X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - czyli idziemy równo, u mnie też owu prawdopodobnie w poniedziałek :) kciuki!

A ja uważam, że trzeba się <3 kiedy ma się ochotę, a ciąża jak ma być to będzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 21:39

JennyXS lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wredotka, masz rację. U mnie odkąd próbuję zajść w ciążę libido jest prawie zerowe, bo nie mogę odpędzić myśli kiedy jest najlepszy czas i co można jeszcze zrobić żeby zwiększyć szansę... Wcześniej około owu to też bym mogła non stop a teraz szkoda gadać :(

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis no wlasnie i tu jest problem. To ze my sie stresujemy to jeszcze moznaby przezyc, ale jak nam sie chlopaki zestresuja, to nic nie bedzie z tego interesu :P Moj biedny maz sie kiedys prawie chowal przede mna :D i mial nadzieje ze juz spie haha
    Takze spoko, jak ktos sie stara chwile, ale im dluzej... tym ciezej.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, nie chcę dojść do takiego "stanu", w przyszłym miesiącu odpuszczam mierzenie tempki i będzie co ma być.

Kat - podejrzewam, że jak już się stara długo, to mega wkurza.

Plus taki, że nie myślę teraz o ciąży i objawach, bo strasznie mnie stresuje ta sprawa z ZUS-em i to mi zaprząta głowę. Byle do kwietnia :P

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • .MArTa. Nowa

Wysłany: 18 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prawda jest taka, że jak byś nie chciała przy pierwszym razie pewnie byś zaciążyła. A im bardziej się starasz tym mniej się udaje. Ja przy pierwszej ciąży myślałam tylko o tym kiedy owulacja, jaka temperatura, czy śluz ok... Masakra. Jak głowa odpuściła, bo zaczęliśmy planować ślub- BĘC - udało się :) Także im mniej głowa zaprzątnięta myślami o ciąży tym lepiej :)

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Wpadki sa fajne. Niespodziewasz sie i nagle 'bach'. Dwie kreski.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy planowaniu slubu tez nie bylam myslami przy staraniach ale i tak sie nie udalo w ciaze nie zaszlam. W ogole przez pierwsze 6 miesiecy na luzie bylo ila i tak nic z tego

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a mnie rozłożyła angina :( zaczęłam dzis brać duomox a tu jak na złość śluz płodny się pojawił więc za kilka dni owu.. Antybiotyk będę brała tydzień czasu i zastanawiam się czy starać się w tym cyklu czy lepiej odpuścić. Na zdrowy rozum nie powinno to chyba zaszkodzić ale może lepiej dmuchać na zimne?co myślicie?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi. Jesli ciąża mialaby byc,to jak da rade,to wplywu miec nie bedzie.
    Duomox mimo wszystko mozna w czasie ciąży brac,wiec no problem.

magdis lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie tak wydaje, przetrwaja najsilniejsi. Jak ja zaszlam w pierwsza ciaze, to mialam 19 lat, jadlam byle kiedy, byle co i kurzylam jak smok :P Rzucilam do strzalu, jak zobaczylam druga kreche.
    A teraz sie czlowiek tak stara i kombinuje i nic :P
    magdis zdrowiej biedaczku, angina paskudna...

magdis lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) dziś jest już nieco lepiej ale gardło boli niemiłosiernie. Będziemy się starać normalnie bo szkoda mi cyklu, chociaż pewnie i tak nic z tego nie będzie ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Mogę przycupnąć?

Mam półtora rocznego szkraba, od 10 cykli staramy się o rodzeństwo. Pierwsza ciąża zaskoczyła za pierwszym cyklem.
    Teraz obserwuję co miesiąc dużo płodnego śluzu, czuję kłucie jajnika, współżyjemy w te dni a jakoś nie wychodzi.
    Chcieliśmy dzieci z małą różnicą, a niestety z miesiąca na miesiąc czas ten się wydłuża :(
    Lekarz kazał przyjść jak przez rok się nie uda, póki co rozważam jakieś witaminy albo mieszanki ziołowe polepszające płodność. Stosujecie coś, żeby się wspomóc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 22:46

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany :) Wszystko stosujemy :)
    Wiesiolek, siemie lniane, kwas foliowy, witaminy chyba wszystkie ;) luteiny, dupki i cuda niewidy. Zrob sobie badania na hormony na poczatek i zobaczysz, co Ci doktor powie. Ja od poczatku cyganilam, ze sie staram juz dluzej, bo wiedzialam, ze to bedzie trwalo.

A w ogole dziewczyny, to hormony mi tak buzuja, no takiego mam nerrrrwa, ze nagadalam mezowi... Ale jeeeej, jak ja mu biedakowi nagadalam :P Wstyd. A on mnie, kochany, do kina chce zabrac teraz no! (na poskromienie zlosnicy chyba)
    Milego wieczoru :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety lekarzowi nakłamać nie mogę, bo byłam na wizycie przed staraniami skontrolować czy po porodzie wszystko ok (miałam ciężki poród i długo dochodziłam do siebie), także ma datę ostatniej wizyty w kartotece :( Wtedy też badałam podstawowe hormony i były ok.
    Nie myślałam, że tyle to potrwa bo jak pisałam - pierwszy urwis z pierwszego cyklu i to w zasadzie bez większych starań, po prostu kilka razy bez zabezpieczenia.

Póki co łykam kwas foliowy, jod oraz od początku zimy wit. D.
    Teraz myślałam, żeby zrobić bardziej szczegółowe badania - np. progesteron, prolaktyna w II fazie oraz powtórzyć tsh, choć te miałam książkowe.
    Czytałam też na temat mieszanek ziołowych na poprawę płodności i zastanawiam się nad nimi.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pojechał. Koniec 3miesiecxnego urlopu. Teraz w ciążę zajść będzie graniczy z cudem. Co 2 tyg będzie przyjeżdżał ma weekend. Akurat po staremu owu by była w szczęśliwy weekend za 2 tyg ale brałam cło od 2 do 5ego i boję się że przyjdzie wcześniej.
    No nic mam nadzieje ze znajdę kiedy najmniej będę się tego spodziewała

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis - zdrówka! Ja brałam duomox pod koniec ciąży więc nie odpuszczałabym starań.

hej Tanda :) Ja przez ostatnie trzy cykle piłam ziółka ojca sroki, wg mnie nie bardzo pomogły za to raz tak mocno czułam owulację, że chodzić nie mogłam. Jak odstawiłam to w tym cyklu miałam o wiele lepszy śluz także raczej do nich nie wrócę, ale podobno niektórym dziewczynom pomagają.

magdis lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .MArTa. wrote:
    Tak, prawda jest taka, że jak byś nie chciała przy pierwszym razie pewnie byś zaciążyła.

Ja tak miałam z pierwszą ciążą. Przestaliśmy się zabezpieczać ale nie byłam do końca przekonana czy to dobry moment. Jednak byłam pewna, że to trochę potrwa więc myślałam, że mamy czas pozałatwiać pewne sprawy. A tu okres nie przyszedł. Nawet testu w domu nie miałam.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Tanda. Ja na plodnosc polecam pyłek pszczeli, jezeli nie masz alergii na miód.
    Pyłek zapyla :D przy szczesliwym cyklu w druga ciaze zaszlam na pylku. Teraz mialam w tym cyklu pic pylek, ale jedynie raz mi sie udalo...

syn 03-2014 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Witaj Tanda zapraszamy :) ja to biorę tylko witaminki,mace i kwas foliowy. Na poprawie śluzu nic ni biorę bo nie mam takiej potrzeby :)

U mnie dzis 8dc i od wczoraj śluz meeega rozciagliwy. Wiec owulka bedzie pewnie ok 13-14dc. Zaskoczylo mnie w sumie, ze aż tak szybko ten śluz.

Ktora na dniach ma termin @ ?

Ost odwiedzilam swoja przyjaciolke ktora urodziła ehhh zaczylysmy sie w tym samym czasie starać o maluszka tak na marginesie.. slodziaczek... Miałam go na rękach przez co jeszcze bardziej mam ciśnienie.. chyba wizyta mi nie pomogla :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! mogę i ja się dołączyć? mam synka Frania, o którego staraliśmy się prawie rok, teraz mam nadzieję że pójdzie trochę szybciej :-) na razie 1 cs! Tanda ja piłam zioła o.sroki i bardzo mi pomogły! teraz też mam zamiar, czekam właśnie na przesyłkę :-) do tego oczywiście kwas foliowy, magnez i wit.D :-) miłego poniedziałku wszystkim!!!

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ