Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:Wiera mi te darmowe dołączone do owulacyjnych wychodziły 😁 także życzę, aby i Tobie lada chwila wyszły 😊
Właśnie się zastanawiałam czy nie zrobić jednego testowego zobaczyć czy działa 🤣 Bo jeszcze zastrzyk mi się utrzymuje (8 dni po jestem) to powinien wyjść.😏 -
Calanthe siknełam dla Ciebie 🤣 I swojej ciekawości też 🙂 otóż jest kreseczka druga ale bardzo słabiutka, więc już się wypłukuje powoli. Dwa dni temu zrobiłam sobie owulacyjny i kreska testowa była bardzo gruba. Ciekawe jakie i czy w ogóle zobaczę w przyszłym tygodniu 😂
-
Wiera no działa, działa 😁 właśnie to był pierwszy test jaki robiłam w tej ciąży, kreska pamiętacie, że wyszła, słaba, ale była, a tak to nic nie wychodziło 😉 zatem Wiera kolejny test za kilka dni to już mam nadzieję, że wyjdzie nie dlatego, że jeszcze zastrzyk się utrzymuje 😎
Wiera lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wiera ja to bym pewnie już myślała, że w ciąży jestem😂 trzymam kciuki ✊
Dzieci mam u teściów oprócz Szymka. Zrobił mi prezent i pół dnia przespał. A ja wzięłam się za wywoływanie zdjęć już mam ponad 700 samych tylko młodego i Wiki. Zostało mi 6 lat życia Nati 😂 ale to ogarne innym razem bo już mam dość.Wiera lubi tę wiadomość
-
aLunia ooooo to jest mój plan na najbliższe miesiące, ogarnąć się i wywołać zdjęcia synka. Wstyd przyznać, ale mam wywołane do pierwszego roku życia, a potem zastój 😶 boję się ile to zdjęć wyjdzie i...kasy 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 20:49
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Mother to tak ja podobnie - jak syn miał rok udało mi się jego pierwszy rok ogarnąć i...padł mi twardy dysk z zapisanym folderem 😭 Od tamtej pory już nie było dosyć czasu, chęci... A im więcej tym gorzej się zebrać
A od zeszłego roku mówię to na L4 ciążowym ogarnę 😁 I kurcze znowu kilkaset do przodu się uzbierało 😅
aLunia przeczytałam chyba cały wątek o Ovitrelle tutaj na fo, więc się dokształciłam co i jak 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 20:32
-
nick nieaktualnyJa mam dzis zly dzien. Nerwa mam na wszystkich bo w d... mnie maja ale jak cos chca zeby im załatwić to jestem dobra i wiedza ze jestem. Albo zalaczyl mi sie tryb sierotki Marysi, oj nie nawidze tego ze się tak nad soba uzalam. Do tego doszla frustracja ze mąż ze mna nie spi a ja co do niego pojde to zaraz alarm w sypialni sie zalacza 😭.
-
Dziewczyny ja tez bede wywolywala zdjecia...mam je ponad 1000 .zamawiam na "uwolnij kolory" kolezanka mi poleciala,widzialam odbitki na zywo i sa super.Mam zamiar zrobic tez prezent na swieta dla dziadkow ..fotoksiazke z wnuczkami. Ale wywolywanie zdjec to jest pikus ... pisze corce pamietnik od urodzenia ,dostanie go na 18stke...z tym ze musze nadrobic ostatnie 2 lata...niewiem jak sobie przypomne wszystko co chcialabym napisac.
Wiera trzymam za ciebie kciuki . To jest twoj czas , dasz nam wszystkim iskierke nadziei ze pomimo dlugich staran da sie. Mother juz tego dowiodla ,ale chce widziec wiecej staraczek ktorym wyszlo🥰🤰👶
A sobie przypomnialam ,wytlumaczcie mi czym rozni sie zwykly kwas foliowy od tego metylowanego? -
Kinga osoba z mutacją mthfr nie potrafi metabolizować kwasu foliowego i Wit B12, nie są one przekształcane w aktywne formy i nie mogą być wykorzystane, przez co kumulują się w organizmie i powodują zaburzenia jego pracy. W organizmie jest wtedy niedobór tych witamin. Formy metylowane nie muszą być aktywowane i mogą być od razu wykorzystane przez organizm.
Kinga z tym pamiętnikiem to fajna sprawa 😊 ale faktycznie tutaj trzeba wykazać się systematycznością.
Iza zrób sobie gorącą kąpiel, domowe spa i nie martw się. Mam nadzieję, że to chwilowy spadek formyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 22:49
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Ja na allegro kupiłam jakieś pakiety 54zl za 300 zdjęć.
Pamiętnik pisałam starszej córce tzn miałam wielkie ambicję i do roku przestałam, teraz przy trójce nie da rady. Każdy ma po dwa albumy jeden do roku taki gotowy a drugi moje pierwsze 5 lat czy coś takiego. A w sumie szkoda bo dużo rzeczy się zapomina...
Wiera a te zdjęcia da się odzyskać? Ja się tego najbardziej boje, żeby nie przepadło. -
nick nieaktualnyJa tez mam mnóstwo zdjec do wywolania. Ale Ola w porównaniu do starszej ma mało zdjec robionych. A taki komik z niej, miny robi przecudne, kombinuje na wszystkie strony. Np.ma tego Szczeniaczka uczniaczka, bardzo go lubi. I raz dalam jej innego misia, wziela jedna lapke i "pyka", nie gra, druga lapke- to samo, patrzy, oglada, probuje włączyc ale nie odzywa sie, to go fru-wyrzucila 😂. Małe a cwane.
-
Mother to musze zrobic badania z krwi zeby mi wyszlo czy mam ta mutacje?
I ciekawi mnie temat heparyny... 2 lata temu jezdzilam na onkologie do Lodzi ,i tam lekarz sie mnie spytal czy biore cos na krzepliwosc krwi ,mowilam ze nie i sie zdziwilam ze porusza ten temat jak ja w innej sprawie. Powiedzial tylko ze powinnam brac. Ale gdy wrocilam do swojego lekarza w osrodku to takiej potrzeby nie widzial...a moze powinnam drazyc temat. A majac epizot szpitala w tym roku ,standardowo codziennie dostawalam zastrzyki z heparyny w przedramie ,jedna pielegniarka umiala je robic a po drugiej tak strasznie bolalo i wielkie siniaki byly, ale powiem wam ze o wiele lepiej sie po nich czulam.
A w czasie ciazy zalecana jest heparyna zeby nie poronic czy jak?
Zastanawiam sie nad ta tarczyca...skoro to jest choroba z autoagresji i atakuje chore i zdrowe tkanki ...nie rozpoznaje co niszczyc a co zostawic...to moze jak np u mnie dochodzi do zagniezdzania ..i tarczyca wysyla sygnal "uwaga wróg na horyzoncie trzeba zniszczyc" ...i stad moga byc te ciaze biochemiczne?
Ale mam przemyslenia na noc...dobranoc 😊 -
Kinga mutacje robiłam ze strony test dna (robiłam w kierunku trombofilii wrodzonej i celiakii)
Heparyna działa przeciwzakrzepowo.
Jeśli chodzi o tarczycę, to mam Hashimoto i niestety może tak być jak piszesz, ale wielu lekarzy tą tezę wypiera i twierdzi, że przy odpowiednio dobranej dawce leków nie ma to wpływu. Tutaj nie wiem 🤷
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
pola89 wrote:Ewi
Wysoko? Teraz niestety taki czas... 😐 Moi było zakatarzeni, ale z racji tego, że mamy z mężem wolne, to wymyśliliśmy sobie wycieczki przedwczoraj nad Solinę, wczoraj do Krakowa i dzisiaj są idealnie zdrowi 😂 Ale do zoo nie ubraliśmy się odpowiednio i nieźle zmarzliśmy brrr