Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda to db że już w domku 😊 ciesz się chwilami spędzonymi z rodzinką 😊
Kinga to zdrowia dużo, mam nadzieję, że to będą u Ciebie jedyne objawy i nie będzie nic gorzej. Trzymaj się.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
pola89 wrote:Calanthe
W pracy ok 🙂 Daję radę i coraz bardziej utwierdzam się w tym, że zmieniając stanowisko podjęłam słuszną decyzję 🙂 Z racji tego, że w sobotę byłam na weselu, to już mam tydzień przymusowego urlopu i korzystamy 😁
Pola a czemu przymusowy urlop? W pracy macie taki obowiązek? -
Właśnie pola, też dopiero doczytałam,że przymusowy urlop 😊 to tak w razie w czy jak?
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
A wiecie, że mamy mały sukces?? Zosia dziś złapała pierś bez osłonki i tak pięknie zassała i nic nie bolało a czułam jak pięknie je
Kasia 1805, mother84, Iza34, AdelaX lubią tę wiadomość
-
Nowe obostrzenia weszły. W sobotę ma byc informacja odnośnie szkół i przedszkoli. Powiem wam, ze boje sie znów tego zamknięcia. Jest mi ciężko jak wiki jest w domu. Nocki przerywane co chwile, w dzień się nie prześpię bo trzeba być z Wiki. Chyba się do teściów wprowadzimy i będę pisać co chwile cos jak Iza ale chociaż dzieci będą na dworze bo mają ogród 😖
-
Kasia mam nadzieję, że nie pozamykają szkół i przedszkoli, szczerze to myślę, że tego nie zrobią. Też sobie nie wyobrażam siedzenia z synkiem w domu, szczególnie, że nie mam teraz po prostu na to sił...
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Kasia mam nadzieję, że nie pozamykają szkół i przedszkoli, szczerze to myślę, że tego nie zrobią. Też sobie nie wyobrażam siedzenia z synkiem w domu, szczególnie, że nie mam teraz po prostu na to sił...
Jak to zrobia to ja wyląduję w wariatkowie 😭 -
No dzieje się ..
A co z tymi rodzicami którzy będą musieli zostać w domu jak zamkną szkoły, zapłacą im znów ? Ciekawe
Boziu niech to się wszystko skończy. Nasza szkoła ma 2 budynki, w pierwszej klasy 1-4 a w drugiej 5-8, i w tym drugim budynku nauczyciel chory i kilka klas na kwarantannie. Już jest coraz bliżej nas ten wirus. Mój mąż tak lekkomyślnie podchodzi cały czas go upominam, maseczka dezynfekcja już się na mnie wkurza ale nikt z nas nie wie jak my to gowno przejdziemy. Ja sadze ze to jest nieuniknione. A czy w razie czego będzie miejsce w szpitalu? Masakra. No coz im mniej wiem tym jestem spokojniejsza 🙂
Mother jeszcze tylko 1 dzień pracy? 😁
Pola wlasnie czemu urlop?
Jagoda super ze wszystko się układa
Kinga objawy jak na covid, domownicy zdrowi? Daj znac czy będziesz robic test -
A ja od 1,5 tygodnia trzymam mala w domu. Boje sie ja dac do przedszkola zeby mi czegos nie przyniosla bo jeszcze choroby brakuje do tego mojego stanu. Nie nudzi sie bo dziadki pomagaja a ja jestem spokojniejsza. Mysle ze jakos w nastepnym tygodniu pojdzie, jak juz ja bede w stanie ja zawiezc i odebrac. Zobaczymy jak bedzie sie dalej dziac ...
Mysle ze przedszkoli i szkol nie zamkna bo to by sie wiazalo z zasilkami dla rodzicow a na to juz panstwo pieniedzy nie ma 🤷♀️ Aha no i my mieszkamy w czerwonej strefie wiec mam pewne obawy ...
Kinga, oby to byly jedyne objawy tego dziadostwa. Mam nadzieje, ze gorzej juz nie bedzie. Trzymam kciuki zebys szybko wyzdrowiala a pewno i kwarantanna Wam sie trafi 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 21:25
-
Adelax, Alunia, Mother
Takie zasady antykoronawirusowe mamy. Potem teoretycznie fundują test, ale nie wiem jak to dokładnie wygląda. Jutro będę w tej sprawie dzwonić do mojej pani dyrektor.
A co do zamknięcia szkół, to nie wyobrażam sobie... Dopiero wróciłam do pracy...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kinga2020 wrote:https://naforum.zapodaj.net/b22a599dfa88.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/e5dfb91d3a6a.jpg.html
Tutaj lepsze swiatlo?
Ja na swoim tel jakiś cień cienia widzę. Który to dzień cyklu ? Bo nie jestem w temacie za bardzo 😉
mother u mojego męża w pracy (wojsko) też już wykryli u jakiegoś z kursantów covid i cyrk na kółkach się robi.. jedna bateria cala na kwarantannie itp przecież do niego się ludzie z całej Polski zjeżdżają na kursy.. ja nie wiem.. zamiast je teraz zawiesić to nie.. nie wiem na co czekaja. Zaraz całe wojsko będzie na kwarantannach jak tak dalej pójdzie.
Co do szkół jak zamkną to - dramat 😵😵😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 22:04
-
nick nieaktualnyKupilam tą masc na odparzenia i wydawalo się byc lepiej, nawet po poludniu zmienialam pieluszke to sie cieszylam ze schodzi, a jak rozebralam do kąpieli to dramat, ogien i rozchodzi sie to. I tak sobie mysle czy to nie wina tego ze przez 2 godziny siedziala u tesciowej na kolanach, czesc czasu okrakiem, pielucha docisnieta, wilgotno i cieplo. Bo juz nie wiem co myslec i robic. Az teraz pierwszy raz od niepamietnych czasow zmienilam jej w nocy pieluche zeby miala sucho. I niestety trochę się rozbudzila i czekam az zasnie zebym mogla sie umyc.
-
Pola no a jak ktoś się nie przyzna że był na weselu? Bo czemu ma np swój urlop tracić z jakiej racji? To dotyczy tylko wesel?
No ja niestety się obawiam jakiś podziałów typu rodzic, który nie pracuje czy jest na macierzyńskim itp to te dzieci nie chodzą do szkoły/przedszkola. Ja już nie mówię co to znaczy przy maluchach ale zal po prostu tych dzieci przez ograniczenie kontaktów.
Z jednej strony się boję a z drugiej wolałabym mieć to za sobą i przejść 👑 pod warunkiem, że łagodnie czy bez objawów...
Iza w ciągu dnia podkład poporodowy i połóż Ole z gołą pupa, żeby się przewietrzyła. Myć szarym mydłem. Clotrimozalum tez warto spróbować. -
Pola, a to wtedy ciągnie z Twojego urlopu? Trochę szkoda. Ja to nawet już bym nie miała w tym roku chyba tygodnia😂 zostało mi kilka dni.
Adelax nooooo oby tylko jeden dzień 🙏
Iza wietrz jak najwięcej pupcię małej
Mysza, a Ty do kiedy masz zwolnienie lekarskie?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Mother, Alunia
Tak, z mojego urlopu. To nie tylko u mnie w firmie takie pomysły... Niektóre firmy mają aż 2 tygodnie! Ma to poprostu odstraszyć od chęci pójścia na wesele i niestety działa dość skutecznie... Dotyczy to wesel, komunii itp, i chyba też powrotów z zagranicy. Ja akurat mam dużo urlopu po powrocie 🤣 Dlatego w ogóle nie brałam pod uwagę opcji, że nie pójdę przez to na wesele. Teoretycznie mogłabym się nie przyznać, ale jeśli by to wyszło, to nie wiem jakie byłyby konsekwencje... A czasem dużo nie trzeba...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
A ja siedzę w labie i czekam na pobranie.
Ewi zdrówka dla córci 🤗
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Ewi
Wysoko? Teraz niestety taki czas... 😐 Moi było zakatarzeni, ale z racji tego, że mamy z mężem wolne, to wymyśliliśmy sobie wycieczki przedwczoraj nad Solinę, wczoraj do Krakowa i dzisiaj są idealnie zdrowi 😂 Ale do zoo nie ubraliśmy się odpowiednio i nieźle zmarzliśmy brrrAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nick nieaktualny