X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ja bym się cieszyła jakby mnie brzuch nie bolał itp., ale martwi mnie taki nagły zanik objawów, że były, a nagle nie ma

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianka z musteli do mycia włosków jest super, nie gdzie żadnej ciemieniuchy a jak się pojawi to raz dwa usunie. Naprawdę bardzo polecam, jest też wydajna. Starczy na rok minimum .

Jagodową trzymaj się.

Kasia to widzę, że też masz taką w rodzinie 🤦‍♀️ na nic trzeba się nauczyć z nimi żyć i olewać. Jedynie pocieszajace jest to, że im częściej ktoś taki odwala to z czasem robi się znieczulica w stosunku do takich ludzi.
    Mój brat teraz wielce wypisuje i wydzwania, że chce przyjść dać prezent Szymkowi. Ale ja prezentu nie przyjmie, mogę ewentualnie kartkę czy pamiątkę z życzeniami i tyle.
    Cała rodzina ogolnie jest zła, ze nie przyjdą no ale nikt im nic nie mówi. No i wyobraźcie sobie, że moja siostra spotkała bratowa, no szły na przeciwko siebie a ta udała ze jej nie widzi. No po prostu mam pewność, ze ona za tym stoi i twarza w twarz jednak nie będzie taka mądra...

Mother ja dopiero po 12 tygodniu miałam taki konkretne objawy z Wiki. Psychika płatała mi figla na każdym kroku. Mysle, że to stres robił swoje. Ja się z nią w myślach zegnałam co drugi dzień, wiem co czujesz. Pamiętaj, że robisz wszystko dla maleństwa 😘

Ja właśnie karmię małego co chwile się do mnie uśmiecha, wiecie jakie mam wyrzuty sumienia, że tak rozpaczałam z powodu ciąży. A tu takie małe cudo ❤

Jeszcze wam powiem ciągle ktoś mnie zaczepia i mówi kiedy ja zdążyłam być w ciąży i że nareszcie chłopak, że mąż pewnie szczęśliwy. Ech🥴

Girl25, AdelaX lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam dla Ignasia tylko musteli kocham ją 😅❤️

aLunia oj tak te uśmieszki rozczulają 🥰 ja to ciągle patrzę na małego i się uśmiecham sama do siebie,że on jest 😊

mother z tymi objawami to różnie bywa sama wiesz.. nic mądrego nie napiszę bo sama schizowalam i biegałam często na USG w pierwszych tyg... Szczególnie jak zaczęłam plamić w 6tyg 😑 musisz wytrzymać do wizyty albo może zrob sobie betę dla spokoju ? Sama nie wiem

aLunia lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother
    Z tymi objawami rzeczywiście można osiwieć 😀 Ale nie nakręcaj się 😉 Jutro mogą uderzyć że zdwojoną siłą 🙂 To chyba takie normalne 🙂

A Franiu dzisiaj poszedł pierwszy raz do żłobka 🙂 Tylko na 2 godzinki, ale to i tak wielkie przeżycie ☺️ Przedszkole i żłobek, to jedno miejsce, tylko sale różne 🙂
    a0e725ea4a44.jpg

mother84, Jagodazdw92, Kasia 1805, calanthe, aLunia, Iza34, Mysza123, Emrica, AdelaX lubią tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola ale podobni do siebie bracia 🥰

Moi są całkowicie różni 😅

pola89 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 😍😍😍

pola89 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super chłopaki :) podobni do siebie bardzo :) ja też swojego do żłobka od września chcialam dać ale że w ciążę zaszłam to zrezygnowałam bo w ciąży do pracy nie pójdę więc stwierdziłam że lepiej niech jeszcze zostanie w domu. A ostatnio uświadomiłam sobie że on nie pójdzie za rok do przedszkola tylko dopiero zadwa lata bo musi mieć skończone 3 lata. A za rok we wrześniu będzie miał 2 i 4 miesiace. Wiec lipa. No nicmamuska będzie musiała zostaćw domu a za dwa lata teściowa będzie może już na emeryturze więc Kapi do przedszkola a Zosia u babci i w razie czego babcia by Kacperka odbierała. Zobaczymy jak to będzie. Narazie to jeszcze Zosieńka się nie urodziła. Oby dotrwać jeszcze trochę.
    Ale ja lubię takie maluchy w przedszkolu czy żlobku. Taki dzieciaczek zupełnie inaczej się rozwija :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Pianka z musteli do mycia włosków jest super, nie gdzie żadnej ciemieniuchy a jak się pojawi to raz dwa usunie. Naprawdę bardzo polecam, jest też wydajna. Starczy na rok minimum .

Jagodową trzymaj się.

Kasia to widzę, że też masz taką w rodzinie 🤦‍♀️ na nic trzeba się nauczyć z nimi żyć i olewać. Jedynie pocieszajace jest to, że im częściej ktoś taki odwala to z czasem robi się znieczulica w stosunku do takich ludzi.
    Mój brat teraz wielce wypisuje i wydzwania, że chce przyjść dać prezent Szymkowi. Ale ja prezentu nie przyjmie, mogę ewentualnie kartkę czy pamiątkę z życzeniami i tyle.
    Cała rodzina ogolnie jest zła, ze nie przyjdą no ale nikt im nic nie mówi. No i wyobraźcie sobie, że moja siostra spotkała bratowa, no szły na przeciwko siebie a ta udała ze jej nie widzi. No po prostu mam pewność, ze ona za tym stoi i twarza w twarz jednak nie będzie taka mądra...

Mother ja dopiero po 12 tygodniu miałam taki konkretne objawy z Wiki. Psychika płatała mi figla na każdym kroku. Mysle, że to stres robił swoje. Ja się z nią w myślach zegnałam co drugi dzień, wiem co czujesz. Pamiętaj, że robisz wszystko dla maleństwa 😘

Ja właśnie karmię małego co chwile się do mnie uśmiecha, wiecie jakie mam wyrzuty sumienia, że tak rozpaczałam z powodu ciąży. A tu takie małe cudo ❤

Jeszcze wam powiem ciągle ktoś mnie zaczepia i mówi kiedy ja zdążyłam być w ciąży i że nareszcie chłopak, że mąż pewnie szczęśliwy. Ech🥴
    Ja też słyszałam i słyszę, że udała się w końcu dziewczynka i że mam "wszystkie" dzieci😏 Ale za każdym razem powtarzam, że imię mieliśmy wybrane już dla chłopca i że bardzo się cieszę że to dziewczynka, ale że chcieliśmy mieć 3 i nie miało to dla nas znaczenia jakiej płci 🙂 A na pytanie kiedy zdazylas być w ciąży to bym mówiła, a z miesiąc pochodzilam i urodziłam 😁

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, powróciłam na uvufriend po 5 latach :) obecnie z mezem staramy sie o dziecko już 6 miesiac...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, Jagoda
    Oni są właśnie zupełnie inni 😀 Chyba, że tylko nikt z najbliższego otoczenia tego nie widzi 🤣 Może na zdjęciu tak wyszli 🙂

Jagoda
    Logistycznie rzeczywiście trzeba sobie to dobrze przemyśleć i poukładać... Ale jeszcze masz chwilkę czasu 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 11:33

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele po staraniach to macierzyństwo takie pełne jest i radość z wszystkiego❤

Kasia u mnie też mowa, ze wszystkie dzieci mam. Nie znałam tego wcześniej😅 po narodzinach wiki to uslyszałam tylko, ze jeszcze chłopiec i będzie pełna rodzina👍

Pola kciuki za synka. Są cudowni🥰

pola89 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl co do nospy to sie nie obawiaj ja bralam trzy tabletki dziennie i to tej forte, na recepte wiec taka zwykla to luz, mozesz w razie co brac i dwie.

Jagoda, daj malemu jakies zajecie zebys jak najmniej musiala za nim latac. Moze nie bedzie tak zle 🙂

Mother, ja tez mialam takie schizy. Mialam dni ze non stop wymiotowalam, potem nagle nic. Wszystko jednego dnia przeszlo, wszelkie bole i zle samopoczucie. Plakalam jak glupia ze to pewno koniec bo internet tak twierdzil haha. 🤣🙈. No ale juz nastepnego dnia jak wrocily mi wszystkie mozliwe objawy, to tak ze zdwojona sila i potem znowu plakalam ze ja juz tak nie chce, ze bylo jednak fajnie bez tego. 🤣. Musisz troche wyluzowac, wiem ze to trudne i przypuszczam ze tez bym miala z tym problem ale inaczej sie zameczysz. Pomysl ze wszystko MUSI byc dobrze 🙂

Nam wszyscy zycza chlopca, kazdy mowi ze musi byc chlopak bo jakby to ujac hmm.... mamy nazwisko znane w naszych terenach, takie powiedzmy historyczne, no i moj maz jest ostatnim w rodzie juz z tym nazwiskiem jezeli chodzi o mezczyzne. Wiec jak syna nie bedzie miec to juz koniec, dalej to nazwisko nie przejdzie i w koncu zaginie. Mnie to tam wiecie, wszystko jedno bo czuje ze pewno by byla druga corka. ☺️ Chce miec po prostu drugie, zdrowe dziecko. Tylko mam gdzies to w glowie ze jak nie bedzie chlopca to sie nie opedzimy od tego "gadania " 🤪

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Girl co do nospy to sie nie obawiaj ja bralam trzy tabletki dziennie i to tej forte, na recepte wiec taka zwykla to luz, mozesz w razie co brac i dwie.

Jagoda, daj malemu jakies zajecie zebys jak najmniej musiala za nim latac. Moze nie bedzie tak zle 🙂

Mother, ja tez mialam takie schizy. Mialam dni ze non stop wymiotowalam, potem nagle nic. Wszystko jednego dnia przeszlo, wszelkie bole i zle samopoczucie. Plakalam jak glupia ze to pewno koniec bo internet tak twierdzil haha. 🤣🙈. No ale juz nastepnego dnia jak wrocily mi wszystkie mozliwe objawy, to tak ze zdwojona sila i potem znowu plakalam ze ja juz tak nie chce, ze bylo jednak fajnie bez tego. 🤣. Musisz troche wyluzowac, wiem ze to trudne i przypuszczam ze tez bym miala z tym problem ale inaczej sie zameczysz. Pomysl ze wszystko MUSI byc dobrze 🙂

Nam wszyscy zycza chlopca, kazdy mowi ze musi byc chlopak bo jakby to ujac hmm.... mamy nazwisko znane w naszych terenach, takie powiedzmy historyczne, no i moj maz jest ostatnim w rodzie juz z tym nazwiskiem jezeli chodzi o mezczyzne. Wiec jak syna nie bedzie miec to juz koniec, dalej to nazwisko nie przejdzie i w koncu zaginie. Mnie to tam wiecie, wszystko jedno bo czuje ze pewno by byla druga corka. ☺️ Chce miec po prostu drugie, zdrowe dziecko. Tylko mam gdzies to w glowie ze jak nie bedzie chlopca to sie nie opedzimy od tego "gadania " 🤪
    To zróbcie bliźnięta 😜

pola89 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to my używamy Hipp a teraz do kąpieli moje mleko 😁. Cos z tym musze zrobić.

• pola89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    Ja też mleko zużywam do kąpieli 😀

30 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Iza
    Ja też mleko zużywam do kąpieli 😀

To nie jestem sama.

U was tez sie tak wietrznie i zimno zrobilo? Wczoraj na krotki rekaw, dzis sweter i kamizelke założyłamn i czapke zeby znow zatok nie przeziebic. Wyszlam z Ola na spacer, pomyslalam ze jak usnie to ją na balkon a ja do domu nadrabiac zaległości i gucio z tego, nie potrafie jej uśpić w wozku, przekreca sie na brzuch, najlepiej w poprzek (w spacerowce) i zsuwa się w tą czesc na nóżki. Chwila i spadnie. I drze sie. Zabralam do domu, 5 min. I spi. I to nie pierwszy raz tak mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:36

• pap86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane. Nadrobilam od czasu jak ostaynio pisalam ale ni huhu do wszystkich sie nie odniose 😂
    Do mother to musze bo inaczej sie udusze :) Kobito ty limit nieszczesc wyczerpalas i tym razem na clexanie bedzie wszystko ok!!!
    Jagoda dobrze ze jestes nadal w dwupaku. Pilnuj sie.

My od niedzieli od 15do wtorku do 15 bylismy pod lampą. Co do karmienia to poczatkowo byl na piersi i mm a od kiedy przeszlam nawal to juz tylko na piersi. Wiem,ze na piersi moze gorzej schodzic zoltaczka ale zaden pediatra (ani przy starszaku ani teraz) nie kazal odstawic od piersi.wrecz przeciwnie-owszem mowili,se dluzej bedzie schodzic ale mam duzo karmic, nawet co 2h. Wypuscili nas we wtorek kolo18do domu. Moj starszak jak nas zobaczyl to pocalowal mnie,a potem z autentycznym wzruszeniem i lezka w oku powiedziak "dziekuje ci mamusiu ze urodzilas mi szymonka" 😍 ale od nastepnego dnia juz testowal co wolno zrobic dzidziusiowi. Co do bycia w domu to tak sie ciesze..wreszcie w miare odespalam szpital. Szymi wisi na cycku godzinami. Zapomnialam jak to jest z noworodkiem hehe :)

Iza34, aLunia, Jagodazdw92, pola89, calanthe, AdelaX, Emrica, Mysza123 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap super, że już jesteście w domku ☺️ a słowa Twojego synka na Szymona po prostu wzruszyły mnie do łez 😍

Dziękuję Wam Wszystkim za ustawienie mnie do pionu, tego mi było trzeba 😂 wiem, że schizuję, ale po tym wszystkim po prostu się boję, ale postanowiłam, że ogarniam się, musi być dobrze, bo ja już swój limit nieszczęść wyczerpałam i koniec. Na pocieszenie zrobiłam bobo test 😂 i krecha wyszła na momencie, baaaaardzo wyraźna, znacznie bardziej niż na ostatnim robionym w ndz.

Iza u nas niby słonecznie, ale znacznie chłodniej. Wczoraj było 28, a dziś 17. Kurtkę znowu wyjęłam, bo wieje.

Wiera jak tam u Ciebie sytuacja? Plamienie się rozkręciło?

Witam nową staraczkę. Powodzenia w staraniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 15:13

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap super,że już w domku 🥰🥰 pamiętam swój powrót to było wspaniale 😊 wziąć na spokojnie prysznic i połozyc się z maleństwem we własnym łóżku. Daj fotkę jak będziesz miała czas 😉

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP ja też się wzruszyłam 😍 czekamy na fotkę!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ