X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - czyli idziemy równo, u mnie też owu prawdopodobnie w poniedziałek :) kciuki!

A ja uważam, że trzeba się <3 kiedy ma się ochotę, a ciąża jak ma być to będzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 21:39

JennyXS lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wredotka, masz rację. U mnie odkąd próbuję zajść w ciążę libido jest prawie zerowe, bo nie mogę odpędzić myśli kiedy jest najlepszy czas i co można jeszcze zrobić żeby zwiększyć szansę... Wcześniej około owu to też bym mogła non stop a teraz szkoda gadać :(

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis no wlasnie i tu jest problem. To ze my sie stresujemy to jeszcze moznaby przezyc, ale jak nam sie chlopaki zestresuja, to nic nie bedzie z tego interesu :P Moj biedny maz sie kiedys prawie chowal przede mna :D i mial nadzieje ze juz spie haha
    Takze spoko, jak ktos sie stara chwile, ale im dluzej... tym ciezej.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, nie chcę dojść do takiego "stanu", w przyszłym miesiącu odpuszczam mierzenie tempki i będzie co ma być.

Kat - podejrzewam, że jak już się stara długo, to mega wkurza.

Plus taki, że nie myślę teraz o ciąży i objawach, bo strasznie mnie stresuje ta sprawa z ZUS-em i to mi zaprząta głowę. Byle do kwietnia :P

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • .MArTa. Nowa

Wysłany: 18 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prawda jest taka, że jak byś nie chciała przy pierwszym razie pewnie byś zaciążyła. A im bardziej się starasz tym mniej się udaje. Ja przy pierwszej ciąży myślałam tylko o tym kiedy owulacja, jaka temperatura, czy śluz ok... Masakra. Jak głowa odpuściła, bo zaczęliśmy planować ślub- BĘC - udało się :) Także im mniej głowa zaprzątnięta myślami o ciąży tym lepiej :)

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Wpadki sa fajne. Niespodziewasz sie i nagle 'bach'. Dwie kreski.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy planowaniu slubu tez nie bylam myslami przy staraniach ale i tak sie nie udalo w ciaze nie zaszlam. W ogole przez pierwsze 6 miesiecy na luzie bylo ila i tak nic z tego

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a mnie rozłożyła angina :( zaczęłam dzis brać duomox a tu jak na złość śluz płodny się pojawił więc za kilka dni owu.. Antybiotyk będę brała tydzień czasu i zastanawiam się czy starać się w tym cyklu czy lepiej odpuścić. Na zdrowy rozum nie powinno to chyba zaszkodzić ale może lepiej dmuchać na zimne?co myślicie?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi. Jesli ciąża mialaby byc,to jak da rade,to wplywu miec nie bedzie.
    Duomox mimo wszystko mozna w czasie ciąży brac,wiec no problem.

magdis lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie tak wydaje, przetrwaja najsilniejsi. Jak ja zaszlam w pierwsza ciaze, to mialam 19 lat, jadlam byle kiedy, byle co i kurzylam jak smok :P Rzucilam do strzalu, jak zobaczylam druga kreche.
    A teraz sie czlowiek tak stara i kombinuje i nic :P
    magdis zdrowiej biedaczku, angina paskudna...

magdis lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) dziś jest już nieco lepiej ale gardło boli niemiłosiernie. Będziemy się starać normalnie bo szkoda mi cyklu, chociaż pewnie i tak nic z tego nie będzie ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Mogę przycupnąć?

Mam półtora rocznego szkraba, od 10 cykli staramy się o rodzeństwo. Pierwsza ciąża zaskoczyła za pierwszym cyklem.
    Teraz obserwuję co miesiąc dużo płodnego śluzu, czuję kłucie jajnika, współżyjemy w te dni a jakoś nie wychodzi.
    Chcieliśmy dzieci z małą różnicą, a niestety z miesiąca na miesiąc czas ten się wydłuża :(
    Lekarz kazał przyjść jak przez rok się nie uda, póki co rozważam jakieś witaminy albo mieszanki ziołowe polepszające płodność. Stosujecie coś, żeby się wspomóc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 22:46

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany :) Wszystko stosujemy :)
    Wiesiolek, siemie lniane, kwas foliowy, witaminy chyba wszystkie ;) luteiny, dupki i cuda niewidy. Zrob sobie badania na hormony na poczatek i zobaczysz, co Ci doktor powie. Ja od poczatku cyganilam, ze sie staram juz dluzej, bo wiedzialam, ze to bedzie trwalo.

A w ogole dziewczyny, to hormony mi tak buzuja, no takiego mam nerrrrwa, ze nagadalam mezowi... Ale jeeeej, jak ja mu biedakowi nagadalam :P Wstyd. A on mnie, kochany, do kina chce zabrac teraz no! (na poskromienie zlosnicy chyba)
    Milego wieczoru :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety lekarzowi nakłamać nie mogę, bo byłam na wizycie przed staraniami skontrolować czy po porodzie wszystko ok (miałam ciężki poród i długo dochodziłam do siebie), także ma datę ostatniej wizyty w kartotece :( Wtedy też badałam podstawowe hormony i były ok.
    Nie myślałam, że tyle to potrwa bo jak pisałam - pierwszy urwis z pierwszego cyklu i to w zasadzie bez większych starań, po prostu kilka razy bez zabezpieczenia.

Póki co łykam kwas foliowy, jod oraz od początku zimy wit. D.
    Teraz myślałam, żeby zrobić bardziej szczegółowe badania - np. progesteron, prolaktyna w II fazie oraz powtórzyć tsh, choć te miałam książkowe.
    Czytałam też na temat mieszanek ziołowych na poprawę płodności i zastanawiam się nad nimi.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pojechał. Koniec 3miesiecxnego urlopu. Teraz w ciążę zajść będzie graniczy z cudem. Co 2 tyg będzie przyjeżdżał ma weekend. Akurat po staremu owu by była w szczęśliwy weekend za 2 tyg ale brałam cło od 2 do 5ego i boję się że przyjdzie wcześniej.
    No nic mam nadzieje ze znajdę kiedy najmniej będę się tego spodziewała

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis - zdrówka! Ja brałam duomox pod koniec ciąży więc nie odpuszczałabym starań.

hej Tanda :) Ja przez ostatnie trzy cykle piłam ziółka ojca sroki, wg mnie nie bardzo pomogły za to raz tak mocno czułam owulację, że chodzić nie mogłam. Jak odstawiłam to w tym cyklu miałam o wiele lepszy śluz także raczej do nich nie wrócę, ale podobno niektórym dziewczynom pomagają.

magdis lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .MArTa. wrote:
    Tak, prawda jest taka, że jak byś nie chciała przy pierwszym razie pewnie byś zaciążyła.

Ja tak miałam z pierwszą ciążą. Przestaliśmy się zabezpieczać ale nie byłam do końca przekonana czy to dobry moment. Jednak byłam pewna, że to trochę potrwa więc myślałam, że mamy czas pozałatwiać pewne sprawy. A tu okres nie przyszedł. Nawet testu w domu nie miałam.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Tanda. Ja na plodnosc polecam pyłek pszczeli, jezeli nie masz alergii na miód.
    Pyłek zapyla :D przy szczesliwym cyklu w druga ciaze zaszlam na pylku. Teraz mialam w tym cyklu pic pylek, ale jedynie raz mi sie udalo...

syn 03-2014 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Witaj Tanda zapraszamy :) ja to biorę tylko witaminki,mace i kwas foliowy. Na poprawie śluzu nic ni biorę bo nie mam takiej potrzeby :)

U mnie dzis 8dc i od wczoraj śluz meeega rozciagliwy. Wiec owulka bedzie pewnie ok 13-14dc. Zaskoczylo mnie w sumie, ze aż tak szybko ten śluz.

Ktora na dniach ma termin @ ?

Ost odwiedzilam swoja przyjaciolke ktora urodziła ehhh zaczylysmy sie w tym samym czasie starać o maluszka tak na marginesie.. slodziaczek... Miałam go na rękach przez co jeszcze bardziej mam ciśnienie.. chyba wizyta mi nie pomogla :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! mogę i ja się dołączyć? mam synka Frania, o którego staraliśmy się prawie rok, teraz mam nadzieję że pójdzie trochę szybciej :-) na razie 1 cs! Tanda ja piłam zioła o.sroki i bardzo mi pomogły! teraz też mam zamiar, czekam właśnie na przesyłkę :-) do tego oczywiście kwas foliowy, magnez i wit.D :-) miłego poniedziałku wszystkim!!!

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ