X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 21:56

mother84, Wiera lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Wiera mi te darmowe dołączone do owulacyjnych wychodziły 😁 także życzę, aby i Tobie lada chwila wyszły 😊

Właśnie się zastanawiałam czy nie zrobić jednego testowego zobaczyć czy działa 🤣 Bo jeszcze zastrzyk mi się utrzymuje (8 dni po jestem) to powinien wyjść.😏

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:32

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe siknełam dla Ciebie 🤣 I swojej ciekawości też 🙂 otóż jest kreseczka druga ale bardzo słabiutka, więc już się wypłukuje powoli. Dwa dni temu zrobiłam sobie owulacyjny i kreska testowa była bardzo gruba. Ciekawe jakie i czy w ogóle zobaczę w przyszłym tygodniu 😂

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera no działa, działa 😁 właśnie to był pierwszy test jaki robiłam w tej ciąży, kreska pamiętacie, że wyszła, słaba, ale była, a tak to nic nie wychodziło 😉 zatem Wiera kolejny test za kilka dni to już mam nadzieję, że wyjdzie nie dlatego, że jeszcze zastrzyk się utrzymuje 😎

Wiera lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiera lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘 Dłużą mi się te dni, a z drugiej strony boję się testować i znowu zobaczyć same wiecie co 😔

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera ja to bym pewnie już myślała, że w ciąży jestem😂 trzymam kciuki ✊

Dzieci mam u teściów oprócz Szymka. Zrobił mi prezent i pół dnia przespał. A ja wzięłam się za wywoływanie zdjęć już mam ponad 700 samych tylko młodego i Wiki. Zostało mi 6 lat życia Nati 😂 ale to ogarne innym razem bo już mam dość.

Wiera lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia ooooo to jest mój plan na najbliższe miesiące, ogarnąć się i wywołać zdjęcia synka. Wstyd przyznać, ale mam wywołane do pierwszego roku życia, a potem zastój 😶 boję się ile to zdjęć wyjdzie i...kasy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 20:49

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother to tak ja podobnie - jak syn miał rok udało mi się jego pierwszy rok ogarnąć i...padł mi twardy dysk z zapisanym folderem 😭 Od tamtej pory już nie było dosyć czasu, chęci... A im więcej tym gorzej się zebrać ;) A od zeszłego roku mówię to na L4 ciążowym ogarnę 😁 I kurcze znowu kilkaset do przodu się uzbierało 😅

aLunia przeczytałam chyba cały wątek o Ovitrelle tutaj na fo, więc się dokształciłam co i jak 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 20:32

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis zly dzien. Nerwa mam na wszystkich bo w d... mnie maja ale jak cos chca zeby im załatwić to jestem dobra i wiedza ze jestem. Albo zalaczyl mi sie tryb sierotki Marysi, oj nie nawidze tego ze się tak nad soba uzalam. Do tego doszla frustracja ze mąż ze mna nie spi a ja co do niego pojde to zaraz alarm w sypialni sie zalacza 😭.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez bede wywolywala zdjecia...mam je ponad 1000 .zamawiam na "uwolnij kolory" kolezanka mi poleciala,widzialam odbitki na zywo i sa super.Mam zamiar zrobic tez prezent na swieta dla dziadkow ..fotoksiazke z wnuczkami. Ale wywolywanie zdjec to jest pikus ... pisze corce pamietnik od urodzenia ,dostanie go na 18stke...z tym ze musze nadrobic ostatnie 2 lata...niewiem jak sobie przypomne wszystko co chcialabym napisac.
    Wiera trzymam za ciebie kciuki . To jest twoj czas , dasz nam wszystkim iskierke nadziei ze pomimo dlugich staran da sie. Mother juz tego dowiodla ,ale chce widziec wiecej staraczek ktorym wyszlo🥰🤰👶
    A sobie przypomnialam ,wytlumaczcie mi czym rozni sie zwykly kwas foliowy od tego metylowanego?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga osoba z mutacją mthfr nie potrafi metabolizować kwasu foliowego i Wit B12, nie są one przekształcane w aktywne formy i nie mogą być wykorzystane, przez co kumulują się w organizmie i powodują zaburzenia jego pracy. W organizmie jest wtedy niedobór tych witamin. Formy metylowane nie muszą być aktywowane i mogą być od razu wykorzystane przez organizm.
    Kinga z tym pamiętnikiem to fajna sprawa 😊 ale faktycznie tutaj trzeba wykazać się systematycznością.

Iza zrób sobie gorącą kąpiel, domowe spa i nie martw się. Mam nadzieję, że to chwilowy spadek formy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 22:49

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, zebym zaraz w ręczniku biegla do Oli? O nie, wole szybki prysznic i isc spać. A chcialam isc do męża a on ze nie chce 😢.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na allegro kupiłam jakieś pakiety 54zl za 300 zdjęć.
    Pamiętnik pisałam starszej córce tzn miałam wielkie ambicję i do roku przestałam, teraz przy trójce nie da rady. Każdy ma po dwa albumy jeden do roku taki gotowy a drugi moje pierwsze 5 lat czy coś takiego. A w sumie szkoda bo dużo rzeczy się zapomina...
    Wiera a te zdjęcia da się odzyskać? Ja się tego najbardziej boje, żeby nie przepadło.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam mnóstwo zdjec do wywolania. Ale Ola w porównaniu do starszej ma mało zdjec robionych. A taki komik z niej, miny robi przecudne, kombinuje na wszystkie strony. Np.ma tego Szczeniaczka uczniaczka, bardzo go lubi. I raz dalam jej innego misia, wziela jedna lapke i "pyka", nie gra, druga lapke- to samo, patrzy, oglada, probuje włączyc ale nie odzywa sie, to go fru-wyrzucila 😂. Małe a cwane.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother to musze zrobic badania z krwi zeby mi wyszlo czy mam ta mutacje?
    I ciekawi mnie temat heparyny... 2 lata temu jezdzilam na onkologie do Lodzi ,i tam lekarz sie mnie spytal czy biore cos na krzepliwosc krwi ,mowilam ze nie i sie zdziwilam ze porusza ten temat jak ja w innej sprawie. Powiedzial tylko ze powinnam brac. Ale gdy wrocilam do swojego lekarza w osrodku to takiej potrzeby nie widzial...a moze powinnam drazyc temat. A majac epizot szpitala w tym roku ,standardowo codziennie dostawalam zastrzyki z heparyny w przedramie ,jedna pielegniarka umiala je robic a po drugiej tak strasznie bolalo i wielkie siniaki byly, ale powiem wam ze o wiele lepiej sie po nich czulam.
    A w czasie ciazy zalecana jest heparyna zeby nie poronic czy jak?
    Zastanawiam sie nad ta tarczyca...skoro to jest choroba z autoagresji i atakuje chore i zdrowe tkanki ...nie rozpoznaje co niszczyc a co zostawic...to moze jak np u mnie dochodzi do zagniezdzania ..i tarczyca wysyla sygnal "uwaga wróg na horyzoncie trzeba zniszczyc" ...i stad moga byc te ciaze biochemiczne?
    Ale mam przemyslenia na noc...dobranoc 😊

• mother84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mutacje robiłam ze strony test dna (robiłam w kierunku trombofilii wrodzonej i celiakii)
    Heparyna działa przeciwzakrzepowo.
    Jeśli chodzi o tarczycę, to mam Hashimoto i niestety może tak być jak piszesz, ale wielu lekarzy tą tezę wypiera i twierdzi, że przy odpowiednio dobranej dawce leków nie ma to wpływu. Tutaj nie wiem 🤷

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ewi
    Wysoko? Teraz niestety taki czas... 😐 Moi było zakatarzeni, ale z racji tego, że mamy z mężem wolne, to wymyśliliśmy sobie wycieczki przedwczoraj nad Solinę, wczoraj do Krakowa i dzisiaj są idealnie zdrowi 😂 Ale do zoo nie ubraliśmy się odpowiednio i nieźle zmarzliśmy brrr
    Mamy bardzo dużo leukocytow w moczu. I mamy antybiotyk. Wczoraj goraczka co 4 godz rosla do prawie 40' od 2 w nocy do teraz spokoj ale juz dwie dawki leku wziela. Wiec chyba pomaga. Na usg brzuszka mamy tez pojsc za tydzień

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 2242 2243 2244 2245 2246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ