestety dzidziusia nie ma ze mną bo potem dostałam krwotoku, musieli mnie lyzeczkowac i teraz jestem za slaba do opieki. Hemoglobina 7. Nawet nie mam jej zdjęcia...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyGirl wpusc jednym uchem, wypusc drugim. Moja tesciowa jakby mogła to by sie szarogesila na całego a najlepiej mi dzieci zabrala. Ostatnio sie czepnela ze nie tak ubieram, tzn. źle rączki w rękawki wkladam (drugie dziecko tak ubieram i tak polecaja ubierac), źle kapie a na tą pogodę co jest to dziecku buty powinnam założyć i rekawiczki 🤦♀️. Wiec widzisz, starsi tacy są.
-
Miśkowa to szybki poród miałaś. Obyś szybko siły odzyskała i miała córeczkę obok siebie
trzymaj się. Dzielna kobieta jesteś.
Girl tak jak Iza mówi wpuść jednym, wypuść drugim uchem. Takie gadanie to każdego wykańcza. Wiem jak to jest. Tzn mi nikt iie zarzucił że dziecko zaniedbane ale w jedzenie jak syn był mały to teściowa wiecznie się wpierniczała aż w końcu się z nią pokłuciłam i się uspokoiła. Teraz już się nie wymądrza. Za to wkurwia mnie ta znieczulica. Bo mówię że źle się czuję i jak nie przejdzie to będzie trzeba jechać na szpital a ta tylko że przejdzie mi do 11. Eh... najwyżej jak wyjdzie a mi nie przejdzie to będę dzwonić do męża żeby wracał z pracy i tyle -
Miśkowa
Tak myślałam, że możesz być już po 😉 Gratulacje wielkie ❤️ Odzyskuj siły i zaraz mała będzie przy Tobie 😘 Fajnie, że szybko poszło 🙂 Szkoda, że były te komplikacje, ale zaraz zapomnisz i o tym 🙂
Mysza
Przybij piątkę. U nas też tragiczna noc , a pochwaliłam się, z nim przechodzi... Adam chyba ma początek zapalenia ucha i cała noc jęczał... Zdrówka dla Was!Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ale na nia to nie działa bo jak zaczynam sie na nia wydzierac bo przez cale zycie jej sluchac nie mam nerwow to gada ze pyskuje... serio 30 latka nie moze wypowiedziec swojego zdania bo inaczej pyskuje i tak cale zycie odkad zaczelam wyrazac swoje zdanie.... najlepiej jakbym tylko przytakiwala jak male dziecko... a gdyby dziecko bylo zaniedbane to nawet lekarz ostatnio by zwrocil uwage bo bylismy na szczepieniu..
Jagoda to dzis tak zle sie czujesz? nie czytalam postow jeszcze. Pewnie zrob tak jak nie przejdzie...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
No Girl leżę narazie. Leki pobrałam i czekam może przejdzie. Zobaczymy. Już mężowi sms napisałam że nie wiem czy nie będę dzwonić żeby wrócił
-
Miskowa ja tu ciarki mam a ty piszesz tak w skrócie! Gratulacje!!! I jak waga córci?
Jak się czujesz kochana? Też byłam lyzeczkiwana także wiem jak to jest, też nie dali mi córki. Ale jaki poród, no szok tak szybko poszło. Napisz coś więcej jak bedziesz miała chwile jak się zaczęło itd taka jestem ciekawa.
No i odpoczywaj ❤ -
Pola i mysza zdrówka dla waszych dzieciaczkow.
Jagodowa może jednak warto sprawdzić. Współczuję ci sytuacji.
Girl lej na to, choć więc że takie gadanie wkurza. Kiedyś widziałam taki wpis, że jak ktoś ci dogryza to tak naprawdę on ma jakiś problem z sobą. I myślę, że coś w tym jest.
Ja aktualnie mam taki bałagan, serio nie mam kiedy się zabrac za sprzatanie. Wczoraj zaczęłam kuchnie to młody po chwili się darł. Jeszcze co chwile to lekarz to coś. Marzy mi się ktoś do sprzatania. Tylko zastanawiam się jak to jest ty siedzisz a ktoś ci sprząta? -
Miskowa super, ze juz jestes po. Malutka pewno bedzie niebawem razem z Toba, tylko troche do siebie dojdziesz 🙂. Peklas bo wszystko piorunem poszlo ale z dnia na dzien bedzie lepiej ☺️
My pol nocy ogladalysmy bajki a pol nocy mala plakala. Ona jak choruje to jest masakra bo ciagle placze, katar ma a placz wiadomo jak w takiej sytuacji dziala ... inne dzieci w goraczce spia a ona nie. Jeszcze mnie raz na pare miesiecy lapie taki hiper mocny okres i to akurat teraz trafilo. Takie mam bole brzucha ze czuje je az w klatce jak mnie zaciska 🤦♀️ Maz pojechal do pracy bo musial i tak sama dzis bede do wieczora walczyc. Dzieki za odp co do ibuprofenu, zaraz ktos mi dowiezie. Szkoda ze pierwszy powakacyjny weekend taki u nas beznadziejny.
To sa wlasnie "uroki" przedszkola. Mala byla pol roku w domu, chodzila ze mna wszedzie i na wakacjach bylismy i z dziecmi sie bawila a w przedszkolu to od razu chora.
Jagoda lez, odpoczywaj jak bedzie Ci gorzej to jedz od razu do szpitala, bo chociaz glowe bedziesz miec spokojniejsza a z takimi objawami to bez problemu Cie zostawia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 10:12
-
nick nieaktualny
-
Aaaaaaaaaaaaa co ja tu czytam? ☺️☺️☺️☺️
Miśkowa super, że już malutka na świecie ☺️ 😍 z jednej strony dobrze, że już masz to za sobą, no ale przykro mi, że tak to na koniec się potoczyło. Dochodź szybko do siebie, niedługo będziecie już razem 😍 trzymam kciuki, żeby wszystko już było dobrze. Wspaniale! Napisz coś więcej, jaka waga itp. no i jak już będziesz miała fotę to my forumowe ciotki tutaj czekamy ☺️☺️
Pola, Mysza zdrówka dla Waszych pociech
Calanthe daj znać po wizycie ☺️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️