X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon ja brałam ale gdzie załatwić nie wiem. Chyba mam jeszcze kilka tabletek bo ja brałam po pół. Resztę zostawiłam na pamiątkę.

Majamia zanim ja to kupię i zacznę stosować to młody już zrezygnuje z cyca :D

Adele nie wiem czy ten akurat czytałam ale sporo tu jest takich historii :)
    My sami staraliśmy się 11 cykli. Jak już wiedziałam a raczej myślałam że wiem czemu nam się nie udaje i odpuściłam bo miałam plan żeby się tym wpierw zająć (endokrynolog męża) to się udało :)
    Zycie pisze ciekawe scenariusze :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis ja nie odpuściłam i zaszłam :-) też słyszałam że wszystko ok, że to tylko psychika i żeby odpuścić, ale nie odpuściłam. Mierzyłam temp, sprawdzałam śluz, witamy, zioła o.sroki itd. Zawsze sobie mówiłam, że w następnym cyklu odpuszczę, ale jakoś ciężko mi było zapomnieć i zawsze i tak o tym myślałam!

magdis lubi tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny -nie badz taka pewna :D moze zdecyduje i cycusia do trzeciego roku zycia bedzie chciec :D

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon to pocieszające :) moze trzeba założyć watek pod tytułem Zaszlam w ciąże ciagle o niej myslac :P chyba ze juz jest podobny a ja o nim nie wiem ?!

magdis lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia a może i tak być. Chodziło mi o to że właśnie może mi zejść nawet i rok :D

Ale 3 latek z cycem to jedynie w nocy chyba :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Btw. To jest w smaku okropne! Paskudne! Spotkalam do tej pory jedna osobe, ktora na sucho sobie podjadala. Ja ledwo przelknac to potrafie :P

O kurde, to mnie zaskoczyłaś. Myślałam ,że to będzie w smaku jak miód :P
    Adele27 wrote:
    W ogóle wczoraj przeczytałam pamiętnik dziewczyny która starała się 16 cykli ze wspomagaczami różnymi, ciągle biegała na monitoringi, obserwacje, mąż też sie suplementował bo słabe plemniki, 2 ineseminacje po drodze i nic.... po 16 cyklach odpusciła wszystko zajęła się swoim rozwojem,wymarzona praca i bach ciąża.. heh... może któraś z was już czytała ten pamiętnik. Po części mnie on zmotywował że jak się przestanie o tym myśleć to się w końcu uda :P ale jaka ironia losu hehe

Pamiętnika nie czytałam, ale mam podobny przypadek w rodzinie - małżeństwo starało się chyba 8 lat jak dobrze pamiętam. Myśleli o in vitro, ale z jakiegoś powodu nie podeszli - nie znam szczegółów. Odpuścili, zaczęli załatwiać procedury adopcyjne - przeszli pierwszy etap i okazało się, że jest w ciąży :) Teraz mają dwójkę biologicznych dzieci :)

---

A u mnie dziś smutny dzień - kolejna koleżanka pochwaliła się testem, pierwszy cykl starań.
    Jakiś płodny czas ostatnio a na mnie nie chce trafić.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Pamiętnika nie czytałam, ale mam podobny przypadek w rodzinie - małżeństwo starało się chyba 8 lat jak dobrze pamiętam. Myśleli o in vitro, ale z jakiegoś powodu nie podeszli - nie znam szczegółów. Odpuścili, zaczęli załatwiać procedury adopcyjne - przeszli pierwszy etap i okazało się, że jest w ciąży :) Teraz mają dwójkę biologicznych dzieci :)

---
    tak jest czesto ze jak sie nie stara to samo wychodzi.

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tutaj nowa !!!!!Witam wszystkie dziewczyny!!!!

Existenz lubi tę wiadomość

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda mam w rodzinie podobną historię: pierwsze dziecko adoptowane w wieku 9 miesięcy, drugie (biologiczne) urodziło się 9 miesięcy po adopcji pierwszego :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Linka :-)

Linka18 lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też koleżankę, która starała się o dziecko 10 lat, adoptowali pierwszego synka jak miał 4 miesiące, po niecałym roku dostali telefon z ośrodka adopcyjnego że ta sama matka urodziła drugie dziecko, też je adoptowali. Teraz mają nadzieję że ośrodek zadzwoni jeszcze raz :-)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dziewczyny.. Pozostaje nam czekać. Ale wiosna juz wiec humorki lepsze będą ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

witajcie Tanda, Linka, Simon ;) w kupie raźniej :D

a u mnie 12 dc i cisza, ani śladu śluzu płodnego, więc albo wyjatkowo owulka bedzie później albo cykl bezowulacyjny mi się szykuje...

Adele
    dużo tu takich historii na Ovu, ale tak sobie myślę,że jeśli są jakiejś przeszkody medyczne typu niedrożne jajowody to sobie tak można czekać w nieskończoność...
    więc sama nie wiem czy lepiej odpuścić i czekać czy jednak chodzić po lekarzach i szukać przyczyny, bo jak coś jest nie tak, to tylko się traci czas przecież...

• magdis Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, uwielbiam takie historie jak Twoja :) dziękuję :*
    Natknęłam się kiedyś na OF na wątek w stylu "zaszłam chociaż nie odpuściłam" ale wpisów tam było jak na lekarstwo i chyba jeszcze nie do końca na temat. Zdecydowanie więcej jest historii pt. "zaszłam jak odpuściłam"
    Luci, pewnie że jak jest jakaś przeszkoda zdrowotna to odpuszczenie nic nie da. Myślę że ja po tylu cyklach już ostro bym szukała przyczyny o co chodzi, ale ja to ogólnie bardzo niecierpliwa jestem ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci to prawda. Przyczyna w psychice bedzie u mnie brana jako ostatnia :) ale fakt ze myślenie ciagle o ciąży nie wpływa dobrze zarówno dla mnie jak i dla otoczenia :P dlatego staram się od paru cykli byc hmmm normalna ? :P a co do Twojej owulki to na prawdę dziwne ze jeszcze nic się nie dzieje

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia odnośnie tego pyłku to czytałam właśnie ze niedobry ale można łączyć z miodem lub sokiem :)

Linka witamy serdecznie :) opowiedz coś o sobie. Od dawna się staracie?

Piękne historie:)

Adele masz rację wiosna pozytywnie nastraja :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak staramy się dopiero od jednego cyklu. Staramy sie wyluzowac, nie myslec tylko o dziecku.
    Mialam w tym miesiacu mdlosci i zle samopoczucie. Zrobilam 2 testy jeden pozytywny drugi negatywny.Dziwne prawda?
    Niestety dzisiaj dostalam @.
    Cykl nowy rozpoczety.
    Synka juz mamy ale bardzo bysmy chcieli coreczke :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 15:46

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wadliwy?
    Moja koleżanka miała pecha do testów, kilka razy trafiła na uszkodzony. Wychodziły jej np. 3 kreski albo jedna kreska w poprzek albo w ogóle nie było kreski.
    Fałszywie dodatni też jej się zdarzył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 16:44

Linka18 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis ja po pol roku staran poszlam do lekarza,biore leki,maz bierze i nic.
    Pozostaje mi juz tylko HSG :/

• Linka18 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile wogole sie staracie???
    Luccecita mowisz ze pol roku,
    Wyadaje mi się dlugo.
    Moja pierwsza ciąża była w pierwszym cyklu (choc lekarz mnie straszyl ze przy
    PCOS w ciazę może byc ciężko zajsc)

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ