Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
wredotka, masz rację. U mnie odkąd próbuję zajść w ciążę libido jest prawie zerowe, bo nie mogę odpędzić myśli kiedy jest najlepszy czas i co można jeszcze zrobić żeby zwiększyć szansę... Wcześniej około owu to też bym mogła non stop a teraz szkoda gadać
-
Magdis no wlasnie i tu jest problem. To ze my sie stresujemy to jeszcze moznaby przezyc, ale jak nam sie chlopaki zestresuja, to nic nie bedzie z tego interesu Moj biedny maz sie kiedys prawie chowal przede mna i mial nadzieje ze juz spie haha
Takze spoko, jak ktos sie stara chwile, ale im dluzej... tym ciezej.60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
No właśnie, nie chcę dojść do takiego "stanu", w przyszłym miesiącu odpuszczam mierzenie tempki i będzie co ma być.
Kat - podejrzewam, że jak już się stara długo, to mega wkurza.
Plus taki, że nie myślę teraz o ciąży i objawach, bo strasznie mnie stresuje ta sprawa z ZUS-em i to mi zaprząta głowę. Byle do kwietnia
-
Tak, prawda jest taka, że jak byś nie chciała przy pierwszym razie pewnie byś zaciążyła. A im bardziej się starasz tym mniej się udaje. Ja przy pierwszej ciąży myślałam tylko o tym kiedy owulacja, jaka temperatura, czy śluz ok... Masakra. Jak głowa odpuściła, bo zaczęliśmy planować ślub- BĘC - udało się Także im mniej głowa zaprzątnięta myślami o ciąży tym lepiej
-
Ja przy planowaniu slubu tez nie bylam myslami przy staraniach ale i tak sie nie udalo w ciaze nie zaszlam. W ogole przez pierwsze 6 miesiecy na luzie bylo ila i tak nic z tego
-
dziewczyny, a mnie rozłożyła angina zaczęłam dzis brać duomox a tu jak na złość śluz płodny się pojawił więc za kilka dni owu.. Antybiotyk będę brała tydzień czasu i zastanawiam się czy starać się w tym cyklu czy lepiej odpuścić. Na zdrowy rozum nie powinno to chyba zaszkodzić ale może lepiej dmuchać na zimne?co myślicie?
-
Nie zaszkodzi. Jesli ciąża mialaby byc,to jak da rade,to wplywu miec nie bedzie.
Duomox mimo wszystko mozna w czasie ciąży brac,wiec no problem.magdis lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Tez mi sie tak wydaje, przetrwaja najsilniejsi. Jak ja zaszlam w pierwsza ciaze, to mialam 19 lat, jadlam byle kiedy, byle co i kurzylam jak smok Rzucilam do strzalu, jak zobaczylam druga kreche.
A teraz sie czlowiek tak stara i kombinuje i nic
magdis zdrowiej biedaczku, angina paskudna...magdis lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
Cześć, jestem tu nowa. Mogę przycupnąć?
Mam półtora rocznego szkraba, od 10 cykli staramy się o rodzeństwo. Pierwsza ciąża zaskoczyła za pierwszym cyklem.
Teraz obserwuję co miesiąc dużo płodnego śluzu, czuję kłucie jajnika, współżyjemy w te dni a jakoś nie wychodzi.
Chcieliśmy dzieci z małą różnicą, a niestety z miesiąca na miesiąc czas ten się wydłuża
Lekarz kazał przyjść jak przez rok się nie uda, póki co rozważam jakieś witaminy albo mieszanki ziołowe polepszające płodność. Stosujecie coś, żeby się wspomóc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 22:46
Matylda
-
O rany Wszystko stosujemy
Wiesiolek, siemie lniane, kwas foliowy, witaminy chyba wszystkie luteiny, dupki i cuda niewidy. Zrob sobie badania na hormony na poczatek i zobaczysz, co Ci doktor powie. Ja od poczatku cyganilam, ze sie staram juz dluzej, bo wiedzialam, ze to bedzie trwalo.
A w ogole dziewczyny, to hormony mi tak buzuja, no takiego mam nerrrrwa, ze nagadalam mezowi... Ale jeeeej, jak ja mu biedakowi nagadalam Wstyd. A on mnie, kochany, do kina chce zabrac teraz no! (na poskromienie zlosnicy chyba)
Milego wieczoru60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
laparo 08.17 tuning -
Niestety lekarzowi nakłamać nie mogę, bo byłam na wizycie przed staraniami skontrolować czy po porodzie wszystko ok (miałam ciężki poród i długo dochodziłam do siebie), także ma datę ostatniej wizyty w kartotece Wtedy też badałam podstawowe hormony i były ok.
Nie myślałam, że tyle to potrwa bo jak pisałam - pierwszy urwis z pierwszego cyklu i to w zasadzie bez większych starań, po prostu kilka razy bez zabezpieczenia.
Póki co łykam kwas foliowy, jod oraz od początku zimy wit. D.
Teraz myślałam, żeby zrobić bardziej szczegółowe badania - np. progesteron, prolaktyna w II fazie oraz powtórzyć tsh, choć te miałam książkowe.
Czytałam też na temat mieszanek ziołowych na poprawę płodności i zastanawiam się nad nimi.Matylda
-
No i pojechał. Koniec 3miesiecxnego urlopu. Teraz w ciążę zajść będzie graniczy z cudem. Co 2 tyg będzie przyjeżdżał ma weekend. Akurat po staremu owu by była w szczęśliwy weekend za 2 tyg ale brałam cło od 2 do 5ego i boję się że przyjdzie wcześniej.
No nic mam nadzieje ze znajdę kiedy najmniej będę się tego spodziewała10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
magdis - zdrówka! Ja brałam duomox pod koniec ciąży więc nie odpuszczałabym starań.
hej Tanda Ja przez ostatnie trzy cykle piłam ziółka ojca sroki, wg mnie nie bardzo pomogły za to raz tak mocno czułam owulację, że chodzić nie mogłam. Jak odstawiłam to w tym cyklu miałam o wiele lepszy śluz także raczej do nich nie wrócę, ale podobno niektórym dziewczynom pomagają.magdis lubi tę wiadomość
-
.MArTa. wrote:Tak, prawda jest taka, że jak byś nie chciała przy pierwszym razie pewnie byś zaciążyła.
Ja tak miałam z pierwszą ciążą. Przestaliśmy się zabezpieczać ale nie byłam do końca przekonana czy to dobry moment. Jednak byłam pewna, że to trochę potrwa więc myślałam, że mamy czas pozałatwiać pewne sprawy. A tu okres nie przyszedł. Nawet testu w domu nie miałam.Matylda
-
Czesc Tanda. Ja na plodnosc polecam pyłek pszczeli, jezeli nie masz alergii na miód.
Pyłek zapyla przy szczesliwym cyklu w druga ciaze zaszlam na pylku. Teraz mialam w tym cyklu pic pylek, ale jedynie raz mi sie udalo...syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Hej dziewczyny
Witaj Tanda zapraszamy ja to biorę tylko witaminki,mace i kwas foliowy. Na poprawie śluzu nic ni biorę bo nie mam takiej potrzeby
U mnie dzis 8dc i od wczoraj śluz meeega rozciagliwy. Wiec owulka bedzie pewnie ok 13-14dc. Zaskoczylo mnie w sumie, ze aż tak szybko ten śluz.
Ktora na dniach ma termin @ ?
Ost odwiedzilam swoja przyjaciolke ktora urodziła ehhh zaczylysmy sie w tym samym czasie starać o maluszka tak na marginesie.. slodziaczek... Miałam go na rękach przez co jeszcze bardziej mam ciśnienie.. chyba wizyta mi nie pomogla -
Cześć Dziewczyny!!! mogę i ja się dołączyć? mam synka Frania, o którego staraliśmy się prawie rok, teraz mam nadzieję że pójdzie trochę szybciej na razie 1 cs! Tanda ja piłam zioła o.sroki i bardzo mi pomogły! teraz też mam zamiar, czekam właśnie na przesyłkę do tego oczywiście kwas foliowy, magnez i wit.D miłego poniedziałku wszystkim!!!