Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza wow nieźle skróciłaś☺️ Taka metamorfoza na pewno humor poprawia 😁 nie ma to jak kosmetyczka, fryzjer czy dobre zakupy 😁
Właśnie ciekawe jak Miśkowa, czy już w domku☺️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
https://naforum.zapodaj.net/dcac325ae963.jpg.html
U mnie 41 dzien cyklu(zawsze mam 30 dniowe), @nadal nie ma,temp 37,5 ,od wczoraj piersi bola mocniej i nieco sciemnialy sutki, i lekkie zawroty glowy. Testy jak zawsze...czy ja mam malo tego hormonu w sobie ze wychodza takie jasne kreski? W sobote z krwi zrobie. A gin kazal 21 wrzesnia przyjsc..pola89 lubi tę wiadomość
-
Kinga u mnie słabo na tel widać. Może jak się przyjrzeć to jest tam kreska. Ale moim zdaniem powinnaś beta hcg zrobić i powtórzyć po 48 h. Nie trzeba z rana na czczo. Jak zrobisz w SB to w pn musisz powtórzyć. Ale trochę dużo czasu już minęło to chyba te test bardziej wyraźne powinny być.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Kinga ten test jak na 41dc to słabiutki 😔 coś jest na rzeczy ale co ? Oby nie ciąża pozamaciczna dlatego tak ważna jest beta HCG bo z niego wywnioskujesz czy to pozamaciczna czy nie ..
mother czekam na twoja jutrzejszą betę ❤️ -
Kinga
Polubiłam przez przypadek ...
Też właściwie nic nie widzę na tym teście. Może jak bardzo się przygladnę, to coś delikatnie prześwituje... Zrób betę... Dalej czujesz te bóle?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Iza , jakbym moją babkę słyszała.... Bo kuzynki córki to takie fajne grube, moje chude zaniedbane , tamte w wieku 9 miesięcy już sikają do nocnika ....🤦😠.
PAP a pierwsze miałaś CC ? Jak tak to mi ginekolog mówił że po CC nie dają oxytocyny bo jest większe ryzyko że blizna pęknie albo macica...
Ech więc i mnie zbiera przeziębienie... Mam nadzieję że jak większość ostatnio szybki mi przejdzie i nie zdarzy się rozwinąć...
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kinga jak dla mnie to tam biało jest. po tylu dniach powinnaś mieć widoczna kreske. Ile dni masz wysokie temperatury? Jak ponad 15/16 dni to idź na bete jutro chyba że w sobotę że wynik będziesz mieć to jak wolisz to idź w sobotę[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Mother wiem 11 dni opoznienia... jednak daje nadzieje. Naczytalam sie ze kobieta juz miala potwierdzona ciaze a testy nadal jej nie wychodzily...i to mnie tylko trzyma przy tej mysli ze moze sie jeszcze ulozy.. w dodatku pierwszy raz w zyciu cos takiego mi sie przytrafia. A tak wogole to gratuluje ci 2 kreseczek 😊
Pola boli juz jako takich nie mam ,rozciaganie od jednego jajnika do drugiego ale nie jakos uporczywe. Ale za to piersi tak jak przy karmieniu piersia takie mrowienie jakby byly przepelnione.
Girl wysokie temp mam jakos tak od owu ...potem 2-3dni spadku i az do teraz.
Boziu dlaczego kazesz mi tak dlugo czekac na rodzenstwo dla corki...jestem juz tym wszystkim zmeczona...i chyba sie poddaje . Mam sioste cioteczna 25 lat i trzecie bedzie miala...wczesnie zaczela i chyba nie przestanie.. mojej mamy brat blizniak poznal druga pania po rozwodzie i juz tamta w ciazy! Cholera jasna. A jako ze moja mama jest z blizniakow liczylam i ze moze ja bede miala... a tu masz babo placek...teraz zaluje ze posluchalam lekarzy zeby odczekac po cc na drugie dziecko. Nigdy nie bralam pigulek anty ,nie pije ,nie pale ..jestem zalamana ... pewnie juz mnie macie dosc..przepraszam ze was tak mecze tymi testami i moimi urojonymi objawami . -
Kinga kiepsko z tym testem. Idź na betę jak najszybciej po 48h zrob drugi raz i będziesz wszystko wiedziała.
Iza ta Twoja tesciowa Cię wykończy. Powiedz jej dosadnie co myślisz a jeśli nie potrafisz to pogadaj z mężem może on coś jej nagada. Jesteś najlepszą mamą na świecie. Ja Ci powiem szczerze że mój syn nie chciał jeść z piersi za bardzo, nie potrafił złapać konkretnie przez krótkie wdzidełko a ja głupia zamiast odciągać i karmić go caly czas swoim mlekiem to dokarmiałam mm aż w końcu stanęło na samym mm i szlag trafił to co najlepsze. Teraz to do mnie dociera ale wtedy nawet nie pomyślałam że ktoś w ten sposób karmi. Zobaczymy jak z córcią będzie ale jak z piersi nie będzie chciała to tym razem będę pracować z laktatorem ile tylko dam radę.
Glowa do góry wykonałaś kawał dobrej roboty i teściowa niech się nie wypowiada bo jak widać o kpi nie ma w ogóle pojęcia. To jest dużo trudniejsze od zwyklego kp więc jeśli by wiedziała jak to wszystko wygląda to by tamtych dzieci tak nie wychwalała że na piersi. Ty wykazałaś wielką determinację i siłę karmiąc w ten sposób tyle czasu. Naprawdę podziwiam i szanuję.Iza34 lubi tę wiadomość
-
Kinga nie wiem czy mieszkasz w większym czy mniejszym mieście ale są laboratoria, które pobierają do godz. 17-18. Wtedy można pójść po pracy. Dla mnie te blade testy (na ostatnim niestety nic nie widzę ) po tylu dniach są niepokojące. Gina też trzeba dobrego, może jakąś koleżankę zapytaj, żeby nie iść do przypadkowego, choć wiem że już byłaś u dwóch i każdy inaczej gada 🙄 Trzymam kciuki, żeby jednak był happy end
Mother będę jutro wypatrywać pozytywnych wiadomości 🤩
Mysza super, że poprawiła Ci nowa fryzura nastrój 😁 A Twój małżonek zupełnie jak mój mąż, woli mnie w krótszych 😁 A ja tak nie lubię chodzić do fryzjera, miałam wymówkę-pandemię i że nie przyjmują a teraz można iść a ja nadal zwlekam 🤣
Iza właśnie załatw teściowej jakiś wywczas!! Najlepiej na pół roku najmniej 😆
Ja dziś w ramach poprawy nastroju pojechałam z mężem na grzyby po odstawieniu dziecka do przedszkola. Trochę nazbieraliśmy, ale w zeszłym roku było wiecej. Ogólnie nasz las nieduży i dość zdeptany, bo blisko miasta, ale może się sezon rozkręci i wystarczy grzybków dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 23:00
-
nick nieaktualnyKinga a ja oprocz bety polecalabym ci zrobic porządne usg.
Musze sie zebrac w sobie i podjac decyzje co dalej z kpi. I nie sluchac nikogo tylko siebie i żyć zgodnie ze soba bo inaczej sie zamecze. Jakis kryzys mnie dopadl.Girl25 lubi tę wiadomość
-
Wiera to ja mam dokładnie z fryzjerem jak i Ty 😂 nie lubię tam chodzić, siedzieć z farbą godzinami, no efekt po lubię, nie powiem, ale tak to mi się nie chce ruszyć. Ale powinnam, bo już w kucyk spięte mam, tak zarosłam 🤭
Iza dokładnie, słuchaj siebie i nikogo więcej 😘
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Jejku jak mnie to irytuje. Nie mogliby mi dać na salę kogoś kto poleży tak jak ja? Wszystkie które przychodzą zaraz idą rodzić. Wczoraj też przed 17 przyszła dziewczyna na dziś ma termin i dziś o 4 podłączyli jej ktg bo wody jej odeszły i już poszła na porodówkę. A ja na to muszę patrzeć i tłumaczyć małej Zosi że to jeszcze nie jej czas i że ma jeszcze siedzieć grzecznie w brzuszku a w głębi siebie chciałabym mieć już ciążę donoszoną i móc urodzić bezpiecznie
-
Jagoda no niestety w szpitalu się nie wyśpisz 😝 a Zosieńka to niech jeszcze posiedzi trochę. A jak mąż sobie radzi z synkiem?
Ja spać nie mogę kolejną noc. Zaraz muszę wstać, bo dziś mam z synem okulistę, a jeszcze przed do labu muszę podjechać. Temperatura dalej u mnie wysoko (więcej już nie mierzę), zrobiłam też znowu dwa testy (tych samych firm co w środę) i chyba kreski są trochę ciemniejsze. Troszkę. Także trzymać dziś proszę kciuki, a ten kto może niech się modli 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 06:54
calanthe, pola89, Jagodazdw92, Mysza123, Adele27, AdelaX lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
calanthe, pola89, Kasia 1805, pap86, Jagodazdw92, Adele27, AdelaX, Miśkowa lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Są , są ciemniejsze
. Wiecie co mnie denewuje w tych testach? Że niby wykrywają ciążę od 25 a tak naprawdę jak na moim przykładzie, jak miałam na becie te 118 to mi w tym samym dniu pokazało słabo widoczna kreskę a przy takim hcg powinno być dobrze widać...
mother84 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mother
Są ciemniejsze 😉 Już się nie mogę doczekać bety 😀
Girl
Pewnie one pokazują kreskę od stężenia 25, ale w odpowiedniej próbce, która pewnie trudno osiągnąć 😉 Najlepiej robić z porannego moczu, bo jest najbardziej "zagęszczony".mother84 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy